Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:31 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 713 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48  Next
Author Message
 Post subject: Re: Par dotazu novacka
PostPosted: 08:27 01. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Trochu jsem se do toho zamotala, jen pro ujasnění - to, že po mé smrti na koni se mi při nejbližším restartu kůň pěkně na povrch vrátí, je v pořádku. Přicházím o něj pouze, když umře sám.

Reply with quote  

PostPosted: 20:55 12. Jan 2012 
Nováček
 Profile

prosím, taky bych měl nějaké otázky :)

- pro zvýšení levelu musím najít někoho ve hře, jak je to na stránkách?

- za level se získává max. počet HP, nebo je možné zvýšení lvl. opakovat, dokud nedostanu max. počet HP, nebo to možné není

- když příjdu o život, může se mi snížit level (odebráním zkušenosti), nebo je tu strop

děkuju.

Reply with quote  

PostPosted: 21:05 12. Jan 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Lvly získáváš u učitelů výměnou za peníze. Učitele poznáš tak, že mají zelený popisek nad hlavou (samozřejmě jak to odRPíš je na tobě).

Na HPčka je skrytý hod. Takže nevidíš kolik jsi hodil, ale můžeš si hrát na vědmu a opakovat to furt dokola, nicméně uvidíš pořád jen " ? ".

Když umřeš a ztratíš expy, tak příjde o lvl, ale kvůli znovunahození nemusíš za učitelem, ani znovu neplatíš, jen v deníku postavy vylvlíš jako v singlu. ;)

Reply with quote  

PostPosted: 13:54 02. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Zdravím všechny,

měl bych dotaz ohledně dovednosti "Finty se zbraní". Asi to funguje na všechno, co je v popisu, ale mám trochu problém s rapírem. Ten je uvedený ve výpisu zbraní, na které se dají finty použít, ale ve hře jsem ho u žádného prodejce nenašel. Naopak často narážím na kordy (taky jsem si za zlodějku hned na začátku pořídil), ale překvapeně jsem po naučení fint zjistil, že na ně se bonus nijak nevztahuje. S kordem se teda nedá šermovat?

Díky za upřesnění,
Aulus

Reply with quote  

PostPosted: 13:58 02. Feb 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Kord a rapír je to samé. Jsou to různé názvy pro tutéž zbraň (v NWN). Weapon finessy na něja určitě fungují.

Zkus popsat podrobněji, proč si myslíš, že ti to nefunguje.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:29 02. Feb 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Jen přidám poznámku - finty se zbraní fungují pro rapír(kord) ale jen pokud rasa postavy není půlčík nebo gnom.
(Pokud si za púlčíka či gnoma vezmeš do ruky rapír, tak v ruce tak malé postavy se z ní stává obouruční zbraň a na obouruční zbraně se finty se zbraní nevztahují.

Reply with quote  

PostPosted: 14:46 02. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Jen přidám poznámku - finty se zbraní fungují pro rapír(kord) ale jen pokud rasa postavy není půlčík nebo gnom.
(Pokud si za púlčíka či gnoma vezmeš do ruky rapír, tak v ruce tak malé postavy se z ní stává obouruční zbraň a na obouruční zbraně se finty se zbraní nevztahují.

Díky oběma za rychlou odpověď, přesně tohle byl ten problém.

Reply with quote  

PostPosted: 17:01 08. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jen drobný dotaz - co jízda na koni skrz tu jeskyni spojující Isil a západní pobřeží? Ono jezdit přes ten kopec mi příjde docela hard core jízda a vnitřek té jeskyně, čistě za účelem cesty do/z Isilu při cestě z/do Karathy (žádné lození dolů), vypadá celkem schůdně.

Reply with quote  

PostPosted: 18:58 08. Feb 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Je to interiér a dokonce dung.

Reply with quote  

PostPosted: 19:00 08. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

OK

Reply with quote  

PostPosted: 17:18 10. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Znovu zdravím,

omlouvám se za svou zjevnou nechápavost :wink: , když už sem píši potřetí, ale tak nějak nerozumím celému konceptu povolávání bytostí.

Se svým čarodějem jsem zaměřen na magii vyvolávání, jsem na 8. úrovní a mám zatím obě dostupná zaměření na vyvolávací kouzla. Už od první úrovně tak používám kouzlo "Vyvolej bytost" a nikdy se mi nestalo, že by se nepovedlo nebo na mě dokonce ona bytost zaútočila.
Pak jsem si koupil knihu povolávání a myslel jsem si, že mi to nějak pomůže. Opak byl však pravdou. Do té doby, než jsem měl knihu v inventáři, jsem mohl vesele vyvolávat bytosti IV. stupně a vždycky mi byly ku pomoci, teď si mě naopak každá druhá bytost z nabídky knihy, která má u svého jména taktéž čtyřku, chce dát k svačině. K tomu se mi při platném pokusu cvičí skill, který se při žádném jiném povolávání necvičil, i když jsem stejné kouzlo používal už od začátku.
Samozřejmě chápu, že vyvolávání bytostí je silná disciplína a že bylo v rámci vyrovnanosti povolání asi dobré ji omezit. Ovšem nějak mi nejde do hlavy, proč se mi skill povolávání cvičí až teď a ne od začátku hry, kdy jsem kouzlo začal používat. A proč mi kouzla vyvolání neselhávala už od první úrovně? Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že už povolávám předem vybranou bytost, takže je to pro mága těžší, ale i tak se mi to nějak nezdá.
V podstatě to pro mě znamená, že ona kniha je vlastně k ničemu, spíš mi zhoršuje momentální schopnosti boje. Na 9. úrovni totiž dostanu vyvolání dalšího stupně a pro to v knize asi už nebude místo (aspoň podle toho, co jsem vyčetl v jedné diskuzi v koši). Navíc jsem v té diskuzi i četl, že jste se tak nějak dohodli na zrušení toho skillu, tak mě docela překvapilo, že ve hře pořád je.

Budu vděčný komukoli, kdo mi záležitosti s knihou aspoň trochu vysvětlí. Jestli to není tajné, tak bych především moc rád zjistil, jak vysoký musím mít skill, aby mi selhalo třeba jenom jedno kouzlo z 20 a jak se přepočítává náročnost při pokusu o vyvolávání vyššího stupně. Taky proč se skill trénuje až po koupení knihy a jestli jde vůbec nějak zrušit funkci knihy, když ji nosím u sebe, aby se mi kouzlo určitě povedlo, když to budu nutně potřebovat (tak jako se mi vždycky povedlo před koupí oné knihy).

Předem děkuji komukoli, kdo si udělá čas na vysvětlení, jsem si vědom toho, že můj dotaz je celkem obsáhlý a ne každý má tolik času nazbyt.

Děkuji moc, Aulus

P.S.: Nechci, aby to vypadalo, že jsem nějak drzý nebo nevděčný, ale mám ještě jednu připomínku.
Docela dobře chápu, že čistě IC věci se hráči nemají vysvětlovat OOC formou, protože jeho postava by se správně měla zeptat někoho zkušenějšího ve hře. Je to v pořádku, je to i víc RP a mi samotnému se tento způsob poznávání velmi zamlouvá.
Druhou věcí jsou však mechanismy, které jsou čistě OOC a ve hře se na ně dá zeptat jedině v tellu, což poněkud může rušit hru. Především bych sem zahrnul hraní bardských skladeb a jejich získávání, které jsem nikde na fóru nenašel souhrně vysvětleno (přitom postava přece dobře ví, jak hrát) a pak právě mechanismus vyvolávacích kouzel, který je docela dost složitý například i proto, že Kniha vyvolávání je dost speciální věc, s kterou se nováček většinou ještě nikdy nesetkal.

Snad se nikoho tímto článečkem dotazů a připomínek nedotknu, protože jsem to rozhodně neměl v úmyslu. Velice si vážím tvůrců a těch, kteří se jakkoli zapojují do chodu Thalie a vím, že to není nic jednoduchého, být neustále ve střehu, co se týče výtek a dotazů ze strany hráčů.
Jediné o co mi šlo, bylo upozornění na drobné nedostatky v osvětlení funkce některých novinek a úprav ve hře. A to hlavně pro méně chápavé a zběhlé nováčky jako jsem já :wink: .

Reply with quote  

PostPosted: 20:18 10. Feb 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Tohle mě taky naštvalo když jsem hrál mága.
Musím říct že celý ten systém summonů je technicky nedořešený...
v podstatě funguje jen s tou knihou... , pokud vím těch knih je taky více - pro vyšší okruh kouzla potřebuješ lepší knihu.
Dále musím říct že pokud sis vzal za mága, featy zaměření na školu na vyvolávání tak jsou ti téměř k ničemu... protože téměř všechny mágovy vyvolávací kouzla nemají žádný hod na záchranu.

Jinak za tu krátknou dobu co tu jsem, jsem zaznamenal celkem hodně nových hráčů - nových ve smyslu že neznají mechaniku nwn. Tohle je ale celkem zrádná věc, protože bez kvalitní postavy se hraje velmi těžce.......
Neříkám že každý musí mít nějaký powerBuild, ale chybí mi tady nějaké rady a tipy k povoláním pro úplně nové hráče, které by jim pomohli své první postavy alespoň trošku směřovat dobrým směrem a varování, čemu se u jednotlivých povolání vyhnout....
Divím se že ještě někdo s ničím takovým takovým nepřišel.....

Reply with quote  

PostPosted: 21:03 10. Feb 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Založit topic "buildy a rady s nimi" by asi nebylo problém. Spíš je otazka, zda by tym chtel, aby vubec neco takoveho na foru RP serveru bylo :) Dnes mi to tak jiz neprijde, ale jinak je Thalie co se tyce PvE vcelku tezky server(obzvlaste podtemno, jako hrac ktery hral nahore, dole, nahore a vratil se zpet dolu to mohu vcelku snadno posoudit). Jsou tu hraci co udelaji epik za 14 dni, ale i hraci co jej delaji pul roku a dele. :) A pak tu jsou mista, kam se hrac, ktery "neumi" a nema ani build nikdy nepodiva. Nerikam, ze by builderi na forku meli vytahnout to nejlepsi, co umi stvorit, ale nejake zakladni informace by jsme poskytnout mohli :)

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 23:14 10. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Tohle mě taky naštvalo když jsem hrál mága.
Musím říct že celý ten systém summonů je technicky nedořešený...
v podstatě funguje jen s tou knihou... , pokud vím těch knih je taky více - pro vyšší okruh kouzla potřebuješ lepší knihu.

Díky za odpověď.

O těch dalších knihách vím, jen jsou poněkud dražší a bude mi asi chvíli trvat, než se k nim dostanu.
Co se týče buildů, tak přesto, že mám dohrán NWN dvakrát v offu, tady jsem to docela zvrzal. Například jsem si díky překliku nabral zaměření na magii proměn, kterou mám zakázanou (překvapilo mě, že to vůbec šlo nastavit) a dneska jsem zase projevil svou nevědomost, když jsem si neuložil postavu pomocí duše (nevěděl jsem, že se to tak dělá) a způsobil si tak návrat do pekla a reskill (to se naštěstí vyřeší).

Návrh se založením tématu s buildy velmi vítám. Už jenom proto, že se tady vyplatí nabírat často jiné schopnosti než v původní hře. To je samozřejmě pochopitelné, ale často trochu matoucí. Hlavně pro nováčka, který nechápe všechny aspekty úprav ve hře a pak na to doplácí.

Reply with quote  

PostPosted: 23:24 10. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Knihu doporučují koupit rovnou tu nejlepší, má všecky kruhy (tedy pokud plánujete summonit dlouhodobě).

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 713 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]