|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Prasokralik
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 02:48 31. Oct 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Jose wrote: A čím omezuje vláda občany/dobrodruhy? Tak třeba tou depresivní náladou, že nemá cenu cokoliv proti režimu dělat, protože je to prostě nějakej blbej středověk... Tím myslíš karathskou vládu, nebo jsi jen použil tohle slovo za označení všech zlých DMs? Mno nic, odhlédněme od tendence - ti nahoře jsou vždycky ti špatní a řekněme, že opravdu myslíš karathskou vládu. Jo omezuje a přesně jak říkáš. To je její účel. Proti režimu samozřejmě má cenu něco dělat, ale nejspíš ne tak, že naběhnu, pokud možno sám, proti četě nabušenejch stráží a nechám se sebrat/uteču aby na mě mohli vypsat zatykač a sebrali mě pozdějc - tak jak to udělal naivka Laise. Když chci něco udělat proti režimu, nestoupnu si na náměstí okupovaného města a nebudu to vyřvávat nahlas, nebudu se v takovém městě prát za bílého dne s četnictvem a prostě použiju hlavu - nevím co je na tomhle depresivního nebo proč by ses nemohl odreagovat od nabitého dne v práci tím, že budeš ve fantasy světě vůdcem odboje (ale skutečného odboje, ne pachatelem podobných výkřiků do tmy) a následně třeba hrdinou. Když se chci zbavit vojenské síly ambita, budu zabíjet gardisty po jednom v odlehlých částech království a tmavých uličkách, jeho kurýry podřezávat ve stokách a podobně, nenaběhnu do jejich kasáren. Když se chci dostat do okupovaného města přes zákaz, vlezu tam tajným vchodem/přelezu hradby a nepůjdu na hlavní bránu s beranidlem Když chci, aby mi přátelé kryli záda při odbojové činnosti, nebudu o tom s nima diskutovat u Racka, ale někde v lese u ohně. I desetileté dítě pochopí, proč zorro mstitel používal klobouk a masku, když napravoval guvernérovo bezpráví, namísto aby po vesnici běhal v bílé kytlici jakožto don diego.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 03:09 31. Oct 2011 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
re Pra...Opravu myslím Karatskou vládu...moc nechápu, proč si bereš za příklad Laiseho, ani jednou jsem ho neobhajoval, že to udělal dobře nebo že to měl být nějaký odboj. Piplu si tu postavu rok a půl a pak bych měl riskovat, že dostane perm smrt, abych pak mohl další rok a půl piplat další? Já nejsem nějakej šilenej exper, co tu ma za dva měsíce 25lvl ani looter, který by měl miliony na kontě. Mě takové hromadění "majetku a xp" nic moc neříká a ani k tomu nemám důvod, když pominu, že mě bez toho každý sundá. Klidně ať tu sou zmetci gardisti atd., ale nechápu proč to tímhle musí končit.
Znovu použiju srovnání s kandelabrií, tak armáda npc obsadila hlavní město s podobným chováním jako gardisti. Ale tam se zformoval života schopný odboj, protože už tam byli rozjetý guildy, ale ne guildy tipu zabí npc a dostaneš odměnu. Tam to bylo celé založené na hráčích ne na nějaky npc ovládaným dmkem. Podle mě se to tu strašně ochuzuje, když tu nejsou opravdové guildy, které nejdou jen proti npc. Pokud se mílím opravte mě, ale opět mám takový pocit.
A vlastně co je mi do toho, ja si tu budu v klidu dál farmařit, cvckař nejsem pvpkař nejsem tak, co bych se do toho tlačil nějaky rp si tu zahraju s hračema a hotovo.
Mimochodem ještě jeden příklad k zamyšlení. Na K1 jsem se dostal do vedení žoldáků opravdu živoucí frakce s nepřáteli, cílem, myšlenkou cca 8 hráčů možná i 10. Dostali jsme se do takové fáze, že jsme si byli schopní dělat i Q sami pro sebe resp. já a moji zástupci pro ostatní spolubojovníky i s vlastníma odměnama a vlastníma (n)pcčkama. Tohle tu za danýho stavu podle mě nikdy opravdu nikdy není možný....
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 03:23 31. Oct 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Laise jsem vzal za příklad, protože on je opravdu ukázkový příklad. Tečka.
A že tu nejsou hráčské spolky, to pláčeš na špatném hrobě. To se ptej hráčů proč netvořej spolky, není to o tom, že by tu guildy nebyly podporované nebo snad byly zakázané. Ale to fakt nemá týt společného se situací v karathě nebo kdekoliv jinde. Není chyba ani gardistů, ani ambita, ani dm týmu, ani plivníků, ani dengreaseho, že hráči nejsou schopní se domluvit a založit spolek. + několik málo spolků tu je. Ale, že o nich nevíš nebo do nich nepasuješ, zase, to si vyříkej s hráči co mají tyhle spolky pod palcem.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 03:48 31. Oct 2011 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
No, abych pravdu řekl, tak si rozhodně nemyslím, že to je vinna hráčů, prostě nemaj důvod si přidávat starosti ještě se spolkem, protože spolek je opravdu hafo problemu navíc pro vůdce a i pro hráče. Osobně si myslím, že je to způsobené tím jak je tu nastavený systém xp, že se každý hráč bojí jít do cvc jen kuli tomu, co by v případě smrti objetoval. Není to ani chyba dm teamu, třeba tu ani takovou hráčskou interakci nechtějí, pochopil bych to. Zažil jsem v co to muže přerůst, opět viz Kandelabrie, tam nakonec spory hráčů dosáhli takové meze, po které se celý server rozpadl. Osobně si myslím, že za to většina tehdejších hráčů nemohlo, ale budiž.
Já nepláču mě to na tomhle servu chybý, ale stejně tak mi nestojí za to hodiny hry vyhazovat virtuálním "oknem", když v tom nevidím přínost, pro mě jako pro hráče ani pro postavu.
Možná bych se ještě mohl představit, abych tu pro většinu nebyl tak neznámí. Pro bývalé kandelabristy Vlad Tepes, pro zdejší thálisty Geu Drakon a Alice...jen doufám, že to nebude mít vliv na vaše ic.
PS: někdo se tu ptal na hc rp nebo tak podobně, co psal rof v jednom z prvních příšpěvků. Nemůžu tedy mluvit za něj, ale ja osobně si to překládám jako hard-core rp...tj. rp má přednost před vším (zábava, plány hráčů, atd.)
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 07:26 31. Oct 2011 |
|
|
Za sebe osobně můžu napsat, že pokud IC události dovedou postavy k aktivní účasti v odboji, budu jen rád a hodlám je z pozice neutrálního (!) DM adepta podporovat. To znamená reagovat se světem na snahu, nikoli podšoupávat questy, kde na konci bude Ambit jako boss.
Není přece klasičtější cesty, jak se stát vládcem, než svrhnout vládce předchozího. Ale jasně upozorňuju, že možné zisky (IC postavení jak kráva) jsou vyváženy riziky (permka za vzpouru). A pokud postavy udělají botu, budou za ni platit.
Pro případné organizátory vzpoury několik bodů k zamyšlení: - Jak vytřídit ty, kdo se chtějí do vzpoury zapojit od těch, co se je snaží prodat Ambitovi? - Jak zabezpečit členy vzpoury před únikem informací od ostatních členů (aby to, že chytěj jednoho neznamenal konec pro všechny)? - Jak dostat na svou stranu převážně spokojená NPC? Bez podpory lidu vám žádný povstaní nebude fungovat.
Na serveru je dost chytrých hráčů s organizačníma schopnostma, dost bijců pro guerillovou válku, dost všeho proto, aby se převrat povedl. Pokud postavy přijmou výzvu, mají šanci něco změnit. Mají šanci se zapsat do historie Thalie. Nic z toho nedostanou na stříbrnym podnose, o všechno musí bojovat. Ve hře, jako postavy, ne na forech. Příležitost tu je, stačí se jí chopit.
_________________ PUF!
Last edited by kokosak on 07:28 31. Oct 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 07:28 31. Oct 2011 |
|
|
Aby nedošllo k omylu, tak vím že Karatha a spol není demokratická a beru vládu takovou jako je a nepořádám žádné povstání a podobně. Moje postava vždy jedná většinou sama s tím, aby neohrozila ostatní a využívá k tomu post občana města, který jí dává o trošku větší pravomoce. Jde mi spíš o přístup DM, kteří hrají za některé "nepříjemné" NPC. Rejty wrote: využívat zdarma městské dílny atd. Rejty a víš o tom že se musí platit zlatáky (nebo teda stříbrnáky, pořád nechápu, proč jste nemohli nechat termín zlatáky) za nějaký glejt a shánět skrz to DM? Sice je to malá částka (záleží na úhlu pohledu a možnostech postavy  ), kterou postava zaplatí a má klid. Ale zdarma to není. Ale pokud už glejt není třeba, budiž, ale musí to být oznámeno. Rejty wrote: Quote: Zajimavé jak jsou občas tajné soudy a popravy a když se jednalo o soud a popravu jisté skupiny, taaaak se to odkládalo a odkládalo až byla dána možnost dané skupině utéct  . Což se jiným osobám stát nemůže. Zajímavé na tom je jen to, že se jednalo o postavy, které byly zabity v CvC mimo města a jiné postavy je dotáhly na radnici a požadovaly pro ně permky. Také tu jsou postavy, které byly v Podtemnu obětovány na oltáři X´ian a permku nedostaly. Nevíš snad o čem mluvím? Chceš se v tom opravdu šťourat? Toliko k měření každému jiným metrem. Víš já ale o nějakou permku pro dotyčné nežádal, aspon o tom nevím. Expy ztratili při útěku, tak budiž. Jinak s tímhle si mi připoměl onu věc jak si také citoval a napsal si k ní toto.... Rejty wrote: Quote: A ted by mě opravdu zajímalo, když hráči mají dbát na chování NPC a respektovat je. Jestli i DM dbají na chování postav a respektují je. Páč postava má nějaké zásluhy a tak a prostě se na to co? No se.. tedááá kašle  Nerozumím jak je to myšleno. Postava se nějak činí, něco dokáže a nakonec to dopadne tak, že jí inkvizice dokonce vyhrožuje vězením, že jim to neoznámila, místo pocty dostane postava kopanec do zadku, tak proč by se znovu snažila pomáhat že? A nejlepší na tom, že postava riskuje svou smrt a když už někoho zachrání, tak jednu osobu chnapne inkvizice a spálí. (Ano postava se měla šanci zachránit a udělala pár blbostí, ale osobně si myslím že Homerův případ byl přehnaný)
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 07:32 31. Oct 2011 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
-RoF- wrote: Žádal jsi o permku nebo v nejmenším výmaz equippu. Veřejně to nepřiznáš co?  To jsem si myslel. Možná si příště dávaj bacha na to, kde si o tom otvíráš pusu.. Naše stěny mají uši  Edit: A než zase napíšeš tu svojí větičku "Najdi si jiný cíl".. Tak popřemýšlej nad tím, že kdyby sis mě nevzal do huby(ano, ten útěk se týkal i mě, přesto že jsem to tam přežil  ), tak sem ani nenapíšu  Edit2: Vlastně slovo "žádal" je špatně. Tys doufal, ty jsi po tom přímo prahnul 
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 08:11 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Trochu z jiného soudku. Úplně ROFa chápu, investoval spousty času do výroby vybavení, získání surovin a podobně. A když se mu to mělo začít splácet přišla permka..... Jo jo, ja jsem Laisemu pujčil na dluh stínovou zbroj s tím že se se mnou srovná až bude mít, nebo alespon vrátí až sežene lepší. A ted bude nosit moji zbroj nejakej floutek..... *mláti hlavou o zed*. Myslím, že je to lekce pro nás pro oba jak svět z dobrotu odplácí:) Asi u svých zákazníků budu dělat psychotesty s otázkou: Máte sebevražedné hrdniské sklony?
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 08:49 31. Oct 2011 |
|
|
Derken- wrote: -RoF- wrote: Žádal jsi o permku nebo v nejmenším výmaz equippu. Veřejně to nepřiznáš co?  To jsem si myslel. Možná si příště dávaj bacha na to, kde si o tom otvíráš pusu.. Naše stěny mají uši  Edit: A než zase napíšeš tu svojí větičku "Najdi si jiný cíl".. Tak popřemýšlej nad tím, že kdyby sis mě nevzal do huby(ano, ten útěk se týkal i mě, přesto že jsem to tam přežil  ), tak sem ani nenapíšu  Edit2: Vlastně slovo "žádal" je špatně. Tys doufal, ty jsi po tom přímo prahnul  No o permku mi nešlo, spíš o ztrátu expů jak to udělal mě Krata (a to mě na chatu uklidnoval s tím, že sem mohl být rád, že jsem permku nedostal) A ztráta equipu, no tohle se stalo Wuanovi a Bageshurovi třeba. Jinak "Najdi si jiný cíl" neplatí pro tebe, ale pro tvého bráchu, páč s tebou se dá občas normálně vyjít. S tím, že stěny mají uši, hele já si nedělám, žádné iluze o OOC infu mezi hráčema, kdy se někteří hráči dozví věci až se sám divím, ale radši to neřeším. Alvarion wrote: Trochu z jiného soudku. Úplně ROFa chápu, investoval spousty času do výroby vybavení, získání surovin a podobně. A když se mu to mělo začít splácet přišla permka..... Jo jo, ja jsem Laisemu pujčil na dluh stínovou zbroj s tím že se se mnou srovná až bude mít, nebo alespon vrátí až sežene lepší. A ted bude nosit moji zbroj nejakej floutek..... *mláti hlavou o zed*. Myslím, že je to lekce pro nás pro oba jak svět z dobrotu odplácí:) Asi u svých zákazníků budu dělat psychotesty s otázkou: Máte sebevražedné hrdniské sklony? No tohle mi třeba nevadí Alvarione, on Arii vše zaplatil a nebyla to nízká cena. Takže u mě dobré 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
Last edited by -RoF- on 08:51 31. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 08:50 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Snad, když se tu na někoho vyhlásí zatykač, tak to automaticky neznamená, že má permku ne ? Permka asi nastane, když je hráč blb a nechá se chytit nebo neudělá nic proto, aby se očistil.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 08:54 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
-RoF- wrote: No tohle mi třeba nevadí Alvarione, on Arii vše zaplatil a nebyla to nízká cena. Takže u mě dobré  Aha, takže se vykašlal na placení jen u mne:) Dobré vědět .....
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 08:58 31. Oct 2011 |
|
|
K hráčskym spolkom - mne osobne sa zdá, že po WWQ boli riadne obmedzené a to hlavne také, ktoré mali nejaké právomoci. Myslím si (len moje domnienky), že DMs boli sklamané tým, ako hráči hrali napr v zlodejskej gilde, v VI. rote a pod, pričom tieto guildy boli podľa mňa skutočne so silným vplyvom, šak si len vezmime, že na Koru počas WWQ bola odmena 3 mega!! Ale tiež si myslím, že hráči (vrátane mňa) sklamali, boli z toho zbytočné siahodlhé problémy a flamy na forku, kopec podvodov a podrazov, OOC vynášaní a HLAVNE všetci sa sťažovali, nikomu sa nepáčilo.... Je zaujímavé, že kým ešte hráči zastávali rolu armády, zatýkali, súdili a trestali ... boli flame a každý sa sťažoval, čo si to dovoľujú, že nemôžu brať ľuďom právo sa vyjadriť, obliekať ako sa im zachce .... (však ROF, ty si bol jedným z najzdatnejších buričov  ) ale pritom vtedy hráči v armáde museli sami dodržiavať zákony a keby sa hocikomu z nich preukázalo, že ich porušil, mal dvojnásobne väčší trest. To jest .. hráči v armáde sa snažili dodržiavať zákony, bo im samým ide o krk ... a už vtedy sa na nich len nadávalo (hovorím hlavne za nich, bo žiaľ nezažila som členstvo v inej aktívnej gilde) Teraz je iný režim. Namiesto hráčov vykonávajú funkciu stráží, sudcov, katov DMká ... a i tak sa na to nadáva, rozčuľuje sa, pričom tentoraz nik nemôže tvrdiť, že to bolo nespravodlivé a zaujaté (opäť mávam ROFovi) .. že si len nejaký hráč honí ego a zneužíva svoj vysoký level. Narovinu, mne sa tento režim páči viac. Nie je taký presladený a mäkký ako ten predtým. Konečne sa tu drží poriadok a kto si otvorí hubu na toho, na koho nemá .. tak po nej dostane. Tak čo teda by ste chceli? Či to bolo tak, alebo tak, vždy sa nadávalo. Ja sa ani nedivím, že DM skúsili iný prístup a zrušili spolky s nejakou mocou, lebo to už asi bolo neúnosné, čo sa tu dialo. Ale zdá sa, že to bolo úplne zbytočné, bo sa teraz vyrevúva úplne rovnako. Najskôr by si tí, čo sa im to nepáči a chceli by vlastný režim s vlastnými zákonmi, tak by si mali založiť vlastný server s fantasy demokraciou  TO DM: nechcete umožniť prístup hráčom ku garde? XD Taká Kora predsa len mala moožno nejakú tú povesť prachov má tiež habadej .. a síl mala viac ako dosť hehe. A armáda ako armáda, to je jedno  je jedno, aký je režim, ľudia v armáde vždy len ohnú chrbát pred tým, kto sa pred nich postaví a povie: Ja som vládca! 
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 09:19 31. Oct 2011 |
|
|
jachyra wrote: Teraz je iný režim. Namiesto hráčov vykonávajú funkciu stráží, sudcov, katov DMká ... a i tak sa na to nadáva, rozčuľuje sa, pričom tentoraz nik nemôže tvrdiť, že to bolo nespravodlivé a zaujaté (opäť mávam ROFovi) .. že si len nejaký hráč honí ego a zneužíva svoj vysoký level. Narovinu, mne sa tento režim páči viac. Nie je taký presladený a mäkký ako ten predtým. Konečne sa tu drží poriadok a kto si otvorí hubu na toho, na koho nemá .. tak po nej dostane. Mě osobně ten režim jaký je taky moc nevadí a moje postavy se mají v daném režimu relativně dobře. Jak jsem kdysi psal, mě stačí že můžu dělat ty svoje morusovské akce a občas tam aj někdo příjde. Jinak s tou nespravedlivostí, na jednu stranu asi si daná postava smrt zasloužila, byla to prakticky její blbost (neopatrnost a velká suverenita dané postavy). Ale na druhou stranu si prostě myslím, že těch permanentních smrtí by nemělo být tolik. To asi hráčům moc oči neotevře a spíš je to vyžene. Ale to už se furt prostě opakuju. Na druhou stranu musím napsat, že někteří hráči jsou lemry a mají jen hromadu keců a ve hře pak skutek utek. Nejsou schopní založit spolek (popřípadě když jej založí, tak ho neudrží pohromadě páč často platí "theuregovský syndrom" ..nic ve zlém Theuregu, ale je to tak  ) a nebo nejsou schopní něco IC ve hře tvořit. Pak je otázkou jestli je vůbec DM mají zájem na nějakém dění, což někdy sice silně pochybuju, ale někdy prostě věřím a zkouším to dál a občas se daří a DM podpoří. Jinak Kora jako Gardistka? No to aby se pak bála vyjít z města 
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 09:22 31. Oct 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Jo! Přístup ke gardě  , nebo i k jiným podobným frakcím. TO by se mi hrozně moc moc líbilo. Bohužel to už ale nejde.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 09:29 31. Oct 2011 |
|
|
Pokud bude hodně postav dělat hodně blbostí, bude hodně permek. Teoretickou úvahou podloženou darwinistickým pohledem docházím k závěru, že dříve nebo později permek ubude.
<ironie> Samozřejmě, že snem každého DM je server, kde se nepohne ani lísteček a on se pak může vznášet, jako slovo nad vodami. To je totiž příšerně zábavné.</ironie>
_________________ PUF!
|
|
Top |
|