Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:06 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Relevel
PostPosted: 13:39 16. Sep 2012 
Měšťan
 Profile

Krysak wrote:
Nalkanar wrote:
Tadomekari: z hlavy mě napadá aspoň dalších 6 postav na časovkách, z toho 4 na lvlu 20+. Podíl creepovacích XP mají naprosto minimální. A to já nesleduju každého. Nicméně ty dva měsíce byly jen odhad, kdy je reálné se dostat na lvl 20 dobrým RPením s lidma. Dá se to zvednout samozřejmě na půlrok nebo rok hraní, to už není problém, je otázka, zda vůbec.
BTW: DM odměny se počítají jako creep expy podle všeho :D na to taky pozor :D
BTW2: ono to nakonec nezáleží na tom, na čem se MY shodneme, ale na tom, co Rejty schválí. ;)

Molly: Lidi se můžou polepšit. Tam bych posuzoval, za co byl BAN dán a pak bych teoreticky jeden přestupek promíjel. Někteří mají i neBANové prohřešky a přitom mnohem závažnější si myslím.

1. Je nesmysl vázat na relvl na rejstřík trestů...... to je jako podminovat nákup rohlíků objevením nového transuranu.
2. Už konečně vím, proč když jsem byl nahoře, tak ve chvíli zjištění přítomnosti GM naskočily všem (emoterům) emote jako o život. On to je vlastně creep....:D. Jsme všichni stejní:)

Nesmysl to rozhodně není, relvl by byl za odměnu pro lidi, co opravdu dobře hráli a zaintegrovali svojí postavu, neporušovali pravidla, buggy hlásili, místo toho, aby je využili... A pokud někdo porušil pravidla 5x, tak co tě vede k tomu že by si neudělal powerbuild, při kterém by byl plánovaný relvl?

Reply with quote  

PostPosted: 13:49 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Ragmon wrote:
Nesmysl to rozhodně není, relvl by byl za odměnu pro lidi, co opravdu dobře hráli a zaintegrovali svojí postavu, neporušovali pravidla, buggy hlásili, místo toho, aby je využili... A pokud někdo porušil pravidla 5x, tak co tě vede k tomu že by si neudělal powerbuild, při kterém by byl plánovaný relvl?

Kdopak by určil, jestli dotyčný tvé požadavky splnil? Vedlo by to k nárůstu protekcionalismu, subjetivního pocitu nespravedlnosti a neobjektivity. Cena za takovou věc za takovéto podmínky je příliš vysoká.

Reply with quote  

PostPosted: 14:24 16. Sep 2012 
Měšťan
 Profile

DM? Pranýř? Pokud by někdo měl například jeden lehký přestupek za který mu bylo sebráno 25k XP, měl by stále nárok na relvl. Pokud by však někdo udělal přestupek horší a dostal by třeba ban na 1 měsíc, nárok na relvl by už neměl.

Reply with quote  

PostPosted: 14:33 16. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
Krysak wrote:
2. Už konečně vím, proč když jsem byl nahoře, tak ve chvíli zjištění přítomnosti GM naskočily všem (emoterům) emote jako o život. On to je vlastně creep....:D. Jsme všichni stejní:)

+1 :!: :)

Tak to je asi jak kdo. Osobně na DM reaguji dle toho, co dělá DM. Když tam příjde jen nějaký chlupatý trpaslík, tak ho vyignoruju podobně, jak vyignoruju spoustu jiných trpaslíků z řad hráčů, které neznám. Jen je to o jeden "destruktivní emote" navíc ve stylu *krátce si prohlédne trpaslíka*, čímž jen dám najevo (z určité RP slušnosti), že postava o trpošovi ví, ale nehodlá na něj dále nějak reagovat.

Dodatek o BANech jsem psal pro Mollyšáka, osobně s tím nesouhlasím. Ale na druhou stranu uvažme, že na TH padlo hodně trestů skrz různé právě prasení s lvly postavy, zneužíváním bugů za účelem vyššího creep XP apod., což nejspíše stojí za úvahu, zda takovým lidem poskytnout relevel.

EDIT: a vůbec... argumenty jsou jasné... nastavení bylo nadhozeno, konečné rozřešení stejně dělá tým a ani Krysákovo trollení už nic moc nezmění ;)

Reply with quote  

PostPosted: 17:25 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Ok vysvětlim na příkladu rdd / sorcka, protč relvl ne.....

1. udělám si sorcku / rdd nejdřív tam naperu 21 lvl zaklínače a pak 10 lvl RDD - to se expí slušně, lidé mne berou do party, protože jsem užitečný.

Milý pane GM byl jsem hodný emotuji jak se patří, mohl bych relvl?

2. Udělám si to samé jen tentokrát tam naperu 12 lvl sorcky a pošlu tam 10 lvl RDD, a pak dorazím sorcku....

Co se stalo? ta první varianta byla expitelná, ta druhá varianta byla na expení otřesná, nikdo mne tam moc nechtel, protože jsem nic neuměl atd..... výsledek? pro někoho stejný, pro jiného diametrální.
Ta první sorcka má dva utoky a rdd je opravdu spíš slušivý doplněk..... Ta druhá sorcka ma utoky tři, vyšší ab a může být velmi slušný bojovník na blízko.
Počet lvl stejný, stejné jsou i povolaní a jejich poměr, jen chytrou volbou se stal build o 30% silnější.

Relvl prostě ne .... a pro všechny ne.

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Krysak wrote:

1. udělám si sorcku / rdd nejdřív tam naperu 21 lvl zaklínače a pak 10 lvl RDD - to se expí slušně, lidé mne berou do party, protože jsem užitečný.

Milý pane GM byl jsem hodný emotuji jak se patří, mohl bych relvl?

2. Udělám si to samé jen tentokrát tam naperu 12 lvl sorcky a pošlu tam 10 lvl RDD, a pak dorazím sorcku....

Co se stalo? ta první varianta byla expitelná, ta druhá varianta byla na expení otřesná, nikdo mne tam moc nechtel, protože jsem nic neuměl atd..... výsledek? pro někoho stejný, pro jiného diametrální.
Ta první sorcka má dva utoky a rdd je opravdu spíš slušivý doplněk..... Ta druhá sorcka ma utoky tři, vyšší ab a může být velmi slušný bojovník na blízko.
Počet lvl stejný, stejné jsou i povolaní a jejich poměr, jen chytrou volbou se stal build o 30% silnější.

Docela pravda, nebo co napřiklad varianta palach sila zmena na palach na char podobny problem.

Reply with quote  

PostPosted: 17:43 16. Sep 2012 
Měšťan
 Profile

Krysak wrote:

Teď dodám já příklad ano?
Já jsem chudák hloupý hráč, co hraje NWM poprvé. Jezdím ale na LARP, tak RP ovládám skvěle. Rychle jsem se tedy zaintegroval do společnosti, udělal jsem si spoustu přátel, kteří mě berou na výpravu, protože to jsou přátelé a nemusím tam být zrovna užitečný. Taky jsem se již dozvěděl spoustu krásných IC informací. Najednou jsem ale lvl 30 a kvůli tomu, že jsme nezkušený hráč mám build na ho*no. Protože už tady hraju nějakou dobu, lidi ode mne očekávají, že je někam třeba vezmu, když jsem ten epic lvl, nebo že jsme schopen zajistit jim něco... ale já nejsem a nemůžu jít nikam s postavami se stejným lvlem, protože tam okamžitě umřu a nic neudělám. Tak se nudím a nevím co s tím. Postava je ale již dobře vylevlená, má 3 crafty na max, má spousty přátel a zastává důležitou pozici v guildě. Tak tedy novou nechci, ale nemůžu relvl, protože se vždy najde nějaký debil, co by toho zneužil.

To máš stejné, jako kdyby se přestaly prodávat pistole na vlastní obranu, protože jednou s ní někdo někoho zastřelil. :weap_uzi: (ilustrační smajlík)

Reply with quote  

PostPosted: 18:05 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Ragmon wrote:
Krysak wrote:

Teď dodám já příklad ano?
Já jsem chudák hloupý hráč, co hraje NWM poprvé. Jezdím ale na LARP, tak RP ovládám skvěle. Rychle jsem se tedy zaintegroval do společnosti, udělal jsem si spoustu přátel, kteří mě berou na výpravu, protože to jsou přátelé a nemusím tam být zrovna užitečný. Taky jsem se již dozvěděl spoustu krásných IC informací. Najednou jsem ale lvl 30 a kvůli tomu, že jsme nezkušený hráč mám build na ho*no. Protože už tady hraju nějakou dobu, lidi ode mne očekávají, že je někam třeba vezmu, když jsem ten epic lvl, nebo že jsme schopen zajistit jim něco... ale já nejsem a nemůžu jít nikam s postavami se stejným lvlem, protože tam okamžitě umřu a nic neudělám. Tak se nudím a nevím co s tím. Postava je ale již dobře vylevlená, má 3 crafty na max, má spousty přátel a zastává důležitou pozici v guildě. Tak tedy novou nechci, ale nemůžu relvl, protože se vždy najde nějaký debil, co by toho zneužil.

To máš stejné, jako kdyby se přestaly prodávat pistole na vlastní obranu, protože jednou s ní někdo někoho zastřelil. :weap_uzi: (ilustrační smajlík)

Hrát takovou postavu tak dlouho a pak z ní udělat ultra masera by asi nebylo fer, co myslíš? Už by to nebyla ta postava, co si vše vydobila svými jinými vlastnostmi, než bojoovými. Neměla by svou historii, svou oroginalitu v chybách při jejím buildování. Jako RP hráč bych nikdy nechtěl násilím menit historii mé postavy a každou jizvu na jejím těle, byla by to destrukce její identity a originality.
Z hlediska RP je relvl násilné vniknutí do integrity vývoje, ne každý má být silný, originalita by měla mít přednsot.

Reply with quote  

PostPosted: 18:06 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Krysak wrote:
Hrát takovou postavu tak dlouho a pak z ní udělat ultra masera by asi nebylo fer, co myslíš? Už by to nebyla ta postava, co si vše vydobila svými jinými vlastnostmi, než bojoovými. Neměla by svou historii, svou oroginalitu v chybách při jejím buildování. Jako RP hráč bych nikdy nechtěl násilím menit historii mé postavy a každou jizvu na jejím těle, byla by to destrukce její identity a originality.
Z hlediska RP je relvl násilné vniknutí do integrity vývoje, ne každý má být silný, originalita by měla mít přednsot.

no to je zase kec...

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 18:08 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Prasokralik wrote:
Krysak wrote:

no to je zase kec...

Bavil se s tebou někdo? Zalez si do spamu a sexpuj si tam díky:)

Reply with quote  

PostPosted: 18:10 16. Sep 2012 
Šlechtic
 Profile

Ideální by bylo zabanovat všechny creepery, pak by zůstali jen slušní hráči a relevel by se mohl dávat každému na požádání.

Reply with quote  

PostPosted: 18:10 16. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Prasokralik wrote:
Krysak wrote:

no to je zase kec...

No je to strašnej kec *souhlasí s PK*

Reply with quote  

PostPosted: 18:11 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Ok jelikoz ja rp beru spise jako kořeni nwnka nez jeji zaklad bych řekl že tenhle nazor je invidualisticky. Ale vesměs mas pravdu na jinych serverech krom těch pvp jsem nezažil možnost relevelu. Jen ve vyjmecnych připadech např když proměnili palacha v nemrtveho(zmena buildu na cernneho strazce) nebo při bugnuti rdd(jak při padu pod lvl a nahozeni lvlu někdy bugnou staty.) Takze kdyby se tu zavedl relevl urco uz by to nebyl rp server. Nezapadl by do vyznamu toho slova.

Reply with quote  

PostPosted: 18:20 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Decka wrote:
Ideální by bylo zabanovat všechny creepery, pak by zůstali jen slušní hráči a relevel by se mohl dávat každému na požádání.

Existuje dost serveru s maximalkou 5 hracu :) Tak proc ne i tenhle.
Nebo jinak kdyz chces necreepery jdi na eq tam snad ani creepit nejde.

Last edited by Tadomekaari on 18:24 16. Sep 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:23 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
mNo je to strašnej kec *souhlasí s PK*

Jasný, jeden den by to bylo: "My se ale nějak domluvíme, určitě najdem řešení."
Další den by to bylo pro relvl: "Zhyn bídný synu zla mým mečem plamenným!." (Jasně, ještě včera jsem měl specku na kladivo a plátovou zbroj jsem mohl poponášet na stojanu před sebou.)

To mi připomína více scénu z Transformers, než RP serveru.

Tadomekaari to řekl skvěle. Líp to nenpíšu.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]