|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 13:40 02. Apr 2012 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: Dyt to umí nwn automaticky ne? Tomu s kontejnery moc nerozumím...., já bych normálně udělal mulu jako npc a přímo to npc bych ukládal do databáze jako object a to bud při každém savu postavy nebo jen po nějakém čase po otevření inventáře té muly. No, neumí. To ukládání objektů v nwn je velmi primitivní. Takže jediným řešením tedy zůstane buď se strachovat o věci, které jsou u najatých volů pro případy náhodných restartů event. koupit si koně za nějakých xxk zl? Nebo tedy ještě zbyde nějaká jiná varianta? Je něajá šance, jak aspoň pro ty náhodné restarty obnovit obsah batohů najatých zvířat?
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 13:43 02. Apr 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Kůň je jen na jízdu, nemá inventář. A nemizí po restartu samozřejmě, je perzistentní. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 13:59 02. Apr 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: Kůň je jen na jízdu, nemá inventář. A nemizí po restartu samozřejmě, je perzistentní.  Tak to je mnohem horší, než jsem si vůbec dokázal představit.  Myslel jsem, že si koupím po čase nějakého valacha, který by mi pomáhal tahat věci. Jak tedy Hilvl dostávají susroviny do dílny? Dexaři si těžko na záda naloží pořádných pár šutrů a při použití tažných zvířat riskují ztrátu v případě výpadku serveru. Předpokládám, že ztráta vzácné suroviny zabolí pořádně oproti uhlí, které je vcelku volně dostupné i pro lowlvl a dá se snadno kompenzovat.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 14:03 02. Apr 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
High lvlové to tahají po mulách/na svých zádech/chodí pro některé věci ve dvou, kdy jeden dělá mulu/kupují suroviny od low lvlů.  EDIT: zkrátka nebreč, že jsi lowík a server padá... i vyšší lvly tím trpí, jen už jsou zvyklí a srovnaní s tím, takže to nemají potřebu tolik řešit. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 14:07 02. Apr 2012 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: Dyt to umí nwn automaticky ne? Tomu s kontejnery moc nerozumím...., já bych normálně udělal mulu jako npc a přímo to npc bych ukládal do databáze jako object a to bud při každém savu postavy nebo jen po nějakém čase po otevření inventáře té muly. No, neumí. To ukládání objektů v nwn je velmi primitivní. No to jo. Ale ty přece přes nwnx nemusíš ukládat inventář zvlášt, ale uložíš npc jako celek do db. Na tom fungují všechny ty systémy henchmenů co jsou na vaultu.....
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 14:24 02. Apr 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Shaman88 wrote: kucik wrote: No, neumí. To ukládání objektů v nwn je velmi primitivní. No to jo. Ale ty přece přes nwnx nemusíš ukládat inventář zvlášt, ale uložíš npc jako celek do db. Na tom fungují všechny ty systémy henchmenů co jsou na vaultu..... Já jsem to nikdy nezkoušel, nebo už si to nepamatuju. Jestli se nepletu, tak nwn vždycky ukládalo akorát resref toho itemu. Tzn. pokud máš všechno v paletě, tak je to v pohodě, ale pokud je většina itemů dynamická, jako tady, tak to nepůjde.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 14:25 02. Apr 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: High lvlové to tahají po mulách/na svých zádech/chodí pro některé věci ve dvou, kdy jeden dělá mulu/kupují suroviny od low lvlů.  EDIT: zkrátka nebreč, že jsi lowík a server padá... i vyšší lvly tím trpí, jen už jsou zvyklí a srovnaní s tím, takže to nemají potřebu tolik řešit.  Tak já nad tím zas tak moc nebrečím. Mrzí mě to, to ano, protože jsem z tohoto hlediska časově omezen (např. když mi v sobotu po poledni syn spí a mám klid, tak nemůžu nikam vyrazit, protože např. usne v jednu, ale ve dvě je restart, kdy o tažného vola přijdu a hodina na průzkum je vcelku málo) Ale to jsou aspoň ty pravidelné a očekávané restarty. Právě těm postavám na vyšších levelech se divím, že táhnou štreku pro vzácné suroviny, ale těsně před dílnou vypadnee neočekávaně server a oni o tu vzácnou surovinu přijdou. To přece musí víc než jen trochu zamrzet, ne? Proto jsem myslel, že je to tu aspoň nějak ošetřené (právě aspoň skrze ty koně)
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 14:42 02. Apr 2012 |
|
|
Mám tu zkušenost, že jedná-li se o vzácnou surovinu, DM bývají velice, vskutku velice vstřícní. A mít zaplý log pro případ se též vyplatí. Navíc, surovinky pro "lowíky" jsou dobře v dosahu všech mulařů a prasetářů (muláků a prasáků?)... není snad takový problém před restartem se vrátit k prodejcům, přeložit těch 100 hlín k sobě a pak koupit nové zvíře, ne?
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 15:52 02. Apr 2012 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
Bruciacullo wrote: navíc nevím jestli by náš stařičký server snesl zdvojnásobení npc u severní brany  což o to, ale vem si jak to tam "musí vypadat" teď..kolik koblížků tam musí bejt a jak to musí smrdět? a což potom? 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 07:06 03. Apr 2012 |
|
|
Absinthorix wrote: Mám tu zkušenost, že jedná-li se o vzácnou surovinu, DM bývají velice, vskutku velice vstřícní. A mít zaplý log pro případ se též vyplatí. Navíc, surovinky pro "lowíky" jsou dobře v dosahu všech mulařů a prasetářů (muláků a prasáků?)... není snad takový problém před restartem se vrátit k prodejcům, přeložit těch 100 hlín k sobě a pak koupit nové zvíře, ne? Jsou dostupné, to je pravda. Proto není tak velký problém se na pravidelný restart vrátit. Horší jsou ty neplánované restarty. Těch 100 hlín chvilku reálného času také trvá sehnat. Na druhou stranu jsem si vyšel o kus dál na průzkumy a za normálních okolností bych si zašel ještě dál, ale kvůli tomu, že bych při ranním restartu přišel o vola, musel jsem se chtě nechtě vrátit. To je důvod, proč jsem chtěl zjistit, jestli je něco trvalého na nošení. PS: neberte to jako nějakou stížnost (krom neplánovaných restartů), beru že jsem lowík a že to má své omezení. Proto jsem ale zjišťoval, jestli jsou nějaké varianty i pro hráče na vyšších levelech (chtěl jsem jen vědět, jak oni nosí ty suroviny, pokud se jedná o dexaře).
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 07:31 03. Apr 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Pajule wrote: Bruciacullo wrote: navíc nevím jestli by náš stařičký server snesl zdvojnásobení npc u severní brany  což o to, ale vem si jak to tam "musí vypadat" teď..kolik koblížků tam musí bejt a jak to musí smrdět? a což potom?  Inu, je čas aby Karathské domácnosti přešli na biopalivo 
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 08:41 03. Apr 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Nalkanar wrote: Kůň je jen na jízdu, nemá inventář. A nemizí po restartu samozřejmě, je perzistentní.  Tak to je mnohem horší, než jsem si vůbec dokázal představit.  Myslel jsem, že si koupím po čase nějakého valacha, který by mi pomáhal tahat věci. Jak tedy Hilvl dostávají susroviny do dílny? Dexaři si těžko na záda naloží pořádných pár šutrů a při použití tažných zvířat riskují ztrátu v případě výpadku serveru. Předpokládám, že ztráta vzácné suroviny zabolí pořádně oproti uhlí, které je vcelku volně dostupné i pro lowlvl a dá se snadno kompenzovat. Já to tahal vždy v invu a pokad má postava nebyla silová, jako třeba mág, či monk, tak jsem co nejrychleji shánel itemy na silu, abych dal max +12 a pak mohl tahat a tahat. Což je i celkem drahé a zezačátku obtížné a hlavně stále stejné obíhání než naškudlíš dost peněz.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 08:46 03. Apr 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
-darkvision- wrote: Já to tahal vždy v invu a pokad má postava nebyla silová, jako třeba mág, či monk, tak jsem co nejrychleji shánel itemy na silu, abych dal max +12 a pak mohl tahat a tahat. Což je i celkem drahé a zezačátku obtížné a hlavně stále stejné obíhání než naškudlíš dost peněz.
Ber v úvahu, že ne každý vyexpí desátej level za tři dny, takže to ,,ze začátku" může i docela trvat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 08:57 03. Apr 2012 |
|
|
-darkvision- wrote: Já to tahal vždy v invu a pokad má postava nebyla silová, jako třeba mág, či monk, tak jsem co nejrychleji shánel itemy na silu, abych dal max +12 a pak mohl tahat a tahat. Což je i celkem drahé a zezačátku obtížné a hlavně stále stejné obíhání než naškudlíš dost peněz.
Takže toto je tedy cesta. Chápu. Jednoduše se zvýší síla (  ) a pak není člověk závislý na tažných zvířatech potažmo na dobré náladě serveru Aspoň vím, kam směřovat. Díky za ukázání směru.
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Tažná zvířata Posted: 22:25 05. Apr 2012 |
|
|
Já si pamatuju jak jsem byl jako lowík kutat cín a měď Pak spadl server a Rejty se ptal jestli někomu něco nechybí, tak jsem mu to tam nasázel a on že mu spamuju DM kanál zbytečnostma A on mi to nevrátil  Dodnes cítím tu ztrátu... 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|