|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
wsweetjane
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:08 17. Dec 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kucik wrote: A butí tě někdo si toho koně kupovat, když je vlastně tak nanic? Kůň má svá pro a proti. Z toho vychází, zda se postava rozhodne koně koupit, nebo ne. Pokud bude mít koně každý, znamená to, že je příliš těch ,,pro". Pokud nikdo, je příliš těch ,,proti". Mám popisovat současný počet koní ve hře? Tak to už je trochu demagogie...Je tu kůň na prodej, tak ať je alespoň slušný - když něco dělám - vyrábim, tak to má být slušná věc a né že vznikne šmejd a řeknu a kdo tě nutí to kupovat když je to na nic?!
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:22 17. Dec 2011 |
|
|
wsweetjane wrote: Tak to už je trochu demagogie...Je tu kůň na prodej, tak ať je alespoň slušný - když něco dělám - vyrábim, tak to má být slušná věc a né že vznikne šmejd a řeknu a kdo tě nutí to kupovat když je to na nic?! Jen nabídnu trochu jiný pohled na věc.. já beru koníka čistě jako RP záležitost.. když jdu někam, kde vím, že budu bojovat, tak ho sebou neberu, protože prostě moje kobylka není na boj cvičená. 
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 18:07 17. Dec 2011 |
|
 |
Měšťan |
|
|
wsweetjane wrote: Tak to už je trochu demagogie...Je tu kůň na prodej, tak ať je alespoň slušný - když něco dělám - vyrábim, tak to má být slušná věc a né že vznikne šmejd a řeknu a kdo tě nutí to kupovat když je to na nic?! Zajdi někdy do supermarketu a uvidíš, že 70% výrobků je "horších" než koník tady. Zákony trhu mají jen málo společného s kvalitou. Ano, ma smysl argumentovat, že by mohl mít 70-80 živáků. Mohl by růst s majitelem a HP by byly podle jeho lvl.... atd.... ale to co napsal kucík je zcela LOGICKE. Dej vědět až budeš ve hře, dam ti sveho poníka:)
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 18:33 17. Dec 2011 |
|
|
Cheche, dobrej argument kucíkův a Miell, ale já mám taky protipohled  Když bude mít kůň 100 HP, pojedu na něm do boje, nebo ho do boje povedu? Pravděpodobně na něm pojedu, protože většina postav tu má víc, než 100 HP a předpokládám, že i lepší AC, resistence a tak dál, než kůň. Takže větší šanci na přežití má kůň s postavou v sedle. Na druhou stranu když ho povedu, npc na něj nebudou moc útočit, protože ho zřejmě ignorují (vyjma plošných kouzel). Čili resultát v boji: jet v sedle. (Nevím, jestli pořád platí argument o zneužití koně jako summona? To jsem rozptýlil, že? Krom hraničáře, kterého takový summon stojí 80k a nelze ho oživit, ho snad využít nejde.) RP využití: posílí se, protože hráči, kteří se obávají, že jim koně zabije kouzlo typu smrdutý mrak budou moci koně konečně i vést a ne na něm furt jen jezdit i na místech, kde by ho raději vedli. Aneb nyní je RP prvek vedení koně mimo město nepoužitelnej, protože kůň umře nelogicky rychle. Nebo abych to vysvětlil ještě jinak: podle mě počet prodaných koňů to neovlivní, ale zvýší se variabilita rp využití. Protože pokud je kůň RP prvek, tak je RP prvek ale i mimo město. Ale jestli přes to nejede vlak, napište to rovnou a já se přestanu snažit 
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 18:41 17. Dec 2011 |
|
|
klobouk wrote: .... Jako jo.. chápu, že je tam i tahle stránka věci Jen jsem chtěla poukázat na to, že kůň si najde využití i jako šmudla, co chcípne, jen se na něj zle podíváš 
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 02:48 18. Dec 2011 |
|
|
Ja osobne bych do boje kone nevodila, ale jela na nem  Kazdopadne ale souhlasim stim, ze by konikum zvyseni hp prospělo.
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 11:45 19. Dec 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
wsweetjane wrote: Tak to už je trochu demagogie...Je tu kůň na prodej, tak ať je alespoň slušný - když něco dělám - vyrábim, tak to má být slušná věc a né že vznikne šmejd a řeknu a kdo tě nutí to kupovat když je to na nic?! Slovník cizích slov wrote: demagogie Význam: využívání zkreslených zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců a skupin Ještě jednou a prostými větami: Kůň má své lepší a horší stránky. Kůň není herní nezbytností. Není cílem, aby koně používali všichni. Dále není cílem, aby byl kůň nezbytně jednorázová investice. Proto má svou úmrtnost a tedy i takové staty. Podle tvého argumentu by ve hře neměly být třeba nejhorší meče, protože proti +6ce je to přece šmejd. Klobouk: Ještě mě napadá udělat extra bojové koně, kteří by měli víc HP, ale zároveň vyšší cenu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 12:15 19. Dec 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Tak ale to by bylo fajn aby jako bojový koně vypadali  ale zároven aby nelagovali. To by se mi moc líbilo.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 12:25 19. Dec 2011 |
|
|
To už je trošku oříšek, protože ty bioware koně holt lagovací jsou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:13 19. Dec 2011 |
|
|
Válečnej kůň, hodně, hodně drahej, by byl fajn. A bylo by fajn, kdyby se výhoda jezdce na koni nějak systémově projevila (třeba +1 do útoku v sedle?) - nebo implementovat tu dovednost jízdního boje? Ta dává za každejch 5 bodů v ní +1 k AC v sedle.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:19 19. Dec 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Bacha na lidi schopné creepit bez přestání na koni, kamkoliv ho zvládnou napasovat... a DMka nemůžou být všude 
_________________ .
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:22 19. Dec 2011 |
|
|
A nám dolů místo koní udělejte ješterky. A ten feat udělat taky na ty jízdní ještěrky. Abych mohl mít za 30bodů +6ac, jóó, to jó. To se mi bude líbit. To bude creep, panešku.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:24 19. Dec 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: A nám dolů místo koní udělejte ješterky. A ten feat udělat taky na ty jízdní ještěrky. Abych mohl mít za 30bodů +6ac, jóó, to jó. To se mi bude líbit. To bude creep, panešku. Vy máte smůlu, v dungeonech jsou jízdní zvířata zakázaný - a co je Podtemno jinýho než obří dungeon?  ))
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 15:34 19. Dec 2011 |
|
|
kucik wrote: Klobouk: Ještě mě napadá udělat extra bojové koně, kteří by měli víc HP, ale zároveň vyšší cenu. Na základě jakého příspěvku tě tohle napadlo? To tu snad nikdo nenavrhuje. A mě se to nelíbí (Nalkův argument, nemohoucí drowové). Já beru koně jako RP prvek, nechci podporovat jeho bojové využití. Jen ho chci lépe ochránit při jeho RP akci "vedení koně", aby z něj nebyl salám nelogicky rychle a rychleji, než já stačím něco udělat. Protože pak koně nevedu tam, kde bych chtěl, ale radši na něm jedu ze stejného důvodu, z jákeho by se stalo po zavedení bojových koní přesně to, co píše Nalk. A to mi jako podpora RP nepříjde a prostě stejně si toho koně koupím. Čili aplikován na mě ten tvůj argument nefunguje. Ale respektuju ho a pokud pořád platí, OK. Kůň ze systému, na kterém se jezdí na Thalii má pár modelů (poníci, bělouš, hnědák, vraník, božsky zapálený a pekelník). Jiné modely do tohohle systému nenarvete - pokud někdo nevymyslí převratný objev jak. Tedy jako bojový kůň ani kůň, ani poník vypadat nebude. Systém koní paladinských má mnohé využití - prakticky libovolný model jízdního zvířete (jediné omezení, že by tam měl pasovat výškou modelu, a to jen proto, aby to nevypadalo blbě, že postava sedí v modelu zvířete, nebo naopak vysí ve vzduchu vysoko nad hřbetem) - jízda i pro drowy, atd. Ale má jedno velké mínus - spoustě lidí se seká. Na druhou stranu spoustě zase ne. A nenapadá mě nic jiného, než udělat primitivní demomodul, nebo demosystém do hry, kde si každý zkusí jízdu a pak anketu, ve které se každý vyjádří, jestli je ten systém pro něj hratelný, nebo není. A já si jdu koupit koňský salám!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:54 19. Dec 2011 |
|
|
Mne proste porad prijde divna situace, kdy vedu kone v miste, kde ocekavam boj. Protoze pri napadeni s nepritelem budu hned resit, ze nemuzu zaroven drzet kone a bojovat a ze se kun nejspis splasi a zabehne. Takze mi fakt prijde lepsi ho bud nechat stranou, nebo na nem jet.
|
|
Top |
|