Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:40 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc
PostPosted: 12:59 28. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Image

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

PostPosted: 14:55 28. Apr 2012 
DM adept
 Profile

Amber wrote:
Absinthorix wrote:
Godwinova zákona jsem si vědom :) jestli narážíš na tohle...
Narážím na nedostatek taktu a zbytečné spamování tématu.

Tak on je to i trošinku odraz toho, jak je tohle vlákno nazvané a jakým způsobem bylo na začátku psané.
Kdyby to bylo od začátku vedené jako.. všimla jsem si, že občas tu někteří trochu plavou v gramatice našeho jazyka.. a protože ho mám ráda a jednou bych ho chtěla učit, zakládám tohle vlákno, abych pomohla osvětlit nějaké jeho "libůstky".. třeba to pomůže zrovna Vám... "blablabla-časté chyby-blablabla"
Asi by pak kluci neměli potřebu tak spamovat.. a taky kdyby to nebylo ve FLAMES. :ewink:

https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ

PostPosted: 15:02 28. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

GrAmAtIkA Ye pRo nOoBy. cZeSkYyY YaZyK Se wYwIiIyIiI, pRoCz lPeT Na wEcEcH, kTeReEe sEpSaL NeYaKeY ShAsHeK PrZeD DeSiIiTkAmA LeT?

PostPosted: 15:05 28. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

@ Miell: Nechci český jazyk učit a šlo mi jenom o přirovnání k nacistům, o nic víc. :roll:

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...

PostPosted: 15:10 28. Apr 2012 
DM adept
 Profile

Amber wrote:
@ Miell: Nechci český jazyk učit a šlo mi jenom o přirovnání k nacistům, o nic víc. :roll:

On ti to v tom příspěvku vysvětlil, jak to myslel.

https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ

PostPosted: 15:11 28. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Četla jsi ten můj dodatek? Nejspíš už asi ne... takže:

Quote:
1. A person who uses proper grammar at all times, esp. online in emails, chatrooms, instant messages and webboard posts; a proponent of grammatical correctness. Often one who spells correctly as well.

2. a – A person who believes proper grammar (and spelling) should be used by everyone whenever possible. b – One who attempts to persuade or force others to use proper grammar and spelling. c – One who uses proper grammar and spelling to subtly mock or deride those who do not; an exhibitor of grammatical superiority. d – One who advocates linguistic clarity; an opponent of 1337-speak. e – One who corrects others' grammar; the spelling police.

S překladem se tentokrát obtěžovat nebudu. Nic víc v tom ale není :wink:

Edit:

Shaman88 wrote:
GrAmAtIkA Ye pRo nOoBy. cZeSkYyY YaZyK Se wYwIiIyIiI, pRoCz lPeT Na wEcEcH, kTeReEe sEpSaL NeYaKeY ShAsHeK PrZeD DeSiIiTkAmA LeT?

NaPrOsTo sOuHlAsIiIm s tIiImTo oSwIiIcEnYyYm nAaAzOrEm. DoBa dE DaAaL. :P FsHeCkY WaAaS LoWiIiSkUyU!

PostPosted: 15:19 28. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Absinthorix wrote:
Četla jsi ten můj dodatek? Nejspíš už asi ne... takže:

Quote:
1. A person who uses proper grammar at all times, esp. online in emails, chatrooms, instant messages and webboard posts; a proponent of grammatical correctness. Often one who spells correctly as well.

2. a – A person who believes proper grammar (and spelling) should be used by everyone whenever possible. b – One who attempts to persuade or force others to use proper grammar and spelling. c – One who uses proper grammar and spelling to subtly mock or deride those who do not; an exhibitor of grammatical superiority. d – One who advocates linguistic clarity; an opponent of 1337-speak. e – One who corrects others' grammar; the spelling police.

S překladem se tentokrát obtěžovat nebudu. Nic víc v tom ale není :wink:

Nečetla, ne každého editu si všimnu :P
Dovoluji si tvrdit, že jsem i tak předtím pochopila zamýšlený význam, ale přesto mi označení "Grammar Nazi" vadí, přestože podle tebe, Absinthorixi, není nijak zabarvené. Pro mě za mě třeba "gramatická pedantka" nebo něco jiného, co tě napadne. :) Ale proti obrázkům s nacistickou tematikou se zkrátka rozhořčím, no, osobně mě to uráží. *pokrčí rameny*

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...

PostPosted: 15:21 28. Apr 2012 
Bůh
 Profile

To abys raději nejezdila do Indie, nebo obecně tím směrem

Image

PostPosted: 16:36 28. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Když Amber tohle vlákno zakládala, asi mohla předpokládat, že tady budou po sobě "štěkat" dvě skupiny lidí - striktní milovníci pravopisu a "prostí" uživatelé jazyka. Já se spíš řadím někde mezi a nechtěl jsem se do toho moc angažovat.

Musím se ale Amber zastat v té věci o GN. Je sice možné, že je to nějaký rádoby "odborný pojem", ale ten kdo ho vymyslel, by si zasloužil spíš jednu po hubě. Docela by mě zajímalo, co by na to řekl někdo, kdo si prožil pár let v koncentráku.
Jo, jasně, bylo to myšleno jinak a já dělám z komára velblouda, vystavíte sem pár krásných obrázků o tom, jaký jsem ňouma a morous a já se tomu zasměju. Prosil bych ale příště od dospělých lidí se zdravým rozumem alespoň tolik - když někdo řekne, že mu něco fakt vadí a má pro to opodstatněné důvody, tak mu to přece nebudu dělat pořád dokola :wall: .

Jenom tak pro ilustraci, jak to asi vypadá, když si někdo pročte pár stránek vlákna:
A: "Hihi... vás ve škole nenaučili psát?"
B: "Naučili, ale je to celkem k ničemu!"
A: "Ne, není... tahle pravidla jsou tak krásná."
B: "Ne, nejsou a ty jsi N... hahaha!"
A: "Cože? Ani slušnosti vás ve škole nenaučili?"
B: "Já to myslel jinaak, N... hahaha!"
A: *trhá si žíly z ruky* :lol:

Omlouvám se, jestli se to někoho dotkne, nemyslím to nijak zle, jen to na mě působí jak 1. třída ZŠ. :wink:

PostPosted: 17:15 28. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

*uznale pokýve* Hustýýýý!!! Žebřík je ze dřeva, proto všechno dřevo je žebřík! *zatleská*

Btw - z titulu použití téhle "dřevní logiky" v předchozích příspěvcích, uvědomujete si, že když teď někdo napíše, že se mu nelíbí tento topic o gramatice, kde se opakovaně naváží Amber a spol do jeho způsobu psaní, což uráží jeho vnitřní emoce a jemnocit a sebeúctu a mrtvou babičku diskrafičku, dislektičku, případně jeho oblíbenou dětskou hračku díslovou( :mrgreen: ) lokomotivu, znamená to, že přestane Amber a spol o špatné gramatice psát? :wall:

"Bumbnu" (miluju internetové anglikanistické zkratky :lol: , zapracované do češtiny) Miellin příspěvek - nejen obsah, ale i forma jsou důležité! Takže lidi, bděte a neblbněte! :wink: :roll: A to platí i pro tebe Amber (a Aulusi, si všimni, taky držím "rodinnou basu" :twisted: , to není náhoda :lol: :lol: )! Když se nechceš namočit, nechoď k vodě. A když už tam máš nutkání jít, měj na paměti Erbena:

"Ach nechoď, nechoď na jezero,
zůstaň dnes doma, moje dcero!
atd , atd, atd *listuje básní...teď to přijde*

Nemá dceruška, nemá stání,
k jezeru vždy ji cos pohání,
k jezeru vždy ji cos nutí,
nic doma, nic jí po chuti.

První šáteček namočila -
tu se s ní lávka prolomila,
a po mladičké dívčině
zavířilo se v hlubině.

Vyvalily se vlny zdola,
roztáhnuly se v šírá kola;
a na topole podlé skal
zelený mužík zatleskal."

P.S.
Attachment:
1335294148241.jpg
1335294148241.jpg [ 168.79 KiB | Viewed 2976 times ]

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 19:06 28. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Absinthorix wrote:
Shaman88 wrote:

NaPrOsTo sOuHlAsIiIm s tIiImTo oSwIiIcEnYyYm nAaAzOrEm. DoBa dE DaAaL. :P FsHeCkY WaAaS LoWiIiSkUyU!

J4k0 k0h0 t0 z4j1m4 ze?

PostPosted: 08:25 29. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Amber wrote:
Ale proti obrázkům s nacistickou tematikou se zkrátka rozhořčím, no, osobně mě to uráží. *pokrčí rameny*

Mno milá zlatá, pojem grammar nazi jsem nevymyslel ani já, ani absinthorix ani kdokoliv z tohohle fora a nejspíš z této země. Je to internetový pojem který existuje mnohem déle než tohle tvoje téma a upřímně, to jak se chováš tě přesně mezi grammarnazis klasifikuje.

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 08:32 29. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Prasokralik wrote:
Je to internetový pojem který existuje mnohem déle než tohle tvoje téma a upřímně, to jak se chováš tě přesně mezi grammarnazis klasifikuje.

Že se zrovna ty ozýváš, s tím tvým rýpáním do pravopisu v popisech postav a ostatně i do všeho ostatního :wink: . Aby ti brzo někdo tak taky nezačal říkat, akorát s tou obměnou, že místo gramatiky, půjde o jakékoli dění na fóru :lol: .

EDIT: @ KaTo: Promiň, ale moc jsem nepochopil, co má být konkrétně v mém příspěvku onou dřevní logikou z tvého příspěvku. Pokud narážíš na demagogii, pak si nejsem vědom, že bych se nějaké dopustil :wink: . Chtěl jsem jen říct, že utahování si z ostatních a vymýšlení vtípků, je podle mě v pohodě do té míry, než překročí mez, kdy už v nich lidé začnou vidět více, než bylo původně zamýšleno. Pokud se někomu nelíbí, co se tady píše, nemusí to číst, Amber na začátku napsala, že je to čistě věc jejího odlehčení si a kdo chce, ten si počte. Vím, že kdo sbírá maliny, musí očekávat trny, ale už nemusí očekávat, že cestou šlápne na hada. Možná by měl, ale pak je otázka, jestli mu bude stát za to vůbec něco dělat :wink: .

PostPosted: 09:03 29. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Prasokralik wrote:
Je to internetový pojem který existuje mnohem déle než tohle tvoje téma a upřímně, to jak se chováš tě přesně mezi grammarnazis klasifikuje.

Že se zrovna ty ozýváš, s tím tvým rýpáním do pravopisu v popisech postav a ostatně i do všeho ostatního :wink: . Aby ti brzo někdo tak taky nezačal říkat, akorát s tou obměnou, že místo gramatiky, půjde o jakékoli dění na fóru :lol: .

Díky

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 09:48 29. Apr 2012 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Aulus wrote:
Vím, že kdo sbírá maliny, musí očekávat trny, ale už nemusí očekávat, že cestou šlápne na hada. Možná by měl, ale pak je otázka, jestli mu bude stát za to vůbec něco dělat :wink: .

Když deš na maliny tak ne jen, že by jsi měl počítat s trny a s obrovskou zmutovanou anakondou co ti vycucne oko a naklade ti do lebky vajíčka, ale měl by si ještě k tomu počítat, že na tebe spadne elektrické vedení, propadneš se do starého dolu s jaderným odpadem, který je ve svahu co se utrhne a spadne s tebou do přehrady kde tě nasaje turbína a rozemele tě na kousky! :-O
Přežijí jen připravení! 8) :twisted:

QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.

"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith

DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]