|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Shifter
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 19:31 12. Mar 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
Jeden z důvodů by to bejt mohl. Videl jsem na tohle tema i nejakej dokument, kde se tim primo zabyvali. Badatel byl pritomnej u poprav, padla gilotyna a ihned hlavu polozili na lavici a von na ni mluvil a zadaval lehke rozkazy (napr sleduj prst, mrkni kdyz to nebo tamhleto). Nerikam ze hlava po useknuti slysi nebo tak, ale rozhodne o bylo zajimave. Taky je to nejakej patek, co jsem to videl. Takze doufam, ze se na me hned nezesype tucet oponentu, ze tak to nebylo. Tady se totiz strasne rychle flamuje a ted nemyslim na chlastani 
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 19:43 12. Mar 2008 |
|
|
Shifter wrote: Takze doufam, ze se na me hned nezesype tucet oponentu, ze tak to nebylo. Nebudeš v tom sám 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 20:26 12. Mar 2008 |
|
|
todle me zajima, uz se tesim co zjisti Daanri od doktoru  akorat me nenapúada jak nekde ve stredoveku (nebo i za ty revoluce) poznali ze ta hlava este vnima, takze hlavni duvod proc ji zvedali to asi nebyl. Rad se ale priucim
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 22:18 12. Mar 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Myslim že v tý době jim to bylo úplně jedno jesli žije nebo ne  spíš ji zvedli aby lidi věděli že je popraven opravdu popraven.. i když to je taky blbost 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 22:31 12. Mar 2008 |
|
|
Odstrašující případ?? *Kat pyšně zvedne hlavu a ukáže jí přihlížejícímu davu* Kerej šmejd eště bude chtít takle skončit,hmm?!?!  Myslim že to fungovalo dobře  Asi tak jako dyž Viléma Wallace rozčtvrtili a kusy vystavili ve všech větších městech 
_________________ acc.: skarbi Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 22:46 12. Mar 2008 |
|
|
No uz staroveky rimania mali vcelku pokrocilu chirurgiu, resp nastroje ktore sa pouzivali vtedy, sa pouzivaju v trochu zmenenej podobe este teraz. Minule som nato pozeral vcelku pekny dokument. Gilotina je vec tak okolo roku 1800 a vtedy bolo znamych uz vcelku dost veci z oblasti mediciny.  Ako vcelku ma tato problematika zaujala, pokecam s kolegami a uvidime naco prideme. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 23:00 12. Mar 2008 |
|
|
No jo, rimani meli dobry nastroje (myslim ze podobne i stary rekove), Egyptani taky dobry chirurgove a pak prisel pad rise, stredovek a medicina se soupla o 5000 let zpatky. Otazka je co zjistili o vnimani useknuty hlavy, je docela sranda ze jediny odvetvi kde se snad nikdy vyvoj neposunul zpet je umeni muceni a poprav
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
human_wreck
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 23:19 12. Mar 2008 |
|
|
Osobně bych řekl, že posunulo. Ve středověku už to rozhodně nebylo tak kreativní, jako ve starověku. Žádnej inkvizitor třeba nezavřel obět do plechový krávy a nezatápěl pod ní 
_________________ Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 23:53 12. Mar 2008 |
|
|
Tak myslim si že kolegové doktoři potvrdí že mozek pak ještě nějakou dobu vnímá, což potvrzuje i několik zdrojů. Ale rád se dozvim nějaký podrobnosti  Těžko říct no kde je pravda... prvotní efekt byl určitě "důkaz" že dotyčnej byl popraven, a kdy přišli na to že mozek ještě vnímá to nevim, třeba když popravenej vypláznul naštvaně jazyk na kata  ) Nicméně pořád čekam na vyjádření lol dějepisáře Rejtyho 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 10:47 13. Mar 2008 |
|
|
human_wreck wrote: Osobně bych řekl, že posunulo. Ve středověku už to rozhodně nebylo tak kreativní, jako ve starověku. Žádnej inkvizitor třeba nezavřel obět do plechový krávy a nezatápěl pod ní  zjevně víš o inkvizitorech málo... byli to jedni z nejnápaditějších lidí ve středověku ale vždycky záleží na účelu... ve starověku se obvykle mučilo z jiných důvodů a obvykle to vedlo ke smrti mučeného... inkvizitor potřeboval doznání a spolupráci, musel získat souhlas oběti s obviněním... rozhodně se to posunulo vpřed
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 10:50 13. Mar 2008 |
|
|
oficiální prohlášení stříbrného draka k mučení: stříbrný drak žádné mučení nepoužívá, protože kohokoli se dotkne, ten se rovnou rozprskne na kusy PS: chcete-li se k něčemu přiznat, udělejte to předtím, než potkáte stříbrného draka. potom už je pozdě... 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
human_wreck
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 13:00 13. Mar 2008 |
|
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Prodavacka jidla Posted: 14:22 13. Mar 2008 |
|
|
Tak jo, abych jakožto dějě(s)pravný kronikář nezůstal mimo mimo téma (tedy mimo offtopic  ) Jsem přesvědčen, že sťatá a odkutálená hlavička ještě pár vteřin toho navnímá docela dost... i když se samozřejmě neodvažuji spekulovat, co se jí v tu chvíli honí. To máte jako s kapříkem a talířem (oboje v tom původním, nikoliv finančním významu). Občas se taktéř zavrtí, nervy jsou fascinující...ač netuším jak...opravdu se těším, co na to řekne konzorcium lékařů. 
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|