|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Braenn
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:26 06. Dec 2011 |
|
|
xpm335 wrote: Jenom se chtěl vědět jak jsou potřebaná povolání které nejsou systémové  a věř že nechci aby třeba umění bylo systémově to je blbost...( nebo aspoŇ ne moc praktické ) řekněme že kovář ( zbrojíř ) je asi více dožadován jako umělecký kovář že jo... Aha, takže výzkum... tak to jo. Příště snad doporučím při založení podobné ankety ujasnit jak záměr, tak to, co si pod tím představuješ, zda se jedná o systémová, nebo o hraní RP... mate to takhle:) A nejlepší výsledek, který můžeš získat, je lognout se do hry a podívat se, jestli tam někdo něco takového hraje.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:29 06. Dec 2011 |
|
|
já se nemůžu lognout  už můžu hrát od 11.11 kdy mi skončil BAN ale nezapnul jsem to za tu dobu možná jednou a nacvhilku pak se mi podělal PC a já se nedostanu do hry...teďka bych dělal minimálně s zlatem být ve hře aktivní jako s Tersem  to sním sem craftil poctivě 
_________________ Svenn Bjornsonn "Je jedno jestli jsi král nebo sedlák...stejně tě pošlu tam kde slunce nesvítí." Zemřel tak jak žil, jako idiot. https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ
Magistr Stregan Kane „Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “ Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:32 06. Dec 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Už jsem ti to kdysi psal soukromě  . Nejlepší je si vymyslet něco, co víš, že ostatní hráči budou chtít  . Potom není problém hrát takové povolání. Jen si nedovedu představit jak hraješ uměleckého malíře. Osobně já bych třeba s Vil jeho služby nevyužil, aspon mě nenapadá nic, za co by byla ochotna zaplatit. Já hrál malíře, zájem o to byl a hráče to bavilo a zbohatl jsem. Hrál jsem i servírku a propracoval jsem se až do služebnictva Baronky Canisové, hráči o její služby měli zájem a měli jí rádi. Vysvětli mi prosímtě za co by jsi si představoval, že ti budou třeba hráči platit? Co to přinese nového do hry atd.???
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:33 06. Dec 2011 |
|
|
Mně by se ale líbilo, kdyby mohl třeba kovář udělat systémově podkovu, příbor, krumpáč a takový věci (zas bych se ale zdržel epických jídelních vidliček z meteoritické oceli... i když...).
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:42 06. Dec 2011 |
|
|
No epická vydličká s poškozením 2d8 by byla docela haluz  ale za co by mi mohli platit? řekněme brány..ploty,jakékoliv výstavní věci  a co nového do hry? spoustu věcí  ale ještě domyslím jakých 
_________________ Svenn Bjornsonn "Je jedno jestli jsi král nebo sedlák...stejně tě pošlu tam kde slunce nesvítí." Zemřel tak jak žil, jako idiot. https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ
Magistr Stregan Kane „Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “ Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:43 06. Dec 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Řekl bych, že obecně je zájem o umělecká řemesla typu "malíř, básník" atd., než až o taková jako umělecký kovář (přecijen vzhledy tu jsou dany systémem, zahrát, že tam udělá rytinu dvě navíc svede kde kdo a popisek tam případně může dát jedině DM).
_________________ .
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:46 06. Dec 2011 |
|
|
jestli budou souhlasit rád budu spolupracovat s některým z DM týmu přeci jenom jak chceš udělat bránu bez DM že ano 
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:49 06. Dec 2011 |
|
|
Kterej hráč si bude kupovat bránu nebo plot  ... já ti nevím... nedávám tomu moc šancí, ale zkus a překvap mě.
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 20:50 06. Dec 2011 |
|
|
však můj plán s titulem a tak sem ti psal  a ano možná se přes toto řemeslo které je dosti netradiční dostanu tam kam chci 
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 21:33 06. Dec 2011 |
|
|
Zvrhává se to tu ve SPAM... takže to přiživíme KaTo wrote: Nicméně to jak jsi se snažil, aby se "tvoje" představa paladina stala Thalijským standartem, to se těm pár človíčků, v "opozici" jen zdálo a bylo to určitě nehezké nedorozumění. Hm, snažím se porozumět tomu co napsal KaTo a nějak mi to nejde. John postoval příručku Paladina (Paladin´s handsbook - mimojiné sám jsem jej před lety když jsem AD&D hrával a hltal jsem to tenkrát jak zuřivý myšohryz), kterou původně vytvořili tvůrci AD&D pro hráče jejich papírárny, aby lépe porozuměli tomuto povolání a dovedli si představit jeho pohled na svět. Rozhodně to nedával jako pravidlo: "Tohle přečti a hraj do puntíku podle této bichle, jinak budeš potrestaný". Dával to do placu jako výborný zdroj informací, kterérých je počertu málo (vzhledem k tomu že jde o fantasy povolání které nemá v reálné historii žádný hmotný základ). Jde o soubor zamyšlení a postupů nad tvorbou a hraním paladina jako takového, přístupy k mravním zásadám, řešení sporů a hraní charakterů. To co mu KaTo vytýkáš je dle mě tedy nesmysl. Vždyť ta příručka slouží pouze a jen k načtení informací které můžeš/nemusíš používat. John není v teamu a nikdy tu příručku nikomu o hlavu neotloukal, už vůbec nikoho nenutil podle příručky jednat a ani ve hře se na ni jakkoliv neodkazoval, tak fakt nevím čím si zasloužil tyto argumenty. KaTo wrote: Naopak nápad na příručky "jak správně postavit srub/střílet z luku/vymalovat pokoj" se mi jako nápad líbí. (I když spousta technologií je relativně dobře vygooglitelná, pro toho kdo není líný nebo má přístup k městské knihovně...a není líný ). Ano, stejně tak mohl John postnout návod jak postavit srub, střílet z luku nebo vymalovat pokoj. Vždyť o tom to prostě je ne? Někdo dá do placu něco zajímavého, lidi si to přečtou a buď se líbí nebo ne. Možná si z toho něco odnesou, možná si něco překroutí aby to pasovalo na jejich postavu, v něčem se shlédnou a něčemu se přiučí. Získané informace jsou přece fajn právě proto, že to googlení někdo už udělal za tebe a že můžeš (stejně jako já) zůstat línej  Jinak osobně jsem fanda všech sepsaných informací, které jakkoliv a komukoliv pomohou s RP či hrou. Prostě si z toho vždy vytáhneš to co se ti líbí, od toho je koneckonců Thalie volný svět. Kdyby se tu hrálo na nějaké "TY nehraješ podle šablony - BAN" tak můžeme naši Thalii asi po týdnu zabalit. Jsou tu creepeři, looteři, RP-hráči, masomlejny, bubáci i plyšáci, crafteři, spameři, zevloni i rejpalové, prostě je nás hodně a každej jsme nějakej, ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady... //hm, to smrdí, raději nedokončím// Takže Návody googlete a postujte, vždy se najde někdo komu tím uděláte radost. John mi tenkrát radost udělal, už jen proto že jsem oprášil krabici se vzpomínkami a doma se chvíli zamilovaně koukal na dvacetistěnnou kostku. Mi pak přijde že se tu vede nějaká skrytá žabomyší válka a poravdě ji nechápu, protože je dost o ničem. Jo a jestli má někdo něco k tomu kovářství, tak šup sem do placu nějakou bichli, rád se přiučím, sám jsem zkoušel kovat v domácích podmínkách a nic moc teda... Zajímají mě teploty, palivo, nástroje, formy, výheň, kovadlina, materiály a pracovní postupy. xpm335 wrote: jestli budou souhlasit rád budu spolupracovat s některým z DM týmu přeci jenom jak chceš udělat bránu bez DM že ano  Z osobní zkušenosti můžu jen poradit snažit se cokoliv dělat tak, aby nebyla DM asistence nutná. Vše jde přece krásně sehrát ve hře, nicméně pokud se ti nějaký DM upíše, tak proč ne... já bych třeba na tohle osobně nekývnul. (ne že bych nechtěl, ale můj už tak vytížený časový harmonogram další logování na přání prostě neunese) 
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 21:43 06. Dec 2011 |
|
|
Třeba o takové povolání sluhy je ve hře docela zájem 
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 22:58 06. Dec 2011 |
|
|
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 23:01 06. Dec 2011 |
|
|
xpm335 wrote: On myslel vyhledat již existující, ověřený a skutečný manuál, podle kterého by jsi mohl kovat i v reálu.
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
xpm335
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 08:01 07. Dec 2011 |
|
|
Já mám svoje způsoby jak kovat že jo 
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Anketa : povolání Posted: 11:54 07. Dec 2011 |
|
|
Braenn wrote: Ovšem aby někdo napsal IC knihu a dal ji do knihovny, proč ne!
Takže na otázku "chci větší variabilitu podobných povolání ve hře" se dá odpovědět jen "ne", protože nevidím nic, co tu variabilitu omezuje, kromě reálií - a proti těm nepůjde ani systém. Jediná překážka je ochota a schopnost sehrávat RP. A to je na každém. Záměrem návodů tak, jak si je představuji, by mělo být právě překonání určité "neschopnosti hrát RP". Uvedu příklad: Záměrem příručky o hraní druida by bylo umožnit rozumně hrát za druida na Thalii hráči, který strom viděl párkrát v životě a zvířata jedině v zoologické zahradě. Takovému hráči prostě chybí zkušenosti a znalosti o daných jevech, a pokud se spolehne jen na svou intuici, bude hrát nesmysly a věci, které budou v rozporu s reáliemi. Pokud to chce, nemám v úmyslu mu bránit, ale pokud se o druidství chce něco dozvědět, sledováním druidů trajdajících se čtyřiadvacet hodin denně po Shardonském hájku pomocí ActionRandomWalk() se to nedozví. Googlení může v některých případech pomoci, ale pokud do Googlu zadám heslo druid, vypadne mi: http://cs.wikipedia.org/wiki/Druid, což evidentně není v souladu s thalijskými reáliemi už jen pro zmínky o Keltech. Nechce se mi ani představovat, jak by reagovalo DM na setkání s postavou, která je podle toho hrána, např. si představuje, že jako keltský duchovní má mít vyšší postavení než Lord kancléř. Druhý odkaz není o moc užitečnější - http://www.druidcz.com/ (internetový obchod se zdravou výživou  ). Další odkazy už jsou hledanému blíž, ale stejně si myslím, že nebudou v souladu s thalijskými reáliemi.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|