|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Jose
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:13 30. Oct 2011 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Tak no nečetl jsem vše, ale v 90% souhlasím s Rofem.
Můj pohled na věc zvanou "Thalie"
Můj herní život začal víceméně na kandelabrii a vše ostatní trpí touto zkušeností. Ano dm nemusí hrát npc jako nějaké čajíčky, ale na druhou stranu nemusí nutně znechucovat hru hráčům tím, že ukazují jak absolutní sílu mají. Nevrdím, že to je na Thalii pravda, ale mám z Thálie takový dojem. Kdo na staré kandelabrii mi dá zapravdu, že to tam určitě nebyla nějaká čajíčkárna, ale ne kvuli dm, kvůli interakci hráčských spolků.
Tři roky +- hraju na thalii a mám z ní takovéhle pocity.
Hráčské spolky neexistují. Jakmile tuším v dungeonu přítomnost dm a jsem tam sám padám pryč. V případě party je to už těžší, to nakonec končí tak, že tam zůstanu. Do IC servru se radši moc nemontuju, protože nemám čas na to rozjíždět každý 2mesíce novou postavu, resp. ani mě to nebaví pořád honit xp a loot. Převážná RP komunikace je o počasí atd. viz nechuť se zapojovat do IC dění, které připravují dm.
Ale aby to nevypadalo, že jsem takový hm rýpal, za jakého mě Rof často označuje.
S Laskem jsem absolvoval jeden Q. Moc mě bavil a opravdu jsem využil své zkušenosti s RP hrou jak z nwn tak z larpů. Tímto bych mu chtěl poděkovat.
No co na závěr. Nejsem dokonalý hráč ani člověk. Jsem dost cholerický, co se týče nwn a vztahovačný. Vše co jsem napsal je jen můj názor a pokud je špatný, je možné poopravit ho tím, co se mi stane na Thalii.
PS: Doufám, že to má hlavu a patu, nejsem zrovna moc v kondici ohledně myšlenek momentálně.
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:25 30. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Spolky existují. Některé pořádají i veřejné akce, jiné sledují své cíle neveřejně. A opravdu to nejsou jen creeperské party.
IC dění mnozí sledují a v rámci možností svých charakterů se snaží i něco dělat (= nereagují na vše, ale když se namane něco vhodného, tak jdou do toho).
_________________ .
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:29 30. Oct 2011 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Nalkanar wrote: Spolky existují. Některé pořádají i veřejné akce, jiné sledují své cíle neveřejně. A opravdu to nejsou jen creeperské party.
IC dění mnozí sledují a v rámci možností svých charakterů se snaží i něco dělat (= nereagují na vše, ale když se namane něco vhodného, tak jdou do toho). Jak jsem psal tohle jsou moje pocity z thalie. Skutečnost může být jiná.
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:31 30. Oct 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
S tím souhlasím, spolky existují, jen o nich mnohdy není slyšet jakože o spolku. Pobíhá jich několik. Já vám o... hmm minimálně čtyřech.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:33 30. Oct 2011 |
|
|
Molly23 wrote: S tím souhlasím, spolky existují, jen o nich mnohdy není slyšet jakože o spolku. Pobíhá jich několik. Já vám o... hmm minimálně čtyřech. Jo taky, ale dle mě by jich mohl být víc, ale hodně osob asi nemá chut a ani se někdy nedivím.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:36 30. Oct 2011 |
|
|
Jose wrote: Jak jsem psal tohle jsou moje pocity z thalie. Skutečnost může být jiná. ..a ona zhusta bývá. Zrovna teď někdy mi nějaká postava "utekla", jakmile NPC zareagovalo. Druhá postava zůstala a tak se jí dostalo "totálně-mikro-mini-kvestíku" a s tím spojených expíků s možností napojení do něčeho dalšího, na což, bohužel, nedošlo. Tak ale doufám, nějakej zážiteček to snad byl. Když utečeš před reagujícím NPC, těžko můžeš očekávat, že ti bude to samý DMko házet do cesty další, aby tě do nějakýho IC dění zapojilo. Spíš se na to vybodne a poohlédne se po někom, kdo neuteče.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:52 30. Oct 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Omg, prostě už ty gardisty pojdme pomlátit, vykucháme ambita a bude klid. To je zas breku, když se vám režim nelíbí, proč teda není žádnej odboj? Furt jen kecáte ve flejmu.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 23:56 30. Oct 2011 |
|
|
Protože jedinou snahu, kterou umí vyvinout je brekot na fóru na základě neověřených, zkreslených nebo smyšlených informací...
Sám jsem byl dnešních událostí svědkem jako nezávislý pozorovatel a z toho, co předváděli někteří hráči mi šla hlava kolem.
Zákony a pravidla jsou jasně nastavená, je třeba je dodržovat. To, že je někdo poruší je jen jeho rozhodnutí a vystavuje se tak příslušné reakci světa. Někteří to však odmítají pochopit a stále se snaží, aby se svět přizpůsobil jim a ne oni jemu.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:18 31. Oct 2011 |
|
|
Víš Rejty máme právo si stěžovat na nějaké akce DM. Takže ten brekot nepiš prosím, netřeba urážet, ano? Zajimavé jak jsou občas tajné soudy a popravy a když se jednalo o soud a popravu jisté skupiny, taaaak se to odkládalo a odkládalo až byla dána možnost dané skupině utéct  . Což se jiným osobám stát nemůže. Osobně mám reálie načtené několikrát a některé věci jsou si i vypsal, ale nemůžu si pamatovat vše a taky ne vše je napsané v reáliích. A když se na to ptám NPC, tak jsou protivné a uráží. Možná by to chtělo udělat nějakou přednášku pro občany Jinak já svět beru takový jaký je a z 90% už většinou beru konverzaci s NPC jako neúspěch. Sice jo dobré, kdžy je to těžké, ale není dobré, když je to těžké furt a DM nic neulehčí, to se pak na to hráč co? No většinou vykašle. A ted by mě opravdu zajímalo, když hráči mají dbát na chování NPC a respektovat je. Jestli i DM dbají na chování postav a respektují je. Páč postava má nějaké zásluhy a tak a prostě se na to co? No se.. tedááá kašle 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:24 31. Oct 2011 |
|
|
Ja som sa dnes len z časti zúčastnila a Kore sa hlava zastavovala, ako niektoré postavy reagovali ... ako keby žili v demokracii a nie totalitnom režime  Ale prečo odboj neexistuje? Skúsilo sa to za WWQ a skončilo to katastrofou  tí, čo si to pamätajú, to asi druhý krát skúšať nebudú. Samozrejme, ja osobne som narobila kopec somarín a dodnes toho ľutujem ... holt, ale je to len hra  hlavne, že sa niečo také hrozné nestalo v realite. Prosto len si treba uvedomiť režim a správať sa podľa toho  ešte za vlády princa a Lacaranta sa kadekto správal jak blb a dokonca v tak tolerantnom režime muselo byť hrozne veľa postáv stále vo väzení ... nieto ešte v kanclerovom režime  zas ale o to je to zaujímavejšie. Postavy sa musia vyvíjať ale navrch byť veľmi, veľmi obozretné. Nie vykecávať sa o kadečom po krčmách a po Karathe vyvolávať, že hľadáme ľudí, ktorí pôjdu štrajkovať  D však?
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:27 31. Oct 2011 |
|
|
Quote: Víš Rejty máme právo si stěžovat na nějaké akce DM. Takže ten brekot nepiš prosím, netřeba urážet, ano? Zajímavé, známe to rčení o potrefené huse? Jinak pravidla jsou v tomto ohledu jasná. Pokud si chce někdo stěžovat na někoho z týmu, má možnost mi poslat do PM stížnost. Nemusí se to rozmazávat na fóru, ale zřejmě potřebuješ obecenstvo a lépe se to potom rozmazává, když sem píší i ostatní, kteří o dané situaci nic neví, a opakují tu jen neověřené věci z doslechu. Ať čtu můj předchozí post jakkoliv pozorně, nikde tam nevidím žádné urážky. Quote: Zajimavé jak jsou občas tajné soudy a popravy a když se jednalo o soud a popravu jisté skupiny, taaaak se to odkládalo a odkládalo až byla dána možnost dané skupině utéct  . Což se jiným osobám stát nemůže. Zajímavé na tom je jen to, že se jednalo o postavy, které byly zabity v CvC mimo města a jiné postavy je dotáhly na radnici a požadovaly pro ně permky. Také tu jsou postavy, které byly v Podtemnu obětovány na oltáři X´ian a permku nedostaly. Nevíš snad o čem mluvím? Chceš se v tom opravdu šťourat? Toliko k měření každému jiným metrem. Quote: Osobně mám reálie načtené několikrát a některé věci jsou si i vypsal, ale nemůžu si pamatovat vše a taky ne vše je napsané v reáliích. A když se na to ptám NPC, tak jsou protivné a uráží. Možná by to chtělo udělat nějakou přednášku pro občany Klidně si to může vzít někdo na starost, dobrovolnosti se meze nekladou. Quote: Jinak já svět beru takový jaký je a z 90% už většinou beru konverzaci s NPC jako neúspěch. Sice jo dobré, kdžy je to těžké, ale není dobré, když je to těžké furt a DM nic neulehčí, to se pak na to hráč co? No většinou vykašle. Možná by stálo se zamyslet nad tím, co daná postava chce, jak se toho snaží dosáhnout a zda je to správně či nikoliv. Nehledal chybu jen u DM, ale začít napřed u sebe. Quote: A ted by mě opravdu zajímalo, když hráči mají dbát na chování NPC a respektovat je. Jestli i DM dbají na chování postav a respektují je. Páč postava má nějaké zásluhy a tak a prostě se na to co? No se.. tedááá kašle  Nerozumím jak je to myšleno.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Desmond
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:35 31. Oct 2011 |
|
|
To jsi trošku mimo RoFe. Událost kterou popisuješ bylo klasický CvC. Rozhodli jste se drowy odevzdat spravedlnosti, vaše rozhodnutí, měli jste šanci se toho chopit sami. To že tyhle dvě rozdílný věci vůbec srovnáváš tak nějak podtrhuje skutečnost, že jste to možná udělali jen proto, abyste jim zařídili permky. Nebo je to jinak? Já doufám, že ano. Nelze srovnávat smrt v CvC se smrtí a následnou permkou, která byla reakcí světa na nějaký nepříliš zdařilý podnět nebožtíka. Edit: Rejty mě předběhl 
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:43 31. Oct 2011 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Jako já nevím co se řeší. Všechno se odvíjí od záležitostí ve světě. Podívejte se, s novou kancléřovou vládou vám každej leda plivne do ksichtu, ale proč? Protože to tak prostě je, jsou takoví jak byli předdělaní, tak se s tím smiřte. To že někoho popravili za pokus o vzpouru, no a? Ve středověku člověk zařval vzpoura a už visel. A co se týče kancléře. Ten už od nástupu k vládě neproslul zrovna dobrosrdečností. Jak jinak si zařídit pořádek, než pořádnou, šťavnatou popravou? 1) Je to podívaná pro občany 2) Je to poučný a výstražný pro občany 3) Kdo se nechá chytit, udělal něco špatně. Zrovna v tomhle jsem plně zajedno s DMs (A každej ví, že se s DMs často neshoduju.  ) EDIT: Vůbec se mi tohle celé zdá dost zavádějící. Myslím si, že kdyby byl popraven kdokoliv jiný, než kamarád zmíněné skupiny, neštěkne po něm ani půl psa. Míněna ta půlka bez tlamy.
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:52 31. Oct 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Jedna Elfí průpovídka jisté "elfky" říká, že lidi nedostali do vínku dlouhověkost, protože už dostali do vínku pýchu a díky tomu nedokáží rozpoznat, kdy se mají ve vichřici ohnout jako vrbový proutek a kdy odolat jako pradub. Takže je vždycky něco ubije a dlouhověkost by byla jen plýtváním  . P.S. V naší "reálné demokracii" byste si na poldy, třeba silniční, taky nedovolovali. Včetně pobuřování apod. A za minulého režimu už vůbec ne  . On se ten Ambitův režim zase "tolik" neliší... P.P.S. Co se mnou jednali NPC, tak bych řekl, že to bylo v rámci "settingu". A i když to občas byli "trotlové", vetsinou se to NPC dalo "ukecat"...tak nejak, bez ztraty kytičky  . Netvrdim, ze vítězně, ale se zdravou kůží.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 00:54 31. Oct 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Rof asi tím posledním bodem myslel... Dám příklad: Moje postava bojovala na straně rebelů, nijak se s tím netají, Lazzaro o ní má spis a tak. Ano, byla omilostněna. Ale stejně je to potencionální nepřítel (asi jako čeští letci po WW2 GRRRR  ) Takže garda by si mě mohla dobírat, mohli by mě špehovat a tak dále.  Nebo naopak by mě mohli oslavovat za to, že má postava pomáhala ničit černý kočár. S tím se také postava netají, je to o ní známo, aspon mezi dobrodruhy. Mohla by o tom vědět inkvizice a udělat si maličký obrázek. Vždyt bojovala pod Lacarantem, supermanem.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|