Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 14:03 19. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Peníze
PostPosted: 10:32 07. Feb 2008 
Obyvatel
 Profile

Pojďme flamovat :-). A téma pro dnešní den je: Tramtadadá- Ekonomika.
Kdysi jsme to už řešili před wipem. Hlavně Damian se ptal, jestli se dá na Thalii vydělat i bez craftu. A shodli jsme se, dalo a bezproblémů.
A teď se ptám já, dá se po wipu něco vydělat? Pro mě je to nepřestavitelném problém. Jediný způsob výdělku jsem našel v drbávání všeho možného. A koukám, že to dělá většina lidí. Takže jak je někde volný keřík, tak je odrbanej. Možná je to tím, že zatím není draft, ale stejně je to dost nevyvážené.
Doslova jsem se zhrozil veškerých cen u obchodníků. Pro mlátící postavu je docela dobré brnění naprostý základ. Ovšem při mých současných schopnostech budu shánět třicet tisíc asi tak měsíc. Jestli vůbec. Přijde mi to trošku nemotivující, že si prostě nemohu dovolit vůbec nic koupit.
Tak mi zajímá, jak to pociťují ostatní hráči. Nebo mám problém s penězi jenom já?

Reply with quote  

Post subject: Re: Peníze
PostPosted: 10:38 07. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

je to drsný (a v podtemnu zvlášť) ale mě se to líbí, je to výzva, věci si tak udržej svoji cenu....jenom doufám, že do toho nevpadne craft tou šílenou nadprodukcí, jak ji známe z minulejch dob
bude to mít nejspíš nějaký vedlejší efekty (od ceny se odvíjí použití přes UMD, ILR a snad i identifikace) ale to bych teď neřešil

Reply with quote  

PostPosted: 10:47 07. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

je to hodne drsny... jako co bych este bral je ty ceny co byli driv...nepochopim proc se casem po Wipe zvedly vo dvojnasobek :shock: ...nekdo nakoupil za levno napr. helmu za 3200 a ted stoji asi 6500 to mi pride nefer :wink: ...obchodnik by si zaslouzil za okovy zdrazeni odstranit z povrchu zemskyho *Kiri zapis si to - prejede prstem pres krk*

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 11:02 07. Feb 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tak na rozdíl od stavu před Wipe, kdy si Damian stěžoval, je teď kupodivu spokojenej. :wink:

Tehdy mi vadilo hlavně to, že jsem nemohl postoupit o level - na to teď v pohodě vydělám.

Na obyč nemagické věci taky a dokonce už jsem si koupil i pár lepších věcí, než jsem se dostal do stavu, že vychlastám 20 lektvarů na jedno ozdravení.

Teď jsem ve stavu, že si vydělám na léčivé lektvary, vydělám si na postup a postupně, pomalinku by mi peníze přibývaly snad už. Ale zatím o ně přicházím při smrti, takže mám prostě konstatně něco mezi 300-2000 zlatých a pravidelně je dávám za lektvary na léčení. Těch před každou výpravou potřebuju tak 150-200 (holt mám žravou postavu, to se nedá nic dělat).

Jsem tedy spokojený. Na přežití mám, na šipky taky, na lektvary jakž takž, takže můžu bojovat i zblízka, což mně baví a aspoň se mám na co těšit. Dokonce si na sebe vydělám i aniž bych musel kolečkovat poklady a sólo, což se mi předtím s tím placením přestupů nedařilo.

Je fakt, že zatím netuším, jak vydělám nějakých 40 000+ gp na něco +2, ale to mně zatím netrápí. Stejně na to nemám level a holt to budu mít někdy později - třeba na 15. levelu. Bude se tak sice expovat hůř, ale magické věci jsou prostě nadstandart - a to do té doby, než budu muset chodit na něco s redukcema povinně a nebude výběř ani klerik na boost.

Takže zatím je to fajn, náročné, ale mně to tak baví.

PS: tím samozřejmě neříkám, že by to nemohlo být příliš náročné pro ostatní. Jen dávám svůj pohled na věc.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 11:04 07. Feb 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Jsou to pálky ty ceny, to je fakt. Ale zas třeba až někdo bude mít plátovku tak na něj budu koukat s repsektem :)

Reply with quote  

PostPosted: 11:06 07. Feb 2008 
Obyvatel
 Profile

No jo, ja ale bohuzel nevidelam ani na nekouzelny veci. Proste nemam prachy na nic :-)

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 07. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Ty ceny jsou váže dost drsné, ale je fakt, že si člověk aspoň váží každé věci, které si koupí a musí na ní pěkne dlouho šetřit. K tomu už je i docela znát, když se jde člověk vyspat za 20 gp do hospody. Nedej bože, když se pořádně ztříská trochu lepším chlastem :lol:
Jediné co je trošku divný je opravdu to, že se většina lidí musí uchýlit k tomu sběru ...

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 07. Feb 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Seth-Plzen wrote:
No jo, ja ale bohuzel nevidelam ani na nekouzelny veci. Proste nemam prachy na nic :-)

Hrajes na povrchu nebo v podtemnu? A jeste - jaky typ mas postavy? Zblizka, zdalky, kouzlicii - druid, mag?

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Reply with quote  

PostPosted: 11:08 07. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Souhlasim s LD.
Pevne verim a budu se snazit, aby to craft nezmenil.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:12 07. Feb 2008 
Obyvatel
 Profile

Hraju na povrchu, ale proste mi prijde uchylny, aby se moje postava chovala jak zemedelec a drbala vsechno co uvidi tak dvanact hodin v kuse a pak si konecne budu moct koupit aspon blbou prehoz na zbroj. Z toho ze by craft nejak zmenil pomer se nebojim. Team to ma asi dobre vymysleny. Proste mi obecne prijde, ze na to kolik postava je schopna vydelat jsou ceny strasne vysoky. Kord na nizsim levelu.

Reply with quote  

PostPosted: 11:17 07. Feb 2008 
Nováček
 Profile

Seth-Plzen wrote:
Pojďme flamovat :-). A téma pro dnešní den je: Tramtadadá- Ekonomika.
Kdysi jsme......

No já sem na tom uplně stejně...Ty ceny sou dost vysoký a to hlavně u obyčejnýho vybavení...Já jen doufám že craft tohle vyřeší a všechny tyhle věci se vněm budou dát jednoduše vyrobit (+ hromada užitečných věcí navíc) a náklady na výrobu nebudou přehnaný....

Reply with quote  

PostPosted: 11:19 07. Feb 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Ja bych teda nakej prisun zlataku uvital. Takhle je to sice porad sranda, ale nebavi me kdyz se musim rozhodovat jestli si koupim vinko nebo petadvacet lektvaru idealni by bylo mit na voboje a k tomu si moct treba este sem tam koupit nakou vecicku

Lord_Berserk wrote:
je to hodne drsny... jako co bych este bral je ty ceny co byli driv...nepochopim proc se casem po Wipe zvedly vo dvojnasobek :shock: ...nekdo nakoupil za levno napr. helmu za 3200 a ted stoji asi 6500 to mi pride nefer :wink: ...obchodnik by si zaslouzil za okovy zdrazeni odstranit z povrchu zemskyho *Kiri zapis si to - prejede prstem pres krk*

Ja vedel ze ta helma co se na ni snazim nasporit stala napoprve pulku toho co ted, pak sem celej natesenej vlezl do kramu a tam mi vesele oznamej ze uz stoji misto tri sest tisic :x

Reply with quote  

PostPosted: 11:22 07. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

petrikus wrote:
...Já jen doufám že craft tohle vyřeší a všechny tyhle věci se vněm budou dát jednoduše vyrobit (+ hromada užitečných věcí navíc) a náklady na výrobu nebudou přehnaný....

tak já se naopak modlim, aby se craft tohodle nedotknul, aby vycraftit věc bylo skoro stejně náročný (a to myslim především časově) jako na ni nacreepovat

Reply with quote  

PostPosted: 11:27 07. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Zyga wrote:
Ja vedel ze ta helma co se na ni snazim nasporit stala napoprve pulku toho co ted, pak sem celej natesenej vlezl do kramu a tam mi vesele oznamej ze uz stoji misto tri sest tisic :x

No prave proste todle se mi moc nezda v prubehu hry zvysovat ceny... to pak nekdo muze nasyslit levny veci pak se to zas zdrazi a muze vesele prodavat za draho :P

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 11:28 07. Feb 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Seth-Plzen wrote:
Hraju na povrchu, ale proste mi prijde uchylny, aby se moje postava chovala jak zemedelec a drbala vsechno co uvidi tak dvanact hodin v kuse a pak si konecne budu moct koupit aspon blbou prehoz na zbroj. Z toho ze by craft nejak zmenil pomer se nebojim. Team to ma asi dobre vymysleny. Proste mi obecne prijde, ze na to kolik postava je schopna vydelat jsou ceny strasne vysoky. Kord na nizsim levelu.

Sbirat jsem jeste vubec nezkousel... popravde mne to nejak nenapadlo... zivim se ciste kombinaci poklady + loot + kuze...

Poklady - podle mne se zvedly mirne a jsou tam ruznorodejsi veci

karatha stoky (spousta volne lozenych tel, soudku..) sice vetsinou drobne, ale ono se to nascita..
jezevci - sem tam jsem tam nasel i veci co jsem prodal za 100+ gp
harpyje - to pravda zatim mam problem zabijet sam a v parte uz to takova slava neni, ale i tak, s dobrym partakem...
Skreti - jako harpyje, taky pro partu, ale zabijel jsem uz i sam

Loot - harpyje (sem tam), jinak chatra ve stokach, zminovani skreti, nasel jsem i sosku psa za 136 gp pri prodeji...

Kuze - zatim spis pokryje naklady a to jeste ne vzdy, ale i tak... investice do budoucna

vlci
jezevci
plivnici
vosy
hadi
dalsi selmy... :wink:
medvedi (zatim trochu o hubu a umiram, ale uz jsem nejake stahl) :twisted:

Celkove ciste na prachy mi jako nejlepsi vychazi karatha stoky... Kdybych byl na pousti, asi pujdu do misniho podzemi, tam to kdysi bylo taky fajn a byly tam tusim i jine moznosti. V podtemnu netusim... Musim poznamenat, ze jsem tu spis novacek a verim, ze pokud se tu nekdo opravdu vyzna, pripadne hodne obiha vytipovana mista, vydela si podstatne vic - pokud chce.

JINAK POZNÁMKA: mne neni možno brat jako "prumerneho hrace" - takze to, ze to ZATIM prijde v pohode pro mne, jeste automaticky neznamena, ze je to fakt v pohode. Podobne treba u Phottera... :) :wink:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]