Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:49 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Kariena - ztráta peněz díky pádu serveru
PostPosted: 15:58 13. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Teesha wrote:
ale ty tady určuješ někomu jak si má púředstavit druida...ale tak to není..já si ho dokonce představuju jako skutečného druida z období Keltů..žádnýho klaďáka...a už vůbec ne nějakýho stromofila. Když si ho představíš tak ty fajn...super..ale je to jen tvoje představa...

už si uvědom, že class: figter, bard, rough,monk...a další...jsou jenom názvy s nějakou skladbou schopností a "mírně určeným" směrem...jsem schopnej hrát druida 100* jinak..jako kuře...a vždy budu tvrdit, že je to druid..

To je trochu demagogie - "ty tady určuješ někomu, jak si má přestavit druida". Já nikomu nic NEURČUJU. Řečnický obrat - představ si druida, jak si chodí kupovat jídlo a pití do hospody" není žádné určování ani vnucování ani dogma.

Samozřejmě, že výrazné hráčské individuality, za kterou se dozajista někteří zde počítají, by jistě byli schopni všeho možného. Nicméně jestliže tento server, stejně jako hra NWN vychází z nějakých premis, tak si troufám říct, že keltské pojetí druidů do této představy nepatří. Někde na webu jsem četl diskusi na téma FR a vnímání druidů, už nevím kde.

Stejně tak bych tu mohl totiž začít celkem nesmyslně vést debatu s DM na téma - já chci jako druid chodit do města v podobě pantera, protože budu tvrdit, že obyvatelé vesnice v RP fantasy světě vědí,ž e jsem místní druid a já ho hraju jako kočku.

Možná by bylo fajn reagovat na debatu v kontextu celé diskuse. To jest - začalo to takovým rýpnutím do toho, že jsem asi powerplayer, který jí jen ovoce a pije vodu, aby nemusel kupovat jídlo jako jiní lidé. TAkže moje reakce se nesla v duchu obecného vnímání postavy druida ve světě Forgotten Realms. Což nikomu nebrání hrát druida, co miluje město. Třeba. Bude záležet na DM, co mu provedou s jeho abilitami pak.

Ale jinak si hrajte co chcete, proboha.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 13. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Promin, ale ty jsi vzal svoji predstavu o druidovi a prisoudil ji tomuto svetu.

,,Nicméně jestliže tento server, stejně jako hra NWN vychází z nějakých premis, tak si troufám říct..."

Tohle jsi prosim o tomto serveru vycetl kde? Z jakych premis tento server vychazi?

,,Stejně tak bych tu mohl totiž začít celkem nesmyslně vést debatu s DM na téma - já chci jako druid chodit do města v podobě pantera, protože budu tvrdit, že obyvatelé vesnice v RP fantasy světě vědí,ž e jsem místní druid a já ho hraju jako kočku."

Jenze tady citelne upravujes historii vesnice a pridavas si vyhody pro svou postavu. Take bys mohl tvrdit, ze je tvoje postava valecny veteran, ktery si vyslouzil rentu od Krale a vyzadovat jeji placeni.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 16:16 13. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Darien wrote:
Vy jste kokosové:) Nutím snad někoho nějak hrát?:) Ale kdyby se to mělo brát doslova, tak by drudi měli mít schopnost meditace a vyvolání přítele jen v přírodě. Jsou svázáni s přírodou, jsou to ochránci a strážci lesa, nejsou společenští, ve městech trpí klaustrofobií, v životě by neměli důvod lézt ve městě do nějakých stok a měli by být naprosto soběstační z darů přírody.

to bychom tu mohli vést teoretickou diskusi na téma - jestli se AD&D má hrát podle původních "konzervativních" popisů postav nebo nemá. Nebo jestli, jak tu někdo zmiňoval, si můžeš vzít povolání paladina a být přitom něco úplně jinýho. Já si myslím, že svoboda chování postav je ocaď - pocaď.
Ano, chodím do města, protože nemůžu běhat s penězi po lese, in real by je druid asi zakopal někam pod šutr, pokud by je vůbec potřeboval, jakože nepotřeboval, protože by si to druidé ve své komunitě vyrobili sami, co by potřebovali. A směnili zboží za zboží. Jenže systém je stavěný tak, aby pokud možno nějak vyhovoval všem postavám a nikdo se tu nebude patlat se specialitami pro povolání, která nejsou až tak skupinová, že jo:)

ale právě v tomto článku popíráš to co jsi právě napsal/a...asi fakt neumím číst mezi řádky...podívej, já ti tvýho druida neberu, klidně zabíjej stromy abys ochránil bobry...nebo naopak..proč ne...popravdě...mě je to putna..je to jen a jen HRA!!! ne simulace reality ;)

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 16:20 13. Feb 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

[quote="Darien"][/quote]

Já teda moc nevím o co tu jde, ale myslím si že ty názvy zloděj, druid, kněz …. Sou opravu spíše jen informativní.

Rouge – zloděj, zvěd, tulák, vyděrač …

Jen takovej příklad – představ si starýho hnusnýho šamana (půlrok, šedej skřet …), postavička která sem určitě patří a do města klidně pude, jak to udělat možnost šaman tu není – bojovník kněz-druid; neboj zloděj zaklínač-mág; mág; druid …… těch možností je strašně moc a myslím že tě nikdo postihovat nebude

Prostě ty hraješ druida jako stromodláře a ochránce přírody a to ti nikdo nebere, ale prostě tato hra je nastavena pro blaho všech a ne jednotlivce

Akorát mě nejde do hlavy tato debata tady když se má jedná o ztrátě peněz.

Reply with quote  

PostPosted: 16:24 13. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Kucík - měl jsem na mysli to, že tento server je server hry Neverwinter nights. Tudíž vychází z nějaké premisy, která je dána třeba nastavením NPC a podobně. Je dána třeba tím, že zvířata neuútočí na druidy a tak podobně. Tak to bylo myšleno. A tím, že se Dm TEAM od tohoto předpokladu (premisy) nedistancuje, z ní vychází.

Tím není řečeno, že si někdo nemůže postavu udělat jinak, samozřejmě, ale jestliže tu mluvíme o nějakých obecných představách, tak si troufám říct, že valná většina těch, co tyto hry znají a hrají, by do nezávislé ankety definovala druida jako postavu, která žije v lese, nemá ráda města, udržuje rovnováhu v přírodě, má neutrální postoj, čerpá svoji magickou sílu z přírody a má různé bonusy, pokud se v přírodě pohybuje. Také by asi řekla, že druid není skupinová postava.

Já mám pocit, že se tu hádáme o úplný kravině. Jak píše Awadar, taky to sám nechápu, tahle debata vznikla jako naprosto zbytečná reakce na moji větu: Představ si druida, jak si chodí kupovat jídlo do hospody ve městě.....

No prostě pakárna.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 16:36 13. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Ale jinak ano, jsem konzervativní, protože jsem poznal celkem málo hráčů, kteří to jednak umí přetvořit dobře a přitom nezneužívat možností systému. Kandelábrie, kde nejsou zdaleka taková omezení na kombinaci povolání, ej typický příklad. Speciální vražedné powerbuildy různých kombinací tří povolání, jen aby se vychytaly všechny záchranný hody, útočný hody, imunity, reflexy, featy a bonusy povolání. A RP se to dycky okecá...

Takže konzervatismus v tomhle směru je nedůvěra k lidskému egu a jeho snaze zvýhodnit se.

Reply with quote  

PostPosted: 16:42 13. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

tak to jsi tady dobře

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]