|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
drake127
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 02:02 01. Jun 2012 |
|
|
J.F.Payne wrote: Noc před zkouškou jsem klidně schopnej přelouskat 500 stránkovou náročnou bichli. Ale pak den odpočívám. Jo, to taky, ale to člověka až tolik netěší a s pamětí obsahu to také není nijak skvělé.
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 10:05 01. Jun 2012 |
|
|
J.F.Payne wrote: Noc před zkouškou jsem klidně schopnej přelouskat 500 stránkovou náročnou bichli. Ale pak den odpočívám. To zní jak citát z Bible  ) Mimochodem, četla jsem nějaké drby, že 30. května měl vyjít česky Tanec s draky - je na tom něco pravdy?
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 10:09 01. Jun 2012 |
|
|
Já slyšel, že až v červnu EDIT: Ale na e-shopu Talpressu už to vyšlo, takže máš asi pravdu 
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 10:49 01. Jun 2012 |
|
|
G-ladiator wrote: Já slyšel, že až v červnu EDIT: Ale na e-shopu Talpressu už to vyšlo, takže máš asi pravdu  E-shop mě nezajímá. Chci slavnostně nakráčet do knihkupectví, sevřít tu nejtlustší bichli co tam mají a hrdě s ní nakráčet k pokladně, provázena závistivími pohledy méně šťastných, kteří se pokouší trapně schovat za zády útlé, sotva dvěstěstránkové svazečky. Je to vlastně taková demonstrace - hle! Jakou tlustou knihu si vybrala, ta je jistě sečtělá, taková kniha stojí hodně peněz, inu, někdo si to může dovolit... (A mimo to máme pěkně pitomého pošťáka a úspěšnost doručených balíků a dopisů nám činí zhruba 50%, přičemž 25% z toho se spojuje s dalšími (díky, Česká pošto) obtížemi při vyzvedávání.)
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 10:56 01. Jun 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
A budou v tom obrázky?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 11:00 01. Jun 2012 |
|
|
Doufám, že ne.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 11:43 01. Jun 2012 |
|
|
Braenn wrote: G-ladiator wrote: Já slyšel, že až v červnu EDIT: Ale na e-shopu Talpressu už to vyšlo, takže máš asi pravdu  E-shop mě nezajímá. Chci slavnostně nakráčet do knihkupectví, sevřít tu nejtlustší bichli co tam mají a hrdě s ní nakráčet k pokladně, provázena závistivími pohledy méně šťastných, kteří se pokouší trapně schovat za zády útlé, sotva dvěstěstránkové svazečky. Je to vlastně taková demonstrace - hle! Jakou tlustou knihu si vybrala, ta je jistě sečtělá, taková kniha stojí hodně peněz, inu, někdo si to může dovolit... (A mimo to máme pěkně pitomého pošťáka a úspěšnost doručených balíků a dopisů nám činí zhruba 50%, přičemž 25% z toho se spojuje s dalšími (díky, Česká pošto) obtížemi při vyzvedávání.) Mají i obchod v Praze. Posledně jsem ho asi hodinu hledal. Už ani nevím, kde to bylo  EDIT: Nakladatelství Talpress Řeznická 12 110 00 Praha 1
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 11:49 01. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Braenn wrote: G-ladiator wrote: E-shop mě nezajímá. Chci slavnostně nakráčet do knihkupectví, sevřít tu nejtlustší bichli co tam mají a hrdě s ní nakráčet k pokladně, provázena závistivími pohledy méně šťastných, kteří se pokouší trapně schovat za zády útlé, sotva dvěstěstránkové svazečky. Je to vlastně taková demonstrace - hle! Jakou tlustou knihu si vybrala, ta je jistě sečtělá, taková kniha stojí hodně peněz, inu, někdo si to může dovolit... Ano, jen kvůli tomuto pocitu stojí za to žít... eeee.... číst! Ale máš pravdu, už nekolikrát jsem si tento pocit zopakoval, naposledy s E. Joshikawovým dílem "Taiko". Kniha má sice pouhých 702 stran, ale je atypického formátu, ten to vynahradí. Dalšího úrovně knihomola každopádně můžes dosáhnout až investováním nekolika featů, typicky jde o "nižší znalost cizího jazyka", "vyšši znalost cizího jazyka" a epický feat "zaměření na cizojazyčnou literaturu". Pak můžes mít zážitek nejen rozsahu co je popsán výše, ale ještě můžes poukazovat na skutečnost, že kniha je opravdu v ABCtině, kde ABC={Anglič, Ruš, Italš, Čínš, ...}.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 12:02 01. Jun 2012 |
|
|
pavad wrote: Braenn wrote: G-ladiator wrote: E-shop mě nezajímá. Chci slavnostně nakráčet do knihkupectví, sevřít tu nejtlustší bichli co tam mají a hrdě s ní nakráčet k pokladně, provázena závistivími pohledy méně šťastných, kteří se pokouší trapně schovat za zády útlé, sotva dvěstěstránkové svazečky. Je to vlastně taková demonstrace - hle! Jakou tlustou knihu si vybrala, ta je jistě sečtělá, taková kniha stojí hodně peněz, inu, někdo si to může dovolit... Ano, jen kvůli tomuto pocitu stojí za to žít... eeee.... číst! Ale máš pravdu, už nekolikrát jsem si tento pocit zopakoval, naposledy s E. Joshikawovým dílem "Taiko". Kniha má sice pouhých 702 stran, ale je atypického formátu, ten to vynahradí. Dalšího úrovně knihomola každopádně můžes dosáhnout až investováním nekolika featů, typicky jde o "nižší znalost cizího jazyka", "vyšši znalost cizího jazyka" a epický feat "zaměření na cizojazyčnou literaturu". Pak můžes mít zážitek nejen rozsahu co je popsán výše, ale ještě můžes poukazovat na skutečnost, že kniha je opravdu v ABCtině, kde ABC={Anglič, Ruš, Italš, Čínš, ...}. Máte si kupovat díla jako Dějiny krásy od Umberta Eca, pak budete vypadat jednak jako majitelé tlusté bichle tištěné na křídovém papíře, plné obrázků a ještě z vás bude čišet intelektuální nadřazenost, což vám mrzká a pokleslá fantasy literatura nedá ani ve snu
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 12:08 01. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Absinthorix wrote: pavad wrote: ... s E. Joshikawovým dílem "Taiko"... Máte si kupovat díla jako Dějiny krásy od Umberta Eca, pak budete vypadat jednak jako majitelé tlusté bichle tištěné na křídovém papíře, plné obrázků a ještě z vás bude čišet intelektuální nadřazenost, což vám mrzká a pokleslá fantasy literatura nedá ani ve snu Já ti dám fantasy! Viz: http://www.amazon.com/Taiko-Eiji-Yoshik ... 4770026099
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 12:14 01. Jun 2012 |
|
|
Absinthorix wrote: Máte si kupovat díla jako Dějiny krásy od Umberta Eca, pak budete vypadat jednak jako majitelé tlusté bichle tištěné na křídovém papíře, plné obrázků a ještě z vás bude čišet intelektuální nadřazenost, což vám mrzká a pokleslá fantasy literatura nedá ani ve snu Mám Dějiny ošklivosti a musím říct, že je to nejen esteticky vhylížející počin, ale taky fakt brilantní esej.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 12:18 01. Jun 2012 |
|
|
pavad wrote: Absinthorix wrote: pavad wrote: ... s E. Joshikawovým dílem "Taiko"... Máte si kupovat díla jako Dějiny krásy od Umberta Eca, pak budete vypadat jednak jako majitelé tlusté bichle tištěné na křídovém papíře, plné obrázků a ještě z vás bude čišet intelektuální nadřazenost, což vám mrzká a pokleslá fantasy literatura nedá ani ve snu Já ti dám fantasy! Viz: http://www.amazon.com/Taiko-Eiji-Yoshik ... 4770026099PROBLEM? (foceno mobilem)
Attachments: |

2012-06-01-033.jpg [ 368.91 KiB | Viewed 5162 times ]
|
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 13:55 01. Jun 2012 |
|
|
Abychom se dostali zpět k asoiaf - našla jsem takové vtipné videjko, které ukazuje, že deště kastameru byly coby pohvizdování a melodie v pozadí použity ve filmu už několikrát předtím - v tu chvíli mi to - a troufám si říct, že téměř nikomu - nedošlo, ale takhle zpětně jsou to docela vtipné momentky  ) http://www.youtube.com/watch?v=aTwSyL_X ... ure=relmfu
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 14:45 01. Jun 2012 |
|
|
Mě se líbí dvojznačnost názvu té písně v angličtině. Rains of Castamere. Castamere byl sídlo rodu Reynů (Reynes)
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Píseň ledu a ohně/Game of Thrones Posted: 15:15 01. Jun 2012 |
|
|
Je někde v knize více než ta jedna sloka plus refrén?
Mohl by to dopsat:) A musím teda za sebe říct, že v té rychlejší verzi se mi to líbí víc.
|
|
Top |
|