|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Zindo
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 20:14 14. Oct 2011 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Jak píše J.F.Payne, okecat se dá vše. Ale dokuť si alchymie vypujčuje efekty kouzel. Měla by byt magie od magickeho povolaní silnejší, než magie kterou si muže uvařit každý. Prosím nemachejte argumentama jak je vaření težký. Jde o to, že je to další věc, která supluje maga. A podle testů lektvar vydrží mnohonasobne víc proti zrušení než kouzla od maga 20level+.
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 20:43 14. Oct 2011 |
|
|
Vono jde zase o to že některý lektvary jsou silnější než bufy od mága, ale ani to bych nesnižoval... ono opravdu udělat ty lektvary neni sranda 
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
Zindo
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 20:57 14. Oct 2011 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Jednoduše - Lektvary by neměli nahrazovat magicky nadané povolání. Jednoduche to není, ale může se to naučit každý a zase tak težké to není. Achymie nema nahrazovat maga. Jestli má byt magie nezrušitelná, musí dostat jiné efekty než efekty magických povolání. (zde chápu, že by tvorba alchymie byla daleko delší a nastavení vyváženosti ještě složitější).
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 21:25 14. Oct 2011 |
|
|
Zindo wrote: Jednoduše - Lektvary by neměli nahrazovat magicky nadané povolání. Jednoduche to není, ale může se to naučit každý a zase tak težké to není. Achymie nema nahrazovat maga. Jestli má byt magie nezrušitelná, musí dostat jiné efekty než efekty magických povolání. (zde chápu, že by tvorba alchymie byla daleko delší a nastavení vyváženosti ještě složitější). Já sem neřek že by neměla bejt sundatelná, ale že by neměla bejt snáz sundatelná. Alchymie ti mága nenahradí. Nehledě na to že ledaskdy je cesta spíš strátová než zisková a lektvary lezou do peněz. A nejde ani tak o obtížnost alchemky jako spíš o ten hroznej a nechutnej oser jímž skilování alchymie je. edit: Jednoduše si za lektvarama stojim. Bez nich bych sám udělal uplný kuloví a sundal by mě každej mág kterýho bych potkal i třeba o 15lvl níž než já.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 11:34 15. Oct 2011 |
|
|
J.F.Payne wrote: Okecat takhle se dá všechno. Jde o to, aby systémově bylo méně výhodné užívat lektvary než mít kouzla od mága. Lektvary nejsou plnohodnotným zástupcem magie, jsou jen pomůckou. Z podstaty věci by prostě měly být slabší, co se odolnosti proti Rozptylu týká, i kdyby je vařil alchymista s craftovým levelem 20. Tak okecat .. ano z OOC hlediska to je okecávání, z IC hlediska to je ale daleko logictejsi nez to ze by alchymie mela jit shodit snadneji nez kouzla.. A vy jste přeci z eq, tak jsem myslel ze spise hledite na IC hlediska, nez OOC hlediska .  EDIT: Kdyby se to melo shrnout: Alchymie: a) nejakou dobu trvá, tedy dost dlouhou nez vyskillujes 20.lvl craftu. b) to skillovani neni zrovna nejlevnejsi co s etyce penez, nehlede na to ze si musis sbirat i bejli a to taky zabere cas. c) vareni lektvaru taky nemas hned, lektvar varis 45sekund (myslim ze to tak je cca), na vypravu si jich navaris treba 60 a mas z toho skoro hodinu jen jako pripravu.. a to musis jeste kazdych 45sekund promackavat, jinak ti to zabere daleko vice casu ze jo. d) varis si varis, ale leze to taky preci jen do penez. čáryfukové a) expení je easy, když máš partu. Expy lítaj nahoru, bavíš se u toho (není to nuda jak alchymie) b) prachy, sem tam narveš něco do nového lvl. Když to podtrhnem a sečtem. Vzít čáryfuka znamená - ušetřit peníze, ušetřit čas s vařením, ušetřit čas se sbíráním. Můj názor: Pokad někdo věnuje čas, peníze a píly do tohoto řemesla a je z něho top, tak jsem názoru že by mu to nemělo jít tak snadno shodit, třeba s čáryfukem na 18,19,20 .. Osobně čáryfuk na 20.lvl se tu vyexpí rychleji než alchymista na 20.lvl. Další věc, vyexpit čáryfuka by byla pro mě sranda, vyexpit alchymistu je pro mě pruda, furt jen takové bezduché klikání .. jen ta představa toho top lvl mě povzbuzuje abych jel dál. Nehledě na to, že když čáryfuk bude expit, tak u toho bude mít i prachy, za který si nahodí lvl. Alchymista když bude craftit, tak ty prachy bude jen ztrácet. Jasný, je to velice zvláštní srovnávat class a craft. Ale bavíme se teď o kouzlech, kouzelných efektech přeci. 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
Last edited by -darkvision- on 11:47 15. Oct 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 11:43 15. Oct 2011 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Přijde mi to jako bééééé,oni maj výhodu a mág je k ničemu.Seberte jim to,aby hrálo víc mágů.Naučte se je hrát a nebudete si zase vymejšlet zbytečné úpravy.
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 11:47 15. Oct 2011 |
|
|
IC vysvětlení proč by lektvary měly jít shodit snáze než magie: Lektvary magii pouze napodobují, kopírují a měly by tedy být výrazně slabší, než pravá magie. Okecat se dá všechno. Myslím, že celý point toho nápadu nerfnout lektvary je, aby bylo více PC mágů (protože co se mě týče, lépe se mi hraje s PC mágem, než s lahvičkou, která dovede udělat to samé  ). Než mě chytnete za slovo - vím, že tu několik (ale moc jsem jich tedy neviděl) PC mágů hraje, ale zatím jsem neměl příležitost s nimi nějak více hrát.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 11:52 15. Oct 2011 |
|
|
G-ladiator wrote: Myslím, že celý point toho nápadu nerfnout lektvary je, aby bylo více PC mágů ... a) nikomu nebrání si pc mága založit b) radši budu hrát s pc mágem než chlastat furt lektvary (jenze mag neni vzdy po ruce ze) c) ten kdo mága neumí, si bude furt jen stezovat ze mu alchymie, hůlky to povolání kazej - přitom to není pravda d) My máme dole 3 mágy, nevšiml jsem si že by si na něco stěžovali.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 11:53 15. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
viewtopic.php?p=118036#p118036A hlavně lektvary mají špatně dané lvly a proto lektvar vs mág vítězí lektvar... takže když se správně dořeší ty lvly, tak už tím by se mělo ledacos vyřešit.
_________________ .
|
|
Top |
|
Zindo
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:08 15. Oct 2011 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Nerad bych zažil scénu, kdy mě hráč před cvc řekne: "tohle raděj nekouzli, to si dám z lektvaru ať mě to neschoděj".
Myslim, že tohle na zamyšlení, aspoň pro nekteré vyspělejší hráče, stojí.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:10 15. Oct 2011 |
|
|
Zindo wrote: Nerad bych zažil scénu, kdy mě hráč před cvc řekne: "tohle raděj nekouzli, to si dám z lektvaru ať mě to neschoděj".
Myslim, že tohle na zamyšlení, aspoň pro nekteré vyspělejší hráče, stojí. Tohle by ti asi vyspělejší hráč nenapsal. 
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:19 15. Oct 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: a) nikomu nebrání si pc mága založit Nebrání, nicméně skutečnost, že se dá z velké části nahradit lektvary není příliš dobrý motivátor ho založit (protože ač RP je zábava, občas je fajn, cítit se užitečný) Quote: b) radši budu hrát s pc mágem než chlastat furt lektvary (jenze mag neni vzdy po ruce ze) jsme na tom stejně. Proto se vracíme k tomu, aby byly lektvary slabší a mágové tak měli větší motivaci být hráni Quote: c) ten kdo mága neumí, si bude furt jen stezovat ze mu alchymie, hůlky to povolání kazej - přitom to není pravda Neřeším to z hlediska hraní mága, ale právě z hlediska fantasy světa (tak jak ho chápu), že (běžně dostupné) magické předměty by neměly být silnější než mágové (protože právě ti je s velkou pravděpodobností tvoří)
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:22 15. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Zindo wrote: Nerad bych zažil scénu, kdy mě hráč před cvc řekne: "tohle raděj nekouzli, to si dám z lektvaru ať mě to neschoděj". "Ne díky, nachystej si radši jiná kouzla, já je mám v lektvarech"
_________________ .
|
|
Top |
|
Zindo
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:25 15. Oct 2011 |
|
 |
Měšťan |
|
|
-darkvision- wrote: Zindo wrote: Nerad bych zažil scénu, kdy mě hráč před cvc řekne: "tohle raděj nekouzli, to si dám z lektvaru ať mě to neschoděj".
Myslim, že tohle na zamyšlení, aspoň pro nekteré vyspělejší hráče, stojí. Tohle by ti asi vyspělejší hráč nenapsal.  S nynejším nastavením, je to více než pravděpodobné. Když mě o něco pujde, tak chci tu nejlepší ochranu a rád si za to zaplatím, lepší než zemřít. A v nynejším nastavení je lepší alchymie. Nevidim v tom nic nelogického.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Rozptyl Posted: 12:27 15. Oct 2011 |
|
|
Zindo wrote: -darkvision- wrote: Zindo wrote: Nerad bych zažil scénu, kdy mě hráč před cvc řekne: "tohle raděj nekouzli, to si dám z lektvaru ať mě to neschoděj".
Myslim, že tohle na zamyšlení, aspoň pro nekteré vyspělejší hráče, stojí. Tohle by ti asi vyspělejší hráč nenapsal.  S nynejším nastavením, je to více než pravděpodobné. Když mě o něco pujde, tak chci tu nejlepší ochranu a rád si za to zaplatím, lepší než zemřít. A v nynejším nastavení je lepší alchymie. Nevidim v tom nic nelogického. Já v tom vidím vyuziti bugu .. Proste snad nejaky moralni kodexy tu lidi maj.. a do cvc proste pujdou tak jak by sli i jindy... kdyby se s tou alchymii nehejbalo.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|