|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
photter
|
Post subject: Spánek, meditace, únava Posted: 10:19 13. Feb 2008 |
|
|
musim se přiznat, že z tohodle systému sem nějakej rozpačitej, zdá se mi, že ztratil veškerej význam a je jenom votravnej uvítal bych, kdyby se tým nad ním eště jednou zamyslel, čemu měl vlastně bránit, co podporovat a jestli to skutečně dělá, já ten dojem nemám ale můžu se samozřejmě mejlit co mi vadi: 60 % únavy se mi zdá brzo na postih hlášky "seš odpočinutej" postrádaj smysl i informační hodnotu, zrovnatak mi to nehlásí, že sem nažranej a že nemám vůbec žádnou žížeň nerozumim tomu, proč některý classy můžou extra meditovat a některý ne - devalvuje to cenu featů, dovedností a supernatural abilit například mnichů, vrahů, AAčka, etc... únava z kouzlení je dobrá věc ale zdá se mi přestřelená (včerejší výprava nám úplně vyřídila mága, kterej hrál naprosto rozumně, v podstatě jen boosty pro první linii bojovníků, žádný bezduchý prskání) dovolim si dát do placu pár návrhů: únavu celkově zpomalit (15-20%) do 50% žádný hlášky 50-65% mírná hláška 65-80% varovná hláška 80+% postih meditaci pro všechny ale jednou za....(netroufám si upřesnit) bez vyléčení životů spaní kdekoli ale ve stanu - stan za důstojnou cenu a s citelnou váhou (40 liber?), možnost vyprovokovat průměrně těžkej encounter poladit únavu z kouzlení (hele, zastávám se prskavek, to sou věci  ) doplňujte, trhejte
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 10:45 13. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Osobne si myslim, ze je ten system unavy nekde nakopnutej. Rozhodne je potreba vic zpetny vazby. Treba aby Liuk rekl, jak rychle mu to naskakalo a po cem. Stejnetak jsem tohle zjistoval po posledni vyprave, kdy vsichni padali unavou na drzku. Zbezne jsem si ten den prosel tyhle funkce a s kazdym HB pocitat (n)pow() (jeste k tomu floatovou), kde n je pocet hracu, mi prislo jako zbytecna zatez serveru. O requestech do DB nemluve. V prvni rade je tedy imho treba vyresit, kde a jestli to buguje a az potom resit neco dalsiho.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 10:51 13. Feb 2008 |
|
|
Ja se vyjadrim ke spani kdekoliv... Jsem zasadne proti, ohniste jsou rozmistena celkem rovnomerne, neni problem k nim dojit a nebo do mesta. Navic to ma simulovat jakesi setkavaci misto, ze tam je vetsi moznost, ze potkate hrace, kdyz se tam pujde vyspat.
S tema hodnotama pri kolika % je postava unavena nevim, jak je to ted nastavene.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:00 13. Feb 2008 |
|
|
Rejty wrote: ...ohniste jsou rozmistena celkem rovnomerne.... hovnajs 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:06 13. Feb 2008 |
|
|
Rejty wrote: ...ohniste jsou rozmistena celkem rovnomerne, neni problem k nim dojit a nebo do mesta. K tomu můžu říct, že jsem zatím nepotkal ohniště ani jediný.
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:06 13. Feb 2008 |
|
|
Na povrchu ano, v Podtemnu nejsou snad zadna.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:14 13. Feb 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
takže mi se jednoduše hloub nedostanem protože padnem únavou, a ještě nám zakazujete spát kdekoliv pod stanem
Není možno tam přidat nějaký takový místo na odpočinek? třeba místo ohně zapomenutou sochu Xi'An okolo které se boudou motat její pavouci a bude tam bezpečné spát?
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:19 13. Feb 2008 |
|
|
Zeptejte se drowskeho wb. 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:25 13. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Kliiid, ohniste se pry rozmistujou. Na nas se taky dostane.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:30 13. Feb 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
paráda 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:31 13. Feb 2008 |
|
|
|
Top |
|
Teesha
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:46 13. Feb 2008 |
|
|
_________________ Zabijte je všechny, Xi´An už si je dole přebere!
Cress del Ssivah N´Abarn
Sibaris de Cifris
Merlin
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 11:48 13. Feb 2008 |
|
|
Lord_Berserk wrote: abyste se v ty vasi dire pak neudusili az tam ty vohniste budou coudit  Neboj, dostat se k nakymu drevu je skoro nemozny pokad nejde cela armada takze to s tim coudem nebude tak akutni protoze budem mit vohniste ale nebude co v nem palit 
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 12:09 13. Feb 2008 |
|
|
photter wrote: musim se přiznat, že z tohodle systému sem nějakej rozpačitej, zdá se mi, že ztratil veškerej význam a je jenom votravnej uvítal bych, kdyby se tým nad ním eště jednou zamyslel, čemu měl vlastně bránit, co podporovat a jestli to skutečně dělá, já ten dojem nemám ale můžu se samozřejmě mejlit co mi vadi: 60 % únavy se mi zdá brzo na postih hlášky "seš odpočinutej" postrádaj smysl i informační hodnotu, zrovnatak mi to nehlásí, že sem nažranej a že nemám vůbec žádnou žížeň nerozumim tomu, proč některý classy můžou extra meditovat a některý ne - devalvuje to cenu featů, dovedností a supernatural abilit například mnichů, vrahů, AAčka, etc... únava z kouzlení je dobrá věc ale zdá se mi přestřelená (včerejší výprava nám úplně vyřídila mága, kterej hrál naprosto rozumně, v podstatě jen boosty pro první linii bojovníků, žádný bezduchý prskání) dovolim si dát do placu pár návrhů: únavu celkově zpomalit (15-20%) do 50% žádný hlášky 50-65% mírná hláška 65-80% varovná hláška 80+% postih meditaci pro všechny ale jednou za....(netroufám si upřesnit) bez vyléčení životů spaní kdekoli ale ve stanu - stan za důstojnou cenu a s citelnou váhou (40 liber?), možnost vyprovokovat průměrně těžkej encounter poladit únavu z kouzlení (hele, zastávám se prskavek, to sou věci  ) doplňujte, trhejte Tak abychom se vrátili k tématu - ten návrh se mi líbí. K čemu je stan v současné době nevím, tuhle pasáž neřeším. Současný systém únavy je skutečně nevyhovující a tak trochu opruz, s tím souhlasím. Doplňuji k tomu, že by mi postava neměla bránit ve spánku a tvrdit, že spát nechce. Je to naprosto nesmyslná blokace. A neustálé hlášky o tom, že jsem odpočatý nebo mírně unavený také. Při těžké únavě bych jako první důsledek nedal vlečení se jako šnek, ale pokles všech statů a nemožnost běhat. Tohle vlečení šneka, bych dal na posledních pět procent. Mimochodem co se stane při sto procentech, smrt?:) Co se meditace týče, nechal bych ji možnou kdykoliv, ale dal bych tam podmínku, že postava musí být vzdálena od ostatních (aspon na distanc, kdy se nezapočítává skupina do časových xp), aby měla klid na meditaci. Mimo jiné připomínám, že v Shardonském druidském lesíku je spaní ROZBITÉ, viz hlášení chyb.
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Spánek, meditace, únava Posted: 12:09 13. Feb 2008 |
|
|
Zyga wrote: Lord_Berserk wrote: abyste se v ty vasi dire pak neudusili az tam ty vohniste budou coudit  Neboj, dostat se k nakymu drevu je skoro nemozny pokad nejde cela armada takze to s tim coudem nebude tak akutni protoze budem mit vohniste ale nebude co v nem palit  Když si za zlatku koupíš troud a ocílku, nepotřebuejš u ohniště dřevo:)
Top |
|