|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Prasokralik
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 13:17 02. Apr 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
kucik wrote: Skončilo to pro nezájem hráčů. DM, který se tomu věnoval tu navíc už není. Tak zas neházej vinu jen na hráče, ono když si dm připraví sice naprosto úžasnou a skvěle do detailu propracovanou session ale zacílí ji na skupinu hráčů (v tomto případě zloduši z povrchu) kterých nehraje ani celkem tolik, aby skupinu naplnili, natož aby se sešli v jeden večer, tak to těžko může být nezájem hráčů. Jistě že se mu na session kvůli které to nakonec odpískal nikdo nepřihlásil, protože postavy které na ni požadoval prostě neexistují.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 14:27 02. Apr 2012 |
|
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 14:33 02. Apr 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Barbar321 wrote: PS: Ale jinak naprosto chápu, že i DM mají své reálné záležitosti a že se nemohou takovýmto záležitostem tolik věnovat (zvlášť, když se jedná o neplacený server). Jen jsem procházel toto téma a velice mě zaujalo.
Někteří DM preferují imrpovizaci a vaření ze situace co je k dispozici v tom je totiž to pravé kouzlo
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 06:58 03. Apr 2012 |
|
|
Bruciacullo wrote: Barbar321 wrote: PS: Ale jinak naprosto chápu, že i DM mají své reálné záležitosti a že se nemohou takovýmto záležitostem tolik věnovat (zvlášť, když se jedná o neplacený server). Jen jsem procházel toto téma a velice mě zaujalo.
Někteří DM preferují imrpovizaci a vaření ze situace co je k dispozici v tom je totiž to pravé kouzlo Věřím, ale to dělá z "opuštěných" hráčů jen creepery. Co také mají dělat jiného, když se jim nedaří se seznámit a questy mohly k tomuto účelu naprosto skvěle dopomoct
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 07:27 03. Apr 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Barbar321 wrote: Bruciacullo wrote: Barbar321 wrote: PS: Ale jinak naprosto chápu, že i DM mají své reálné záležitosti a že se nemohou takovýmto záležitostem tolik věnovat (zvlášť, když se jedná o neplacený server). Jen jsem procházel toto téma a velice mě zaujalo.
Někteří DM preferují imrpovizaci a vaření ze situace co je k dispozici v tom je totiž to pravé kouzlo Věřím, ale to dělá z "opuštěných" hráčů jen creepery. Co také mají dělat jiného, když se jim nedaří se seznámit a questy mohly k tomuto účelu naprosto skvěle dopomoct Inu stále to dokola omýlané měli by se zabavit sami za pomoci ostatních hráčů, ale jak ti potvrdí jenvětší creeperka na serveru pajky  i creep se dá oživit
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 07:43 03. Apr 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Barbar321 wrote: Bruciacullo wrote: Barbar321 wrote: PS: Ale jinak naprosto chápu, že i DM mají své reálné záležitosti a že se nemohou takovýmto záležitostem tolik věnovat (zvlášť, když se jedná o neplacený server). Jen jsem procházel toto téma a velice mě zaujalo.
Někteří DM preferují imrpovizaci a vaření ze situace co je k dispozici v tom je totiž to pravé kouzlo Věřím, ale to dělá z "opuštěných" hráčů jen creepery. Co také mají dělat jiného, když se jim nedaří se seznámit a questy mohly k tomuto účelu naprosto skvěle dopomoct Přečti si text nazpět ohledně feedbacu na tyto akce. Myslím, že je důležité se přirozeně spojit třeba za účelem creepu a ono třeba nějaký questík přijde uplně náhodou. Problém účelově založených Quest sessions má řadu pozitiv ale i negativ.....
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:10 03. Apr 2012 |
|
|
Krysak wrote: Přečti si text nazpět ohledně feedbacu na tyto akce. Myslím, že je důležité se přirozeně spojit třeba za účelem creepu a ono třeba nějaký questík přijde uplně náhodou. Problém účelově založených Quest sessions má řadu pozitiv ale i negativ.....
Však právě proto, že jsem to četl a velice mě to zaujalo, jsem se rozhodl sem napsat a zeptat se, jestli to ještě funguje. Nic víc, nic míň. Neplánovaný questík může být fajn, ale na druhou stranu se může trefit do naprosto nevhodného času hráče. Jednou jsem se už setkal s náhodným zásahem DM. Byl jsem v kryptě u Ivory, doprovázen mágem (či spíše obráceně) a DM nám tam hodil překážku, abychom nemohli ven a nějakou tu (pro mě nezabitelnou) potvoru navíc. Něco řešit navíc by bylo fajn, ale když to přišlo pozdě večer (kdy už tak jsem přesahoval bezpečnou dobu spánku  ), tak to zamrzí, protože tím pádem jsem nemohl skončit. DM mě sice potom na požádání přehodil ven, ale i tak se nějak špatně uložila postava a druhý den jsem byl naprosto bez jakékoliv obrany uprostřed chumlu potvor tj. automatická smrt. Z tohoto hlediska si myslím, že jsou lepší plánované questy, o kterých bych věděl, že na ně budu mít čas (nebo si ho na to budu moct udělat)
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:20 03. Apr 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
To pak ti třeba pomůže se přidat k nějaké skupince, frakci (nebo založit vlastní), která má jisté cíle a poslání za kterým si jdou. To se pak domlouvají s DMs na odehrání akcí a víš předem a tak.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:23 03. Apr 2012 |
|
|
Bruciacullo wrote: Inu stále to dokola omýlané měli by se zabavit sami za pomoci ostatních hráčů, ale jak ti potvrdí jenvětší creeperka na serveru pajky  i creep se dá oživit Ano věřím. Koho nebaví svět a rozvoj postavy, těžko ho bude bavit cokoliv, i když by to před něj DMko nacpalo na zlatém podnosu. Mě tento svět velice uchvátil a drzím se tu zuby nechty i přes počáteční neúspěchy a velké přešlapy (čímž neříkám, že bych je nyní už nedělal, ale snažím se je výrazně omezovat). Na druhou stranu ber hráče, který také hledá svět s rozvojem postavy něco ve stylu DrD, vytvoří si postavu, vleze sem a nemluví s ním ani dvířka od chlíva. Tak sebere výzbroj, výjde si do hvozdu a sejme ho jezevec. Zkusí tedy kryptu a když už ho neukoušou krysy, tak zombíci jsou jistota. Řekne si Ok, půjdu tedy na západ. Tam narazí na ohnivé brouky, kteří ho přesvědčí o tom, že to také nebyl dobrý nápad. Jak dlouho to takový hráč vydrží zkoušet, než ho svět komplet omrzí? On neví, jaký vlastně svět je, jak se v něm má chovat a silnější hráči se ho většinou neujmou, aby viděl svět z jiné perspektivy. Questy by na toto mohlo být to pravé (krom té možnosti akademie, kde by měli možnost získat základní levely, ale to bohužel nějak neprošlo nebo to utichlo v nenávratnu). Questy pro zkušenější hráče by pak mohly být sloužit na zkvalitnění jejich IC hry. PS: myslím ale, že už ohledně toho bylo řečeno vše. Řízené questy zatím nejsou a nejspíš nebudou
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:25 03. Apr 2012 |
|
|
Molly23 wrote: To pak ti třeba pomůže se přidat k nějaké skupince, frakci (nebo založit vlastní), která má jisté cíle a poslání za kterým si jdou. To se pak domlouvají s DMs na odehrání akcí a víš předem a tak. Ano, to je taky nejspíš řešení. Není to však nic pro lowíky, kteří se teprve rozkoukávají ve světě a ještě neměli moc příležitostí si sestavit nějaký bližší okruh spoluhráčů
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:36 03. Apr 2012 |
|
|
My paladini máme čisté, nezkažené lowíky nejraději 
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:44 03. Apr 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Barbar321 wrote: Ano, to je taky nejspíš řešení. Není to však nic pro lowíky, kteří se teprve rozkoukávají ve světě a ještě neměli moc příležitostí si sestavit nějaký bližší okruh spoluhráčů Právě pro hráče, kteří se ve světě teprv rozkoukávají je nejlepší chytit se někoho dalšího. Jen nesmíš jako první zakládat postavu, která je samotář, bručoun nebo kdovi co. Pak se navazují kontakty a spojenectví jedna dvě. DM si moc nemůže vybírat z postav na prvním levelu. Pro většinu příběhů a zápletek potřebuje, aby mu aktéři nezmizeli po první odehrané části. U těch lowlevel postav je dost značný riziko, že se hráč usoudí, že tahle postava ho nebaví a pošle jí k ledu. Takže ještě jednou: Chyť se nějaký party. Je to nejjednoduší, jak se k něčemu připlést, jak získávat informace a tak dál.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:54 03. Apr 2012 |
|
|
kucik wrote: Takže ještě jednou: Chyť se nějaký party. Je to nejjednoduší, jak se k něčemu připlést, jak získávat informace a tak dál.
Však v pohodě. Chtěl jsem jen vědět, jestli toto ještě funguje. Pár příležitostných vycházek v doprovodu jsem již absolvoval. Jednalo se ale jen o creep, takže jdu také tou "předvytýčenou" či doporučenou cestou pro nové hráče. Jen mi tyto questy připadaly, že by byly vhodné i na rozvoj RP hry. Proto mě při čtení velmi zaujaly.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 09:08 03. Apr 2012 |
|
|
Osobně si myslím, že quest sessions byla vcelku fajn věc, ale neměla moc velkou šanci na úspěch.
Problémy byly jednoduché: - domluvit se na jeden danný termín, tam prostě nemá každý čas ve stejném termínu. S tím souvisí i časová náročnost questu kolem 4 hodin (zvláš´t u chronických brzd a okecávačů). - rozpětí levelů, což vlastně některé postavy odepsalo. - na questu se mohly potkat postavy, které se buď nemají rády a nebo se pořádně neznají. A plňte pak nějaké úkoly, když tomu druhému nevěříte nebo tak podobně.
A tak dále.
Beztak to dál pokračuje tak, že si hráč DM musí zavolat a domluvit se s ním. Což mi příjde divné. A nebo si prostě DM vybrali nějakou skupinu a nebo své miláčky a těm se věnují. A nebo si hráči dělají questy a výpravy sami mezi sebou bez DM.
Jinak já nevěděl, že ještě pokračuje pořád to "týrání" v dungoch, kde DM boostí NPC a tak dále.
To že se má nový hráč problém se začlenit do kolektivu je normální, ale když hraješ přátelskou postavu, tak se to vcelku dá. Prostě se neboj někoho oslovit a zkusit rozvinout nějaký rozhovor.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 09:12 03. Apr 2012 |
|
|
-RoF- wrote: Beztak to dál pokračuje tak, že si hráč DM musí zavolat a domluvit se s ním. Což mi příjde divné. A nebo si prostě DM vybrali nějakou skupinu a nebo své miláčky a těm se věnují.
OMG.............
|
|
Top |
|