|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Rejty
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 11:03 25. Apr 2012 |
|
|
Bodné mají schválně, protože v NWN je bug, díky kterému se nepočítá bonusové zranění, které má stejný typ zranění jako zbraň, takže kdybych dal na mnišské rukavice bonusové zranění "drtivé" nebude to mít žádný efekt.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:58 25. Apr 2012 |
|
|
Resp. ono se počítá vždy jen to nejvyšší, je to chybka na vaší straně že používáte bonus k vylepšení místo bonusu k útoku.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 15:02 25. Apr 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Bonus k útoku ti ale nedá bonus ke zranění, o kterém je tu řeč, ne?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 15:09 25. Apr 2012 |
|
|
Ano. Přesně, protože tenhle bonus do zranění je ten co buguje. Pokud máš sečnou zbraň s +5 bonusem do vylepšení a sečným dmgem k4 tak ta zbran dává jen +5 sečné z bonusu vylepšení. Pokud máš sečnou zbraň s +5 bonusem do vylepšení a sečným dmgem k10 tak zbran dává jen k10 z toho dmge (ale pořád se chová jako by měla průraznost +5). Vždy se bere to nejvyšší.
Last edited by Shaman88 on 17:31 25. Apr 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:11 25. Apr 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
To mi přijde divný. Pokud mám d10 zbraň s +1 vylepšením, tak by mi měla dávat d10 + 1 dmg, ne?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:26 25. Apr 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
*přispěje svou troškou do mlýna* Mám za to že se to navzájem přebíjí, pouze když je bonusová dmg stejná jako základní druh zranění zbraně.
+5 enchant kord (bodná zbraň) a 1k4 bodné zranění, dává ve výsledku jen +5 bodné zranění +5 enchant kord (bodná zbraň) a 1k10 bodné zranění, dává 1k10 bodné zraněn, minimálně však 5, tj. 1k6+4 +5 enchant kord (bodná zbraň) a 1k4 tupé zranění, dává +5 bodné a 1k4 tupé, tj. 1k4+5
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:30 25. Apr 2012 |
|
|
Ano to jsem přesně napsal.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 19:19 25. Apr 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Chtěl bych se zeptat, jestli jsem správně pochopil mechanismus překupníka.
Má postava mu dnes ráno prodala pírka plivníků, stanovila si cenu a když jsem se pak podíval, překupník je měl ve výběru. Teď večer jsem se byl k němu podívat a pírka už se ve výběru nezobrazují (vůbec žádná pírka plivníků). Když jsem ale došel do banky, zjistil jsem, že na účet mi nepřibylo vůbec nic.
Je to chyba a nebo se u překupníka věci prostě běžně ztrácejí? Jsem si jistý, že se mi to jako hráči nestalo poprvé.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 19:46 25. Apr 2012 |
|
|
Aulus wrote: Chtěl bych se zeptat, jestli jsem správně pochopil mechanismus překupníka.
Má postava mu dnes ráno prodala pírka plivníků, stanovila si cenu a když jsem se pak podíval, překupník je měl ve výběru. Teď večer jsem se byl k němu podívat a pírka už se ve výběru nezobrazují (vůbec žádná pírka plivníků). Když jsem ale došel do banky, zjistil jsem, že na účet mi nepřibylo vůbec nic.
Je to chyba a nebo se u překupníka věci prostě běžně ztrácejí? Jsem si jistý, že se mi to jako hráči nestalo poprvé. Před nějakou dobou se tu řešil podobný problém a bylo to způsobeno přetížením překupníka (Překupník zobrazí jen několik set předmětů ze své nabídky, zbylé předměty jsou skryté a jen zatěžují databázi.) Zda je to i tento případ, nevím. Vedle toho existuje početná množina předmětů, které překupník nebo bankovní trezory sice uloží, ale nejsou schopny je obnovit ze záznamu; takové předměty se pak započítávají do počtu předmětů u překupníka/v trezoru, ale hráči už je neuvidí. (Jeden konkrétní případ hlášen zde.)
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 19:51 25. Apr 2012 |
|
|
davidsoft wrote: Před nějakou dobou se tu řešil podobný problém a bylo to způsobeno přetížením překupníka (Překupník zobrazí jen několik set předmětů ze své nabídky, zbylé předměty jsou skryté a jen zatěžují databázi.) Zda je to i tento případ, nevím. Vedle toho existuje početná množina předmětů, které překupník nebo bankovní trezory sice uloží, ale nejsou schopny je obnovit ze záznamu; takové předměty se pak započítávají do počtu předmětů u překupníka/v trezoru, ale hráči už je neuvidí. (Jeden konkrétní případ hlášen zde.) No, já si myslím, že u mě to bude ten první případ. Jsou to jen obyčejná pírka, žádné hůlky. Spíš mě na tom ale vadí, že uhlí, kterého se tam válí tuny už několik týdnů (za stejnou cenu - takže asi to stejné) a taky jiné předražené suroviny do craftu tam zůstanou a nově prodaná pírka plivníků, které jsou celkem lukrativní zboží, během pár hodin zmizí z databáze. Nešlo by s tím něco udělat? Mám dojem že moje postavy už takhle musely přijít o pěkný balík peněz.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:02 25. Apr 2012 |
|
|
Potvrzuji, že mne hned po restartu zmizely nově přidané komponenty do alchymie. Pírka, bylinky...prostě vše. Nové mizí, staré věci zůstávají, se mi zdá.
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 23:15 25. Apr 2012 |
|
|
OneHeart wrote: Potvrzuji, že mne hned po restartu zmizely nově přidané komponenty do alchymie. Pírka, bylinky...prostě vše. Nové mizí, staré věci zůstávají, se mi zdá. Přepíšu to do hlášení chyb.
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 23:32 25. Apr 2012 |
|
|
Nevíte někdo jak se zbavit přetrvávajícího bugu oslepení z kouzla "Temnota"? Dneska sem kuli tomu umřel a už mě to fakt neba.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 23:34 25. Apr 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
tao kan wrote: Nevíte někdo jak se zbavit přetrvávajícího bugu oslepení z kouzla "Temnota"? Dneska sem kuli tomu umřel a už mě to fakt neba. Zakouzlit "Ultravision"? (jen hádám, ale tohle kouzlo jsem běžně na prokouknutí Tmy používal).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 23:35 25. Apr 2012 |
|
|
KaTo wrote: tao kan wrote: Nevíte někdo jak se zbavit přetrvávajícího bugu oslepení z kouzla "Temnota"? Dneska sem kuli tomu umřel a už mě to fakt neba. Zakouzlit "Ultravision"? (jen hádám, ale tohle kouzlo jsem běžně na prokouknutí Tmy používal). bohužel s tímhle to dělá ještě větší bordel  edit.: neb, vlezu do tmy, vylezu a tmu mam stale. S ultravision zmizi jen po relogu.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|