Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 13:18 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Máte zájem o netradiční povolání?
Ano 33%  33%  [ 13 ]
Občas by se to hodilo 15%  15%  [ 6 ]
Ani ne 20%  20%  [ 8 ]
Ne 28%  28%  [ 11 ]
Nevím 5%  5%  [ 2 ]
Total votes : 40
Author Message
 Post subject: Re: Anketa : povolání
PostPosted: 23:09 05. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Když seš třeba magor jako jeden nejmenovaný drow, tak si například keramiku uděláš za 24 hodin :mrgreen:

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 23:20 05. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

na jakej level? :D

https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “
Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.

Reply with quote  

PostPosted: 23:22 05. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Nevim kde je tam top.. někde na 12 tušim, už jsem to nedělal ani nepamatuju.

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 23:36 05. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

a uvažujte jestli budete potřebovat uměleckého kováře ve hře :D :D

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “

Reply with quote  

PostPosted: 08:58 06. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Dole využijeme nějak každého otroka a ano hlavní craft jde za necelých 14 dní možná i rychleji.Když máš lidi co ti nosej matroš a pokud nejsi totální guma a také nemáš hodnotu vlastnosti na minimu :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 12:49 06. Dec 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

O netradiční povolání bych zájem měl, ale jak tu kdosi naznačil, na to není potřeba systém. Systémovou implementací např. malíře dosáhneme nanejvýš toho, že tu budeme mít za nějaký čas epické malíře, kteří nebudou vědět ani to, že se barvy dají míchat, natož rozdíl mezi studenými a teplými barvami, vodovými a olejovými apod. Příkladem ze stávajících povolání je čaroděj, kterého si zvolila řada hráčů pro jeho "game"-vlastnosti a o nějaké RP daného povolání nemají zájem.

Spíš by se mi líbilo, kdyby ke každému takovému netradičnímu povolání někdo, kdo se v něm vyzná, sepsal jakýsi "návod, jak to hrát" - soubor rad a postupů (ne pravidel!) aplikovatelných na Thalii, kterých když se hráč bude držet, bude se jeho postava chovat jako docela slušný malíř/číšník/druid/..., navíc zapadající do thalijských reálií. Takový návod by měl obsahovat:
  • Vše, co by měla postava s daným povoláním určitě vědět navíc ke všeobecným znalostem. (Např. zahradník bude znát názvy bylinek, pozná, co je plevel a co léčivá rostlina, prostitutka spíš ne, ta se zase vyzná v jiných věcech.)
  • Co by měla postava s daným povoláním umět + příklady, jak by se to dalo hrát na Thalii - konkrétní příklady s hvězdičkami a animacemi, případně i se screenshoty.
  • Čím postava s daným povoláním musela projít. (Hezkým příkladem je v http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=804: Pokud hrajete za ženu, složila přísahu bojovnice. Jinak by se totiž nemohla vyučovat boji, či magii.)

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 13:24 06. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Tak třeba onen malíř, já jsem ho tu hrál. Podle mě, hráč co skutečně ty obrázky nekreslí, nemá moc šanci s malířem uspět, takže bych doporučil to skutečně kreslit. Když kreslíte postavy jiných hráčů, moc je to potěší, když vidí obrázky skutečné a ne jen něco imaginárního.

Moje malířka byla žebračka a kreslila na co to šlo a čím se zrovna dalo, také ty obrázky podle toho vypadají :).

Ale pokud by někdo chtěl hrát zkušeného malíře, měl by znát na co se kreslí(plátno, pergamen, omítka, kůže), čím se kreslí (uhel, olejové barvy, krev, borůvky, pastely, křídy), jaké jsou metody(perokresba, malba, kresba, linoryt, freska, skica) a také co se kreslí (zátiší, ikony, portréty...)

Postava s povoláním malíře by měla znát všechny tyto věci a aspon zběžně je umět zrealizovat (tudíž i hráč). Kreslit a hrát nwn ale nejde, pokud chcete kreslit něčí postavu, mám pro vás takový návrh jak to udělat. Noste sebou bloček na kreslení skic(hrubá předkresba, běžně uhlem), jakmile dostanete objednávku třeba na portrét, tak doporučuji s postavou sehrát nakreslení skici. S hráčem by bylo vhodné se domluvit na detailech, jaké postava má a jaké nejsou vidět v nwn grafice, na portrétu nebo v popisu postavy, aby hotové dílo odpovídalo. Po tomto sehrání někde mimo hru obrázek skutečně nakreslit a pak ho předat postavě a přinejlepším ho vystavit na forum, aby si ho všichni mohliprohlédnout :). A samozřejmě by bylo vhodné vysvětlit zákazníkovi náklady a proč je to tak drahé a tak :).

Postava s takovým povoláním nemusela projít žádnou zkouškou nebo tak. Může mít dar od Moruse, nebo tak, ale obecně by mělo asi platit, že už dlouhou dobu kreslí, nebot žádný učený z nebe nespadl.

Povím vám, že tímhle způsobem jsem se velmi rychle stal velmi bohatým :) a žádaným! Jenže umělec s kupou peněz, navíc bývalý žebračisko... no vše pěkné musí někdy skončit.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 17:07 06. Dec 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

davidsoft wrote:
Spíš by se mi líbilo, kdyby ke každému takovému netradičnímu povolání někdo, kdo se v něm vyzná, sepsal jakýsi "návod, jak to hrát" - soubor rad a postupů (ne pravidel!) aplikovatelných na Thalii, kterých když se hráč bude držet, bude se jeho postava chovat jako docela slušný malíř/číšník/druid/..., navíc zapadající do thalijských reálií. Takový návod by měl obsahovat:
  • Vše, co by měla postava s daným povoláním určitě vědět navíc ke všeobecným znalostem. (Např. zahradník bude znát názvy bylinek, pozná, co je plevel a co léčivá rostlina, prostitutka spíš ne, ta se zase vyzná v jiných věcech.)
  • Co by měla postava s daným povoláním umět + příklady, jak by se to dalo hrát na Thalii - konkrétní příklady s hvězdičkami a animacemi, případně i se screenshoty.
  • Čím postava s daným povoláním musela projít. (Hezkým příkladem je v http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=804: Pokud hrajete za ženu, složila přísahu bojovnice. Jinak by se totiž nemohla vyučovat boji, či magii.)

Zvláštní. Když se o tohle někdo pokoušel s paladinem, tak to nešlo :)))

Reply with quote  

PostPosted: 17:30 06. Dec 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

Molly23 wrote:
Tak třeba onen malíř, já jsem ho tu hrál. Podle mě, hráč co skutečně ty obrázky nekreslí, nemá moc šanci s malířem uspět, takže bych doporučil to skutečně kreslit. Když kreslíte postavy jiných hráčů, moc je to potěší, když vidí obrázky skutečné a ne jen něco imaginárního.

Moje malířka byla žebračka a kreslila na co to šlo a čím se zrovna dalo, také ty obrázky podle toho vypadají :).

Ale pokud by někdo chtěl hrát zkušeného malíře, měl by znát na co se kreslí(plátno, pergamen, omítka, kůže), čím se kreslí (uhel, olejové barvy, krev, borůvky, pastely, křídy), jaké jsou metody(perokresba, malba, kresba, linoryt, freska, skica) a také co se kreslí (zátiší, ikony, portréty...)

Postava s povoláním malíře by měla znát všechny tyto věci a aspon zběžně je umět zrealizovat (tudíž i hráč). Kreslit a hrát nwn ale nejde, pokud chcete kreslit něčí postavu, mám pro vás takový návrh jak to udělat. Noste sebou bloček na kreslení skic(hrubá předkresba, běžně uhlem), jakmile dostanete objednávku třeba na portrét, tak doporučuji s postavou sehrát nakreslení skici. S hráčem by bylo vhodné se domluvit na detailech, jaké postava má a jaké nejsou vidět v nwn grafice, na portrétu nebo v popisu postavy, aby hotové dílo odpovídalo. Po tomto sehrání někde mimo hru obrázek skutečně nakreslit a pak ho předat postavě a přinejlepším ho vystavit na forum, aby si ho všichni mohliprohlédnout :). A samozřejmě by bylo vhodné vysvětlit zákazníkovi náklady a proč je to tak drahé a tak :).

Postava s takovým povoláním nemusela projít žádnou zkouškou nebo tak. Může mít dar od Moruse, nebo tak, ale obecně by mělo asi platit, že už dlouhou dobu kreslí, nebot žádný učený z nebe nespadl.

Povím vám, že tímhle způsobem jsem se velmi rychle stal velmi bohatým :) a žádaným! Jenže umělec s kupou peněz, navíc bývalý žebračisko... no vše pěkné musí někdy skončit.
Krásně popsáno, hned si dovedu představit, jak hrát malíře. :)

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 18:14 06. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
...slušný malíř/číšník/druid/...
Zvláštní. Když se o tohle někdo pokoušel s paladinem, tak to nešlo :)))
To protože mícháte (v kontextu vlákna - ty a davidsoft) hrušky a jabka. Obojí je sice ovoce, ale..

Druid, Paladin (ale taky Čaroděj, Tulák, Hraničář, RDD, PM) = systémové povolání, které je korigováno charakterem postavy. A nemělo by porušovat systémová nastavení shardu (o neporušování systému povolání se starají NWN sami - bard je "nezákonný", mnich "naopak", atd.). Nicméně obsah povolání je dost často založený na koncensu hráčské fantazie. Např. RDD má šupiny, ale kde všude rostou postavě je na hráči. Pod kůží, na kůží. Jemné, hrubé. Atd. Dál má RDD křídla, ale je na hráči, zda jejich růst bolí, svědí nebo je to jako s vlasy. Případně zda rostly IC celé měsíce nebo "magicky během rituálu za 10 minut".

Malíř/číšník (učitel lukostřelby, podkoní, rakvářka :lol: , atd.) = RP povolání (na Thalii částečně "doplňováno" systémem - craftem, třeba rakvářka by měla mít naučený craft Truhlařiny, apod.), které je omezené OOC hráčovou znalostí "technologie". Tj. věc o které se nedá moc diskutovat. Technologie provádění té které činnosti je daná "naší" realitou. (Magické povolání typu "očarovávač" budu dělat, že nevidím :lol: )

Přiznám se bez mučení, že jsou mi proti srsti příručky "jak hrát správně Druida". Jako zdroj informací o tom kterém povolání je to fajná věc.
Naopak nápad na příručky "jak správně postavit srub/střílet z luku/vymalovat pokoj" se mi jako nápad líbí. (I když spousta technologií je relativně dobře vygooglitelná, pro toho kdo není líný :wink: :lol: nebo má přístup k městské knihovně...a není líný :lol: ).

P.S. A nezkoušej tu Jone pobrekávat, že "to tehdy s paladiny nešlo". Šlo, ale metodu kterou jsi "ty a spol." zvolil, byla na určité hráče, asi jako muleta na býka. Koneckonců "tvoji(!)" představu Paladina můžou následovat lidi, pokud chtějí. Nikde jsem si nevšiml, že by to tým (rozuměj DG, Rejty, atd.) smazal z topicu nebo označil za hloupost.
Nicméně to jak jsi se snažil, aby se "tvoje" představa paladina stala Thalijským standartem, to se těm pár človíčků, v "opozici" jen zdálo a bylo to určitě :mrgreen: nehezké nedorozumění. Určitě :) jsi to nechtěl :wink: ostatním hráčům vnucovat. Jen to tak...nešťastně vyznělo.
Takže nevidím důvod, pročpa tu teď vzdycháš. Nikdo "tvoji" představu paladinství nesmetl ze stolu, jen ti naznačili, že mohou být i jiné přístupy k tomuto povolání.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 19:13 06. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Návod pro hru paladina mi přijde mnohem snazší než návod pro hru malíře.

Návod na stavbu chaty, kreslení tuší, správný směr seku mečem atd. je něco úplně jiného.

V prvním případě postihuje návod chování postavy, tedy to, co má postava dělat, říkat atd., prostě jak se má projevovat (nebo aspoň čeho má svým projevem dosáhnout).
Druhý stanovuje technický postup step-by-step ke kýženému (ověřenému) výsledku. Návod na hru malíře a návod na malování portrétu jsou diametrálně odlišné věci.
Ale možná jsem jen nepochopil záměr.

Reply with quote  

PostPosted: 19:18 06. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Já jsem nastínil to, jak jsem to dělal já :).

Objednávka, schůzka s domluvou (screen ;) ), vypínám nwn, kreslím, scan, upload, zapínám nwn, předávám obrázek.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 19:55 06. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

Jako návod třeba jak vytvořit bránu dokážu :) přece jenom sem vyučenej uměleckej :)) :D

Magistr Stregan Kane

Reply with quote  

PostPosted: 20:19 06. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Já z toho mám (koukám ne jediná) podivný dojem, že se autor topiku snaží směšovat "RP povolání" s "Povoláním systémovým".
Dokonce i bez systému craftu jde hrát truhláře, nakonec ani v dílně si tu neudělám bez * * poličku nebo prkénko od záchoda. A bude k něčemu soubor návodů? Nemám moc ten dojem, jak odhadnout, o co kdo projeví zájem dopředu? S trochou googlu, zdravého rozumu a vhodně umístěných dotazů si jistě každý poradí. Ovšem aby někdo napsal IC knihu a dal ji do knihovny, proč ne!

Takže na otázku "chci větší variabilitu podobných povolání ve hře" se dá odpovědět jen "ne", protože nevidím nic, co tu variabilitu omezuje, kromě reálií - a proti těm nepůjde ani systém. Jediná překážka je ochota a schopnost sehrávat RP. A to je na každém.

Pokud jsem si to vyložila špatně, mohu ještě jednou a stručně, co je cílem této ankety za předpokladu, že většina odpovědí bude "ano"?

Reply with quote  

PostPosted: 20:22 06. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

Jenom se chtěl vědět jak jsou potřebaná povolání které nejsou systémové :) a věř že nechci aby třeba umění bylo systémově to je blbost...( nebo aspoŇ ne moc praktické ) řekněme že kovář ( zbrojíř ) je asi více dožadován jako umělecký kovář že jo...

Magistr Stregan Kane

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]