Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:20 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 271 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
Author Message
 Post subject: Re: Chyby v Alchymii
PostPosted: 13:00 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

-RoF- wrote:
J.F.Payne wrote:
Levňoučký lektvar rez přidává +1 ke všem záchranným hodům. Na tom by nebylo nic extra, kdyby se efekt lektvaru nekumuloval. Deset vypitých lektvarů tak znamená +10 k savům. Lektvar vyjde na pakatel.

Domnívám se, že jde o bug.

Fíha to opravdu funguje? A používá se to? Hmmm fajné.

Tohle mi nefungovalo... před půlrokem ještě :) n

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 13:00 25. Oct 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Levňoučký lektvar rez přidává +1 ke všem záchranným hodům. Na tom by nebylo nic extra, kdyby se efekt lektvaru nekumuloval. Deset vypitých lektvarů tak znamená +10 k savům. Lektvar vyjde na pakatel.

Domnívám se, že jde o bug.

Ohlašování zneužitelných bugů na veřejné forum je zakázáno.
Tohle jsi měl poslat přímo kucikovi PM.

Právě jsi ted vlastně veřejně všem napsal návod jak bugovat - tedy obcházet systém a za to bys měl dostat trest tomu odpovídající !!!!

Reply with quote  

PostPosted: 13:02 25. Oct 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Tzn. žádné flakony nejdou použít na jiné pc v partě?
To je škoda... minimálně bych rád flakonama boostoval postavy v proměně.

Reply with quote  

PostPosted: 13:04 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

Shaman88 wrote:
Tzn. žádné flakony nejdou použít na jiné pc v partě?
To je škoda... minimálně bych rád flakonama boostoval postavy v proměně.

Zkoušeli jsme jen LEU a to na druhé nefunguje

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 13:32 25. Oct 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Ohlašování zneužitelných bugů na veřejné forum je zakázáno.
Tohle jsi měl poslat přímo kucikovi PM.

Právě jsi ted vlastně veřejně všem napsal návod jak bugovat - tedy obcházet systém a za to bys měl dostat trest tomu odpovídající !!!!

Přijde mi, že buď trolluješ nebo máš na Jona spadeno.

1) Jon si nebyl jistý, jestli se jedná o bug a tím, že ho napsal na forum uvedl na pravou míru ty, kteří toho systému už po dlouhou dobu užívají, aniž by věděli, že je chybný. Z tvého pohledu je to u těch ostatních teda v pořádku a Jon se zachoval špatně podle teorie "pokud vím o bugu jen já, je vše OK a nic neporušuju"?

2) Nikde v rejstříku častých prohřešků nevidím, že by tohle bylo výslovně zakázáno.

3) Trest za něco takového mi připadá asi tak stejně logický, jako trestat scénáristu detektivky za to, že v podstatě podává ostatním návod k trestným činům.

4) Pokud bys Jona potrestal, musel bys potrestat i všechny ostatní, kteří toho doteď využívali (podle toho, co jsi napsal výše, nějaký dobrý úmysl nebo neznalost omluvou zjevně není). Navíc ještě s přirážkou za to, že chybu nenahlásili.

Nechci do tebe nějak šít, ale to, co jsi napsal, mi přijde přemrštěné a akorát to příště kohokoli znechutí od toho, aby vůbec něco hlásil.

Jinak máš ale pravdu v tom, že zneužitelné chyby by se pro příště asi měly hlásit soukromě kucíkovi.

Reply with quote  

PostPosted: 13:39 25. Oct 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Ať se ale vrátím k tématu flakónků a jejich využití.

Podle mě jsou na to dva pohledy - jeden systémový a druhým je IC hledisko.

Systémově jsem jasně proto, aby se dalo léčit ostatní PC jen lékárničkami, protože jinak by naprosto ztratily smysl a byla by to další rána pro ty, kteří si do léčení dali nějaké body. Přišli by totiž o veškeré výhody, které doteď proti prostým uživatelům alchymie měli.

Herně je ale celkem nepředstavitelné, že v půlce boje naběhnu s obvazem a začnu bojovníkovi se štítem a mečem v ruce obvazovat rány, mezitím co on se pere jako o život se třemi tygry. To už je opravdu logičtější, že mu podám lektvar k ústům a on se bude chvíli jen bránit a vypije ho. O nějakém nahazování léčivé tekutiny na plnoplát s hojivým účinkem nemůže být samozřejmě ani řeči. :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 13:46 25. Oct 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Aule, na stránkách je někde napsáno že zneužitelné bugy se musí hlásit kucikovi.
Je fakt, že jsem se toho chytl celkem dost... přišlo mi že styl jakým ten příspěvek byl napsán přímo vybízel k bugování.
Nejde o potrestání, protože z následné diskuse vyplynulo že tyto bugy jsou veřejné tajemství.
Tzn. byl bych jen rád kdyby se celá diskuse včetně nahlášení této věci smazala.

A já se postarám aby to bylo co nejdřív opraveno.

Reply with quote  

PostPosted: 13:50 25. Oct 2012 
Šlechtic
 Profile

O této chybě už se dávno ví.Už se to někde probíralo na foru.

Stránka 11 a sám si Shamane o této chybě diskutoval tak nevim co tu řešíš.

Reply with quote  

PostPosted: 14:17 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
... jen lékárničkami, protože jinak by naprosto ztratily smysl a byla by to další rána pro ty, kteří si do léčení dali nějaké body. Přišli by totiž o veškeré výhody, které doteď proti prostým uživatelům alchymie měli.

Nevidím moc do této problematiky, ale podle mého pro creepera ty lékárny vždy vyjdou lépe. Dá si tam XY bodů, pak zakoupí lékárnu v hodnotě (a ted me opravte) 100gp za lékárnu +1/+3? Každopádně jsem tu asi nenarazil na lékárnu co by stála víc jak 200gp/ks.

Léčení v ampuli - je mnoho druhů léčení od li až po leu. S tím že Leu stojí jen katalyzator 1000gp/ks (a léčit se přes ampuli nedá - dobře tak), li stojí kolik, 100gp/ks? a léčí 20hp.

Takže i kdyby šlo léčení cpát do ampulí, furt se ti vyplatí lékárny. Nehledě na to že deset lékáren máš nakoupeno za jedno kliknutí. Deset ampulůí ti trvá vyrobit 5minut + mít suroviny.
Tedy, dle mého názoru léčení v ampulích zabere více času na výrobu a je dražší, tedy neohrozí to hráče, kteří vkládájí body do léčení.
+ lékárná má více efektů. Léčení z alchymie jen léčí.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 14:30 25. Oct 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Pokud je to takhle, tak nemam zadny problem s tim ze by se zavedlo leceni PC i pomoci ampuli. :)

Reply with quote  

PostPosted: 14:30 25. Oct 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ono v craft lektvarech máš i něco na způsob fullhealu. Kdybys ten mohl používat v boji na všechny členy party, tak bys mohl mít kohokoliv v partě jako regulerního healera a mohl by to být jakýkoliv class. Což by v důsleku znamenalo, že explicitně zaměřená postava jako healer by ztratila smysl.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

-darkvision- wrote:
Nevidím moc do této problematiky, ale podle mého pro creepera ty lékárny vždy vyjdou lépe. Dá si tam XY bodů, pak zakoupí lékárnu v hodnotě (a ted me opravte) 100gp za lékárnu +1/+3? Každopádně jsem tu asi nenarazil na lékárnu co by stála víc jak 200gp/ks.

Léčení v ampuli - je mnoho druhů léčení od li až po leu. S tím že Leu stojí jen katalyzator 1000gp/ks (a léčit se přes ampuli nedá - dobře tak), li stojí kolik, 100gp/ks? a léčí 20hp.
Nevidím moc do alchymie, leč mé herní zkušenosti praví, že výroba jedné lahvičky LI stojí pod 50 zlatých a léčí 20 životů. (1)

A druhé mé herní zkušenosti, dané nesilovým buildem taktéž praví, že 10 lahviček LI váží jednu libru (nebo kilo nebo co ot tu je za šílené jednotky které nikdo nepoužívá a ještě méně lidí se v ních vyzná). Nu, oproti tomu 10 lékáren je, jestli se hodně nepletu, váha pět krát težší.

Samozřejmě, silové zaměstnání to nemusí trápit...

Nu a do třetice: taktéž jsem slyšel, že si silové postavy nechávájí vařit do toho druhého typu sklenic - co jich lze nakládat na sebe rovných 50 kusů. Úspora místa v inventáři na loot a trofeje je pak značná - opět bonus oproti lékárnám (max 10 ks na balík).

Tak jest, dohovořil jsem, aneb jak pravil Vinetou: "Uff, uff, hough!"

(1) Nejlepší poměr cena vs léčení je 1 zlatý za 1 život. Resp. výhodnější cenu jsem nenalezl (plus samozřejmě, pečené maso - někdy mám pocit, že mi postava musí puknout, jak vždy zbaští opečeného jezevce a whuůůůůů - už je zase zdravá!). :D

edit: Poznámka č. 1.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Last edited by pavad on 14:36 25. Oct 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

Až se zavede léíčení ampulema, všechny lékárničky z invu vyházím...

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 14:52 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Ono v craft lektvarech máš i něco na způsob fullhealu. Kdybys ten mohl používat v boji na všechny členy party, tak bys mohl mít kohokoliv v partě jako regulerního healera a mohl by to být jakýkoliv class. Což by v důsleku znamenalo, že explicitně zaměřená postava jako healer by ztratila smysl.

O tom craftovým lektvaru se bavíme o Leu nebo ještě o nějakým silnějším? Pže Leu, jak zde bylo psáno, přes ampuli nefunguje - což si myslím že je správně takto nastaveno.

to pavad:
1) Máš pravdu. Li které ti vyléčí 20hp stojí pouze 42gp(si ty ceny nepamatuji nazpaměť ještě)/katalyzátor (+potřebuješ byliny).
Pro srovnání tedy na vyléčení 40hp -> 2x ampule li. 20ampulí = 10minut craftu, cena 840gp ; člověk s 20ti body +lékárna = vyléčení 40hp - stačí ti na to 10lékáren, cena 1000gp + tě jenom neléčí.

Já osobně používám bud leu a nebo lékárny.

2) Co se týče váhy, máš pravdu. Ale zde srovnáváme ampule vs lékárna - 50lékáren váží 25liber, 50ampůlí váží 25liber - netřeba řešit.

3) ampule vs lahev - 50ampulí váží 25liber, ale ušetří ti místo (8čtverečků) ; 50lahví ti místo neušetří, ale ušetří ti zas váhu
Mám dexovku, takže vše tahám v lahvích víceméně. (vím o čem tedy mluvíš, problém s invem mám, ale to je asi tím že jsem alchymista :biggrin: )

Nicméně pokad použiješ ampuli, ztratíš jedno kolo v boji, pokad použiješ lektvar, neztrácíš celé kolo.

Beru to vše z pohledu své postavy - dexovka/top alchymista - co se vyplatí/nevyplatí

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 14:55 25. Oct 2012 
Bůh
 Profile

kucik wrote:

Jednoznačně nepovolovat lečení druhá v parte ampulema.
V jedný ruce meč v druhá štít. Drak na krku smrt před očima a zlodej v partě:
*rozbil mu o hlavu flakón, hojivý lektvar se rozlévá po těle a hojí nejen rány z boje ale i po rozbitém skle*
Jasně, že to má logiku, proč to nejde. Případně to dovolit mimo combat.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 271 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]