|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Zyga
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:21 05. Mar 2008 |
|
|
Kiri wrote: OneHeart wrote: @Daanri: Brali bychom to jako organizovaný odpor povrchu, na který by odpověděl organizovaný útok z podtemna. Proč bych měl být jako hráž napruděný z takové situace? Aspoń si pro otroky nebudeme muset chodit daleko  Neboj, se tam postavim a budeme vas s Berserkem kacet po jednom jak bduete strkat hlavy ven  Skvely, aspon nebudem muset daleko  , umite se vohanet krumpacem? Kvalifikovany kopaci se dost blbe shanej 
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:25 05. Mar 2008 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Zyga wrote: Kiri wrote: OneHeart wrote: @Daanri: Brali bychom to jako organizovaný odpor povrchu, na který by odpověděl organizovaný útok z podtemna. Proč bych měl být jako hráž napruděný z takové situace? Aspoń si pro otroky nebudeme muset chodit daleko  Neboj, se tam postavim a budeme vas s Berserkem kacet po jednom jak bduete strkat hlavy ven  Skvely, aspon nebudem muset daleko  , umite se vohanet krumpacem? Kvalifikovany kopaci se dost blbe shanej  sem rikal, ze ne, leda tak sekerou a mozna sberem bylinek...mate tam nejakej chram Zeirovo? mozna se nastehuju pak nekdy 
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
liuk
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:31 05. Mar 2008 |
|
 |
WB Thalie |
|
|
Daanri wrote: Hmm fajn, tak teraz si predstav modelovanu situaciu.
Si drow, ides z podtemna na povrch v noci na lov. Mozno vas ide aj viac. Teraz z nicoho nic sa pred vami zjavi parta naboostenych carodejov o niekolko lvl vyssie ako vy. Bez nakeho slova, RP alebo cohokolvek na vas zautocia a sejmu vas (a branit sa niekolko lvl vyssiemu carodejovi, ktory je uz naboosteny a pripraveny je dost tazke). A takto budu na vas pravidelne striehnut kazdu noc, pri znamych vychodoch z podtemna? Ako dlho ta to bude bavit?
V podstate je to RP, pretoze to mozu byt naky lovci drowov, ktory sa rozhodli ich pozabijat a za kazdu drowsku hlavu, dostanu odmenu v zlate, co je vlastne najomna vrazda. Podle mne je tento přístup v pořádku. Nepřeji si příjemné zacházení tam, kde by ve skutečnosti nejprve létaly kouzla, šípy a rány zbraněmi a až potom by se někdo ptal. Když hraji drowa čekám, že mne kdokoliv kdykoliv může sejmout a stejně to hraji. Organizovaný odpor jen uvítám jako další obtíž k překonání. Pokud si někdo z povrchu nakráčí do podtemna může čekat, že odněkud se vynoří smrt a jediné co uvidí, těsně před odchodem do sféry, budou jeho vrazi. Pokud postava drowa bude mít možnost někoho zotročit, nebo jen trápit zvolí jistě raději to, než holou smrt. Toho bych se nebál. Ale zakazovat náhlé útoky bych prosím nedělal.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:34 05. Mar 2008 |
|
|
Kiri wrote: sem rikal, ze ne, leda tak sekerou a mozna sberem bylinek...mate tam nejakej chram Zeirovo? mozna se nastehuju pak nekdy  ale jo, jeden Zeiruv tam taky je, no co , Gergo ti ukaze co a jak  Edit: sice koukam ze pozde ale gratuluju k 500 
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:36 05. Mar 2008 |
|
|
@Daanri: ano nepochopil jsem, protože o Thalii stále uvažuju jako o RP severu a ne jako aréně. Ale to je jedno. CvC se určitě dá zahrát jako skvělé RP, ale záleží na soudnosti hráče a motivech postav. Můj příklad s vrahem a smrtí bez varování byl právě protože známe svý lidi žeano. Na jakékoliv varování o blížícím se nebezpečí by pár exotů reagovalo takhle: 1. Mám větší lvl, to si na něj počkám *boostuje se* 2. Mám menší lvl, prýýýýýýč *sesíla invis,haste* A právě o tom se bavim. Konkrétně příklad s vrahem, pokud by měl za úkol zabít takovýho metagejmovacího dementa, tak by vrahovi dotyčný akorát zkazil hru. Pokud ví, že na druhé straně je dobrý hráč, tak si klidně může zahrát i RP vraždu (dýka se zasekne do přesky a voilá  ) Pokud by se ale zavedlo pravidlo, že RP před CvC je vyncené, tak to bude podporovat právě ty blbečky, kteří na RP moc nehrajou... Snad už si rozumíme 
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:38 05. Mar 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Argument, ze dat odpor muze zpusobit nechtene zabiti mi prijde naprosto zcestny. Pokud -jak rikate- se pri prvni rane dislike stejne nastavi, je to stejne jedno (ja si tim moc jistej nejsem). Pri prepadavani nekoho proste to riziko smrti je pro obe strany a kazdy s tim musi pocitat. Je nesmysl delat z toho plysakov style ,,Ja te sice jakoze prepadnu, ale nemusis se bat, protoze jenom udelam bububu a nic se ti nestane".
Prevleky a evilaci ve mestech. To je vecne tema. Evilak to v tehlech svetech bude mit vzdycky tezsi a je to tak imho spravne, jinak by jich bylo vsude jak nas*ano. Jestli je, nebo neni mozne nekoho odhalit nejde pausalizovat. Pokud zahalena postava, ktera prepadava pocestne, jednou mesicne vleze do civilizace, aby doplnila, je to imho snesitelny. Ve vysledku se musi postava rozhodnout. Bud se nikdy a za zadnych okolnosti nenecha videt pri zlocinu, nebo nepoleze do civilizace. Pokud nekdo pres den vysedava v hospode a v noci loupi na ceste pred tou samou vsi, chci videt jeho perform a at ho ma hodne pres 20. Vetsina mych postav byla zla a vzdy to bylo o tom, ze nikdo nesmel videt, co ta postava provedla, jinak by proste nemohla do mesta.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:40 05. Mar 2008 |
|
|
OneHeart wrote: ... jop jenze kdo se vtech haldach ted ma vyznat  Zatim sme narazili na jednoho ochotnyho, a zbytek, bude mooooc velky hrdinove az mi to prekvapilo, nebo snama dokonale vydrbali (v RP) *podiva se na Sandru*  na tu situaci u mostu nikdy nezapomenu, sem nevedel jestli se mam smato situaci nebo svoji prekvapenosti 
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:42 05. Mar 2008 |
|
|
Zyga wrote: Edit: sice koukam ze pozde ale gratuluju k 500  diky, ani sem si poradne nevsim 
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:45 05. Mar 2008 |
|
|
zpátky k vrahům: pokud vrah někoho vraždí (na RP objednávku od DM nebo jiné postavy), považoval bych to za dostatečné RP zdúvodnění (pokud si hráč skrze svou postavu nenajme vraha, přičemž jeho postava nemá žádný důvod IC to udělat - což se ovšem dá zjistit a dotyčného ze strany DM postihnout). v takovém případě považuji za bezpodmínečně nutné mít zapnutý dislike. debata se rozvinula kvůli hráčským banditům, kteří postavy nevraždí, ale jen trochu šikanují a okrádají (přičemž jsou poměrně měkkosrdcatí  ) a riziku nechtěného zabití přepadené (obykle slabé a máloživotové) postavy - mojí postavu by taky zabili na jednu ránu jako nic... v tomto případě se lze přiklonit k řešení po tellu, které tady někdo zmiňoval u jistého fidorky (neznám, nezažil jsem), případně jiné OOC domluvě - s rozumným hráčem se domluvíte, s nerozumným to nemá cenu podnikat... co se týče války Podtemno - povrch, nic špatného na bandě mágů nevidím (pravděpodobně proto, že v mém PnP světě se takové bandy mágů, bránící výstupu z jakési obdoby Podtemna, skutečně vyskytují a berou to jako svoje dlouhodobé poslání). aspoň si ti zezdola zvyknou, že na povrchu to neni taky nic moc... a pokud něco leze z podzemí, není nic špatného začít po tom nejdřív střílet. PS: existuje samozřejmě jisté riziko, že z podzemí poleze stříbrný drak 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:54 05. Mar 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: debata se rozvinula kvůli hráčským banditům, kteří postavy nevraždí, ale jen trochu šikanují a okrádají (přičemž jsou poměrně měkkosrdcatí  ) a riziku nechtěného zabití přepadené (obykle slabé a máloživotové) postavy - mojí postavu by taky zabili na jednu ránu jako nic... v tomto případě se lze přiklonit k řešení po tellu, které tady někdo zmiňoval u jistého fidorky (neznám, nezažil jsem), případně jiné OOC domluvě - s rozumným hráčem se domluvíte, s nerozumným to nemá cenu podnikat... Pravda, vesmes vsechny vrazdy (asi dve nebo tri) byli vesmse nahodne. Zalezelo predevsmi na prepadene postave, ktera byla prepadena po vybiti nekolika NPC v znaacne spatnem stavu (tezce ranen), nikdo nema prehled o zivotech, ktera postava este ma a kdyz i v teto situaci vzdoruje presile a je natolik hrda - hrdinska (ja bych mel v gatich a dal bych i rodnej list) tak musi pocitat s nasledky. Pokus o omracujici pest byl tragickym rozhodnutim  Bohuzel nez se stacilo neco domylset po tellu bylo telo pryc (aspon hlavu sem si stih ukrojit lopatkou). Nebyl zadny prostor pro dohru pripadne odneseni tela pobliz vesnice (nekdo to muze nallezt vsimnout si nebezpeci a postavu ozivit)... k tellu pri prepadeni: docela by mi to zakzilo atmosferu zacit v nejvyhrocenejsi situaci kecat po tellu o nasledcich, nehlede na nahodne kolemjdouci, kteri vidi tri postavy dve divne vypadajici a vsici an sebe civi jak suvy, pozdravi a jde dal 
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 11:58 05. Mar 2008 |
|
|
Kiri wrote: k tellu pri prepadeni: docela by mi to zakzilo atmosferu zacit v nejvyhrocenejsi situaci kecat po tellu o nasledcich, nehlede na nahodne kolemjdouci, kteri vidi tri postavy dve divne vypadajici a vsici an sebe civi jak suvy, pozdravi a jde dal  nn, myslel jsem domluvu předem, která by v podstatě suplovala zapnutí dislike... bandité taky obvykle nejdřív křičeli: peníze nebo život...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
huhulak
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 12:16 05. Mar 2008 |
|
 |
Poutník |
|
|
kdys uriznes hlavu tak uz zadny oziveni nejde (aspon myslim) tak se nediv ze ta postava treba prejde pres demona a nepocka v podsveti, nez se se rp vyradis v hanobeni, kdys dotycny nema sanci na oziveni a je v podsveti kede je pekna nuda, a tve hanobeni ani nemuzu sledovat
proste zapinejte dislike a je po problemu
|
|
Top |
|
huhulak
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 12:21 05. Mar 2008 |
|
 |
Poutník |
|
|
a pokud nekoho prepadnete tak to prece neznamena ze se musi nechat trpne okrast,
kdys zacne utikat nebo se branit tak si tu postavu klidne zabte
ale ten styl ze se zdalky pririti bandita, bez dislike hned da knock down a pak teprve zacina nejaky rp je fakt zcestny
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 12:23 05. Mar 2008 |
|
|
huhulak wrote: a pokud nekoho prepadnete tak to prece neznamena ze se musi nechat trpne okrast,
kdys zacne utikat nebo se branit tak si tu postavu klidne zabte
ale ten styl ze se zdalky pririti bandita, bez dislike hned da knock down a pak teprve zacina nejaky rp je fakt zcestny to taky nedelame  napred kecame vyhrozujem a pak koname...
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Pravidla a zvyklosti při PVP Posted: 12:37 05. Mar 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Kdyby mě napadla skupina lidí a bez řečí mě zabila tak to beru.. hraju za přímí zlo který vypálilo Karathu a je jasný že lidi když uviděj drowi tak nebudou čekat nebo si nepokecaj ale rovnou se vrhnou do boje, já to beru ale pak at s tim počítaj i z naší strany 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|