Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:13 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 10:24 26. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Já v tom nevidím rozdíl. Když příjdeš za kamarádem crafterem a řekneš mu aby ti něco vycraftil tak ti to většinou vycraftí za náklady nebo za minimální přiražku a je jedno jestli to dělá 20 minut nebo 4 hodiny... jedinej kdo na tom prodělává čas je ten crafter.
Zajímalo by mě Theogile kolik procent zhruba výrobků z tvého craftu jsi prodal hráčům za cenu výrazně vyšší než cenu nákladů?

Reply with quote  

PostPosted: 10:30 26. Apr 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jenže znám craftery, který přesně timhle stylem sklouznou k tomu, že to každýmu kamarádovy dělaj výrobky za náklady, trávěj s tim spoustu času a pak je sere, že vlastně nedělaj nic jinýho, než craftěj.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:36 26. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Jejich mínus ne?

Podle mě by bylo rozumnější snížit dobu výroby ALE o to víc zvednout výrobní náklady na jednotlivé výrobky... Cena se zachová, nákladoví crafteři budou dělat za náklady dál a třeba nebudou nasraní, že "jen" craftí...

Zároveň se tím zvedne "respekt" z výrobku tedy... když si crafter ještě navíc řekne o hlubokodolskou přirážku za hvězdu...

Edit: psáno z pohledu, že OD jistého levelu nejsou peníze problém |tak i DO jistého věku není problém čas

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 10:46 26. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Já bych třeba spíš udělal suroviny jako... no třeba myslím na démoně nějaké kovy padají jen z golemů atd.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 10:53 26. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Jenže znám craftery, který přesně timhle stylem sklouznou k tomu, že to každýmu kamarádovy dělaj výrobky za náklady, trávěj s tim spoustu času a pak je sere, že vlastně nedělaj nic jinýho, než craftěj.

Jenže to je naprosto normální chování, že lidem které znáš neúčtuješ prachy navíc.
A oni pak dělají to samé... Pokud se snažíš systémem toto potlačit tak je to celkem naivní přístup.

Reply with quote  

PostPosted: 10:57 26. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Já jsem s dobou a náklady docela smířený. Spíš by se mohlo o supportění méně bavit na fóru a více to vychytávat ve hře, když se to nesmí. :roll:

Nakonec to není opravdu až tolik o nákladech, jako spíš o stráveném času a o tom mít ten skill pro výrobu daného výrobku.

Reply with quote  

PostPosted: 11:01 26. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
kucik wrote:
Jenže to je naprosto normální chování, že lidem které znáš neúčtuješ prachy navíc.
A oni pak dělají to samé... Pokud se snažíš systémem toto potlačit tak je to celkem naivní přístup.
Pokud se zvednou náklady (výrobní), tak z pohledu ne-lootících postaviček budou všechny holt dál chodit v hadrech z první lokace :lol: , případně se vyspí s Arií :twisted: :lol: :lol: , mno.
(btw - moje epická nelootící postavička doposud chodí v šatech z prvotní lokace :lol: :lol: , protože (na) lepší v řádech statisíců nemá. Pokud by se měli ještě zvednout ceny, tak potěškoště :roll: aneb rozevíráme nůžky mezi power-buildy a creepery "s časem na kolečkování" a "zbytkem" herní populace :wink: ).

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 11:23 26. Apr 2012 
Ďábel
 Profile

No to, že někdo něco má s Arii neznamená velké snížení ceny, beztak je cena vždy minimálně dvojnásobek nákladů ;).

Jinak to, že někdo craftí a prodává za náklady. Sice ano jeho problém ztrácí na tom čas. Ale přece byna to šlo reagovat i IC ne? Ten kazí ceny, kazí obchody ostatním řemeslníkům, na pranýř s ním! A tak dále.
Ale jak psal Nalk, to tu ve hře nikdo nepostihuje. Ikdyž je pravda, že je někdy těžké to někomu dokázat.

S těma golemama to sice není špatné, ale pokud to někdo přežene s natavením NPC, tka to zase dají jen ty power buildy jak píše Kato.

Stejně ale u craftu platí pár zákonů. Třeba začínající crafter je rád za každý kšeft, jakmile má dost práce, tak je rád, vydělává a expí craft. Jakmile se dostane na top, začne ho to štvát, že má moc práce a málo času. Prostě to omrzí. A tak si začne hledat náhradníka začínajícího craftera a tohle je takový koloběh :).

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 11:34 26. Apr 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
kucik wrote:

Nesnažim. Pouze na to upozoňuju. Už jsem taky viděl hráče, co si necha smazat epickou postavu, aby nemusel všem pořád něco craftit.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:39 26. Apr 2012 
Urozený
 Profile

Shaman88 wrote:
Já v tom nevidím rozdíl. Když příjdeš za kamarádem crafterem a řekneš mu aby ti něco vycraftil tak ti to většinou vycraftí za náklady nebo za minimální přiražku a je jedno jestli to dělá 20 minut nebo 4 hodiny... jedinej kdo na tom prodělává čas je ten crafter.
Zajímalo by mě Theogile kolik procent zhruba výrobků z tvého craftu jsi prodal hráčům za cenu výrazně vyšší než cenu nákladů?

Na každý výrobek jsem si dával přirážku min. 10%. Jediný kdo měl výrobky za náklady byl brácha - směnný obchod za protivýrobky za náklady.

Reply with quote  

PostPosted: 15:06 26. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Já nevím jak to chodí u vás nahoře. Ale třeba co se týče cen, tak dole jsou jistá kolektiva. Proto například tam je vše za náklady v rovině jedné rodiny, klanu etc.

Co se týče povrchu, nevím jak to tam máte nastavený. Jak pohlížíte na ty co dělaj jen v nákladech a tak.

Pokad zvednete náklady je třeba počítat s tím, že už při nynějších nákladech jsou lidé, kteří si na top nešáhnou. Takhle by k nim přibyli akorát další.

Čas bych neupravoval na úkor vyšších nákladů. Není problém si tu nalootit XY statisíc. To by craft (pro některé) akorát urychlilo a zjednodušilo.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 17:26 26. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Já osobně mám několik cenových kategorií. Pro lidi, se kterýma chodím v partě a tak, tak tam je to za náklady, když jde o meteor, tak o něco více (meteor se mě osobně neshání příliš snadno). Pak mám běžné ceny pro drtivou většinu a pak mám speciální ceny pro ty, kteří serou mojí postavu. :mrgreen:

A běžná cena se pohybuje přibližně na úrovni - náklady x2, což mi příjde jako relativně rozumná cena (tzn. meteorický prsten za cca 400-500 měšců).

Reply with quote  

PostPosted: 22:48 26. Apr 2012 
Měšťan
 Profile

Nalkanar wrote:
Já osobně mám několik cenových kategorií. Pro lidi, se kterýma chodím v partě a tak, tak tam je to za náklady, když jde o meteor, tak o něco více (meteor se mě osobně neshání příliš snadno). Pak mám běžné ceny pro drtivou většinu a pak mám speciální ceny pro ty, kteří serou mojí postavu. :mrgreen:

A běžná cena se pohybuje přibližně na úrovni - náklady x2, což mi příjde jako relativně rozumná cena (tzn. meteorický prsten za cca 400-500 měšců).

ti co serou tvoji postavu :D:D tem neudelas zadnej prsten

Thenesen

Reply with quote  

PostPosted: 22:54 26. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

To je taky možnost... celkem logická :)

Reply with quote  

PostPosted: 06:21 27. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Hmmm, z golemů že nepadá craftový kov? A co to teda dropuje ten Mithrilovej v Krynu ve věži když ne tohle? *zakroutí hlavou*

Jinak s tím vyráběním za náklady - podtemno je v tomhle fakt jiný, když hrajete drowa z nějakého klanu, který je bohužel jedinným klanem ve hře a hraje v něm 15-20 lidí, tak se ta možnost výroby za náklady vskutku nabízí sama, neboť "ty podrbeš mě a já zase tebe" tam funguje na trošku vyšším levlu než na povrchu.
Každopádně i na povrchu jsou různá uskupení hráčů a věřím že si taky nedávají mezi sebou věci za "náklady x 2".
A nejsem zrovna naivní v představě že hráči z jedné guildy by se nesnažili navzájem si pomoci.

Jinak ať nejsem OOT , tak poslední dobou mi vadí tyto věci které jsem marně doufal že budou po těch letech ošetřeny:
:arrow: Stále se nestackují tuny věcí které by se stackovat měly, převážně craftové suroviny ala peří plivníka atd.
:arrow: Craftové suroviny alkáče se i po zpracování tváří jako trofeje k prodeji u vetešníka, tedy alkáč nemůže již nikdy použít u vetešníka či kožešníka repliku "prodám ti vše co mám u sebe", neboť by tím přišel o půlku craftových surovin.
:arrow: Spousty bylinek se při zpracovávání v hmoždíři sice stanou "zpracovanými" a stackovatelnými, ale nestackují se automaticky tak jako většina bylinek. Jde například o všechny houby, aloe, comfru...
:arrow: Stále po těch letech nikdo neupravil zbrojíře v Karathě, nabízí v truhle věci za X peněz a když je člověk vezme do ruky a jde platit k NPC obchodníkovi, řekne si o trojnásobek...

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]