|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sigil
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:59 08. Sep 2011 |
|
|
Ahoj, rád bych se poptal na pár "drobnosti" kolem paladina. Vše píšu z pohledu nováčka s informacemi které jsem získal procházením thalie fóra, nwn buildu, a nwnwiki. Takže zaprvé vyplatí se vůbec narollit paladina vzhledem k jeho obrovskému omezení na pure class. Jakým směrem by se Paladin buildovat zde na Thálii aby byl efektivní a zábavný na hraní? Prošel jsem mnoho buildu paladina z http://home.comcast.net/~worldofgreyhawk/buildsearch/ a veskrze se snaží maxovat CHA a Greater Smíte. Tady narazím na první nedostatek a to je 25CHA req na feat Greater Smíte I (přičemž těchto featu smiter ideálně chce až 10) a dosáhne na tento feat až kolem 25levelu při startovní charisme 16, těžkého investování do featu Epic CHA a vložení všech bodů do CHA. Nutno podoknout že je prakticky nereálné na thalii dosáhnout nad 30level z čeho plyne že si feat Greater Smíte jen tak osahá natož aby si ho maxnul. Papírové mi to připadá jako build ideální na bosse, které může složit pomoci Smíte Evil a na prolejzani kobek s nemrtvými za pomoci jeho unikátního spellu Bless Weapon. Bohužel má ale dost malý BAB způsobené malou STR a když smíte missne je po prdeli. Síče se k útoku při použití smíte evil CHA bonus ale i tak má podle mě málo především kvůli nemožnosti investovat body jinam než do CHA. Nevyžadují hraní imba PB typu bard+RDD(10) kteří dělají vše co ostatní povolání dohromady a to ještě lépe  ale zase nechci skončit s nějakým EPIC fail buildem který bude ostatním k smíchu když do postavy investuju spoustu času a úsilí.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 01:13 08. Sep 2011 |
|
|
Ciao, co se mého buildu týká, dal jsem tu na Thalii něco do síly kvůli nošení zbraní a zbrojí s větší váhou a rozhodně nelituji. Obratnost nepotřebuješ, odolnost bude menší (nebo menší inteligence, pokud chceš hrát někoho kolem int 9-10, ale int 13 se hodí pro expertise), vyplatí se počítat s moudrostí 14 kvůli spellům (na IV okruhu je Holy Avenger a ochrana před smrtí, což jsou skvělá kouzla). Charisma na startu kolem 15, 16 a maxovat později... na greater smite ale nedosáhneš. Ten je sice super, ale není úplně nezbytný. Teoreticky, pokud jsi investoval hodně do síly, můžeš mít i devast. Co chci ale říct, že u paladina se vyplatí jeho spelly. Na druhém spell levelu je základem kombo orlí nádhera a aura slávy, což je instantní +9 charisma. Spolu s dalšími boosty máš rázem charismu kolem 30, což je bonus +10. To znamená +10 k savům, +10 k damage (divine might) a +10 AC (divine shield) - sice na relativně krátkou dobu, ale na vyšších levelech to vydrží dostatečně dlouho. S boosty od klerika nebo mága, nebo s boosty z lektvarů se z paladina stává chodící masokombinát (zvláště bojuje li proti zlým). A zapomínám na božskou přízeň, což je kouzlo z I. spell okruhu, které později přidává pěkných +5 k Attack bonusu a +5 k damage magickým (jo, je to poznat). S vylepšenou expertisou, dobrou zbojí, divine shieldem a trochou boostů není problém vytáhnout AC k 60-70. Útoky jsou později taky hodně slušné (na sílu seženeš boosty, 18 v základu a dejme tomu +7 z předmětů a +5 z kouzla už udělají pěknou 30). Osobně jsem smite evil a greater smiting užíval jen jako příjemný bonus, rozhodně nic, na čem bych build stavěl. Je sice pravda, že pokud se povede kritičák na greater smite, je výsledná damage přímo epická, ale... dávat konstantní nadprůměrnou damage se skvělou obranou a savy je... k nezaplacení. Paladin není úplně slabý, ale zase ani není žádný uber borec; není sólista - s klerikem a nebo mágem za zádama se z něj stává velice výkonný ideologický zabiják. A pokud je v partě ještě bard...
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 01:47 08. Sep 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Holy Avenger je nerfnutý od verze tuším 1.66(nebo 1.68?). Dřív to byl efektivní dispell, dnes je jeho dc opravdu k smíchu.
Paladin sám o sobě není špatný class a dá se hrát jak na sílu tak na charisma. Viděl jsem dokonce (a ne špatného) paladina na obratnost pěkně s kordíkem.
u divine might je nevýhoda přidání čisétho dmg, netoliko už bonusu k utoku, tedy hodně potenciálně silných ran paladin vyplýtvá protože mine. U divine shield zas stack s jinými dodge bonusy, takže včetně magic armor, bot, songu od barda to nepřesáhne +20.
Já sice nejsem zastáncem těhle fanatiků, ale za jednu věc bych se pro ně přimluvil. Povolte jim vzít si Božího bojovníka, jako jediný možný multiclass. Myslím si, že by to nijak zvlášť balanc světa neohrozilo, paladinům by to mohlo pomoct být mnohem víc user friendly a přeci jen, thorm a palda jsou si povolání velice blízká.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 02:19 08. Sep 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: Holy Avenger je nerfnutý od verze tuším 1.66(nebo 1.68?). Dřív to byl efektivní dispell, dnes je jeho dc opravdu k smíchu. To je pravda, no, je to teď k ničemu, co se týče dispellu, ale damage proti zlu není k zahození, a když se nastackuje s ostatními boosty nebo prostě s hodně dobrou zbraní...
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 02:23 08. Sep 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: Já sice nejsem zastáncem těhle fanatiků, ale za jednu věc bych se pro ně přimluvil. Povolte jim vzít si Božího bojovníka, jako jediný možný multiclass. Myslím si, že by to nijak zvlášť balanc světa neohrozilo, paladinům by to mohlo pomoct být mnohem víc user friendly a přeci jen, thorm a palda jsou si povolání velice blízká. No, ono by to bylo posílení hodně citelné, protože paladinovi chybí k "dokonalosti" jediná věc, a to jsou featy, kterých má opravdu poskrovnu. I když, zase s omezením, že by musel jet 10 levelů Torma za sebou, by to znamenalo absenci spellů, alespoň do nějakého 16. levelu... I přes citelné posílení si myslím, že by to balanc světa taky neohrozilo, i když jsem viděl paladin-CoT buildy, které byly hodně, hodně hodně schopné (hlavně savy v nebesích).
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 07:30 08. Sep 2011 |
|
|
Sigil wrote: Nutno podoknout že je prakticky nereálné na thalii dosáhnout nad 30level z čeho plyne že si feat Greater Smíte jen tak osahá natož aby si ho maxnul.
Dle mě není problém dosáhnout 30lvl na thalii a klidně aj víc. Holt musíš jen počítat s tím že přes souboje s NPC se dostaneš na lvl kolem 27. A zbytek už máš za časovky a občas něco málo za DM. Takže je to spíš jen o čase a hlavně trpělivosti a taky je dobré se prostě soustředit pouze na jednu postavu  . Páč je tu dost lidí co si stěžují, že nic nemají (výbava, level, postavení) a to jen proto, že hrají víc postav zaráz.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:01 08. Sep 2011 |
|
|
-RoF- wrote: Sigil wrote: Nutno podoknout že je prakticky nereálné na thalii dosáhnout nad 30level z čeho plyne že si feat Greater Smíte jen tak osahá natož aby si ho maxnul.
Dle mě není problém dosáhnout 30lvl na thalii a klidně aj víc. Holt musíš jen počítat s tím že přes souboje s NPC se dostaneš na lvl kolem 27. A zbytek už máš za časovky a občas něco málo za DM. Takže je to spíš jen o čase a hlavně trpělivosti a taky je dobré se prostě soustředit pouze na jednu postavu  . Páč je tu dost lidí co si stěžují, že nic nemají (výbava, level, postavení) a to jen proto, že hrají víc postav zaráz. Také si myslím, že jde hlavně o čas a trpělivost. Za tři a půl měsíce hry za jednu postavu jsem s ní dosáhl úrovně 13. Za víc postav hraji kvůli tomu, že různé postavy mají různá omezení. Na druhou stranu mi pak vadí, že když se koná nějaká akce, chtěly by tam jít dvě nebo tři z mých postav a já si musím jednu vybrat a ostatní tím pádem zanedbat.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:59 08. Sep 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Paladina CoTovi?! *křižuje se* A co třeba tři lvl zloděje mnichovi?! Nebo jeden lvl mnicha druidovi?! Prosíííím! Prosííííím!!! P.S. Konec "KaTovi jedovatosti" a k věci  . CoT není určitě pro paladina samospasitelný, ale, pokud si odmyslíme +5 "normálních" featů (a dalších +5 na epicu do 30tky), které by paladinovi přinesl, tak...dobře použitý CoT by z paladina udělal "všesejvujícího" tanka. Lvl 30 je , opravte mě rok a něco poctivějšího "expení", pokud se "moc" neumírá. Už takhle mají NPC TO, které likviduje s přehledem "low save" povolání. Ale na palacha by si prostě neškrtli (no možná nějaké NPC s DM "featem F5" by si škrtlo). A pokud by si měli škrtat bez "F5" (tj. úprava NPC), tak by zbytek povolání splakal nad vejdělkem (už teď jako DEXaři a WMka pláááčou)  . CoT má zvýšené sejvy +1/2lvly. Takový 10 paladin, 20 thorm (z toho 10 na epicu) dává +10 ke všem sejvům. Pokud by obětoval trochu WIS do základu, tak si ji na epicu může dorovnat skrze CoT bonus featy. Z předmětů se naboostí charisma +12 => +6 ke všem sejvům. Takže tu je jen +16 ke všem sejvům, jen za "bonus" charismu a za bonusové sejvy díky CoT. Nepočítám do toho, klasické Paladinské a CoT sejvy za vlastní povolání při postupu na lvl (včetně těch na epické úrovni). Do dvacitky fort/reflex/will = 7/3/3 + 7/7/3 = 14/10/6, k tomu do 30tky dalších +5 ke všem sejvům. Když se hecne, tak ještě +3 za šperk ke všem sejvům. Mezisoučet -> +38/34/30A to pořád ve vzduchu plave do kterého statu ten paladin investoval každý 4tý lvl a s jakou Char začínal a zda si nevzal Štěstí hrdinů nebo jiné "save zvyšující featy". P.P.S. Buildeři, prosím opravte mě, pokud jsem něco zapomněl nebo zmotal, vycházím z klasického Single NWN, kde jsem tohle "jel" a kde jsem nepoznal slovo "fail to save roll".
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:08 08. Sep 2011 |
|
|
Zbytečné domněnky, paladina kombinovat nepůjde.
Sám paladin se dá jet na hodně způsobů. Bud můžeš jet paladina na sílu, je to asi dlouhodobě nejlepší varianta, kdy i charismou 14 dokážeš velmi dobře využít všechny své schopnosti. Pak můžeš jet paladina smittera, tzn. charisma na 25 a pak divine might a shield - tohle je proti zlým nejsilnější varianta, ale trošku krátkodobě. Pak jsou zde 2 varianty, kdy dáš sílu nebo obratnost na 16 ale celkově jedeš na charismu a pořád ji maxujuš, na smite se vykašleš a jedeš kompletně na savy a divine might a divine shield - bud se to jede pres silu do zbroje, nebo zajimavější pres robu na obratnost na 2 kordy nebo jiné zbraně - kdy pri použití divne might máš efekt na obou zbraních... nicméně nezkoušel jsem - je to jen hrubý odhad. Dá se to jet i čistě na obratnost ale vzhledem k absenci uncane dodge je to slabší varianta. A jako poslední možnost bych asi bral paladina na moudrost - oblečeš ho fullplatu a jedeš na moudrost - na zen střelbu s lukem. Taky celkem zajimavá možnost vzledem k počtu kouzel které tím získáš.
|
|
Top |
|
Sigil
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:50 08. Sep 2011 |
|
|
sešla se tu poměrně dost zajímavých informací tak prihodím nějaké další Paladin ma zoufale malo kouzel k dispozici a predevsim neziskava zadne dalsi nad lvl 20! to mi pripada trosku nefer vzhledem k jeho limitaci na pure class, myslim ze moznost levelovat COTa by vyresilo mnoho palovich nedostatku. Predevsim jsem zastance klasickych archetypu cili dualwield rapierista ci paladin s lukem (WTF coward paladin) pro me nepripada v uvahu (i kdyz velmi dekuji za nastineni dalsiho hratelneho pala buildu). Jako klasicky shield+sword plechovka mi pripada dost slaby, 2h GS je nobrainer s jeho buffy na +dmg a malym armorem. testovano s WIS 14 a lvl 20/40 paladinem, pripsany dulezite kouzla (buffovaci) pro paladina a jejich trvani - 1 kruh - 4 spell sloty
- 2 kruh - 4 spell sloty
- 3 kruh - 3 spell sloty
- 4 kruh - 3spell sloty
Další buffy:
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:54 08. Sep 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
No.. viděl jsem, co dokáže paladin na TH a dá se postavit velice schopně, v určitých ohledech skrze savy a spelly je odolnější než běžná válečnická povolání (hlavně jak dojde na mysl ovlivňující efekty). Na 15. lvlu i při pouhé moudrosti 14 (minimum pro to, aby měl 4 kruhy) získává meč +5, který sice nedispeluje, ale stejně je to velice slušný bonus, který se dá s rozmyslem takticky využít. Jinak osobně mám takové heslo, že pro jednoho hráče, kterému něco nesedí, se nezboří celý svět, který po celou dobu úspěšně funguje, tak jak je. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:59 08. Sep 2011 |
|
|
Sigil wrote: ... Další paladin je fajn. Jen... bude tam i nějaký charakter a hraní, nebo jedeš čistě PB? Jestli se máme těšit, nebo ne:)
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Sigil
|
Post subject: Paladin Posted: 12:03 08. Sep 2011 |
|
|
Nechci pusobit jako remcal ci PB kteremu se neco nelibi snazim se jen zjistit informace o classu ktery me na hrani (rozumej RPeni) velmi laka ale myslim ze by jsi mi nemel mit za zle ze si snazim build predem rozvrhnout nez si postavu vytvorim.
Pokud bych byl fanaticky munchin uz mam davno narollnuteho Bard+RDD nebo tak neco
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 12:07 08. Sep 2011 |
|
|
Sigil wrote: Nechci pusobit jako remcal ci PB kteremu se neco nelibi snazim se jen zjistit informace o classu ktery me na hrani (rozumej RPeni) velmi laka ale myslim ze by jsi mi nemel mit za zle ze si snazim build predem rozvrhnout nez si postavu vytvorim.
Pokud bych byl fanaticky munchin uz mam davno narollnuteho Bard+RDD ... Jáááj nemám ti nic za zlé, ani ti nic nevyčítám, to tak snad ani vyznít nemohlo! Hrát PB je tu normální. Ptala jsem se ze zvědavosti, protože je taky hrajem. Paladiny, ne to druhé. Hnusně a fanaticky a vůbec:)
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 12:59 08. Sep 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
KaTo wrote: Paladina CoTovi?! *křižuje se* A co třeba tři lvl zloděje mnichovi?! Nebo jeden lvl mnicha druidovi?! Prosíííím! Prosííííím!!! P.S. Konec "KaTovi jedovatosti" a k věci  . CoT není určitě pro paladina samospasitelný, ale, pokud si odmyslíme +5 "normálních" featů (a dalších +5 na epicu do 30tky Quote: Bonus feats: The epic champion of Torm gains a bonus feat every four levels. In other words, at levels 14, 18, 22, 26, and 30. ), které by paladinovi přinesl, tak...dobře použitý CoT by z paladina udělal "všesejvujícího" tanka. Lvl 30 je , opravte mě rok a něco poctivějšího "expení", pokud se "moc" neumírá. Už takhle mají NPC TO, které likviduje s přehledem "low save" povolání. Ale na palacha by si prostě neškrtli (no možná nějaké NPC s DM "featem F5" by si škrtlo). A pokud by si měli škrtat bez "F5" (tj. úprava NPC), tak by zbytek povolání splakal nad vejdělkem (už teď jako DEXaři a WMka pláááčou)  . CoT má zvýšené sejvy +1/2lvly. Takový 10 paladin, 20 thorm (z toho 10 na epicu) dává +10 ke všem sejvům. Pokud by obětoval trochu WIS do základu, tak si ji na epicu může dorovnat skrze CoT bonus featy. Z předmětů se naboostí charisma +12 => +6 ke všem sejvům. Takže tu je jen +16 ke všem sejvům, jen za "bonus" charismu a za bonusové sejvy díky CoT. Nepočítám do toho, klasické Paladinské a CoT sejvy za vlastní povolání při postupu na lvl (včetně těch na epické úrovni). Do dvacitky fort/reflex/will = 7/3/3 + 7/7/3 = 14/10/6, k tomu do 30tky dalších +5 ke všem sejvům. Když se hecne, tak ještě +3 za šperk ke všem sejvům. Mezisoučet -> +38/34/30A to pořád ve vzduchu plave do kterého statu ten paladin investoval každý 4tý lvl a s jakou Char začínal a zda si nevzal Štěstí hrdinů nebo jiné "save zvyšující featy". P.P.S. Buildeři, prosím opravte mě, pokud jsem něco zapomněl nebo zmotal, vycházím z klasického Single NWN, kde jsem tohle "jel" a kde jsem nepoznal slovo "fail to save roll". Ano měl by vysoké záchrané hody. A 5 featů navíc. A to je všechno. Nezapomínej, že paladin s 20-ti, potažmo 30-ti levely CoT přijde o výhodu svého kouzlení. A nemyslím si, že zrovna záchrané hody jsou na tzomhle serveru kritické. A věř mi, že zrovna já vím o čem mluvím. Nejvíc se záchrané hody uplatní v pvp a co si budeme povídat - paladinové jsou v tomhle aspektu momentálně na serveru nejhorší povolání  Kupříkladu - proti sražení ti záchrané hody nepomůžou. Trefit npc s vyšším AC ti záchranné hody nepomůžou. Tam, kde na tebe npc hází smrtící nebo jiná kouzla, si jiní vypijou/nakouzlí imunity. Já se s Rienem podíval na místa, kam bych si s paladinem tak jak na tom momentálně je nikdy netroufl. A rienovy záchranné hody jsou dost špatné. Já sám paladiny nehraju, ano může mi to být jedno. Ale píšu co si myslím. A jestli si někdo myslí, jak je paladin silný a nic nepotřebuje, fajn - jděte se podívat třeba do prahvozdu. A až se celí hrdí vrátíte z křížové výpravy, kam jste si vzalitřeba tři přátele, napište mi to. Je pravděpodobné, že se vám dostane odpovědi ve stylu, že já(a zdaleka nejen já) jsem to tam na adekvátním levelu vytřískal solo. Takže asi tak jsou na tom paladinové. Ale jak říkám, můj názor.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|