Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 17:02 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Boostění v partě mágem (wizna/sorcka)
PostPosted: 15:24 02. Nov 2011 
Rytíř
 Profile

Jen ještě ktomu jak tu psal Rejty že mágové si maj meditovat ve městě dopředu, to platí tak u zaklínače, hlavně čaroděj ale asi i většina ostatních co si kouzla na den vybírají si kouzla připravují tak aby tam neměli nic co nepoužijou pro ten který dung (pokud jsou trošku svědomití) a tak se jejich příprava kouzel omezuje na celkem krátce před dungem, max předtím než kněmu vyrazí a to pak taky například znamená že po cestě partu nechrání nijak.

Reply with quote  

PostPosted: 15:39 02. Nov 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

LDamian wrote:
...

A jak zohledníš itemy (přecijen když nosíš šperky +12 do statů, tak tam je celkem rozdíl). Jinak 20ku můžu sfouknout klidně ve hře, zbytek někde v modulu potestit (nejdříve večer), nebo sehnat další lidi. Jsem rád že mluvíš o tahovkách, protože ty jsou na TH z mého pohledu ten hlavní základ (staty, ostrost, II, TS, imky na mysl).

Restění ve městě - jen pokud máte naprosto jistojistý stabilní net i hru. Každé vypnutí hry vás připraví o spelly získané z bonusů z itemů apod. (např. ty zmíněné šperky do statů). Mě osobně hrozí na bytě a někdy i doma výpadky netu, které shodí NWN a pokud restím 20-30 minut před výpravou, tak můžu výpravu posunout klidně o další půlhodinu i více no.

Braenn - tabulku máš na wiki, pokud nelže (nemohu přesně na sobě posoudit a musel bych to tedy projet v singlu na testovacím modulu, což provedu nejdříve večer), tak sloty nepřibývají. Kouzla nepřibývají určitě (leda čaroděj se doučuje ze svitků, sorcka nemá nic, kněží apod. taky nic). Zvyšuje se jen a pouze trvání (proto říkám, aby čas na rest = 2x lvl casterského povolání) + featy, zvyšování TO atd., z nichž nic neřeší dobu trvání.

Reply with quote  

PostPosted: 15:45 02. Nov 2011 
Rytíř
 Profile

Od dvacátého levelu se nezvyšuje počet kouzel za den ani TO s levelem poze v závislosti na statech, čaroděj ještě dostává známá kouzla snad ale i tak pořád jen dvě za level a dál se učí ze svitků no. BTW tabulky na wikině platí.

Reply with quote  

PostPosted: 16:29 02. Nov 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

LDamian wrote:
Byl by nekdo ochotny dat si s tim tu praci a spocitat toto?

Kolik kouzel tah/level udrzi mag od meditace do meditace na 10. levelu?
Kolik kouzel tah/level udrzi mag od meditace do meditace na 20. levelu?
Kolik kouzel tah/level udrzi mag od meditace do meditace na 40. levelu?

Udělám to, večer

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 17:02 02. Nov 2011 
Rytíř
 ICQ  Profile

Tak k tomuhle hodim vlastní poznatek.. momentálně za Dorgena.
Je to sorcka zatim low lvl a udržet nakouzlenou větší partu lidí je pro mě problém. Udržet jednoho člověka je v pohodě. Zjistil sem že nejlepší je když je v partě ještě jeden magič nebo nejlépe klerda. Bufy se pak příjemně rozdělej a vzájemně se doplňujou a ještě zbyde spousta prostoru pro magickou podporu utočnejma kouzlama. Je to fajn a užiju si to víc než když jen bufnu a pak stojim vzadu a koukám.

Jen co se meditace týče.... Dobu bych asi nezkracoval. Dá se to, ale přidal bych k efektum například i snížení unavy. Nemyslim uplně ale pár třeba 10% by snad nebylo na škodu ne? Když jdu s někym lovit do hvozdu tak v zásadě jdu tak na 2x medit.. zatim.... a na konci už mám problém protože mi selhávaj kouzla což je docela na prd. Pokud tomu chci zabránit tak nesmim kouzlama utočit a jen koukat a to je zase nuda...
To mě jen tak napadlo.

Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.

Reply with quote  

PostPosted: 19:28 02. Nov 2011 
Bůh
 Profile

Buffujte tanka no. Dpska at se se drží toho co maj dělat, tedy píchání do potvor zezadu . . . (Co si to zas představujete holoto?!).

Klasické schema world of warcraft zní - jeden tank drží potvory, jeden healer se o něj stará a tři roguny zmateně pobíhaj a rubou tak aby nic nerubalo je. Má healer problém s manou? Ne, protože se věnuje jednomu člověku. Když v tom samém schematu nasadíte thalijské denní menu tedy - roguny zmateně pobíhaj a agrujou potvory, potvory následně honěj roguny, tank zoufale honí potvory a healer si na těch pobíhajících dpskách vypálil manu a může už se tak leda dloubat v nose, tak parta v dungu pomře.

Přeberte si to jak chcete.

Já jen říkám, že Rejty nám tady jasně dláždí cestu. Stavte party v sestavě jeden tank, jeden booster a tři vomeáci co to budou za jejich zády kydlit a takto vybijte všechny dungy, vyberte všechny poklady a WB z nás budou mít radost :)

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 23:33 02. Nov 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Parta=Klerik+Mag+Druid+Bard a s boostama není problém.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 09:08 03. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

Dobré dopoledne, co jsem si tu přečetl tak každého tlačí bota trošku někde jinde. Většinou aplikuji Rejtyho model, dokážu s 16 lvl klerikem držet dvě postavy pod fullboostem 2x32 min.. Tři postavy taktéž, boost už není až tak "plný". Více lidí kvalitně ochránit prostě nedovedu (možná to neumím, přiznávám že v tom se moc nevyznám). Nicméně tam kam chodíme to zatím stačí.
S čím však mám já problém:
- do doby mezi meditacemi se započítávají i 4 lvl válečníka (ten čas navíc je krutá daň za dualclass)
- do boje vyrážím s únavou 0 a když nakouzlím dvě postavy a řádně se do toho boje pustím tak v polovině kouzel z "2" meditace uprostřed výpravy mám slušnou šanci, že už je kvůli únavě nezakouzlím
Co bych si přál?
- aby se doba meditace vztahovala ke konkrétnímu povolání (já ví blbost, moc práce, kterou nikdo stejně neudělá, nicméně to píšu tak jak to cítím)
- aby byla k dispozici třeba droga co snižuje únavu byť např. o 10 bodů, netušíte kolikrát by mi to zachránilo život

Takže vidíte, že byť se bavíme o boostech pro partu je obtíž podobná a přece pro každého trošku jiná. Mě by třeba toliko nepomohlo zkrácení doby mezi meditacemi či navýšení počtu kouzel pokud nebude v dungeonu místo kde bych si mohl dát dvacet no.

Reply with quote  

PostPosted: 10:26 03. Nov 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Glumišek wrote:
- aby se doba meditace vztahovala ke konkrétnímu povolání (já ví blbost, moc práce, kterou nikdo stejně neudělá, nicméně to píšu tak jak to cítím)
- aby byla k dispozici třeba droga co snižuje únavu byť např. o 10 bodů, netušíte kolikrát by mi to zachránilo život

Myslím, že to že se započítávají obě povolání je záměr. Bude to nejspíš právě proto, aby třeba klerik/válečník měl při boostování nevýhodu proti čistému casterovi a je to prostě jeden z prvků, který má snížit výhodnost toho, že si tam dáš těch pět levelů válečník (nebo třeba 10 Torma, BG...). Navíc vem si, že pokud by to byl třeba klerik/Torm, tak při meditaci by se tedy započítávaly pouze levely klerika, takže by meditoval dřív, ale tou meditací by se mu obnovily i schopnosti Torma. Musel bys ještě dělit povolání na ty, které mají nějaké obnovující se schopnosti a na ty, které nemají. Což je dost těžké, protože v podstatě s jakýmkoli povoláním si můžeš vzít určité schopnosti, které obnovuješ meditací.

Ta droga by byla nejspíš zajímavá. Sice by snížila o něco únavu, ale zase solidně zvyšovala závislost. Jen u těch drog je tam problém v tom, že první třeba v pohodě a druhá je kill natvrdo prakticky (viz kdysi Bageshur). A asi nikomu se to nebude chtít zkoumat, kde je ta hranice. Ta smrt by tam chtěla změkčit do podoby nějakých tvrdších postihů nejprv ve stylu tripu.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 11:33 03. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

LDamian wrote:
Glumišek wrote:

Myslím, že to že se započítávají obě povolání je záměr. Bude to nejspíš právě proto, aby třeba klerik/válečník měl při boostování nevýhodu proti čistému casterovi a je to prostě jeden z prvků, který má snížit výhodnost toho, že si tam dáš těch pět levelů válečník (nebo třeba 10 Torma, BG...). Navíc vem si, že pokud by to byl třeba klerik/Torm, tak při meditaci by se tedy započítávaly pouze levely klerika, takže by meditoval dřív, ale tou meditací by se mu obnovily i schopnosti Torma. Musel bys ještě dělit povolání na ty, které mají nějaké obnovující se schopnosti a na ty, které nemají. Což je dost těžké, protože v podstatě s jakýmkoli povoláním si můžeš vzít určité schopnosti, které obnovuješ meditací.

Jojo, tak nějak to taky vnímám, ale občas to je ku vzteku. :)

Ta droga by byla nejspíš zajímavá. Sice by snížila o něco únavu, ale zase solidně zvyšovala závislost. Jen u těch drog je tam problém v tom, že první třeba v pohodě a druhá je kill natvrdo prakticky (viz kdysi Bageshur). A asi nikomu se to nebude chtít zkoumat, kde je ta hranice. Ta smrt by tam chtěla změkčit do podoby nějakých tvrdších postihů nejprv ve stylu tripu.

Ano tak nějak bych to viděl, rozdělit použití drogy na 3 stádia:
a) pohodička
b) postih
c) smrt (to pro ty co jsou dost hloupí aby si s postihem ještě šlehli :mrgreen: )
Opravdu by to nemuselo ani snižovat únavu o moc, těch 10 bodů by bylo dostačující na to abych to třeba já občas využil a aby to na druhou stranu nerozkoplo systém odpočinku.

Reply with quote  

PostPosted: 20:15 03. Nov 2011 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Po jaky droze na Thalii se umira ? Ja sem zkousel pit z kraftu asi 2 ruzny, docela dost a nic to nedalalo (ani nic nevypsalo). Bageshur nato snad umrel ? :mrgreen:

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 21:29 03. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Lord_Berserk wrote:
Po jaky droze na Thalii se umira ? Ja sem zkousel pit z kraftu asi 2 ruzny, docela dost a nic to nedalalo (ani nic nevypsalo). Bageshur nato snad umrel ? :mrgreen:
Po "mordva" - ta snižuje INT+WIS, načež postavy ztrácí pud sebezáchovy...a...jsou z toho ošklivá nedorozumění s gardisty.

Jinak na Thalii jsou "volně" prodejné NPC drogy co boostují různé vlastnosi. Jestli nemyslí je.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 21:33 03. Nov 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Nauč se tu mordvu vařit :mrgreen:

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 21:36 03. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Derken- wrote:
Nauč se tu mordvu vařit :mrgreen:
Dobře, dobře, má ty "defekty" jen na nízkém katalyzátoru, vím.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 21:59 03. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

Lord_Berserk wrote:

pokud mas maly savy tak te dokaze na podruhy zabit i orci tabak, koren mandragory a podobne:)

a par dalsich...

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]