|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 15:00 25. Oct 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
-darkvision- wrote: O tom craftovým lektvaru se bavíme o Leu nebo ještě o nějakým silnějším? Pže Leu, jak zde bylo psáno, přes ampuli nefunguje - což si myslím že je správně takto nastaveno.
Jo, leu (léčí 200hp pro neznalé). Chtěl jsem jen zdůraznit, že kdyby šlo aplikovat na členy party, tak by se jen blázen, nebo lowik tahal s lékárnama.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 08:01 26. Oct 2012 |
|
|
Nezapomeňme taky na takovou maličkost, že pokud se lékárna použije v boji, neléčí 20+vlastnost léčení, ale pouze vlastnost léčení+k20 (čistě teoreticky je to ten samý vzoreček až na to, že mimo boj je automatický úspěch, že?).
Takže použít lékárnu v boji může mít i horší efekt, jako použití li v boji.
Z mého hlediska určitě nepovolit léčení druhých PC v boji ampulkami (mimo boj je mi to buřt)
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 09:20 26. Oct 2012 |
|
|
Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 09:52 26. Oct 2012 |
|
|
No že ty jedy a nemoc v boji někoho brutálně trápí  . Jasně, pokud by lékárna rušila i postihy pak by to bylo něco jiného, ale v tomto nastavení by byly lékarny prakticky k ničemu a body v dovednosti léčení taktéž.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 10:32 26. Oct 2012 |
|
Joined: 01:45 08. Dec 2008 Posts: 145 Location: Břevnovský klášter
|
Caehan wrote: Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem. Pokud se použije lékarna včas, ještě před vypuknutím nemoci, tak ti to neubere žádnou vlastnost.
_________________ Červená Markita
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 10:41 26. Oct 2012 |
|
|
Snekoun wrote: Caehan wrote: Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem. Pokud se použije lékarna včas, ještě před vypuknutím nemoci, tak ti to neubere žádnou vlastnost. No jo Šneku, ale zase první negativní vliv nemoci (první hod) si hážeš za relativně dlouho poté co tě bubák nakazí. Většinou je dávno po boji a házíš si s automatickou 20cítkou. S ohledem na TO nemocí pak zpravidla staří 1 - 10 bodů v léčení a jsi za vodou, jed je jiná věc a některé podtemňácké potvory mají jedy, že z nich mám dodnes divoké spaní (viva duergar  ). U jedu máš negativní efekt okamžitě a čas do dalšího hodu je rovněž kratší než u nemoci, ale tady už se zase více vyplatí lektvat protijed a jiné léčítka než lékárna, která sice léčí HP a odstraňuje chorobu a jed, ale s ničím jiným si neporadí.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 10:54 26. Oct 2012 |
|
Joined: 01:45 08. Dec 2008 Posts: 145 Location: Břevnovský klášter
|
Theogil I wrote: Snekoun wrote: Caehan wrote: Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem. Pokud se použije lékarna včas, ještě před vypuknutím nemoci, tak ti to neubere žádnou vlastnost. No jo Šneku, ale zase první negativní vliv nemoci (první hod) si hážeš za relativně dlouho poté co tě bubák nakazí. Většinou je dávno po boji a házíš si s automatickou 20cítkou. S ohledem na TO nemocí pak zpravidla staří 1 - 10 bodů v léčení a jsi za vodou, jed je jiná věc a některé podtemňácké potvory mají jedy, že z nich mám dodnes divoké spaní (viva duergar  ). U jedu máš negativní efekt okamžitě a čas do dalšího hodu je rovněž kratší než u nemoci, ale tady už se zase více vyplatí lektvat protijed a jiné léčítka než lékárna, která sice léčí HP a odstraňuje chorobu a jed, ale s ničím jiným si neporadí. Souhlas o jedech jsem nemluvil a je potřeba protijed. To vím. Taky mi to přijde logické, že obvazama a bylinama ( tak si představuji léčitelskou výbavu ) se jed z krve nedostane.
_________________ Červená Markita
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 11:24 26. Oct 2012 |
|
|
Neříkám že jsem všeznalec, ale vaše diskuze na mě působí že máte málo praxe v používání těchto itemů při boji. Za poslední dva týdny jsem si tu vyexpil postavu na 16.lvl s mágem za zády, který mě léčil přes lékárny. Kdyby mě léčil přes nějaký léčení v ampulích tak mám na kontě daleko více smrtí. Na Thalii jsou npc kteří mají jedy tak silné, že druhé podhození znamená instant smrt. Léčení v ampuli či obnovení tento jed neodstraní. Máte na výběr bud použít lékárnu za 100gp která vám krom přidání hp, odstraní i jed (a ano i v boji) a nebo použít nějaký léčení a lahev odstran jed (která pokad me pamet neklame stojí cca 600gp). Takže ať se na to dívám jak chci, body v léčení budou vždy použitelné, využitelné a hodící se, pokad nechcete zbytečně umírat či do toho vrážet mnoho goldů. to Theogil: Ano tebe jedy a nemoci netrápí, neboť hraješ duergara. Ale ne všichni na serveru hrajou duergara Ps. Kdybys použil lékárnu při boji, nebo tedy hned po tom co dostaneš jed/nemoc tak nemusíš řešit snížené staty. Nehledě na to že obnovení tě stojí více jak 200gp, takže tě to zas vyjde dráž.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 11:59 26. Oct 2012 |
|
|
-darkvision- wrote: Neříkám že jsem všeznalec, ale vaše diskuze na mě působí že máte málo praxe v používání těchto itemů při boji. Za poslední dva týdny jsem si tu vyexpil postavu na 16.lvl s mágem za zády, který mě léčil přes lékárny. Kdyby mě léčil přes nějaký léčení v ampulích tak mám na kontě daleko více smrtí. Na Thalii jsou npc kteří mají jedy tak silné, že druhé podhození znamená instant smrt. Léčení v ampuli či obnovení tento jed neodstraní. Máte na výběr bud použít lékárnu za 100gp která vám krom přidání hp, odstraní i jed (a ano i v boji) a nebo použít nějaký léčení a lahev odstran jed (která pokad me pamet neklame stojí cca 600gp). Takže ať se na to dívám jak chci, body v léčení budou vždy použitelné, využitelné a hodící se, pokad nechcete zbytečně umírat či do toho vrážet mnoho goldů. to Theogil: Ano tebe jedy a nemoci netrápí, neboť hraješ duergara. Ale ne všichni na serveru hrajou duergara Ps. Kdybys použil lékárnu při boji, nebo tedy hned po tom co dostaneš jed/nemoc tak nemusíš řešit snížené staty. Nehledě na to že obnovení tě stojí více jak 200gp, takže tě to zas vyjde dráž. Tak jasně, že je to o zkušenostech, nezpochybňuji tvou zkušenost s expením a tvorbou postav, stejně tak nezpochybňuji tvou zkušenost se systémy hry. Mě 16 lvl trvá většinou tak 3/4 roku až rok. Nevím o jakém mágovi (jak zkušeném) se tu bavíme - to jen aby se ta lékárna vůbec vyplatila pokud jde o low lvl, kde se lékárny používají právě spíše jako záchrana před vykrvácením (to jen na okraj) a netuším, jaký je vlastně teď tvůj postoj. Nynější nastavení ti dle předcházejících řádků vyhovuje, přesto by jsi ho rád nahradil nastavemím lečení ampulemi kýmkoli kdo žádné body nikam nedává a dosáhne za mírně více zlata stejného a občas i lepšího výsledku. Já ti Darku fakt nevím, nejsem přesvědčen, že léčení pomocí ampulí je správná cesta. Nemoci mě u duergara netrápili právě proto, že jsou neškodné ve všech směrech, duergar může onemocnět a jak jsem psal jed je jiné kafe, zase na druhou stranu na jedy, které popisuješ (kameňáci) je třeba pěkných bodů v léčení, aby jsi v boji parťáka bezpečně vyléčil, ale pokud by byl protijed v ampuli - nu tak mu tím třískneš o hlavu a je vystaráno. Vážně nevím, nechám si to projít hlavou a znovu to přehodnotím, třeba najdu na ampulích nějaké skryté plus a přehodnotím názor no.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 12:05 26. Oct 2012 |
|
|
1) Byl to mág s kterým jsem expil, ted je asi o 2levely výše už. Body do léčení si dával. 2) Co se týče zkušeností, chtěl jsem jen poukázat na praktickou část jak to funguje. 3) Ano, nynější nastavení mi vyhovuje. Snažil jsem se jen poukázat na to, že kdyby šlo léčení do ampulí a léčit tím druhé (kromě leu), tak že to nebude mít vliv na postavy, které si dávají do léčení body - tedy že by to pro ně bylo ruinující - neboť lékárny by stále byly využitelnější než léčení v ampulích. 4) Dal jsem srovnání jak to vychází peněžně. Ono pak v závěru např u npc s jedem se rozmyslíš zda dáš za výpravu 1k (lékárny) a nebo 10k (protijed +léčení)
Tedy závěrem abychom se my dva pochopili. Poukazoval jsem že pokad se zavede léčení do ampule - stále se budou využívat lékárny (+body které do toho nacpeš) pže se ti to vyplatí.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 14:18 26. Oct 2012 |
|
|
Caehan wrote: Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem. To si snad děláš srandu, když porovnáváš lékárnu s leu, který vyléčí 200 životů bez jakékoliv nutnosti do léčení investovat drahocenné bodíky Co ho takhle porovnat s li? Na lektvary nemusíš obětovat nic, co by nešlo nějak nahradit (pro méně chápavé peníze nebo čas na alchymii) Nechme to tak, jak to je
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 14:44 26. Oct 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Caehan wrote: Zase lékárny jsou levnější než leu (mnohem) a zkušený léčitel s nimi i v boji vyléčí - no, možná takových 40 hp za použití... a léčí i jedy a nemoci, i když ne ztracené vlastnosti, které jsou toho následkem. To si snad děláš srandu, když porovnáváš lékárnu s leu, který vyléčí 200 životů bez jakékoliv nutnosti do léčení investovat drahocenné bodíky Co ho takhle porovnat s li? Na lektvary nemusíš obětovat nic, co by nešlo nějak nahradit (pro méně chápavé peníze nebo čas na alchymii) Nechme to tak, jak to je Ano, dělám si srandu! Já jsem holt takový rozverný malý kašpárek a tyhle šprýmy si prostě nemohu odpustit... tralalalala! Jak vidím možnost si zavtipkovat... no běda  Vůbec jsem tím nechtěl naznačit, že by bylo špatné dívat se na to úplně černobíle a nezmínit další vlastnosti lékáren, které z leu a lékárny dělají dvě úplně jiné věci. A s tím časem to myslíš vážně ty?  Ty jo, a kde ten ztracený čas u alchymie dostanu teda zpátky? Stoupnu si do fronty.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 14:55 26. Oct 2012 |
|
|
Caehan wrote: A s tím časem to myslíš vážně ty?  Ty jo, a kde ten ztracený čas u alchymie dostanu teda zpátky? Stoupnu si do fronty. Předně, pojď raději spamovat do spamu. Má poznámka o návratnosti byla myšlena v tom duchu, že neovlivňuje samotnou tvojí postavu. Zvlášť ty by jsi měl vědět, co to je, když máš nevhodně rozhozené body ve schopnostech. Takže z mého hlediska je mnohem cennější, když někdo musel obětovat body do léčení než když se někdo jako součást hry zabýval alchymií. Z tohoto důvodu bych nedegradoval utrácení bodů na úroveň ztráty času v alchymii (nebo nedejbože ještě hůř na úroveň ztráty pár zlatých za nakoupené léčivé ampulky)
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 23:23 26. Oct 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Barbar321 wrote: ... Srovnavas hrusky s jabkama. Na leceni partaku pmoci "leu" tu mate kleriky... Ja bych leceni partaku pomoci ampuli nezavadel ani v nepovedenem snu.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
XŠevyX
|
Post subject: Re: Chyby v Alchymii Posted: 01:36 27. Oct 2012 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: Barbar321 wrote: ... Srovnavas hrusky s jabkama. Na leceni partaku pmoci "leu" tu mate kleriky... Ja bych leceni partaku pomoci ampuli nezavadel ani v nepovedenem snu. *podepisuje se pod to*
_________________ ============= Seart
|
|
Top |
|