|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krysak
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:28 24. Feb 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Desmond wrote: To že je chrám zeirovců stále nepřístupný je rozhodně chyba, ten zával měl být pouze dočasný. Jakmile se dostanu do hry, napravím to. Děkuji moc za všechny lowiky nahoře.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:06 03. Mar 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Zdravím, občas když jdu například do Uthgarova doupěte nebo i jinde po přírodě, tak mám všechna monstra modrá (a jindy jsou zase červená). Je to docela nevýhodné vzhledem k tomu, že si musím zrušit neviditelnost, aby na ně vůbec přítelíček a vyvolané bytosti zaútočili. Předpokládám, že jde asi o chybu. Mohl by se na to někdo podívat. Díky  .
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:18 03. Mar 2012 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
A nemáš s sebou náhodou hraničáře?
Resp. Máš modré jen ty zvířata v přírodě? Nebo i nemrtvé v doupěti?
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:50 03. Mar 2012 |
|
|
Derken- wrote: A nemáš s sebou náhodou hraničáře?
Resp. Máš modré jen ty zvířata v přírodě? Nebo i nemrtvé v doupěti? Mám modré i spektry  .
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 18:34 03. Mar 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Mág může svého přítelíčka ovládat přímo, prostě se do něj převtělíš a zautočíš.
Jinak npc bývají modrá halvně po restartu serveru a to v případě, že jsi první hráč co je po restartu potkal, tuším že při prvotním spawnu se definuje jejich frakce. Vždycky mi pomohlo prostě chvilku počkat a pak zčervenali. Obzvlášť když je server hodně naplněný lidmi to může chvilku trvat.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 19:16 03. Mar 2012 |
|
|
Díky moc, zkusím to s tím přítelíčkem. To že za něj můžu hrát jsem věděl, ale nějak mě to v tu chvíli nenapadlo použít. Jinak to s tím, že zčervenali později se mi taky občas stane, ale tady třeba zaútočím na ghůla, ten zčervená, ale všichni kolem něj zůstanou modří, i když útočí na přítelíčka a podobně.
|
|
Top |
|
Ellesar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 09:21 09. Mar 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Zdravím, jsem zde naprostým nováčkem totálně neznalým systémem multiplayeru a to nemluvě o nwn online. Mé jediné zkušenosti vycházejí pouze ze singlu hry a z naprostého zápalu pro hry na hrdiny (DrD a jemu obdobné). Potřeboval bych trochu rad a nějaké to malé postrčení v tomto světě. 1. Dá se tu najít někde nějaký popis toho, jak vlastně začít hru? Jediné co se mi povedlo najít jsou obecná pravidla chování a „cítění“ se svou postavou 2. První velký problém na který se mi povedlo narazit je samotný spánek. Zatímco v singlu jsem si hodil šlofíka a za půl minuty jsem byl v pohodě, zde jsem si najal pokoj, vlezu tam a dám spánek. Pak jen koukám a koukám a nic. To mám vážně čekat reálných 80 minut na to, až uplyne 8 hodin, aby postava byla ok? Beru, že je multiplayer a že tedy všichni musí mít stejné podmínky, ale pak by aspoň mohlo fungovat to, že se dá odhlásit a po uplynutí těch 80-ti minut bude postava odpočinutá. 3. V souvislosti s bodem 2) jsem na foru narazil na nějaké rozdíly mezi spánkem a meditací. Může mi to někdo vysvětlit? V DrD jsme to hráli tak, že postavy 8 hodin spali a poté kouzelníci zaostřovali mysl a hraničáři meditovali dalších ½ hodiny. Dá se tedy meditovat bez spánku? 4. Jak je to s léčením zranění. V singlu se postava uzdravila, zde jsem si všiml na foru, že se postava neléčí. Je to jako v DrD, že se dobrým spánkem získá trocha HP, průměrným o něco méně a špatným nic? 5. K čemu jsou ty předměty (ozn. Jako kradené), které postava dostává do začátku? 6. Dá se tu nějak zastavit čas, aby bylo možné nastavit prováděné akce jako v singlu (klasický mezerník)? 7. Jakým způsobem vymažu postavu u svého účtu? Při výběru postavy zde ta ikonka sice je, ale je neaktivní. Pro začátky jsem si vygeneroval pár postav o kterých vím, že už je určitě nebudu chtít hrát a teď mi v soupisu jen zabírají prostor. 8. Jakým způsobem dostanu na panel rychlého použití nějakou specialitu z kruhového výběru (třeba kryt)? V singlu jsem používal přetažení kouzel, ale kruhové jsem vždy vybíral (byl tam na to čas). Omlouvám se všem zkušeným hráčům, že musí číst článek takové lamy, ale nějak se bohužel zapracovat musím (a bez úplně základních informací by mi to trvalo neuvěřitelně dlouho). Chce to jen to nejmenší startovní nakopnutí a na zbytek už snad přijdu sám.
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 09:38 09. Mar 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Ellesar wrote: 1. Dá se tu najít někde nějaký popis toho, jak vlastně začít hru? Jediné co se mi povedlo najít jsou obecná pravidla chování a „cítění“ se svou postavou
Hru začneš tím že založíš postavu pak už je to jen na tobě  Ellesar wrote: 2. První velký problém na který se mi povedlo narazit je samotný spánek. Zatímco v singlu jsem si hodil šlofíka a za půl minuty jsem byl v pohodě, zde jsem si najal pokoj, vlezu tam a dám spánek. Pak jen koukám a koukám a nic. To mám vážně čekat reálných 80 minut na to, až uplyne 8 hodin, aby postava byla ok? Beru, že je multiplayer a že tedy všichni musí mít stejné podmínky, ale pak by aspoň mohlo fungovat to, že se dá odhlásit a po uplynutí těch 80-ti minut bude postava odpočinutá.
Spánek trvá tuším pět minut  chce to trpělivost a ne po minutě vypěnit že to snad trvá osmdesat minut  Ellesar wrote: 3. V souvislosti s bodem 2) jsem na foru narazil na nějaké rozdíly mezi spánkem a meditací. Může mi to někdo vysvětlit? V DrD jsme to hráli tak, že postavy 8 hodin spali a poté kouzelníci zaostřovali mysl a hraničáři meditovali dalších ½ hodiny. Dá se tedy meditovat bez spánku?
Spánkem si odpočneš postavu meditací dobiješ kouzla a dovednosti co mají omezený počet použití Ellesar wrote: 4. Jak je to s léčením zranění. V singlu se postava uzdravila, zde jsem si všiml na foru, že se postava neléčí. Je to jako v DrD, že se dobrým spánkem získá trocha HP, průměrným o něco méně a špatným nic?
Léčit se můžeš spánkem, lékarničkami, lektvary v chrámech nebo si koupit regenerační itemy. Ellesar wrote: 5. K čemu jsou ty předměty (ozn. Jako kradené), které postava dostává do začátku?
Aby jsi do světa nevlezl s holým zadkem  Ellesar wrote: 6. Dá se tu nějak zastavit čas, aby bylo možné nastavit prováděné akce jako v singlu (klasický mezerník)?
Ne ani tady ani v žádné jiné online hře(aspoň o tom nevím), představ si, že by si řekněme dvacet hrajících hráčů každý zastavoval čas kdy by se mu hodilo  Ellesar wrote: 7. Jakým způsobem vymažu postavu u svého účtu? Při výběru postavy zde ta ikonka sice je, ale je neaktivní. Pro začátky jsem si vygeneroval pár postav o kterých vím, že už je určitě nebudu chtít hrát a teď mi v soupisu jen zabírají prostor.
Požádáš tady na fóru o průmaz postav  Ellesar wrote: 8. Jakým způsobem dostanu na panel rychlého použití nějakou specialitu z kruhového výběru (třeba kryt)? V singlu jsem používal přetažení kouzel, ale kruhové jsem vždy vybíral (byl tam na to čas). Omlouvám se všem zkušeným hráčům, že musí číst článek takové lamy, ale nějak se bohužel zapracovat musím (a bez úplně základních informací by mi to trvalo neuvěřitelně dlouho). Chce to jen to nejmenší startovní nakopnutí a na zbytek už snad přijdu sám. Klikneš pravým na políčko a navolíš i požadovanou vlastnost kterou chceš v onom políčku mít
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 09:51 09. Mar 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Ellesare, pan adept ti už snad na vše odpověděl a vůbec se nemusíš stydět, že jsi "lama", já bych to teda radši prostě nazval začátečníkem, každý tím prošel. Nicméně kdyby jsi cokoliv potřeboval, tak jestli mě ve hře zastihneš, klidně se na něco optej pokud bude třeba. Hraji postavy Bohdan Olewczenko a Vilmawien Gener. Přeji rychlé učení a plno zábavy! 
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Ellesar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:20 09. Mar 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Moc děkuju za počáteční rady. Už se těším, že to k večeru vyzkouším. 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:25 09. Mar 2012 |
|
|
K bodu 3: Ano dá se meditovat bez spánku, resp. spánek a meditace jsou zde 2 rozdílné věci. Spánek (který obvnovuje únavu)vyvoláš na bezpečném místě pomocí standartního tlačítka jako v singlu. Meditace (která počty kouzel a schopností) můžeš vyvolat kdykoli a to jen pomocí aktivace duše postavy v inventáři nebo napsáním do chatu /pc soul a volbou položky "Meditace".
|
|
Top |
|
Ellesar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:32 09. Mar 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Bruciacullo wrote: Spánek trvá tuším pět minut  chce to trpělivost a ne po minutě vypěnit že to snad trvá osmdesat minut  Neboj, nevypěním, aspoň si stihnu udělat kafe  . Včera jsem se poprvé přihlásil po velikých peripetiích s nastavením. Pak jsem měl cca 1 hoďku na zkoušku. To jistě uznáš, že když hero padne unaven vedle postele a nic se neděje, člověk přecejen neví, co se děje. Mohlo to třeba být nastaveno jako v jiných onlineovkách, že máš na den nějaký povolený počet něčeho (třeba zrovna těch spánků) a žer je musíš nějak aktivovat. No a po vyčerpání by jsi měl utrum až do restartu hry (jsem velice rád, že to tu tak není  ). Každopádně díky moc, takhle aspoň vím něco dalšího a moc zajímavého. 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:34 09. Mar 2012 |
|
|
K bodu 5: Ty předměty co jsou nastavené jako kradené co má postava od začátku jsou systémové předměty, které dostává každá postava. Je tam: - duše postavy, která ti po aktivaci (jako standartní předmět) zobrazí další možnosti u postavy, specifické pro tento server. - PC následování - po aktivaci na a zaměření na cíl, půjde tvoje postava za ním. - PC kostky - slouží k simulaci libovolných hodů (třeba při komunikaci s DM) to určitě ze stolních her znáš - PC kámen emocí - pomocí nej může postava vyjadřovat některé emoce ke kterým standartně přístup není, nebo je časově omezen..... když si třeba sedneš přes kruhové menu, tak po čase se opět postavíš... když si sedneš pomocí tohoto kamenu tak sedíš dokud se nepohneš....
|
|
Top |
|
Ellesar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:36 09. Mar 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Shaman88 wrote: K bodu 3: Ano dá se meditovat bez spánku, resp. spánek a meditace jsou zde 2 rozdílné věci. Spánek (který obvnovuje únavu)vyvoláš na bezpečném místě pomocí standartního tlačítka jako v singlu. Meditace (která počty kouzel a schopností) můžeš vyvolat kdykoli a to jen pomocí aktivace duše postavy v inventáři nebo napsáním do chatu /pc soul a volbou položky "Meditace". Meditace tedy není nijak omezená? Můžeš meditovat kdykoliv a kdekoliv? Unavuje aspoň? Jak tedy potom funguje omezení počtu kouzel/schopností na den?
|
|
Top |
|
Ellesar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 10:38 09. Mar 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Shaman88 wrote: K bodu 5: Ty předměty co jsou nastavené jako kradené co má postava od začátku jsou systémové předměty, které dostává každá postava. Je tam: - duše postavy, která ti po aktivaci (jako standartní předmět) zobrazí další možnosti u postavy, specifické pro tento server. - PC následování - po aktivaci na a zaměření na cíl, půjde tvoje postava za ním. - PC kostky - slouží k simulaci libovolných hodů (třeba při komunikaci s DM) to určitě ze stolních her znáš - PC kámen emocí - pomocí nej může postava vyjadřovat některé emoce ke kterým standartně přístup není, nebo je časově omezen..... když si třeba sedneš přes kruhové menu, tak po čase se opět postavíš... když si sedneš pomocí tohoto kamenu tak sedíš dokud se nepohneš.... Děkuju za upřesnění, to je to co jsem potřeboval vědět.
|
|
Top |
|