|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 17:53 01. Dec 2011 |
|
|
KaTo wrote: A hlavně se to nesmí, protože sme toho draka nevyvolali my!  edit Grin: Ale ten mág by v TSku neměl se sumonnem pobíhat, aby opakovaně házel soupeřům na vůli. To už je "používání" draka. aspoň jak to chápu já. "Používání draka" - To se smí nebo ne? O útoku z tvého pohledu tam řeč přeci není ne? Myslíš že my draka vyvolat neumíme? Heh .. jen nemáme potřebu prasit, jako povrch, asi tak 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 17:55 01. Dec 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Umíte, ale nesmíte 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:00 01. Dec 2011 |
|
|
Já myslím že nic nám to tedy nezakazuje. Kolem všeho se dá nalít omáčka přeci 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:06 01. Dec 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jo, o tom by mohl Kor vyprávět.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:09 01. Dec 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Fakt je že když jsi v auře strachu tak si musíš hodit na vůli. Fakt je že jen ty na které máš odpor. Odpor dáváš lidem před tím než na ně co? Než na ně ZAÚTOČÍME , tudíž já auru strachu beru jako útočnou akci, když to mé NEPŘÁTELÉ může nějakým způsobem ovlivnit. Nezlob se na mě, ale už vymejšlíš blbosti. Boost si na sebe dáváme kdy? Než zautočíme. Takže podle stejné logiky, kterou si předvedl je boost sama sebe vlastně taky útočná akce. 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Lambijec
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:13 01. Dec 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
kokosak wrote: Nezlob se na mě, ale už vymejšlíš blbosti. Boost si na sebe dáváme kdy? Než zautočíme. Takže podle stejné logiky, kterou si předvedl je boost sama sebe vlastně taky útočná akce.  To ty se zase nezlob na mě ale největší blbosti a nejvíce tu ohýbat pravidly se tu pokoušíš právě ty... už je to vzkutku trapné...
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:15 01. Dec 2011 |
|
|
kokosak wrote: -darkvision- wrote: Fakt je že když jsi v auře strachu tak si musíš hodit na vůli. Fakt je že jen ty na které máš odpor. Odpor dáváš lidem před tím než na ně co? Než na ně ZAÚTOČÍME , tudíž já auru strachu beru jako útočnou akci, když to mé NEPŘÁTELÉ může nějakým způsobem ovlivnit. Nezlob se na mě, ale už vymejšlíš blbosti. Boost si na sebe dáváme kdy? Než zautočíme. Takže podle stejné logiky, kterou si předvedl je boost sama sebe vlastně taky útočná akce.  Bingo ! Jak by řekl Haldeth. I boost je útočná akce. Ale jinak kokosaku, tohle na erpé světech nezažiješ, nepochytíš či nepochopíš, musel bys někam jinam, kde se to víc řeže. Ps. To jestli to působí jen na modré či červené, nebo na všechny dle mě není blbost - například takhle de korigovat koho chceš zabít pomocí kvílení, že? A to se ti zdá jako blbost?
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:20 01. Dec 2011 |
|
|
Lambijec wrote: To ty se zase nezlob na mě ale největší blbosti a nejvíce tu ohýbat pravidly se tu pokoušíš právě ty... už je to vzkutku trapné...
Jsi roztomilý 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Koninho87
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:20 01. Dec 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
my toho draka kulihráška známe tak proč se ho máme bát?:D toho vašeho neznáme tak se ho mile rád leknu  a je to hrozná prasárna fuj*odplivne si*
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:26 01. Dec 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Bingo !
Jak by řekl Haldeth. I boost je útočná akce.
Ale jinak kokosaku, tohle na erpé světech nezažiješ, nepochytíš či nepochopíš, musel bys někam jinam, kde se to víc řeže. Ale kdeže, já, když se mi začne během konverzace někdo boostovat, tak to od něj taky beru jako přípravu na útok a jednu mu švihnu, o tom žádná. Jde o to, že TSko je tu právě od toho, aby se mág naboostil a povolal sumonna. Nebo utekl. Jistě, první dvě možnosti mu dají výhodu nad soupeřem. A proto to kouzlo existuje. Je to jeho smysl a účel. Tím, co jsem napsal o prohlášení boost za útočnou akci jsem chtěl nenápadně poukázat na to, že je rozdíl mezi útokem na zatuhou postavu a vykonáváním činnosti, která ji v nadcházejícím boji znevýhodní. -darkvision- wrote: Ps. To jestli to působí jen na modré či červené, nebo na všechny dle mě není blbost - například takhle de korigovat koho chceš zabít pomocí kvílení, že? A to se ti zdá jako blbost? No, bejt to na mě, tak při kvílení, kdo nemá zacpaný uši, tak ho dostane. Nicméně jednak to na mě není a druhak sem se k problematice červený/modrý nikde nevyjadřoval 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:28 01. Dec 2011 |
|
|
KaTo wrote: Offico pro tým: To je opravdu takový problém kontaktovat Rejtyho, aby si přečetl tento topic nebo mu ho přetlumočit či (nedejbože  ) tento problém nechal projít vlastní hlavou a rozhodnout se? Stalo se, ale Rejtyho čtení fora frustruje  což se mu nedivím. Berte to tak, že zasáhnout protivníka aurou strachu z draka se v TS nesmí, pokud Rejty nerozhodne jinak.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
MukYanJong
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 18:36 01. Dec 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 13:07 02. Dec 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: davidsoft wrote: Můj názor je takový, že spells.2da se vyjadřuje k tomu, zda je drakova aura útočná akce, velmi jasně: Code: Label HostileSetting (...) (...) 412 Aura_Fear_Dragon (...) 1 (...) (...) http://nwn.wikia.com/wiki/Spells.2da_(contents)Souhlasím ale s tím, že to neodpovídá na otázku, zda se to v time-stopu smí a zda hráč zodpovídá za summona své postavy. Tohle je jen systémová informace která se používá k tomu aby ta aura fungovala správně.... jinak to nemá žádnou vypovídací hodnotu. Podle http://nwn.wikia.com/wiki/Spells.2da: HostileSetting -- Value 0 (false) or 1 (true). Determines whether a spell is considered hostile when being cast on other creatures. Přeloženo překladačem Google: Určuje, zda kouzlo je považován za nepřátelský, pokud je obsazení na jiných tvorů.Spells.2da obsahuje (ve verzi, o které si myslím, že se na Thalii používá) téměř 840 spellů. Je pro mě nepředstavitelné chtít po Týmu, aby se vyjádřil ke všem 840 akcím, zda jsou považovány za útočné. Sloupec HostileSetting ve spells.2da mi připadá ze všech systémových veličin nejblíž tomu, co bych intuitivně považoval za hranici mezi útočnými a ostatními akcemi. Nemyslím, že je to jen systémová informace. NWN hrajeme v určitém systému a veličiny tohoto systému nemůžeme ignorovat s odůvodněním, že jsou to "jen systémové informace, aby to fungovalo správně". Jsem tedy přesvědčen, že v případě akcí, ke kterým se Tým nevyjádřil, by se měli hráči při rozlišování útočných a ostatních akcí řídit podle hodnoty ve sloupci HostileSetting. Zde jsou nedostatky, které jsem na svém tvrzení objevil: - Dodatečně mi došlo, že nepřátelská akce není totéž, co útočná akce. Lze si představit nepřátelskou akci, která není útočná.
- Pokud by se teze z nwn.wikia.com interpretovala doslova, znamenalo by to, že v případě, kdy sesílatel sesílá spell sám na sebe, což je tento případ, nelze tuto hodnotu použít, protože má význam pouze v případě sesílání spellu na jiné bytosti.
-darkvision- wrote: Milý davídku, pokad souhlasíš s tím, že to útočná akce je, tak si prosím přečti pravidla. Pokad budeš znát i pravidla, budeš vědět, že útočné akce se v timestopu dělat NESMÍ. Ps. Kdyby hráč nezodpovídal za summona své postavy, tak kdo tedy? Rejty snad?  V pravidlech ( http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?p=73902#p73902) se píše, že v timestopu se nesmí provádět žádná útočná akce. Zároveň se tam ovšem píše, že boostění sebe nebo jiných PC se v timestopu smí. Pokud je útočná akce součást boostění, vychází mi výklad pravidel nejednoznačný, proto se nekloním ani k tomu, že se taková akce v timestopu smí, ani k tomu, že se nesmí. Shaman88 wrote: Dračí aura není útočná akce... hráče ale efekt který má vyvolané npc v základu. Souhlasím s tím, že dračí aura není akce hráče, protože vyvolaný drak není hráčem ovládaná postava (PC). Pokud však hráč za svého summona zodpovídá, je to podobný případ jako když chovatel vypustí psa a ten někoho pokouše. Je za to zodpovědný chovatel, i přesto, že sám nikoho nepokousal a třeba k tomu svého psa ani nenaváděl. Stejně by měl být hráč zodpovědný za vše, co jeho summon provede, protože má vždy možnost summona nevyvolat či okamžitě odvolat.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 16:10 02. Dec 2011 |
|
|
Samozřejmě, ale argumentovat konfigurákem není moc dobré. Prostě projdi si tam ty akce... a budeš se sám divit co vše je a není podle spells.2da nepřátelská akce.
Toho parametru využívá inteligene nepřátel pro výběr spellu a plno dalších skriptů včetně těch hardcoded..... Takže ano stojím si za tím že ten konfigurák nemá žádnou vypovídací hodnotu pro Thalii...
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Time stop a povolání epického draka Posted: 16:42 02. Dec 2011 |
|
|
Aby se předešlo zbytečným dotazům a pokusům o zneužívání timestopu: Rejty wrote: Pravidla
- Sesílání útočných kouzel se v timestopu ať už na pc nebo npc NESMÍ.
-Sesílání omamných kouzel se v time stopu ať už na pc nebo npc NESMÍ.
- Boostění sebe nebo jiných pc se v timestopu smí.
- Vyvolání summona při timestopu se NESMÍ.
- Summon při timestopu útočit NESMÍ.
- Útočení pěstí, zbraní, holí se v timestopu na pc a npc NESMÍ.
Jinými slovy se v timestopu nesmí provádět žádná útočná akce! Další debata je bezpředmětná. Fórum se zamyká!
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|