|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-RoF-
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 10:30 15. Sep 2012 |
|
|
Aulus wrote: Tu možnost má každý, ale stále si myslím, že by to na RP světě nemělo rozhodovat. A pokud je první postava testovací, asi by se to taky mělo někde napsat, aby to její hráč náhodou nebral vážně a neudělal si s ní nějaké IC závazky. To pak dokáže řádně otrávit, když víš, že buď přijdeš o skvěle rozehraný charakter a nebo budeš hrát pořád chcípáčka, s kterým nemůžeš s Karathy vystrčit nos. Trochu mi to zavání tímhle: "Já zblbnutý build nemám a jsem spokojený. Ostatní mají smůlu, protože jsou hrozně neschopní a nezaslouží si mít to co já." Připadá mi to trošičku sobecké. Zbytek co jsi napsal beru. Moc útočné Aulusi a zase se pleteš  . Moje první postava tu byla druidka, kterou jsem hrál dýl, ale prostě v boji byla k prdu  . Založil jsem si Arii a i ta není kdoví co, taky ji chybí featy a šlo by tam jistě něco vylepšit. A za tu dobu co s ní hraju se změnilo tolik věcí.  . Vem si, že ikdyž bude vše sepsané ty úpravy Thalie a tak, tak vždy prostě první postava je testovací a poznávací. S tím opravdu naděláš prd. Kdybys věděl vše dopředu, příjdeš o takové to kouzlo poznávání a objevování. Ale vypsanýma úpravama se minimalizuje, že si někdo dá featy k prdu a nebo skilly k ničemu a podobně. Pokud si to samozřejmě přečte. 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 10:39 15. Sep 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Stejně to nemusíme řešit, podpora pro relevely nebude ani ze strany hráčů ani ze strany týmu. Takže tahle diskuze už nemá smysl.
Nevím, jestli se pletu, ta poznámka se sobectvím nebyla mířena jenom na tebe a už jsem se setkal s názory, kdy hráči tvrdili, že prostě buildově chtějí mít navrch a je dobře, že někteří hrají chcípáčky. Aspoň je na kom se "vozit". A něco jiného je mít pokažený jeden feat a nebo kompletně celý build.
Neber to prosím jako útok na sebe, jen jsem z toho poněkud otrávený a tak reaguju přehnaně. Přijde mi, že kdykoli přijde někdo s návrhem, vyrojí se tuna příspěvků, ve kterých se píše o supportu, nedůvěře, nespravedlnosti, napadnutelnosti, letargii týmu, atd. A všechny změny se dělají jen z nutnosti bez toho, aby se někomu líbily. Proto jsem zklamaný a otrávený a už se mi do žádných návrhů nechce.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 10:54 15. Sep 2012 |
|
|
Já plně chápu, že jsi naštvaný a zklamaný, chtěls něco změnit, myslels to dobře, ale holt dobře myšlené věci jsou často zneužity k tomu špatnému. Neber to jako náš pesimistický a negativní pohled na věc, ono to tak je, je to realita  K tomu vození po slabších postavách, už jsem někde psal, že takové hráče označuju typem "sráč" a pár jich tu je. Holt je to touha si nahonit ego, co už no  . K té nedůvěře vůči DM ohledně supportu, nedůvěře a podobně. To víš jsou DM, kteří ti prostě lžou a jedno takové je stále aktivní (ostatní naštěstí DM už nejsou). Pak se nediv, že se na to třeba já dívám takhle. Což samozřejmě neber jako útok na svou osobu  . Je tu naštěstí dost rozumných DM, s kterýma je to fajn  .
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:33 15. Sep 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Právě proto, že na RP sv+ětě na síle psotavy nezáleži, by měl být relevel povolený. To jaké má nebo nemá featy je ooc zležitost. To že buildaři do toho investovali svůj čas je ooc záležitost. Síla postavy se má odvíjet podle toho co znamená ve světě, ne podle toho co si hráč naklikl na třetím levelu neznalý poměrů. Na RP světě má mít postava možnost se vyvíjet, ne být osekaná krabicoidním systémem, který ti říká když se uklikneš - navždy jsi ztracen.
Názory proti relevelu jsou tu pouze dva.
První: Já tomu nerozumím, stejně bych to naklikl špatně tak nemá cenu to zavádět.
Druhý: Já jsem si piplal svou druhou psotavu aby byla silná, tak nechci aby ti o kterých vím že porazí měli najednou navrch protože by dostali možnost opravit svoje chyby. Ať si založí novou.
Jiné názory proti jsem tu nikde neviděl - když pominu ten ze strany týmu kde je obava ze zneužívání.
Jestli je něco z toho názor hodnotný pro RP server, za který se Thalie vydává? Ne, není.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:42 15. Sep 2012 |
|
|
Prasokralik wrote: Právě proto, že na RP sv+ětě na síle psotavy nezáleži, by měl být relevel povolený. To jaké má nebo nemá featy je ooc zležitost. To že buildaři do toho investovali svůj čas je ooc záležitost. Síla postavy se má odvíjet podle toho co znamená ve světě, ne podle toho co si hráč naklikl na třetím levelu neznalý poměrů. Na RP světě má mít postava možnost se vyvíjet, ne být osekaná krabicoidním systémem, který ti říká když se uklikneš - navždy jsi ztracen.
První: Já tomu nerozumím, stejně bych to naklikl špatně tak nemá cenu to zavádět.
Druhý: Já jsem si piplal svou druhou psotavu aby byla silná, tak nechci aby ti o kterých vím že porazí měli najednou navrch protože by dostali možnost opravit svoje chyby. Ať si založí novou.
Jiné názory proti jsem tu nikde neviděl - když pominu ten ze strany týmu kde je obava ze zneužívání.
Jestli je něco z toho názor hodnotný pro RP server, za který se Thalie vydává? Ne, není. Nezapomínáš náhodou na to že build nemá vůbec význam řešit v závislosti na síle postavy v rámci světa? To že zabiješ solo draka neznamená že jsi věhlasný válečník - ve skutečnosti si nula.... Resp. takový názor je tady přezentován, takže podle něj je to správně.
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:45 15. Sep 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Povolil bych jeden relevel na hrace a ve vyjimecnych pripadech, kdy je zmenou v systemu prokazatelne, ze byla postava vyrazne oslabena (Coz je zrejme dost problematicke posoudit). Mozna to spasi novackovske, nepovedene postavy a kdo se nepouci jednou, nepouci se ani podruhe.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:58 15. Sep 2012 |
|
|
Prasokrálík: Mluvíš mi z duše, přesně takhle to vidím i já.
Shaman: Jo, je pravda, že zabitý drak na Thalii pro svět neznamená, že tvoje postava je dobrý bojovník. Ale není to náhodou spíše chyba systému, že to tak je?
Postavy hrozně rychle expí a sílí a svět je nastaven tak, že zabíjení potvor a vydělávání peněz je v podstatě OOC záležitost. Otázkou je, jestli je dobré se akorát utvrzovat v systému, který je evidentně nedokonalý a jeho chyby bijí do očí. Postavy mají peněz, že neví co s nimi, koupily by si několik baráků ve městě, ale udělat to nemohou, protože je v podstatě IC nemají. 5 postav na epickém levelu, na který se jsou někteří hráči schopni dostat creepením nebo dělání lokací za pár týdnů až měsíců, zabije draka, což je v podstatě něco neobvyklého. Ale chlubit se tím mohou jenom mezi PC, protože je to jen OOC zabití (ať u něj hrají charaktery jak chtějí).
Tohle jsou bohužel všechno chyby, které s sebou systém nese. Proč ale na základě OOC chyb v levelování ještě navíc dělat extrémní rozdíly mezi postavami, které tam IC většinou být nemají?
Je otázkou každého, jak to vidí. Já se podepisuju pod to, co napsal Prasokrálík.
Majky: Souhlas, to by nebyl špatný systém, protože by si ten relevel každý šetřil a nebylo by to ani moc pracné. Problém je spíš v tom, že někteří hráči by otravovali, že ho chtějí podruhé a podobně. A pořád odmítat a být za hrozného "zlouna" taky není pěkné. Nicméně, mi by to až tolik nevadilo.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:49 15. Sep 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Prasokralik wrote: Právě proto, že na RP sv+ětě na síle psotavy nezáleži, by měl být relevel povolený. To jaké má nebo nemá featy je ooc zležitost. To že buildaři do toho investovali svůj čas je ooc záležitost. Síla postavy se má odvíjet podle toho co znamená ve světě, ne podle toho co si hráč naklikl na třetím levelu neznalý poměrů. Na RP světě má mít postava možnost se vyvíjet, ne být osekaná krabicoidním systémem, který ti říká když se uklikneš - navždy jsi ztracen.
Jestli je něco z toho názor hodnotný pro RP server, za který se Thalie vydává? Ne, není. Nezapomínáš náhodou na to že build nemá vůbec význam řešit v závislosti na síle postavy v rámci světa? To že zabiješ solo draka neznamená že jsi věhlasný válečník - ve skutečnosti si nula.... Resp. takový názor je tady přezentován, takže podle něj je to správně. Zase chyba v logice shamane. Když na buildu nezáleží, právě proto by měl být relevel povolený. Pro všechyn stejné podmínky a že se holt nováčci poučí z chyb a budou mít možnost si je opravit není z heldiska RP důležité. Že PBčka ostrouhají? Jop, nebudou si moct tak bezrizikově honit ego na slabších hráčích... to něčemu vadí?
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:58 15. Sep 2012 |
|
|
Ale aby to zas nevypadalo že do tebe jen reju shamane, souhlasím s tebou v tom, že řešit tohle systémově ne jednotlivě přes dm. Přimíchat do toho lidský faktor je zdržovačka a otrava pro obě strany, jak hráče, tak dm.
Uplně by stačilo npc které by povolilo relevel, pokud by postava měla nějaké předem určené platidlo. Třeba krystal duší, kámen zapomnění, artefakt nového života... nebo jakkoliv tu blbost nazvat. Tu by mohl hráč dostat už dle posouzení dm aniž by se dané dm dále muselo starat o technickou stránku věci.
A od toho už lze odvíjet jestli to dostal za lokace/za rp hru/za jiný přínos modulu/jako kompenzaci změn v modulu.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:59 15. Sep 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Prasokralik wrote: ...to něčemu vadí? Když jsi nabušené, NWN a Thalie systému znalé PéBéčko, co chce pojíždět neschopné lowíky (potažmo RP hráče z různých důvodů s nefunkčním buildem), tak je to SAKRA PROBLÉM, kdyby se ti dotyčná postava byla schopná (u)bránit! Víme?! P.S. Argument typu - chceš hrát na Thalii v PvE (případně CvC) systémově schopnou postavu, musíš být powerbuilder co si postavu nahází v toolu před jejím založením a pak pevně drží build (se znalostí manuaálu, NWNwiki a Thalijských úprav) je debilita (to snad nemůže být ani trollovina).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:01 15. Sep 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Nevsim jsem si ze by nekdo byl tak vyrazne proti, aby se z toho dalo usuzovat, ze si honi ego na lowbikach.....
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
Last edited by xxxMajkyxxx on 14:05 15. Sep 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:02 15. Sep 2012 |
|
|
KaTo wrote: P.S. Argument typu - chceš hrát na Thalii v PvE (případně CvC) systémově schopnou postavu, musíš být powerbuilder co si postavu nahází v toolu před jejím založením a pak pevně drží build (se znalostí manuaálu, NWNwiki a Thalijských úprav) je debilita (to snad nemůže být ani trollovina). Samozřejmě, však to psal RoF...
Last edited by Prasokralik on 14:02 15. Sep 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:02 15. Sep 2012 |
|
|
KaTo wrote: Argument typu - chceš hrát na Thalii v PvE (případně CvC) systémově schopnou postavu, musíš být powerbuilder co si postavu nahází v toolu před jejím založením a pak pevně drží build (se znalostí manuaálu, NWNwiki a Thalijských úprav) je debilita (to snad nemůže být ani trollovina). No počkej, nefunguje to teď náhodou přesně takhle? 
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:09 15. Sep 2012 |
|
|
Já si třeba troufnu tvrdit že umím vytvořit systémově silnou psotavu. Přesto mi nevadí a ani nepřijde nefér, aby si hráči, které potkávám a vím že jsou fjan ale holt jim chybí zkušensoti s nwn mechanikou které mám j a jiní, mohli ze své postavičky udělat schopnější. Proč ne? Abych se klepal strachy a budil se doma třikrát v noci zpocený, že mě někdo sundá? Však s možností relevelu pro každého se budu moci adapdovat. A pak to bude o tom kdo je schopný postavit silnější build a vyšperkovat ho, ne o tom, že některé psotavy budou navždy k ničemu.
|
|
Top |
|
Koninho87
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:21 15. Sep 2012 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Prasokralik wrote: Já si třeba troufnu tvrdit že umím vytvořit systémově silnou psotavu. Přesto mi nevadí a ani nepřijde nefér, aby si hráči, které potkávám a vím že jsou fjan ale holt jim chybí zkušensoti s nwn mechanikou které mám j a jiní, mohli ze své postavičky udělat schopnější. Proč ne? Abych se klepal strachy a budil se doma třikrát v noci zpocený, že mě někdo sundá? Však s možností relevelu pro každého se budu moci adapdovat. A pak to bude o tom kdo je schopný postavit silnější build a vyšperkovat ho, ne o tom, že některé psotavy budou navždy k ničemu. *podepíše se mu pod to*
|
|
Top |
|