|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: NWN hudba a bardí hudba Posted: 23:56 15. May 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
S mým klonem jménem Amber jsme došli k otázce - kolik lidí poslouchá NWN hudbu a tedy může slyšet bardy hrát? A proto je tu tato anketa. Proto pokud možno zahlasujte a tak dále. Pro ty co nevědí, co je bardská hudba:Bardská hudba představuje různé skladby, které je možné hrát na hudební nástroje přímo ve hře. Skladby jsou to různé, celkem zajímavé a mnohdy skvěle dokreslují atmosféru (divadlo, turnaj prince Doriela, plesy aj.), anebo jsou "jen" RP nástrojem potulného hudebníka. K poslechu je nutno mít správnou verzi konfiguračního haku TH a balíček bardí hudby: http://thalie.pilsfree.cz/download/thalie_cfg_1_7.zip (není nutno stahovat nyní specielně, funguje to již víc jak půlroku, jedině že byste zázrakem měli nějaký starší) http://thalie.pilsfree.cz/download/bard_music.rar do složky music ve vaší složce s NWN AČKOLIV JSEM TÉMA ZALOŽIL JÁ, TAK JDE O VÁŽNOU VĚC A PROSIL BYCH, ABY TU NEBYL ŽÁDNÝ SPAM, NEBO KOMENTÁŘE V PODOBĚ OBRÁZKŮ.
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 00:36 16. May 2012, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 00:03 16. May 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Zapínám to občas, hudbu mám staženou.
Bardská hudba mi nevadí, spíš to ostatní co hraje.
S kytarou +12 ostatně Rien dost často něco hraje sám. Jižní vítr ftw (a 0 bodů v umění v základu)
Dal jsem možnost číslo 2
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 00:17 16. May 2012 |
|
|
Jak už napsala moje kopie Nalk, bardské skladby i podle mě hezky dokreslují atmosféru. NWN hudbu lokací nemám zapnutou neustále, protože některé melodie lokací se časem oposlouchají a začnou být otravné. Naopak kdykoli je šance, že zazní bardské písně (třéééba od mé postavičky), zapínám repráčky/sluchátka Edit: Zdůrazněn rozdíl NWN hudby a bardské hudby z hudebních nástrojů 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
Last edited by Amber on 00:28 16. May 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 00:18 16. May 2012 |
|
|
Na akce ji zapínám, jinak (dílny, hospoda) vypínám, protože už ji nesnáším jak je pořád dokola ta stejná. Jakmile někdo zahvězdičkuje, že brnká, tak okamžitě zapínám
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 00:28 16. May 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Asi jako absinthorix. Když není bard, hraje mi převážně metal.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 06:20 16. May 2012 |
|
|
Hlavně si ji zapínejte na Questech, někteří DMs pro dokreslování atmosféry pouští coby DJs hudbu hodící se k situacím...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 08:53 16. May 2012 |
|
|
Hudbu v NWN mám standardně zapnutou (jak hudbu lokací, tak bardskou hudbu). Když však začne hrát nějaká hudba lokací, která v dané lokaci obvykle nehraje, někdy si vypnu zvuk, protože mě to rozptyluje. Bardskou hudbu většinou nechávám hrát (staženou ji mám), pokud mi připadá příjemná na poslech a vhodně zvolená a není jí moc.
Už jsem také uvažoval nad možností hudbu vypnout a pouštět si ke hře pomocí přehravače úplně jinou hudbu, ale zatím jsem se spokojil s tou původní.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 09:55 16. May 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Možnost č. 4. Hudbu si vybírám podle své nálady, popřípadě podle toho do jaké nálady se chci dostat. Často však nemám žádnou hudbu, protože potřebuji slyšet projevy reálného světa.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 10:09 16. May 2012 |
|
|
Bardakou hudbu mám staženou a vypadá to, že nefunguje. Hudba lokací na druhou stranu ano.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 10:30 16. May 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Caehan wrote: Bardakou hudbu mám staženou a vypadá to, že nefunguje. Hudba lokací na druhou stranu ano. Asi ji máš ve špatné složce nebo je tam jiný problém. Jinak mi (a asi většině hráčů) funguje normálně. Já mám hudbu puštěnou skoro pořád. Má to tu výhodu, že po příchodu do lokace poznám, že se v ní nachází postava barda (většinou sama a znuděná). Hudba je podle mého názoru moc pěkná a stojí za to, si ji poslechnout.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 13:41 16. May 2012 |
|
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 23:04 16. May 2012 |
|
|
Mám staženou bardskou hudbu, občas moje postava hraje sama, i když pro to nemá vlohy  - ušila si specielně kvůli tomu kouzelné rukavice a šaty Hudba lokací se mi ještě neomrzela a bardská hudba už vůbec ne, je skvělé, že ta možnost ve hře je. NWN hraju většinou se zapnutým zvukem, zvuk vypínám jenom výjimečně .
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 20:48 17. May 2012 |
|
|
Mam stazenou, ale nefunguje 
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 16:35 21. Oct 2012 |
|
|
Nemá někdo skutečně polopatický návod, jak to rozchodit? Nebo alespoň - neví někdo, kde bych si tu hudbu mohl poslechnout mimo NWN, ať vím, co hraji?
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: NWN hudba a bardí hudba Posted: 16:44 21. Oct 2012 |
|
|
Polopaticky: Na této stránce: http://thalie.pilsfree.cz/ke-stazeni-35.htmStáhneš archiv s bardskou hudbou. A nejnovější konfigurační hak. Archiv s hudbou rozbalíš do adresáře music v nwn adresáři. Takže máš soubory přímo v adresáři music. Kupříkladu: \music\br_mus_fletna_01.bmu Kdo nemá nastavené ve windows zobrazování přípon, bude tam mít zobrazené bez .bmu. Ujistíš se, že nemáš staženou hudbu ve hře. Konfigurační hak rozbalíš do adresáře \hak. Když si ve windows zapneš zobrazování přípon, můžeš umazat .bmu a přejmenovat na .mp3 a přehraješ to (mp3 nepřehraje nwn). Nebo můžeš přímo .bmu soubor přehrát v přehrávači, třeba to vezme. Nenapadá mě, proč to někomu nehraje. Ale třeba mne se stoprocentně nepřehrává jedna hudba a ač jsem ten soubor stahoval, opravoval stokrát, kdyby byl náhodou poškozen, přehrál to na jiné místo na disku, tak se mi dotyčná prostě nepřehaje. Jako mp3 ano, v nwn ne. Taky nevím proč. Jiným hraje.
Last edited by klobouk on 16:54 21. Oct 2012, edited 3 times in total.
|
|
Top |
|