Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 15:15 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1429 posts ]  Go to page Previous  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 96  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech
PostPosted: 11:00 14. Jun 2012 
Urozený
 Profile

Neříkám, že to byl nějakej zázrak. Ale líbila se mi víc než Prometheus... mělo to oproti němu hlavu a patu. Nějaký dějový cíl. Promethea vyhnaly na vrchol trailery, jen ten film je pak o tom, že z toho vrcholu jedeš zas pomalu dolů. Prvních 15 minut, mi klimbala hlava než se teda začalo "něco" dít. Od tý sněhurvy sem nic moc nečekal a mile mě to překvapilo. Ridley tentokrát prostě zklamal. Co mě v Prometheovi dorazilo, byly na konci ty chapadla co vyrostly, to už jsem se fakt plácnul po čele.

Reply with quote  

PostPosted: 11:29 14. Jun 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

de Aers wrote:
...ty chapadla co vyrostly, to už jsem se fakt plácnul po čele.
Já na tom ocenil akorát finální "přetahovanou" s Tvůrcem, nicméně ťukání si na čelo, kterak bez potravy vyrostla chobotnička do takových rozměrů a navíc v tak krátkém čase? Wtf?! Btw - to sem si říkal před desetiletími u Vetřelce, že rostl docela svižně, bez toho aniž by něco žral (kočička se nepočítá :lol: ) ...ale třeba tyhle hračky Tvůrců rostou jen ...z vody ...ze vzduchu? ...z many? :mrgreen: ...protože to maj ve scénáři? :wall: :lol:
P.S.
Když jsme u těch blbostí - početí chobotničky, kdy hostitelka (když se jí to hodí) simuluje pooperační slabost (po tom co si vlastníma rukama vyrvala placentu :shock: :lol: ). Jsem přemýšlel, čím jí to bříško vevnitř přístroj hojil (ve filmu nic ukázanýho nebylo - tam dostala jen svorky a šup z ordinace - skoro nemocnice v Čechách) - přitom jak se tam chobotnička před císařem hemžila, jí musela "minimálně" pohmoždit střeva). Protože po chvilce už běhala/slaňovala/skákala jako paragán z Rangers.

...ááále asi sem moc náročný divák. I když na druhou stranu - u Ramba mi podobný scény divný nepřišli :mrgreen: :roll: . Ale zase film Rambo si nehrál na něco co nebyl...což Prometheus bohužel dělal :( .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 11:37 14. Jun 2012 
Bůh
 Profile

Jak vás tak poslouchám tak to musím vidět.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 11:43 14. Jun 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Prasokralik wrote:
Jak vás tak poslouchám tak to musím vidět.
Chobotnička se vyskytuje ve čtyřech scénách (SPOILER: ve čtyřech nijak dlouhých scénách - početí, kukuč za oknem, přetahovaná s tvůrcem, chcíplá vedle tvůrce), takže jen kvůli ní na to nechoď.
Na druhou stranu - ty prasokraliku určitě oceníš plazící se penetračně-orální-penisy, z nichž jeden zakrátko po nástupu na scénu infikuje (viz popis) jednoho z debilů (říkat mu vědec, potažmo člověk je urážka).

Reply with quote  

PostPosted: 12:11 14. Jun 2012 
Ďábel
 Profile

Tak mě se ten film Prometheus zase vcelku líbil, ikdyž teda některé scény byly zvláštní.

Ale spíš jsem čekal, že to skončí tak, že sejmou tu vesmírnou lod a toho tvůrce sejme vetřelec, co mu vyleze z hrudi.
Tak jak tu lod pak našli v prvním díle Vetřelec, kde ten tvůrce byl u řízení lodi a měl díru v hrudi.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 16:55 16. Jun 2012 
Mistr
 Profile

vzak pro Theurega: Zkus tyhle ;)
http://www.csfd.cz/film/9288-zakladni-instinkt/

http://www.csfd.cz/film/6839-vrazdy-podle-jidase/

http://www.csfd.cz/film/2671-sedm/

http://www.csfd.cz/film/4123-l-a-prisne-tajne/

Reply with quote  

PostPosted: 18:29 16. Jun 2012 
Rytíř
 ICQ  Profile

The Avengers rulez!!!! yeah :D

Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.

Reply with quote  

PostPosted: 21:26 18. Jun 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nedbal jsem na rady a doporučení....
...a pekelně na to dojel.

Prometheus

Kompletní kritika z mé strany: "Best shit ever"

Nerozumím, nechápu, nevím...
Proč Ridlíku, za co, co jsme ti udělali?
Chjo...

Namísto důstojného patrona vyšel nemístný žert, slečna "hrdinka" Riplejové skoro z oka vypadne + emancipace vládne světu.
Co jsem nečekal byl fakt, že jsem se u filmu párkrát přistihl jak se směju.
(sešívačka namísto stehu, hlášky typu: "kde jsou ti dva?", "ty seš ale krásnej", apod...)

Hlavní hrdince smekám, doteď jsem měl za přežívající vzor Ramba co si sešívá na břehu řeky rameno nebo propaluje bok střelným prachem.
Rambo hadra, frajerka pobíhá po planetě již několik vteřin po císařáku.

Alien roste ze vzduchu, technika ačkoliv je děj "před vetřelci" znatelně pokročila, chladnou bloncku dostane do pelechu černoch jednou hláškou...

Efekty to mělo, sice na hlavu padlé, ale pěkné.

Nad čím pořád dumám je ten pohyblivej zombík co tam po otevření brány kosí přeživší kosmonauty. Neví někdo kde nabral imku na kulky???

Reply with quote  

PostPosted: 02:01 19. Jun 2012 
Bůh
 Profile

Lost in Translation

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 17:42 19. Jun 2012 
DM Thalie
 Profile

Zajímavé komentáře k Prometheovi :) . Ještě než jsem to měl předevčírem tu čest shlédnout, vyhýbal jsem se pokud možno co nejvíce jakýmkoliv zdrojům jako je ČSFD nebo zdejší topic, abych to celé viděl s náhledem (nadhledem) nezkaleným názory ostatních. Jak už tomu tak bývá, ne vždy to na co se opravdu těšíte, stojí nakonec za to čekání. Ale hezky popořadě (v tuto chvíli jste byli varováni před možnými spoilery :) ).

Moje hodnocení celého snímku - Ridleyho Scotta jsem měl vždy za schopného režiséra, který sice nepatří úplně mezi mé nejoblíbenější, ale hlavně díky jeho starší tvorbě jsem ho uznával a u zbytku jsem se obvykle bavil v pozitivním smyslu slova. Obzvlášť u Vetřelce mi dokázal, že s dobrým scénářem dokáže dělat divy a vcelku jsem chápal, proč se o něm mluví jako o někom, kdo v dřívějších dobách pomáhal definovat žánr sci-fi.

Co říci o Prometheovi ? Asi by to stačilo shrnout jen těmi pár podtrženými slovy, které použil Bahňák (i když si myslím, že i tolik slov je na to příliš a dostačující ohodnocení by se v klidu obešlo beze slov "Best" a "ever"). Nedá mi to ale, abych k tomu nenapsal přece jen něco více než si celé dílko zaslouží.

Celá tématika měla v sobě nemalý potenciál a slibovala slušný a zajímavý příběh. Alespoň do první třetiny filmu jsem tomu stále ještě věřil. Pominu to, že osobně nemám moc rád celkem častý scénář (aspoň mi to tak přijde) ve stylu: lidé - výtvory vyspělejší civilizace - všude po zemi jsou rozsety odkazy jak se k nám dostat - neváhejte a přileťte k nám na návštěvu. Stejně tak už i zmiňovanou technickou úroveň, která mi tak zcela nesedí s dřívějšími filmy a která tak trochu narušuje jejich časovou kontinuitu. Sice se jedná o vědeckou loď, ale i tak, některé udělátka si Scott vážně mohl odpustit (a film by se bez nich v klidu obešel).

Filmu chybí pořádně stupňované napětí. Řekl bych, že je to jeden z dost výrazných faktorů, který celé toto dílko smolně (zato velmi věrně) doprovází až do jeho konce a sráží znatelně jeho kvalitu. Chybí lekavé scény, které by u diváka způsobily prudčí pohyby na křesle.

To s čím se posádka musí při svém pátrání potýkat - To si Scott opravdu myslel, že diváky, po tom co jim před nějakými třiceti lety představil na plátnech kin vetřelce, vyděsí nějací "zmutovaní červíci a chobotničky" ? Když je řeč o posádce, viděl jsem jen samé nevýrazné charaktery, ke kterým jsem si nevybudoval vůbec žádný vztah. Přiznám se, že by mi ani nevadilo, kdyby už v prvních minutách filmu všichni zařvali ve svých hibernačních komorách (a nejspíš by to ani nijak celému snímku neuškodilo).

Postupem času se mi zápletka (jak se stále více rozplétala), stále více zajídala. Nelíbilo se mi ani jak tvůrci, připodobnili "tvůrce aka Space Jockey" k lidem, k tomu spousta nelogismů a zbytečných scén. Přišlo mi, že je tu až přílišná snaha o originalitu (viz. chobotničky) s heslem: "Ne, my vám tam toho profláknutého vetřelce nehodíme, protože to by prostě bylo pod naší úrověn, žasněte co jsme si vymysleli a buďte z toho na větvi."

Film měl odpovídat na spoustu otázek týkající se vetřelčího univerza. Podle mě v tom dost zklamal (přinejmenším se mi nelíbily odpovědi), zato přidal jednu další, dost podstatnou a to, proč tento film vůbec vzniknul a jak si mohl sám Scott takto poplivat a pošpinit něco, co je s ním tak neodmyslitelně spojováno ?

Jedna z věcí, která mě celkem znechutila, byla právě naprosto nehorázná bezohlednost a neůcta, ke kterou se přistupovalo k reáliím dřívějších snímku. Nějak jsem se nemohl zbavit pocitu, že veškeré "kouzlo" kolem toho nepochopitelného a zabijáckého organismu jakým je vetřelec, se díky vysvětlením, které Prometheus nabízí, pomalu ale jistě vytrácí bohužel kamsi do neznáma. Pokud jde o mě, veškeré poznatky, které přinesl tento film škrtám a v hlavě si ponechávám pouze ty vysvětlení, které známe/neznáme ze starších dílů (přinejmenším z prvních tří).

Zklamání roku to pro mě sice není, ale když jsem odcházel z kina, cítil jsem až jakousi podivnou lhostejnost, což asi taky není úplně dobře. V podstatě, tento film nestojí za žádné velké rozčilování a přestože tady pomalu vypisuju román (a docela nevybíravě se do tohoto dílka obouvám), necítím se naštvaně ani teď. Jediné co z toho zůstává je jen pocit z promarněné šance. Odmyslet si vše co ten film "měl" představovat, možná by to tak hrozný nebylo, ale pořád jsou tady fanoušci, kteří přece jen jisté očekávání měli.

To jediné, opravdu pozitivní co jsem ve filmu našel, byl výrazný otisk H.R.Gigera (kdyby ne, tak by si Scott u všech fandů asi definitivně vykopal hrob) a pak taky ta vtipná scénka s císařským řezem v podání samotné pacientky (hrdinky).

A jejími slovy bych celý tento elaborát i pomalu uzavřel (a doplnil):
"We were so wrong ... že jsme tohle kdy natočili."
Nezbývá než konstatovat, že původní námět podle Danna O´Bannona, Ronalda Shusetta společně se ztvárněním H.R. Gigera, zůstává zatím nepřekonán.

Last edited by Fryn on 18:12 20. Jun 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:23 19. Jun 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

to Fryn+Bahnak: Já vás varoval :lol: :P .
to Fryn: Kdysi jsem byl na Gigerově výstavě v Praze a dodneška mě mrzí, že nikdo neuvedl do života ( :twisted: ) jeho mixy aliena a ženský(ch) - Ripleyová ze čtyřky alienů se nepočítá :twisted: :lol: .
to Bahnak: Imku nabral tam, kde většina zombií a cizím parazitem ovládlých organismů - přerušení/potlačení cítění "bolesti". Co dostalo mě byla "kvalita" střeliva a nehorázná klika toho tvora - ani jedna kulka do hlavy, do kloubu, do dlouhé kosti. Všechno hezky začvachtalo do masa a zůstalo" v něm.

Btw - přijde mi, že mnohem více "odpovědí" do Alienského univerza přinesly filmy/hry/komiksy z Predátorského univerza, než tohle Ridleyho COSI z alienské části :wall: .

Reply with quote  

PostPosted: 18:34 20. Jun 2012 
DM Thalie
 Profile

KaTo wrote:
to Fryn+Bahnak: Já vás varoval :lol: :P .

Kde, kdy, já si ničeho nevšim :) (popravdě, před návštěvou kina jsem nečet vůbec žádné názory týkající se Promethea, vlastně jsem se jim co nejvíc vyhýbal ... a i kdybych čet, stejně bych na to zašel, abych si o tom udělal obrázek sám, takže varování by tomu stejně nakonec nepomohlo).

KaTo wrote:
to Fryn: Kdysi jsem byl na Gigerově výstavě v Praze a dodneška mě mrzí, že nikdo neuvedl do života ( :twisted: ) jeho mixy aliena a ženský(ch) - Ripleyová ze čtyřky alienů se nepočítá :twisted: :lol: .

Já bych strašně rád někdy navštívil muzeum jeho děl ve Švýcarsku. Sestra tam byla a jeden z jejích nejživějších zážitků co si z toho odnesla byl, když vešla do tmavé místnosti a po pár krocích v té tmě málem narazila do modelu vetřelce v životní velikosti. Tak si tak polekaně oddechla a podívala nahoru, aby zahlédla dalšího, tentokrát však zavěšeného ke stropu v póze, jako by se po ní zrovna chystal skočit. Na chvíli se nezmohla ani na mrknutí, jak ji to vyděsilo :).
Jinak, z jeho tvorby tam bylo snad vše (myslím, že i ty tebou zmiňovaný ženský), dokonce i prý velká plastová zeď s jeho obvyklými biomechanickými motivy.

KaTo wrote:
Btw - přijde mi, že mnohem více "odpovědí" do Alienského univerza přinesly filmy/hry/komiksy z Predátorského univerza, než tohle Ridleyho COSI z alienské části :wall: .

Po návratu z kina jsem přemýšlel nad něčím podobným. Kdejaký béčkový komiks z vetřelčího univerza nabídnul mnohem zajímavější rozuzlení, než tenhle smutný pokus o překonání klasiky.

Reply with quote  

PostPosted: 20:27 20. Jun 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Vyrazime do Svicar na Gigera. Me taky stve, ze jsem tady tu vystavu nestihl.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:37 21. Jun 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
Vyrazime do Svicar na Gigera. Me taky stve, ze jsem tady tu vystavu nestihl.
Mám zamluvit služebáka na víkend? :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S.
Ne vážně - pokud by to někdo dokázal zaštítit logisticky (rozumějte - domluvil to v Reichu, aby neměli třeba...sanitární den, kdy čistí vetřelčí kotce od...a tak :mrgreen: ), šel bych do toho. Jsem (na vybrané víkendy) schopen zajistit i firemní auto.

Reply with quote  

PostPosted: 11:15 21. Jun 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

To zní jako plán. Ale volil bych datum, až nebude takový ukrutný vedro. Třeba podzim.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 1429 posts ]  Go to page Previous  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 96  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]