Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 11:34 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 713 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Next
Author Message
 Post subject: Re: Par dotazu novacka
PostPosted: 12:49 09. Mar 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

A z RP hlediska je lepší jedna postava, protože nemusíš složitě uvažovat. Máš jeden charakter hraný jedním způsobem, který zná jedny lidi a mám k nim jedny vztahy. Když máš dvě postavy, tak musíš víc dávat pozor na zahraní postavy a taky na to, jestli tu či onu postavu znáš právě s tou postavou, za kterou jsi zrovna loglý. Jako bonus - expíš pak rychleji. :D

Reply with quote  

PostPosted: 12:55 09. Mar 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nalkanar wrote:
...

Ale dvě postavy zase mají tu výhodu, že můžeš hrát podle nálady. Například pokud máš v reálném světě dvě tváře a budeš hrát jen jednu postavu (např. vysmátého flegmatika), tak se ti může lehce stát, že jí bude kolísat charakter. Nebo to může nastat poté, co se ti nepovede nějaký dung a tak...

Ellesar wrote:
...

Mimochodem, po smrti postavy se odečítá 5% zkušeností (pokud někdo nevezme tvé tělo do chrámu pak 1%) a s postupem úrovní se odečítají i peníze (od určité úrovně už všechny, co máš u sebe). Snad ti tahle informace pomůže :wink: .

Reply with quote  

PostPosted: 13:03 09. Mar 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Mě příjde z jeho příspěvků že jeho očekávání jsou taková že bude mít stále jednu a tu samou partu lidí s kterýma hrát (jako při deskové hře) ... Tohle je perzistentní svět (běží pořád) takže hráči odcházejí a přicházejí když mají čas.... Ze začátku - než se dostaneš do nějaké uzavřenější společnosti tak budeš většinou hrát s kýmkoli kdo bude prostě ve hře...

Reply with quote  

PostPosted: 13:16 09. Mar 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Zažil jsem několik takových hráčů co přišli do NWN a měli za sebou pouze single a papírové Drd třeba.... Jejich představa byla že si ve hře musí najít skupinu ke které se musí přidat jinak prostě tu hru hrát nemohou a že se do hry budou připojovat jen a jen tehdy kdy se ta skupina domluví s DM a budou mít spolu nějaký quest, takže neberte takové věci jako samozřejmost....

Reply with quote  

PostPosted: 13:27 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

Nalkanar wrote:
A z RP hlediska je lepší jedna postava, protože nemusíš složitě uvažovat. Máš jeden charakter hraný jedním způsobem, který zná jedny lidi a mám k nim jedny vztahy. Když máš dvě postavy, tak musíš víc dávat pozor na zahraní postavy a taky na to, jestli tu či onu postavu znáš právě s tou postavou, za kterou jsi zrovna loglý. Jako bonus - expíš pak rychleji. :D

njn, toto naprosto chápu, ale pak je tu pořád ta záležitost s tím, že se většinou budu moct připojovat v době, která není zrovna atraktivní pro ostatní hráče (a navíc třeba jen na pár desítek minut). Takže bych to právě viděl tak, že je jedna postava na hru a druhá na odreagování (či zabití času - podle toho, který termín je komu bližší :D ).

Je zde nějak postihován creeping?

Reply with quote  

PostPosted: 13:32 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

Shaman88 wrote:
Zažil jsem několik takových hráčů co přišli do NWN a měli za sebou pouze single a papírové Drd třeba.... Jejich představa byla že si ve hře musí najít skupinu ke které se musí přidat jinak prostě tu hru hrát nemohou a že se do hry budou připojovat jen a jen tehdy kdy se ta skupina domluví s DM a budou mít spolu nějaký quest, takže neberte takové věci jako samozřejmost....

njn, bohužel (z hlediska tohoto světa) jsem přesně ten hráč, o kterém mluvíš. Až na tu maličkost, že jsem (během té krátké doby, co jsem tuto multihru hrál) zatím partu nehledal a ani se o to nepokoušel. Bohužel už teď očekávám, že prvotním přešlapům se vyhnout nedokážu, takže proč kazit jiným zábavu tím, že se k nim přidá postava, která je totálně mimo. Raději vyzkouším systém na tuctu nových postav, které (jak už mi poradili jiní) se později na žádost dají vymazat.

Reply with quote  

PostPosted: 13:35 09. Mar 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jsou lidi, kteří nikdy neovládnou perfektně systém, ale díky krásám RP zvládají vytvořit více zábavy než creepeři s dokonalým systémem. Thalie je RP server a tím pádem nemusíš nutně jen jít stylem "najít jeskyni, vymlátit obyvatele, posbírat loot = zábava". Nutno dodat, že creeping není nikterak postihován.

Reply with quote  

PostPosted: 13:36 09. Mar 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Mě příjde z jeho příspěvků že jeho očekávání jsou taková že bude mít stále jednu a tu samou partu lidí s kterýma hrát (jako při deskové hře) ... Tohle je perzistentní svět (běží pořád) takže hráči odcházejí a přicházejí když mají čas.... Ze začátku - než se dostaneš do nějaké uzavřenější společnosti - tak budeš většinou hrát s kýmkoli kdo bude prostě ve hře...

--- Přesně tohle jsem měla na mysli. :) A nevidím v tom ani příliš velkou nevýhodu. Někdy se stane, že za 30 minut reálu třeba nepotkám jedinou PC postavu, ale tak... stane se. Najdu si nějakou činnost, občas něco povím NPC, abych jen nechodila sem a tam jako němá rybka v akvárku... :roll: :lol:
to Ellesar: V běžném životě máš taky užší skupinku dobrých přátel, se kterými rád zajdeš někam ven, a pak širší okruh, který je kdykoli vhodný jako "náhrada". :wink: Nebo to mám jen já?

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...

Reply with quote  

PostPosted: 13:52 09. Mar 2012 
Ďábel
 Profile

Co jsou věci postihované je třeba tady: viewtopic.php?f=38&t=2854&start=0 Důrazně doporučuju si přečíst, neznalost neomlouvá.

Reply with quote  

PostPosted: 14:10 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

Nalkanar wrote:
Jsou lidi, kteří nikdy neovládnou perfektně systém, ale díky krásám RP zvládají vytvořit více zábavy než creepeři s dokonalým systémem. Thalie je RP server a tím pádem nemusíš nutně jen jít stylem "najít jeskyni, vymlátit obyvatele, posbírat loot = zábava". Nutno dodat, že creeping není nikterak postihován.

Díky za info. Creepera bych bral právě tu postavu na odreagování. Proto jsem psal, jestli je u ní nějaký postih (protože jsem se dočetl, že na některých světech postihuje)

Reply with quote  

PostPosted: 14:18 09. Mar 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Ellesar wrote:
Shaman88 wrote:

njn, bohužel (z hlediska tohoto světa) jsem přesně ten hráč, o kterém mluvíš. Až na tu maličkost, že jsem (během té krátké doby, co jsem tuto multihru hrál) zatím partu nehledal a ani se o to nepokoušel. Bohužel už teď očekávám, že prvotním přešlapům se vyhnout nedokážu, takže proč kazit jiným zábavu tím, že se k nim přidá postava, která je totálně mimo. Raději vyzkouším systém na tuctu nových postav, které (jak už mi poradili jiní) se později na žádost dají vymazat.

Ono v základu si musíš zvyknout na to že DM a hráči jsou tu pro všechny navzájem. Na nízkých úrovních a dokud tady nikoho neznáš se ti stane že budeš každej den hrát s jinými hráči... třeba vyrazíš na lov vždy s těmi co najdeš okolo ve vsi či okolí... Jinak těm přešlapům se samozřejmě nevyhneš, zdejší hráči už jsou co se týká mechaniky na celkem vysoké úrovni, takže někdy očekávají že svou postavu dokonale ovládáš... ale to je tak všude a nwn není těžká hra. Jinak určitě si všimneš že kromě úplně základní herní mechaniky zde jsou úplně jiný přístup než v singlu. Pokud budeš potřebovat poradit něco ohledně mechaniky a postav tak mi klidně napiš přes forum zprávu.

Reply with quote  

PostPosted: 14:20 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

Amber wrote:
Shaman88 wrote:
Mě příjde z jeho příspěvků že jeho očekávání jsou taková že bude mít stále jednu a tu samou partu lidí s kterýma hrát (jako při deskové hře) ... Tohle je perzistentní svět (běží pořád) takže hráči odcházejí a přicházejí když mají čas.... Ze začátku - než se dostaneš do nějaké uzavřenější společnosti - tak budeš většinou hrát s kýmkoli kdo bude prostě ve hře...

--- Přesně tohle jsem měla na mysli. :) A nevidím v tom ani příliš velkou nevýhodu. Někdy se stane, že za 30 minut reálu třeba nepotkám jedinou PC postavu, ale tak... stane se. Najdu si nějakou činnost, občas něco povím NPC, abych jen nechodila sem a tam jako němá rybka v akvárku... :roll: :lol:
to Ellesar: V běžném životě máš taky užší skupinku dobrých přátel, se kterými rád zajdeš někam ven, a pak širší okruh, který je kdykoli vhodný jako "náhrada". :wink: Nebo to mám jen já?

Určitě nemáš. Mám to taky tak. Stejně jako v jiných onlineovkách (spíše strategických onlineovkách typu Dark Elf) je jeden klan na pokec a společnou hru a poté čas od času hra s hráčem mimo skupinu (vztáhl jsem to raději zpět do hry, než do reálného života). Onlineovku s naprosto volným pohybem s vlastním vývojem událostí a herním světem jako takovým jsem ještě nehrál (má první zkušenost, má první hodina zkušební hry :D )

Ber to prosím tak, že se snažím vstřebat touto formou informace, které jsou automaticky dostupné hráči, který už nějakou dobu tuto hru hraje, ale já ještě neměl příležitost to vše vyzkoušet (proč tedy nezkusit výhody opravdu rychlé reakce tohoto fora?). Je to obdoba toho, že když se třeba nemůžeš nějaké hře věnovat, taky si třeba vezmeš manuál a pročítáním zjišťuješ možnosti, které ti hra nabízí (v tomto případě spíše forum, které dá dostatek informací) a to i přes to, že vlastně jen ohmatáním hry ty informace dostaneš taky.

Doufám, že tyto příspěvky nejsou brány jako spam :shock:

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

kokosak wrote:
Co jsou věci postihované je třeba tady: viewtopic.php?f=38&t=2854&start=0 Důrazně doporučuju si přečíst, neznalost neomlouvá.

jj, děkuju za upozornění. Toto jsem už četl před založením první postavy. Ale vesměs mi to přijde, že pokud se budu držet zaběhnutých pravidel "papírové" verze hry na hrdiny, pravidlům se nezprotivým.

Reply with quote  

PostPosted: 15:31 09. Mar 2012 
Ďábel
 Profile

Hlavní rozdíl je, že v papírový verzi máš DM pořád u sebe a je schopný ti všechno odehrát. Takže můžeš dělat, co chceš. V NWN je to komplikovaný tím, že v absolutní většině případů je DM někde úplně jinde, nebo pro jistotu není vůbec. V takový chvíli je důležitý nedělat něco, na co by DM reagovalo (porušení zákonů, vyvolání obludy na nánměstí a tak dále a tak podobně). ;)

Reply with quote  

PostPosted: 22:29 09. Mar 2012 
Nováček
 Profile

Můžu se zeptat jestli je tajemsttví kde najdu učitele druida okolo vesnice Ivory?

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 713 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]