Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:37 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Zeirův kněz
PostPosted: 19:31 04. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Krysak wrote:
Jen pro inspiraci, jeden takovej kněz z beletrie:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Egyp%C5%A5an_Sinuhet

Obávám se, že i takový by byl upálen. A to rozhodně není zlý.

Pokud obřady (nepopsané), které mají zamezit upadnutí duše pod vliv A. zahrnují balzamování a vytahování mozku nosem, tak neřekne ani sám Johan popel...
Aulus wrote:
Tak to já taky, ale tohle by byl podle mě spíš ten buditel nemrtvých. Neutrál by byl zase spíš ten hrobník podle mě. :wink:

No... já to vzal i jako toho otrlého "léčitele" :)
Edit:
Aulus wrote:
EDIT: *koukne se do svého podpisu* Aha, no, něco na tom Krysáku asi bude. :) Tam bych i v některých fázích uvažoval na dobrem. A upálen? Proč?

Protože povrch prostě. Všechny hrobníky a lovce nemrtvých upalujem.
Zbytek pouštíme na dobré slovo a zázraky Temné Trojice

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 19:37 04. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Absinthorix wrote:
Pokud obřady (nepopsané), které mají zamezit upadnutí duše pod vliv A. zahrnují balzamování a vytahování mozku nosem, tak neřekne ani sám Johan popel...

Tak nějak... :)

Absinthorix wrote:
No... já to vzal i jako toho otrlého "léčitele" :)

Ještěže je ten léčitel v uvozovkách. Ale jo, souhlasím. Třeba zrovna hodně egyptských balzamovačů bylo hodně zvrácených. :wink: A jen tak na okraj - Sinuhet "by byl" po většinu života spíš kněz Juany než Zeira. I když je pravda, že se to často mísilo.

Last edited by Aulus on 19:38 04. Nov 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 19:38 04. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Upálen, elminován .... předpokládám na základě prezentovaého stylu pladinů zde, který připomíná spaňelskou inkvizici v době, kdy už se to zvrhlo - je to fajn, mám rád čtení o téhle době:).
V té době bylo lidské tělo tabu, jeho znalost hřích. Zeierův kněz by byl ohromnou konkurencí, kdyby byl špičkovým lékařem, konkurence se nejlíp zbavíš ohněm. A vem si jak by byl v balíku, mohl by dělat i věci zakázané a nemorální - prodávat antikoncepci, dělat potraty, vyrábět jedy......

Reply with quote  

PostPosted: 19:43 04. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
Upálen, elminován .... předpokládám na základě prezentovaého stylu pladinů zde, který připomíná spaňelskou inkvizici v době, kdy už se to zvrhlo - je to fajn, mám rád čtení o téhle době:).

Tak zlé to skutečně není. Žádná povrchňanská menšina se jen z touhy po penězích nebo z principu zatím neupaluje. Pokud je někdo upálen, je to téměř vždy po překročení nějakého zákona nebo velkého přestupku vůči morálce.
Krysak wrote:
V té době bylo lidské tělo tabu, jeho znalost hřích. Zeierův kněz by byl ohromnou konkurencí, kdyby byl špičkovým lékařem, konkurence se nejlíp zbavíš ohněm. A vem si jak by byl v balíku, mohl by dělat i věci zakázané a nemorální - prodávat antikoncepci, dělat potraty, vyrábět jedy......

No - kdyby dělal to, co popisuješ na konci, tak to by si opravdu zahrával asi dost. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 20:02 04. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Ano, opravdu by byl zeirův léčitel strašnou konkurencí pro jiné léčitele, kteří léčí uplně zadarmo (juaniny kněží) nebo za almužnu (thalovi kněží)

naopak, léčením by se právě juanině víře zalíbil, likvidací nemrtvých by si zas získal dei anangovy přívržence

a že by nebyl oblíbený mezi prostou lůzou, to není ani například kat, nebo gardista - a ti se taky neupalují

ps: je to vlastně jedno, až si takovou postavu dotyčný udělá, uvidí se jak dopadne, bohužel podtemáci se o tom stejně nedozvědí

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 20:49 04. Nov 2012 
Poutník
 Profile

Dozvěděl jsem se co potřebuji. Pohřební rituály nikde sepsané nejsou a mám tedy volnou ruku ve vymýšlení. Tímto beru otázku za vyřešenou a tudíž zbytečné nechávat toto téma nadále otevřené. Prosím O lock a děkuji všem za názory :)

Reply with quote  

PostPosted: 12:17 08. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Ano, je to tak. Rituály si můžeš vymyslet sám, klidně je pak třeba nějak sepiš a dej k obecné známosti. Každá taková aktivita rozvíjí IC dění a reálie světa.

Pokud bys byl na pochybách, jestli je rituál, který jsi vymyslel, to pravé a "nezávané", napiš mi PM.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]