|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Jachym
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 18:26 22. Jun 2012 |
|
|
Na Promethea jsem se těšil a trailery byli neuvěřitelně lákavé. Realita byla uder pod pás. Tudíž zklamání. Celý film mne zklamal . Někdo třeba píše že první 1/2 dobré a pod. mě se však zdála zbytečně roztahaná - pak nezbyl čas na finale. Ale dobře to bych překousnul. Operaci břicha jsem už nepřekousnul. Ne to po mně nemůže nikdo chtít to už bylo moc . Vědci byli jak debilové - šahali na háďátka na cizí planetě . netrefili zpět na loď i když ti ostatní na ní pak museli dojet do 15 minut. Dispečer a velitel lodi měli scaner a museli vidět že ti blbci jdou blbým směrem , ale asi z hecu jim to neřekli (vysílačky měli všichni 100% OK) . Většina posádky mi připadala permanentně zfetovaná z trávy, asi je to také nebavilo ty herce a chtěli být co nejrychleji sežráni. Co mne ale nejvíce dorazilo urazilo a naštvalo . Bylo narvání , násilné nechutné narvání Velké filozofické otázky do Béčkového akčního filmu (Horor to nebyl - já se ani jednou nelekl) . Ve filmu se občas dotýkají otázky vzniku - objevení člověka - evoluce versus bůh-Kristus- a pod. To je v pohodě ovšem režiser postavil jako by proti sobě dvě ženy : 1 - archeoložka Elizabeth - Naomi Repace - nosí křížek na krku je věřící zřejmně nějaká křesťanská církev. 2 - Dcera Waylanda - Meredith - Charlize Theron - mladá žena nevěřící v boha , snažící se přežít misi. Její kajuta je v záchraném modulu , kde se nachazí i lekařský robot Medpod. Spoléhá především na sebe na sílu svých peněz a zásadně nedělá riskantní kroky. Film se hrotí v poslední dvacetimunutovce , nechci tady popisovat finále , ale je neuvěřitelné do čeho se Ridlley pustil - na obě ženy spadne loď mimozemšťanů a to i přesto že Charlize velmi usilovně (a krásně) běží (v realitě by na 95% unikla) . Bohužel ve filmu umírá rozdrcena , zatímco Naomi packající se za ní prostě přežije, i když na ní loď spadne poněvadž se náhodou opře o nerovnost na zemi a ona se pod ní prosouká . Sice je to na 90% blbost ale budiž . Prostě ona Naomi přežije všechno i souboj s tvůrcem (velkým animovaným panákem) i její císařká hadice jí špatně chytí a zdrhne jí. Film je určen tenagerům, podsouvá jim obratně náhled na svět, v akčním filmu si zahrává s filozofií. Jsou filmy u kterých takovou tématiku miluji, takové filmy jsou těžké , autor pokládá filozofické otázky a také si na ně odpovídá. Pořád si myslím že toto téma do takového žánru jako Prometheus - nepatří. Bohužel se to vyskytuje i u dalších filmů - třeba "Soudný den" , film jakoby natočen na přání Mormonů ,kteří mají nyní silného kandidáta na uřád amerického presidenta. Nezbývá doufat že si Američani kvůli tomu neodstřelí kinematografii. promiňte tu délku
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 18:32 22. Jun 2012 |
|
|
Skvělej film s tou Filosofickou otázkou je Sedmá pečeť od Bergmana. Jinak jsem teď dokoukal Kurosawova Yojimba, a je to pecka 
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 18:55 22. Jun 2012 |
|
|
Co vím tak ten křížek nosila proto, že ho nosil jeji otec kterej pak umřel na nějakou infekci nebo na co - je to tam někde řečený.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 23:26 22. Jun 2012 |
|
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 21:12 25. Jun 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Dead Snow Pecka  Doporučuju.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 21:17 25. Jun 2012 |
|
|
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 21:21 25. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
J.F.Payne wrote: Tentokrát jsi mne překvapil. V jedné větě: "je to film plný poskládaných omletých klišé a motivů v jeden homogenní celek bez stopy vlastní invence vyjma právě toho spojení silných motivů." Podle mne 6/10. Bez invence a nápadu.... Vemte kuchařku, dejte tam ty nejsilnejší ingredience, zamíchejte a máte warriora.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 17:47 26. Jun 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Tali Ihantala 1944, film o válce finů proti rusákům. Moc se mi líbí použití originální techniky! Pro hráče tančíků moc pěkná podívaná, hlavně to KV jak tam hezky cinká. 
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 23:00 26. Jun 2012 |
|
|
Krysak wrote: Tentokrát jsi mne překvapil. V jedné větě: "je to film plný poskládaných omletých klišé a motivů v jeden homogenní celek bez stopy vlastní invence vyjma právě toho spojení silných motivů." Podle mne 6/10. Bez invence a nápadu....
Vemte kuchařku, dejte tam ty nejsilnejší ingredience, zamíchejte a máte warriora. Bezpochyby to bylo hodně patetický, ale podle mě to určitě stojí za shlédnutí. Je pravda, že režisér dost tlačí na pilu, ale líbily se mi herecký výkony Hardyho a Nicka Nolteho. A akční scény z MMA jsou super, navíc se dá s postavama snadno sžít...
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:39 27. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
To Payne: Uz si nepomatuji jména postav, ale kdyby vyhrál ten druhej brácha, než "superklaďák", asi bych to zkousl líp. Takhle se radsi zase podívám na Rockyho I. Jinak dal jsem osobně 6/10 - to je právě za dobré souboje a herecké výkony v ringu i mimo něj. S tím musím souhlasit. Ma knci však převážily pocity zklamání z patosu a čitelnosti děje.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 13:42 27. Jun 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
O víkendu jsem byl s větší-malou na "dětském" představení "Piráti" (ne ti z Karibiku, ale ti z plastelíny od Arman...někoho, googlete si sami  ). Netvrdím, že to nemělo slabší místa, ale smál jsem (pravda mnohdy na jiných místech než moje čtyřletá dcera  ) vpodstatě celý film. Hlavně ve střední fázi mi některý scény přišla jako zbytečná vata, byť proložená vtípkama a narážkama. Ale kdo viděl Slepičí úlet, Spláchnutej a líbilo se mu to - Piráti jsou nutnost. Kdo má rád "tak trochu hláškařský a tak trochu anglický" humor ( např. komentář kapitána při pohledu na Darwina a jeho (opičího) sluhu "Nejste vy dva příbuzní?", apod.) - určitě to nebude ztracený čas. Skalní HC-RPeři se můžou kochat charakterem epické True-Law-Evil postavičky královny. Jak by řekli paladini - ta ženská byla ženijální! P.S. Film u mě získal kladný body (jsem náročný divák  ) mimojiný i za to, že NAPŘÍKLAD narozdíl od Promethea (jo, furt se mě to drží  ), jsem použil v duchu komentář - "tak to sem nečekal" ( namátkou - příjezd Černého Bellanyho s velrybou , a jiné) a jednou jsem se dokonce lekl  . Ridley se může jít vycpat.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Fryn
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 16:09 27. Jun 2012 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
Když se tady ten Prometheus stále ještě tak drží (připomíná), zde jeden odkaz na verzi, která obsahuje z filmu vše podstatné (navíc s pár "directors cut" scénami na nakonec). http://www.youtube.com/watch?v=N5YB7PGQ1wQ
_________________ DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 16:59 27. Jun 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Fryn wrote: Když se tady ten Prometheus stále ještě tak drží... ...tak tady je jedno z(ne)hodnocení ještě mírné kritiky Promethea od Nejvyššího (nebo byl jen Svrchovaný?)! http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DsC ... =endscreen("A team of idiots on the greatest space..."  "...then find the fucking snake!"  )
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Fryn
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 17:25 27. Jun 2012 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
KaTo wrote: Fryn wrote: Když se tady ten Prometheus stále ještě tak drží... ...tak tady je jedno z(ne)hodnocení ještě mírné kritiky Promethea od Nejvyššího (nebo byl jen Svrchovaný?)! http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DsC ... =endscreen("A team of idiots on the greatest space..."  "...then find the fucking snake!"  ) Hehehe, kruté, smutné, ale v mnohém pravdivé ("And who decided to replace ma favorite facehuggers WITH A GIANT SQUID???"). Na druhou stranu ale zase chápu, že se Prometheus může líbit. Kdybych neviděl předchozí filmy, asi bych po odchodu z kina zamyšleně pokýval hlavou a řekl jsi "celkem zajímavý, sice bylo v ději dost podivných míst a na celé pointě se taky mohlo více zapracovat ...", ale hned tak z fleku bych ho neodsoudil. Ztratit paměť kvůli jedné návštěvy kina se mi však nechce.
_________________ DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 19:30 27. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Fryn wrote: ...Na druhou stranu ale zase chápu, že se Prometheus může líbit. Kdybych neviděl předchozí filmy, asi bych po odchodu z kina zamyšleně pokýval hlavou a řekl jsi "celkem zajímavý, sice bylo v ději dost podivných míst a na celé pointě se taky mohlo více zapracovat ...", ale hned tak z fleku bych ho neodsoudil. Ztratit paměť kvůli jedné návštěvy kina se mi však nechce. Z první ruky jsem měl reakci kolegyně (živí se analýzou, syntézou a využitím oligonukleotidů). Její výraz, když si vzpomenula, jak byla výtvarně ztvárněná přeměna DNA (prý nějaký rozpad na prach a pak znovuzrození jak Fénix) byl vskutku nezapomenutelný. Hned po něm (prý) nese gloriolu největší blbosti "sešívačka". Zeditovány drobné úpravy a zpřesnění.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|