Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 11:18 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Omluva
PostPosted: 08:14 18. Oct 2011 
Bůh
 Profile

Jelikož to zasáhlo Vás všechny, kdo jste byli včera večer ve hře, tak to píši sem.

Chtěl bych se Vám tímto omluvit za to, že jsem použil kanál křiku a některým tak narušil jejich hru.

A hlavně bych se chtěl omluvit za to, že jsem byl nepříjemný na Dm a zkazil mu náladu, či chut na hru.

Očekávám, že trest přijde a jsem připraven ho přijmout.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

Post subject: Re: Omluva
PostPosted: 09:18 18. Oct 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

To víš, trpělivost a zdvořilost přináší růže :)

Reply with quote  

PostPosted: 14:35 18. Oct 2011 
Šlechtic
 Profile

Zase je pravdou, že pokud je člověk ve stavu vykolejeném, nepatří trpělivost a zdvořilost k projevům tohoto stavu. Někdy to prostě ujede každému a pak ho to mrzí no, což je soudu z vlastní zkušenosti známo. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 17:45 18. Oct 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Asi mu budu muset zavolat aby se pochlubil co zase vymňouknul :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 09:11 19. Oct 2011 
Poutník
 Profile

Já jsem rád, že jsi se ten večer ozval. Myslím že omluva z tvé strany rozhodně není nutná. Protože poté co jsi zaurgoval DM tým, byl problém téměř ihned vyřešen. Navíc si bojoval za jiného hráče a ne za sebe. Hráč za kterého si bojoval myslím,že je celkem nováček. Takže ve jménu nováčků v podtemnu a na thálii ti za to děkuji. Taky sis mohl říct, však o mě nejde, ať si to řeší jak chtějí.

ps.: Je celkem smutné, že jsi toho začal litovat, doufam že přesto pomužeš i příště.

Reply with quote  

PostPosted: 09:47 19. Oct 2011 
Nováček
 Profile

Miking wrote:
Já jsem rád, že jsi se ten večer ozval. Myslím že omluva z tvé strany rozhodně není nutná. Protože poté co jsi zaurgoval DM tým, byl problém téměř ihned vyřešen. Navíc si bojoval za jiného hráče a ne za sebe. Hráč za kterého si bojoval myslím,že je celkem nováček. Takže ve jménu nováčků v podtemnu a na thálii ti za to děkuji. Taky sis mohl říct, však o mě nejde, ať si to řeší jak chtějí.

ps.: Je celkem smutné, že jsi toho začal litovat, doufam že přesto pomužeš i příště.

Jo asi bych mel taky svym zpusobem vyjadrit diky darkovi, ze se mne snazil zastat, ale na druhou stranu vzhledem k jinym serverum kde pri padu neexistuje narok na odskodneni jsem se snazil vydrzet a bejt trpelivej. Darkovi asi povolily nervy i kvuli nedavnymu trestu za OOC do druziny. Cesta jakou to proved asi byla zbytecna, i kdyz mne pobavila :)

Zaverem take diky DM's za vytah z podsveti.

Reply with quote  

PostPosted: 10:07 19. Oct 2011 
Urozený
 Profile

Slyšíte to DMs jo ? :) Příště žádný kvesty, když spadne server, tak už žádný pokračování kvestu, zúčastněný maj smůlu :)

Reply with quote  

PostPosted: 10:35 19. Oct 2011 
Šlechtic
 Profile

de Aers wrote:
Slyšíte to DMs jo ? :) Příště žádný kvesty, když spadne server, tak už žádný pokračování kvestu, zúčastněný maj smůlu :)

Stejně jako tu byl apel na trpělivost v souvislosti s náhradami po nezaviněném pádu, v tomto případě na oživení bez ztráty zkušeností, tak aby dotyčný mohl dále hrát, tak je možné požádat skupinu, či jedince, kteří se účastní Q aby byli trpělivý a 5 minut počkali, on ten Q taky nemá nožičky a neuteče. Ber to tak, že v tom podsvětí jsi ty, máš na zábavu vyčleněných 60 minut ze svého dne a 30 z nich strávíš koukáním na Alastora, protože někdo jiný nebyl ochoten počkat 10 minut na to až DM pomůže ostatním postiženým. :wink:
Refundace po pádu tu DM řeší prakticky okamžitě a za to jim děkuji, jsem vděčný a vážím si toho, opravdu to není na okolních světech běžné. Tento přístup si DM nastavili sami a dle mého je více než chválihodný a tak si myslím, že když se refundace provedou hned po pádu bude více šťastných duší než když se to odloží na později bez udání času.
Tak takhle to zase vidím já no.

Reply with quote  

PostPosted: 10:44 19. Oct 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

Ber to tak, že DM se chce při hře taky bavit. A co tě baví víc - rozehranej příběh (kterej pád naruší), a nebo administrativní nahrazování, zvlášť když nemáš vůbec žádnou povinnost nahrazovat?
Je to BENEVOLENCE, tak si toho važte. Taky bysme nemuseli mít vůbec nic. Z tohohle hlediska je nějaká netrpělivost a drzé upozorňování na časovou prodlevu DM trestuhodná. Za takovej přístup, co předvedl Dark, bych jako DM tuplem nenahradil nic, a ještě bych byl nasranej. Z mého pohledu je omluva na místě, odpustil bych si kecy a díky o zastávání se... a Dark udělal dobře, že se omluvil.

Finito comedia.

Reply with quote  

PostPosted: 11:25 19. Oct 2011 
Šlechtic
 Profile

J.F.Payne wrote:
Ber to tak, že DM se chce při hře taky bavit. A co tě baví víc - rozehranej příběh (kterej pád naruší), a nebo administrativní nahrazování, zvlášť když nemáš vůbec žádnou povinnost nahrazovat?
Je to BENEVOLENCE, tak si toho važte. Taky bysme nemuseli mít vůbec nic. Z tohohle hlediska je nějaká netrpělivost a drzé upozorňování na časovou prodlevu DM trestuhodná. Za takovej přístup, co předvedl Dark, bych jako DM tuplem nenahradil nic, a ještě bych byl nasranej. Z mého pohledu je omluva na místě, odpustil bych si kecy a díky o zastávání se... a Dark udělal dobře, že se omluvil.

Finito comedia.

Omluva byla namístě natuty, v ostatním (ohledně náhrad a komentáře okolo nich) se velmi výrazně rozcházíme. Hold jiná země jiný mrav a pohled na věc.

Edit.: To že Dark silně přestřelil je z mého pohledu neoddiskutovatelné a v žádném případě počínání neschvaluji, nicméně pohled na řešení vzniklé situace a udělení příslušného trestu mám jiný.

Reply with quote  

PostPosted: 11:49 19. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Glumišek wrote:
Stejně jako tu byl apel na trpělivost v souvislosti s náhradami po nezaviněném pádu, v tomto případě na oživení bez ztráty zkušeností, tak aby dotyčný mohl dále hrát, tak je možné požádat skupinu, či jedince, kteří se účastní Q aby byli trpělivý a 5 minut počkali, on ten Q taky nemá nožičky a neuteče. Ber to tak, že v tom podsvětí jsi ty, máš na zábavu vyčleněných 60 minut ze svého dne a 30 z nich strávíš koukáním na Alastora, protože někdo jiný nebyl ochoten počkat 10 minut na to až DM pomůže ostatním postiženým. :wink:
Refundace po pádu tu DM řeší prakticky okamžitě a za to jim děkuji, jsem vděčný a vážím si toho, opravdu to není na okolních světech běžné. Tento přístup si DM nastavili sami a dle mého je více než chválihodný a tak si myslím, že když se refundace provedou hned po pádu bude více šťastných duší než když se to odloží na později bez udání času.
Tak takhle to zase vidím já no.

Úvaha, že "někdo jiný nebyl ochoten počkat" je zcestná už ze své podstaty (GIGO efekt). Je to DM, který rozhoduje o tom, co bude či nebude dělat a hráči, s nimiž quest hraje, ani netuší, že by měli počkat. Klást jim to za vinu je tedy absurdní.
Pokud bych na to chtěl pohlížet čistě objektivně, pak 10 minut, které počká 6 hráčů hrajících quest, je 60 minut ztraceného času, stejně jako když dotyčný jedinec počká 60 minut. Chápu, že to ze subjektivního hlediska není totéž, ale DM subjektivní hledisko uplatňovat nemusí a ani vlastně nemůže. Naopak.

Rozdání náhrad nemusí být vůbec jednoduché ani časově krátké. To se týká zejména craftových výrobků, které pochopitelně nejsou v paletě (nemohou být kvůli svému množství). DM navíc musí pečlivě zvažovat, zda ho hráč netahá za nos; důkazy o tom, že dotyčný utrpěl ztrátu, pochopitelně nejsou k dispozici (nikdo neví že bude pád a tak si nedělá screeny). Možná bys nevěřil, jak roztodivné žádosti o náhradu věcí DM dostávají (žádost o náhradu věcí, které postava půjčila postavě jiného hráče či dokonce žádost o náhradu věcí, které hráč proti pravidlům přehodil z jedné své postavy na druhou).
Dokonce ani vytažení z podsvětí není úplně jednoduché; DM hrající quest předpokládali, že to udělá někdo další z přítomných DM, jenže někdo další, v tomto případě já, zrovna nebyl u kompu. A i když jsem pak u kompu byl, trvalo mi prosím 11 minut, než jsem dotyčnou postavu v seznamu našel - listoval jsem jím nahoru a dolů stále dokola a nemohl jsem ho najít; měl jsem pocit že je odloglý. Ani napsat tell mu nešlo. V tomto kontextu je pochopitelné, že DM nebude ztrácet drahocenný čas (i on má na hru vyčleněno třeba 1 nebo 2 hodiny denně) s jedním hráčem, když by musel zastavit quest pro 5 či 6 jiných hráčů. Prostá proporcionalita věci.

Nárok na náhrady obecně není, bez ohledu na to jaký na to máš názor. DM je provádějí z vlastní vůle a v podstatě pouze proto, že Thalie padá poněkud častěji než je obvyklé a než bychom rádi. Ale i se započtením této nepříjemnosti je to pořád "vnější příčina" a nezavdává žádný nárok na náhradu. Lze o ni požádat, zejména pokud DM k tomu vyzve, v dobu, kdy tak učiní.

PS: Pokud máš na činnost DM ohledně náhrad jiný názor, staň se DM a prováděj ho. Hráči budou jistě rádi. Pokud vím, bylo ti to už v minulosti nabídnuto.

PS2: Alastor o vytažení z podsvětí nežádal, tudíž jsem ho nevytáhl. :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 11:54 19. Oct 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Něco sem tu četl,ale trest co Dark dostal mi přijde dost krutej a to si myslím,že nic špatného tam nebylo.Je rozdíl dávat náhrady v craftu,ale vytáhnout někoho z podsvětí DM zabere 20 vteřin a to by ty chudinky co maj Q asi nevydrželi.Mimo jiné k čemu by tu byli DM bez hráčů?

Omluva je pěkná věc,ale když ji potrestáte takhle hrubě tak bych Vás nejraději bla bla bla

Reply with quote  

PostPosted: 12:00 19. Oct 2011 
Urozený
 Profile

Tak dík Radime, máš to u mě... jak sem vyprsknul smíchy, tak sem si pocintal košily kafem.

Reply with quote  

PostPosted: 12:02 19. Oct 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Ja to vidim z mojí strany jako upřednostnění skupinky hráčů před pomocí toť vše.Když tu bylo psáno,že DM to mají takto nastavené pak to byl asi obrovský problém dotyčného vytáhnout.

Na blbou ironii nejsem zvědavej Aersi

Reply with quote  

PostPosted: 12:06 19. Oct 2011 
Urozený
 Profile

Já zas třeba nejsem zvědavej na tyhle hlody... se poserte kvůli nějaký pc hře, za to, že se DM věnovalo nejdřív někomu jinýmu než vám.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]