Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:06 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Probíhání dungeonu v invisu - podtemno
PostPosted: 13:18 27. Feb 2012 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Abych předešel případným nejasnostem a nedorozuměním, zajímá mne, jak se to pravidlo bere v podtemnu. Dřív jsem to neměl moc potřebu řešit, ale teď co mám v podtemnu mimo jiné i low level castery a skrývače, kteří běžně prochází skrytí, tak to začíná být důležité.

Celé podtemno je prakticky jeden dungeon, téměř tam není lokace, kde by nebyly potvory. Kromě toho, často je tam třeba čtyři-pět lokací s téměř stejnýma potvorama a pak někde třeba bokem boss.

Je mi také jasné, že nejlepší je používat zdravý rozum, ale hodnotit to může každý jinak. Stačí mi velmi přibližné odpovědi, co už by bylo bráno jako porušení pravidel a co ještě ne.

Příklad 1

hákovci a boss hákovců v podtemnu, blízko výstupu na povrh.

Řekněme, že půjdu z Charraxssu na povrch a cestou si budu chtít zajít na bosse hákovců. Jaké lokality mohu projít v invisu/hidu/útočišti/proběhnout... a jaké musím vymlátit?

Stačí, když vyzabíjím lokaci, ve které je boss? Nebo musím už od začátku jít normálně viděný a vraždit všechny hákovce téměř od Charraxssu?

Příklad 2

Boss ledních medvědů v Krynu. Jdu z podtemna. Předpokládám, že mohu projít v invisu přes mephity i pavoučky - asi se to nebere jako dung ledních medvědů (pokud někdo předtím zničil pavučiny). Pak vylezu a zabiju bosse ledních medvědů. Mám ho prakticky u nosu. Musím pak vyvraždit i všechny ostatní medvědy v celé lokalitě jen proto, že jsem jim zabil šéfa a nebo se mohu v poklidu v invisu/hidu vrátit zpět do podtemna/projít do Krynu?

Co pokud půjdu z druhé strany od Krynu? Tam se předpokládám musím přes medvědy probít, pokud chci bosse sejmout?

Díky za odpovědi.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Post subject: Re: Probíhání dungeonu v invisu - podtemno
PostPosted: 13:26 27. Feb 2012 
Měšťan
 Profile

Pod tuhle otázku se podepisuji, taky mě to zajímá.
Nahodil bych zde příklad ohledně kyklopů, zdali musím vymlatit skřety po cestě, pak 3lokace digesteru, pak ještě nějaké serepetičky a teprve pak se dostanu ke kyklopum. Osobně začínam boj až u prvních kyklopů.
Tunely ve většině případů beru jako cesty ne jako dungy. Ale jak dole má "člověk" poznat dung od tunelu, často jedno a totéž.

PostPosted: 13:46 27. Feb 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jakykoliv offtopic bude mazan v zajmu zachovani smysluplne diskuze.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 20:01 27. Feb 2012 
Velmistr
 Profile

Také bych se chtěl zeptat, zda DM povolují vybíjení dungu zpětně, tzn. od bossa směrem ven (bezpečnostní opatření aby se mi někdo nedostal do zad).

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

PostPosted: 20:07 27. Feb 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Já bych se chtěl zeptat na to, když dejme tomu povrchnan jde na bosse a do zad mu vlítne drow, ale zjistí, že povrchnan o něm neví. Drow se tedy rozhodne, že ho "ochčije", prolítne dung a sejme bosse a zase nepozorovaně odejde. Ptám se proto, protože se mi to na Thalii stalo, když jsem začínal. Je to prasárna, ale zajímá mě, jak je to v rozporu s pravidly. Nutno podotknout, že tehdy toto pravidlo ještě neexistovalo, ale zajímá mě, jak by se na to nahlíželo dnes.

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

PostPosted: 20:33 27. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Všechny vznesené dotazy jsou v řešení.
LD správně odhadl že v podtemnu je těžší toto pravidlo o vybíjení potvor při útoku na dung, bosse či loot specifikovat.
Pokusíme se vymyslet něco jednoznačného a co nejlépe to formulovat.
Každopádně na povrchu toto řešit nemusíme, tam je pravidlo jasně dané, řešíme jen a pouze podtemno.

To Zindo:
Ano, opět ta samá otázka, v brzké době odpovíme, zastávám zatím názor že jednáš správně a plně podle pravidel.

To Zachy:
Hodně těžká otázka, bude velmi těžké na ni dobře odpovědět, neboť souhlas i nesouhlas sebou nese stinnou stránku.
Býval jsem (v podtemnu) taktéž zastánce zpětné taktiky, jde opravdu o snahu vyhnutí se překvapení.
Na druhou stranu pokud to povolíme, sami budeme proti sobě, protože právě ono "začínání bossem" je zde v kříži zaměřovače...
Jistě si však každý z vás umí vymyslet haldu různých scénářů, kterými se pak hráči budou snažit krmit zvědavé DMka... A vzhledem k tomu že jen po letmém zamyšlení těch scénářů mám v hlavě desítky tak to nebude jednoduchý problém...
Uvidíme, zatím v řešení...

To Derken: Tohle prasení netolerujeme, byl to jeden z pádných důvodů proč se vlastně pravidlo zavádělo.
Pokud kdokoliv toto ve hře uvidí, je povinen to hlásit DM (do hry či na forum) a provinilec může počítat s trestem.
Není většího dojebu, než když družina vejde do dungu, zvěd po 10 minutách nahlásí že tam boss je, začne se hodinu vybíjet a ve finální místnosti najednou boss i loot chybí. Pro ty kdo takto činní rovnou za sebe říkám, že budu pro provinilce vyžadovat trest nejvyšší a ze svého názoru v této věci jen tak neustoupím.

PostPosted: 20:44 27. Feb 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Já si myslím že tohle je velmi subjektivní problém v podtemnu. Myslím si že podtemno je tak atypické že další pravidla by toto jen výrazně zkomplikovaly.... proto bych byl jednoznačně pro systémové řešení.

PostPosted: 20:58 27. Feb 2012 
Bůh
 Profile

Derken- wrote:
Já bych se chtěl zeptat na to, když dejme tomu povrchnan jde na bosse a do zad mu vlítne drow, ale zjistí, že povrchnan o něm neví. Drow se tedy rozhodne, že ho "ochčije", prolítne dung a sejme bosse a zase nepozorovaně odejde. Ptám se proto, protože se mi to na Thalii stalo, když jsem začínal. Je to prasárna, ale zajímá mě, jak je to v rozporu s pravidly. Nutno podotknout, že tehdy toto pravidlo ještě neexistovalo, ale zajímá mě, jak by se na to nahlíželo dnes.

V době (cca 2roky zpátky). Se mi to stalo taky. Já byl škodnej a daný hráč byl pochválen od Dm za to, jak mi vzal bosse před nosem.

Celý příklad byl takový, že jsem vybíjel npc v lokaci (dvě lokace se stejnými npc). Daný hráč kolem mě prošel v hidu do lokace druhé, kde zabil stráže +bosse, vzal loot a trofej. Já se mezitím probojoval do druhé lokace a najednou čumím jak puk, že tam nic není.
Pak jsem to řešil s Dm. Dm mi řeklo, že mi to vybral hráč před nosem a že ho ještě za to pochválil, jak to hezky udělal.

EDIT to Bahnak: Co se týče zpětného vybíjení, dělám to, jak kde (jak v jakým dungu). Jde o to, že člověk naběhne do dungu, proběhne k bossovi, zjisti zda je/není - když je, sejme a cestou ven vše co ho napadne. Když není, tak člověk může zmizet zas pryč. Ale je to dung od dungu.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 10:29 28. Feb 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Rejty wrote:
Proběhnutí dungeonem v neviditelnosti (vylepšené neviditelnosti, útočišti, skrytí atd.) až k bossovi a následné zabití bosse

* Cílené lovení bossů tím způsobem, že postava obíhá dungeony v neviditelnosti (vylepšené neviditelnosti, útočišti, skrytí atd.), proběhne v neviditelnosti až k bossovi, aniž by vybila ostatní NPC, následně zabije bosse, vybere loot a opět v neviditelnosti vybehně z dungeonu pryč, aniž by bojovala s okolními NPC.

Obvyklý trest:

- DM kill, nebo stržení levelu. V opakovaných případech trest daleko vyšší.

LDamian wrote:
Příklad 1

hákovci a boss hákovců v podtemnu, blízko výstupu na povrh.

Řekněme, že půjdu z Charraxssu na povrch a cestou si budu chtít zajít na bosse hákovců. Jaké lokality mohu projít v invisu/hidu/útočišti/proběhnout... a jaké musím vymlátit?

Stačí, když vyzabíjím lokaci, ve které je boss? Nebo musím už od začátku jít normálně viděný a vraždit všechny hákovce téměř od Charraxssu?

Postačí zabít hákovce v daném dungu, genocidy hákovců v podtemnu tedy netřeba.

LDamian wrote:
Příklad 2

Boss ledních medvědů v Krynu. Jdu z podtemna. Předpokládám, že mohu projít v invisu přes mephity i pavoučky - asi se to nebere jako dung ledních medvědů (pokud někdo předtím zničil pavučiny). Pak vylezu a zabiju bosse ledních medvědů. Mám ho prakticky u nosu. Musím pak vyvraždit i všechny ostatní medvědy v celé lokalitě jen proto, že jsem jim zabil šéfa a nebo se mohu v poklidu v invisu/hidu vrátit zpět do podtemna/projít do Krynu?

Co pokud půjdu z druhé strany od Krynu? Tam se předpokládám musím přes medvědy probít, pokud chci bosse sejmout?

Vždy je třeba pobít všechny potvory v daném dungu kteří stojí v přímé cestě k bossovi, tedy zrovna starý lední medvěd je holt hned na ráně, tuším že kolem sebe má 1-3 kusy jiných medvídků, tedy bohatě postačí zabít tyto zmíněné (kteří se na tebe tak nebo tak vrhnou)
Pokud jdeš cestou z Krynu, stojí medvědů v cestě více, tedy ano, musíš pobít všechny kteří ti stojí v cestě.

Zindo wrote:
Nahodil bych zde příklad ohledně kyklopů, zdali musím vymlatit skřety po cestě, pak 3lokace digesteru, pak ještě nějaké serepetičky a teprve pak se dostanu ke kyklopum. Osobně začínam boj až u prvních kyklopů.
Tunely ve většině případů beru jako cesty ne jako dungy. Ale jak dole má "člověk" poznat dung od tunelu, často jedno a totéž.

Území kyklopů je jasně oddělený dung, tedy žádná mlácení digesterů netřeba.
Tunel není dung, v žádném tunelu není boss, tedy v žádném případě nedochází k přestupku pokud tunel zůstane obydlený.

zachy wrote:
Také bych se chtěl zeptat, zda DM povolují vybíjení dungu zpětně, tzn. od bossa směrem ven (bezpečnostní opatření aby se mi někdo nedostal do zad).

Právě toto vybíjení "od zadu" možné není. Přesně touto hláškou by se totiž oháněli všichni ti kdo chtějí pouze zabít bosse a frčet do dalšího dungeonu.

Derken- wrote:

Ano, je to prasárna, jak jsem již řekl dříve, pakliže přistihneme kohokoliv jak takto činí, bude nemilosrdně potrestán.

Pravidlo se zavedlo z prostého důvodu. Bavilo by vás běhat v dungeonech, když by jste po třeba osmi reálných hodinách nenašli ani jediného sebemenšího bosse, byť by jste vždy poctivě vyzabíjeli vše co vám bránilo v cestě? Hraní na Thalii má být zábava a ne vztekací záležitost. Vzhledem k tomu že se objevili hráči, kteří kolečkovali bossy bez přestávky a dungeony akorát zůstávaly plné NPCček bez bossů, rozhodli jsme se tenkrát pro toto pravidlo. Více než pravidlo je to žádost teamu o používání hlavy před vidinou rychlého zisku. Každý ať si zamete před vlastním prahem, kontroly budou namátkové a tresty rychlé. Věříme že každý (ať z povrchu či podtemna) sám dokáže určit hranici dungeonu (a tunel opravdu dungeon není) a začít normálně bojovat a nezabít pouze bosse. Nikdo nebude nikoho trestat, když v nějaké zapadlé místnosti přehlédnete jednu potvoru, o to tady totiž vážně nejde...

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]