Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:42 28. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: K systemu
PostPosted: 19:51 28. Feb 2008 
Šlechtic
 Profile

Co vám pořád vadí na tom, že musíte bejt opatrný a že nevíte přesně kdo a kde na vás bude čekat? Podle mě je to takle mnohem napínavější, zajímavější a tudíž zábavnější.

Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.

Reply with quote  

PostPosted: 20:28 28. Feb 2008 
Rytíř
 Profile

Phantorris wrote:
Co vám pořád vadí na tom, že musíte bejt opatrný a že nevíte přesně kdo a kde na vás bude čekat? Podle mě je to takle mnohem napínavější, zajímavější a tudíž zábavnější.

Neboj , nikdo si nestěžuje , a mě se nic nestalo jen jsem nakuknul a některý varoval.
Osobně mě štvou jiný věci a jsem ve hře dost často a všímám si hodně.

Reply with quote  

PostPosted: 20:58 28. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Potom teda nechapu, proc sem nepises to, co te -jak rikas- stve, ale pises sem misto toho podobny hlody.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 21:02 28. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

kucik wrote:
2. Moje postava travi pred oltarem pravidelne dost casu a libi se mi na tom prave to, ze se jde pomodlit ten, ktery skutecne chce. Pokud z toho budou plynout vyhody, bude se zase modlit kazdej a nejakou tu RP okecavku, proc se modli zrovna jeho atheisticka postava si vzdycky vymysli.

Jenže lidi se in real modlí skutečně proto, že věří v boha a v jeho pomoc, to ti nedošlo? Můžeš tomu říkat třeba XP nebo bohatství nebo zdraví nebo úspěch - lidi se VŽDY modlili zejména proto, že Boha o něco prosili.

Takže tvoje postava se vlastně modlí proč? Jen tak, že se má modlit a tak to děláš, protože je to erpé? Copak tvoje postava nedoufá v ochranu, milost, štěstí, sílu nebo cokoliv?

tak dlouho se totiž s erpé chodí pro vodu, až se ucho utrhne, že ano? Popsal jsi přesně systém, kdy až příliš křečovitá snaha o ochranu roleplayngu potírá skutečné "lidství, elfství nebo drowství" postavy... protože ano, postavy přeci jsou vychcané, chtějí majetek, chtějí lásku, chtějí úspěch - až na speciální charaktery či paladiny.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 21:23 28. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Pokud te to tak moc zajima, tak pri vetsine ritualu moje postava vzdava bohyni diky za jeji prizen.
A ano, mas pravdu v tom, ze drtiva vetsina lidi se modli, protoze neco chce.
Podle me je zasadni rozdil v tom, jestli postava doufa, ze ji modlitba k necemu bude, nebo jestli hrac vi, ze bude mit za modlitbu vyhodu.

To fakt potrebujes na vsechno system? Vazne chces zvyhodneni za vsechno, co je podle tve predstavy o RP?

Vysvetli mi prosim, co na tom ,,potírá skutečné "lidství, elfství nebo drowství" postavy"? To ze hrac nebude mit za sve radoby "RP" jiste vyhody?

Reply with quote  

PostPosted: 21:29 28. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Pokud te to tak moc zajima, tak pri vetsine ritualu moje postava vzdava bohyni diky za jeji prizen.
A ano, mas pravdu v tom, ze drtiva vetsina lidi se modli, protoze neco chce.
Podle me je zasadni rozdil v tom, jestli postava doufa, ze ji modlitba k necemu bude, nebo jestli hrac vi, ze bude mit za modlitbu vyhodu.

To fakt potrebujes na vsechno system? Vazne chces zvyhodneni za vsechno, co je podle tve predstavy o RP?

Vysvetli mi prosim, co na tom ,,potírá skutečné "lidství, elfství nebo drowství" postavy"? To ze hrac nebude mit za sve radoby "RP" jiste vyhody?

Kucíku, ale tvé uvažování je trošku odezdi ke zdi. Buď jako nebude nic nebo by snad mělo být všechno? Řečeno jinak - máme tu systém víry, za který, pokud to nevidí vyloženě DM a nezahraje si na boha, nemá hráč nic, krom svého RP pocitu. Fajn..

Reakce, kterou máš mi připadá, jako by tu někdo prosazoval, že za modlení musí vždycky něco mít. Ale tak to přece není přátelé. Můj návrh byl například v tom duchu, aby systém simuloval "možnost" něco mít.... aby tam byla nějaká šance, daná frekvencí nebo obětí nebo něčím - ale NEZARUČENÁ. Můj návrh se týkal oživení, ale tohle přeci může být na cokoliv jiného - třebaa na to, že postava, která se fakt často modlí, najednou díky náhodnému hodu kostek ve spojení se svým indexem víry najednou dostane v bojovém modu "kouzlo požehnání" z nebe (od systému).

Tohle by byla ta pravá paráda funkční víry. To, že teřba na základě timeru by se jednou za hodinu reálného času ve chvíli, kdy dojde na boj, systém u postavy hodil kostku (tak jak to konec konců dělá na iniciativu) a díky namodlenému indexu by tě požehnal. Nebo třeba vyléčil nebo já nevím...dá se vymyslet spousta náhodných efektů, daných vírou. Přitom by na to hráč nemohl spoléhat a díky tomu by měl pocit božího zásahu.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 21:41 28. Feb 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

no fuj, chudak buh, vod takovejch veci ma kleriky aby to delali za nej, bozi intervence, budiz, u postavy ktera je fakt extra mocna a navic si to nejak vyslouzila, se soucasnejma urovnema je kazda straz z hlediska boha dulezitejsi nez jakakoliv neklericka PC a prumernej vidlak ma zas mnohem vic odmodleno

Reply with quote  

PostPosted: 21:47 28. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Uz me to zacina docela unavovat.

Tak si sakra aspon precti na co jsem reagoval. *ozve se nekolik tupych ran a ze zdi opada trochu omitky*
Phantorris wrote:
Aby byla plošně o pár procent zvýšena ztráta xp při smrti, protože postava by se měla opravdu smrti bát a smrt by měla být opravdu něco nepříjemného.

A popravde ani s tou pravdepodobnosti se mi to nelibi.
1. Trochu zauvazuj. Jake procento populace v soucasnosti chodi do kostela (pripadne jinych modliteben)? Jak myslis ze by se to asi zmenilo, kdyby bylo statisticky dokazano, ze casto se modlici lide maji mene nemoci, obcas vyhraji v loterii a s vetsi pravdepodobnosti prezijou pri autonehode? Jasne, neni tam jistota, ale je tam jasne dolozitelna pravdepodobnost.
Porad nevidis ten rozdil mezi virou a jistotou zisku?
2. Uz jsem podobny system v praxi v NWN videl a ucinek byl presne ten, jak ho tu popisuji. Modlil se uplne kazdy a to okecavani bylo vazne nekdy k placi.

Reply with quote  

PostPosted: 21:51 28. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Já vím, na co jsi reagoval, do své reakce jsem shrnul i tvé minulé reakce:)

Jinak ono to statisticky dokázáno je, jen se o tom prostě nemluví, ne v naší prozatím příliš pro západně materialistické společnosti, popírající očividné jevy. Paradoxně to tedy má větší šanci uspět in real než na Thalii, hahaha. :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 21:57 28. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Darien wrote:
Jinak ono to statisticky dokázáno je...

Muzes sem prosim napsat odkazy na ty dukazy? Vazne by me to zajimalo.

Reply with quote  

PostPosted: 22:20 28. Feb 2008 
Šlechtic
 Profile

Já teda tomu tolik nerozumim, ale já víru chápu tak, že neni o výhodách na tomto světě, ale o tom, že člověk bude nějak odměněnej po smrti, ne? :roll:

Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.

Reply with quote  

PostPosted: 22:31 28. Feb 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

tohle je zase diskuze.....
Vono se hraje na RP serveru, tak se vsechno strasne snazi delat RP, musi snad bejt za kazdy RP hned nejaka odmena? Nelibi se nekomu uprava zbrani, uz se hleda RP proc by to tak nemelo bejt. A ta smrt tak boli, no ale to taky vyresime RP. Jeste ze aspon ty zbroje byli v realu luxus, protoze to uz by se resilo ze ta cena neni RP.
Naprosto souhlasim s Kratou, Kucikem a spol.
A priznejme si vsichni pravdu, jsme jen lidi. Jak z neceho kouka nejaka vyhoda, hned to musi delat kazdej.
A kdyz se najednou kazdej ohani bohem, vono verit v boha ke spaseni nestaci.
V Boha veri i dabel a bude snad v raji?
Asi jako clovek, kterej jde jednou za cas do kostela a po nocich si zije druhej zivot.

Reply with quote  

PostPosted: 22:34 28. Feb 2008 
Šlechtic
 Profile

Jo a kuciku nemyslim to nejak spatne a nechci do tebe rejpat, ale ja sem to pochopil tak, že si reagoval na tohle:
Phantorris wrote:
1. Aby byla nižší cena za vzkříšení u kněze boha, kterého postava uctívá. A pokud by to šlo nějak nastavit, tak ještě za předpokladu, že bude mít odmodlenou uričtou dobu.(Upřímě řečeno asi sám pochybuju o kvalitě tohodle návrhu, ale jde mi spíš o to aby se přecejenom nějak promítlo to, že postva uctívá toho a toho boha)

Reply with quote  

PostPosted: 22:50 28. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Kucík - statistiky, o kterých mluvím, jsou například transantlatické pokusy s modlením na jednom kontinentu a výsledkem na druhém, velmi mnoho popsaných stavů transformace modlitby - myšlenky jako energie do zhmotnění cíle nebo jevu - ale tím zapadáme do hlubokého tématu esoteriky, na což je řada knih, dnes již i vědeckých studií, svědectví, výpovědí a podobně. V podstatě je dnes i vědecky potvrzena existence boží podstaty - doporučuji například knihu sepsanou ruskými vědci Akademie věd - Fyzika víry.

Reply with quote  

PostPosted: 23:13 28. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No pozor, postava ktora sa modli vyhody ma. Si myslite, ze boh vas pocuva stale a stale sleduje vas aby sa rozhodoval ci to urobit alebo nie? Podla mna je system nato uplne zbytocny, pokial vidim, ze postava hra spravne svoju vieru v daneho boha, sprava sa podla jeho zasad a modli sa k nemu (ono to modleni neni vsechno).

Uvediem tu priklad jedneho knaza, ktory tu hral, modlil sa pravidelne, nenosil zbroj (nikdy) a riadil sa zasadami svojej bohyne. Podla toho co viem, tak svet nanho reagoval ci uz NPC alebo bohove, dokonca sa mi zda, ze raz mu jeho bohyna pri prepadnuti puldemonom a zajatim zlou postavou zoslala pomoc v podobe andelskeho valecnika.

Naco teda dalsi zbytocny system, ktory bude len zatazovat server a v podstate je k nicomu, ked vsetko to funguje a da sa to zvladnut v ramci RP a hry postavy?

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]