|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Shaman88
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 19:49 05. May 2012 |
|
|
Akorát sousedka říkala že etnolog zkoumá sopky. Ale to se mi nějak k fildě nezdá.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 19:50 05. May 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Shaman88 wrote: Já nevím, ptal jsem se rodičů a sousedů na zahradě, taky neví. No jo... ono taky hodně lidí neví, co vlastně dělají někteří lidé, co vystudují informatiku. A nikdo o nich neříká, že vysávají státní pokladnu. 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 19:54 05. May 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Tyhlety debaty o oborech, skolach a pracech mne naprosto vysiraj....co se tak trochu zacit respektovat a uvedomit si ze i bez tech popelaru bychom se za chvili valeli vsichni v odpadkach?
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 19:55 05. May 2012 |
|
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 20:09 05. May 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Akorát sousedka říkala že etnolog zkoumá sopky. Ale to se mi nějak k fildě nezdá. Ten, kdo zkoumá sopky, je snad vulkanolog, ne? Je sice fajn, že paní sousedka za plotem zdá sopku Etnu, ale ta s tím nemá co dělat. Edit: Sušenku a poplácání po hlavince pro Majkyho! (bez ironie  )
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 20:16 05. May 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
xxxMajkyxxx wrote: Tyhlety debaty o oborech, skolach a pracech mne naprosto vysiraj....co se tak trochu zacit respektovat a uvedomit si ze i bez tech popelaru bychom se za chvili valeli vsichni v odpadkach? Souhlas! 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 01:36 06. May 2012 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: Tyhlety debaty o oborech, skolach a pracech mne naprosto vysiraj....co se tak trochu zacit respektovat a uvedomit si ze i bez tech popelaru bychom se za chvili valeli vsichni v odpadkach? Na jednu stranu SKUTECNOU PRACI popelaru, ktere je treba si vazit a na druhou stranu „Zabicky a snecky”
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 08:21 06. May 2012 |
|
|
Až na to, že to cos našel, je prostě pár debilních předmětů, které fakulta z nějakého neznámého důvodu schválila (navíc, nevím kolik z nich je skutečně vyučovaných - SIS UK je fakt tragédie a jsou tam relikty z věků dávno minulých - papoušky ovšem můžu potvrdit). Za sebe ti můžu říct, že většina mých kamarádů a známých na VŠ by si tenhle předmět nikdy nevzali, protože to jsou prostě sračky. (Na studium papoušků ej také třeba absolvovat dva další předměty, což sice nijak neřeší to, že to je hovadina, ale aspoň si to nazpíše každý kvůli kreditům)
Že jsi to ty, tak to přípíšu na vrub tvému trolování a nepůjdeš do škatulky k některým jedincům naší populace, kteří to myslí vážně.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:31 06. May 2012 |
|
|
Tak co je ten etnolog, lingvista, či estét? Stále nikdo neodpověděl. Zkoušel jsem hledat sám. Na vwikipedii jsem se u lingvisty dočetl toto Quote: Lingvistika (zastarale linguistika[1]) neboli jazykověda je věda zkoumající přirozený jazyk. Obsahuje mnoho podoborů. Dělí se na obecnou lingvistiku, aplikovanou lingvistiku a na jazykovědy jednotlivých jazyků nebo jejich skupin, tzv. filologie. Ty mívají zvláštní názvy, např. anglická filologie neboli anglistika, dále např. bohemistika, slovakistika, lusitanistika, turkologie; afrikanistika, orientalistika, iberoamerikanistika apod. V rámci jednotlivých filologií se zpravidla studuje i historie, kultura a zeměpis příslušných oblastí (tzv. reálie). Lingvistiku je také možné chápat jako soubor jednotlivých jazykovědných disciplín (především fonologie, morfologie, lexikologie a syntaxe). Jazykem se zabývá také mnoho dalších vědeckých disciplín, například psychologie, informatika, filosofie, biologie, anatomie člověka, sociologie, antropologie a další. Dochází také ke vzniku aplikovaných jazykových disciplín, jako je psycholingvistika, sociolingvistika, neurolingvistika aj.
Vůbec tomu nerozumím, další spousta cizích slov které jsem nikdy neviděl - bohemistika, turkologie, orientalistika, iberoamerikanistika (fuj neumím to ani napsat zpaměti)...... U etnolga je to kratší: Quote: Etnologie (z řeckého ethnos, kmen, národ, a logia, nauka) je společenská věda, jež se zabývá srovnávacím studiem kultur a společností. Vznikla jako pokračování etnografie (národopisu), když se ukázala potřeba nashromážděný etnografický materiál utřídit a porovnat. Někdy se však pojmy etnologie a etnografie užívají jako synonyma. V současné době se místo etnologie používá častěji název kulturní a sociální antropologie.
Tady jsem to pochopil možná - jestli tomu dobře rozumím tak je to jako statistika ale se specializací na lidi. Nahodtě nějaký materiál - každá škola by měla mít na svých stránkách profil absolventa toho oboru - kde je napsáno co umí a kčemu je dobrej....
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:35 06. May 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Amber wrote: ... Je sice fajn, že paní sousedka za plotem zdá sopku Etnu, ale ta s tím nemá co dělat. ... *prolne si spálkem zanepené ovi* Nevím co se zdá nebo nezdá sousedce, ale neměla by tu Etnu spíš z nát, pančelko?! *ocedlá trolla a vyráčí na četu napíč fourem*
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:40 06. May 2012 |
|
|
KaTo wrote: Amber wrote: ... Je sice fajn, že paní sousedka za plotem zdá sopku Etnu, ale ta s tím nemá co dělat. ... *prolne si spálkem zanepené ovi* Nevím co se zdá nebo nezdá sousedce, ale neměla by tu Etnu spíš z nát, pančelko?! *ocedlá trolla a vyráčí na četu napíč fourem* A pak kdo je Grammar Nazi, že? Křížený s trollem @ Shaman: Založ si vlastní vlákno s názvem "K čemu jsou humanitní obory" a mazej 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:43 06. May 2012 |
|
|
Jsem ve flejmu... Mě se tady líbí.... Já to nepotřebuju vědět zas tak nutně... přecijen svůj názor na to už mám..., ale tak kdybych měl informace, mohl bych být zas o něco chytřejší...
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:46 06. May 2012 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:51 06. May 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Amber wrote: A pak kdo je Grammar Nazi, že? Křížený s trollem  ... Challenge accepted! P.S. Nedovolil bych si komukoli, kdekoli opravit gramatickou hrubku ( vyjma fakt velkýho kopance), ale u hlavní Vůdkyně tažení za čistotu češtiny na Thalii v Jejím Neposkvrněném topicu, je to mojí Svatou povinností! Attachment:
1335413867501.gif [ 481.58 KiB | Viewed 2794 times ]
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc Posted: 09:54 06. May 2012 |
|
|
karolina wrote: A co teprv studovaní sociální pracovníci.. to jsou "echt" vši ve státním kožiše.. ty nemají rádi ani Ti opravdový příživníci 
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|