|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Prasokralik
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 10:04 21. Oct 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
KaTo wrote: J.F.Payne wrote: No jo, ale pokud se mění jen fyzická forma měňavce, měl by se skill v proměně lišit jen o koboldův bonus z obratnosti proti původní výši cross-skillu. No jo, ale ona se NEMENI jen fyzická forma, víme?Měňavec v proměně do dridera není Tonda Alderingů, co vypadá jako drider. Ale JE driderem, který si pamatuje, že v původní formě je Tonda Alderingů. V proměně má drideří redukce, imky, schopnost sesílat temnotu, atd. Dokonce by měl umět mluvit (a rozumět) drowsky. Narozdíl od původního Tondy Alderingů...ten si může leda pamatovat, že v proměně do dridera rozumí tý hatmatilce černých elfů (teda pokud se tu řeč nenaučí separátně). A to platí pro všechny proměny. Třeba do draka  . Tj. pokud se měňavec do něčeho mění, získává jeho schopnosti, znalosti, etc. vcelku. Pokud má proměna kobolda schopnost pokládat pasti, znamená to, že "kobold, který si pamatuje, že je i Tonda" má, narozdíl od Tondy, schopnost sestavit past, aniž by si amputoval prsty a dokonce do ní něco chytil  . To že engine NWN v proměně nedovoluje manipulaci s jakýmikoli předměty (vyjma lektvarů) je věc druhá. S tím dridrem by mě zajímalo jak by to skoulelo slavné podtemno. Jestli by se s ním normálně bavili jakožto s přátelským obyvatelem podtemna, nebo by ho pojeli protože přece /pc faction dislike ho šoupne jako červeného. Booya!
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 11:02 21. Oct 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Prasokralik wrote: ... S tím dridrem by mě zajímalo jak by to skoulelo slavné podtemno. Jestli by se s ním normálně bavili jakožto s přátelským obyvatelem podtemna, nebo by ho pojeli protože přece /pc faction dislike ho šoupne jako červeného. Booya! Podtemno...které jsem kdy potkal já, tak většinou RPilo, takže DOUFÁM, že i v tomto případě bysme to proběhlo podobně ve hvězdičkách. P.S. Ale díky za věcnou připomínku, abych až vlezu do podtemna, všem drowům znegoval "dislike"  . Jak říkají naši budoucí západní sousedé: "V milosrdného Alláha věř, ale velblouda si uvazuj!"
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 11:56 21. Oct 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
KaTo wrote: Prasokralik wrote: ... S tím dridrem by mě zajímalo jak by to skoulelo slavné podtemno. Jestli by se s ním normálně bavili jakožto s přátelským obyvatelem podtemna, nebo by ho pojeli protože přece /pc faction dislike ho šoupne jako červeného. Booya! Podtemno...které jsem kdy potkal já, tak většinou RPilo, takže DOUFÁM, že i v tomto případě bysme to proběhlo podobně ve hvězdičkách. P.S. Ale díky za věcnou připomínku, abych až vlezu do podtemna, všem drowům znegoval "dislike"  . Jak říkají naši budoucí západní sousedé: "V milosrdného Alláha věř, ale velblouda si uvazuj!" když povypínáš dislike, druhé straně zůstáváš furt nepřátelskej, ergo ani utok pokud ty sis to na své straně zrušil není proti pravidlům - to už je tvá starost
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 16:08 21. Oct 2012 |
|
|
KaTo wrote: No jo, ale ona se NEMENI jen fyzická forma, víme?Měňavec v proměně do dridera není Tonda Alderingů, co vypadá jako drider. Ale JE driderem, který si pamatuje, že v původní formě je Tonda Alderingů. V proměně má drideří redukce, imky, schopnost sesílat temnotu, atd. Dokonce by měl umět mluvit (a rozumět) drowsky. Narozdíl od původního Tondy Alderingů...ten si může leda pamatovat, že v proměně do dridera rozumí tý hatmatilce černých elfů (teda pokud se tu řeč nenaučí separátně). A to platí pro všechny proměny. Třeba do draka  . Mohl bych se jen zeptat na zdroj těchto informací?
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 16:18 21. Oct 2012 |
|
|
Bahnak wrote: KaTo wrote: No jo, ale ona se NEMENI jen fyzická forma, víme?Měňavec v proměně do dridera není Tonda Alderingů, co vypadá jako drider. Ale JE driderem, který si pamatuje, že v původní formě je Tonda Alderingů. V proměně má drideří redukce, imky, schopnost sesílat temnotu, atd. Dokonce by měl umět mluvit (a rozumět) drowsky. Narozdíl od původního Tondy Alderingů...ten si může leda pamatovat, že v proměně do dridera rozumí tý hatmatilce černých elfů (teda pokud se tu řeč nenaučí separátně). A to platí pro všechny proměny. Třeba do draka  . Mohl bych se jen zeptat na zdroj těchto informací? No, nevím, nakolik je to pravda, ale je fakt, že koboldí proměna má sneak attack, který by umět neměla, pokud by šlo jen o tvaru těla.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 16:45 21. Oct 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
to Bahnak: Jukni na první odstavec na Wikině. Ne že by mi ta angličtina zrovna seděla (na mě až moc Shakespearovská), ale byl bych strčil (raději tvoje  ) prsty do ohně, že jsem se v překladu významu co je shifter nesekl (ty hlášky o Duši, že právě ta určuje, tj. definuje šiftera a ne jeho forma/vzhled). Jinak co vím, tak na Thalii "shifterská magie" nemá reálie (a já to vím  , bavil jsem se o tom s DG  , když jsem shiftera zakládal). ( edit: Shifteři tu mají svá NPC (nemyslím tím zrovna Dubomora), ale jinak se tým shiftery nezabýval natolik, aby řekl TOHLE je shifter) to Caehan: Když si projedeš všechny proměny, tak zjistíš, že některý umí věci o kterých se běžnému smrtelníkovi ani nezdálo  . A snejk u kobolda je nic oproti schopnostem třeba v Nemrtvých nebo Golemých a vlastně i Démoních shiftech... Btw - u démonských shiftů je další důkaz, že se měňavka MĚNÍ zcela (tj. se stává tím v co se mění) - v proměně do Rakashy je totiž Shifter "vykositelný" požehnanou šipkou z kuše, stejně jako Rakaší NPC (věci jako imka na 1-8 kruh kouzel, je už taková třešnička  na dortu).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 17:19 21. Oct 2012 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Description: (PRESTIGE CLASS) A shifter has no form they call their own. Instead, they clothe themselves in whatever shape is most expedient at the time. While others base their identities largely on their external forms, the shifter actually comes closer to their true self through all of their transformations. Of necessity, their sense of self is based not on their outward form, but on their soul, which is truly the only constant about them. It is the inner strength of that soul that enables them to take on any shape and remain themselves within.
Nejsem si 100% jist KaTovou interpertací. O jazyku, znalostech tam moc není. Pokud GM rozhodla, že to tak je v pořádku, osobně se nedomnívám, že by mohl shift naučit jazyk. To by muselo být tak, že před tím někoho z drowu zabije a tim zařadí jeho podbu a identitu mezi své proměny. To však jsou jiné nestvůry než popsané shifter ve wikině.
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|
XŠevyX
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 17:31 21. Oct 2012 |
|
|
_________________ ============= Seart
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 18:47 21. Oct 2012 |
|
|
XŠevyX wrote: Normálka thalijského fora 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 19:35 21. Oct 2012 |
|
|
WIKI wrote: Description: (PRESTIGE CLASS) A shifter has no form they call their own. Instead, they clothe themselves in whatever shape is most expedient at the time. While others base their identities largely on their external forms, the shifter actually comes closer to their true self through all of their transformations. Of necessity, their sense of self is based not on their outward form, but on their soul, which is truly the only constant about them. It is the inner strength of that soul that enables them to take on any shape and remain themselves within. Češi při překladu hry použili toto: Quote: Měňavec (Prestižní Povolání) Měnavec nemá žádnou podobu kteou by mohl nazývat vlastní. Namísto toho mění podobu podle toho, která je právě nejvýhodnější. Zatímco ostatní zakládají svou totožnost na vnějším vzhledu, měnavci se více přibližují svému pravému já. Jejich pocit jediněčnosti není založena na vzhledu, ale na jejich duši, která jediná se u nich nemění. Právě vnitřní síla této duše jim umožňuje převzít jakoukoliv podobu a zůstat v ní sami sebou. Je mi jasné že text českých překladatelů není nejideálnější, na druhou stranu v něm (kromě malého gramatického překlepu) nehledávám chybu v objemu, tedy bohužel je tvrzen právě opak toho co píše Kato. Na druhou stranu netuším jak je to na Thalii v podání DG. Podle standartních pravidel a nastavení NWN je totiž z výše uvedeného jasné, proč třeba právě kobold nemá možnost pokládat pasti - je to zkušenost (skill) který postava prostě neumí použít, byť pro to má kobold rozhodně atributové i vrozené předpoklady. 
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Kobold a past? Co to je .? Posted: 19:38 21. Oct 2012 |
|
|
To už se tu řešilo... šlo by o shiftera, který v tom skillu má alespoň jeden bod.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|