Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:29 28. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 202 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Literární koutek
PostPosted: 21:29 07. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Dílo: Nelze se pripojit!
Autor: vercas

Luxusní psychologický thriller! Doporučuji!

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 21:43 07. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Molly23 wrote:
Dílo: Nelze se pripojit!
Autor: vercas

Luxusní psychologický thriller! Doporučuji!

Doporučuje svaz českých schizofreniků.

Reply with quote  

PostPosted: 20:02 16. Nov 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Wuthering Heights (Na větrné hůrce). Dobře napsaná rodinná sága, spoustu charakterů bych s chutí uškrtil a chvílemi jsem kvůli tomu i fandil záporákovi :D

Reply with quote  

PostPosted: 22:38 16. Nov 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

G-ladiator wrote:
Wuthering Heights (Na větrné hůrce). Dobře napsaná rodinná sága, spoustu charakterů bych s chutí uškrtil a chvílemi jsem kvůli tomu i fandil záporákovi :D

Mě se to moc nelíbilo, ani tak formou, jako spíše obsahem. A z hlavy mne nenapadá snad nikdo, koho bych tam s radostí nezaškrtila - na můj vkus je příběh hrozně fatalistický. Raději mám Janu Eyrovou od její sestry - a mnohem víc tedy dílka Austenové. Ale to asi pány nezaujme. :oops:

Reply with quote  

PostPosted: 22:52 16. Nov 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Vskutku ne. Pýchu a předsudek jsem stěží (nebo se to píše se "z"?) dočetl do poloviny.

Reply with quote  

PostPosted: 01:22 17. Nov 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

:D Můj výtisk je skoro tak prošoupaný, jako sbírka Pratchettů .

Reply with quote  

PostPosted: 01:29 17. Nov 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

To u mě nehrozí :D (nejen kvůli tomu, že jí mám v elektronické pdoobě :)

Reply with quote  

PostPosted: 10:49 17. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Braenn + G-ladiator wrote:
Pýcha a předsudek...

Stačí udělat drobnou kosmetickou změnu v názvu na "Píchá bez předsudků" a počet čtenářů ž řad mužů se mnohonásobně zvýší (alespoň, co se prvních stran týče).

Reply with quote  

PostPosted: 10:54 17. Nov 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Nás přednášející upozornil na verzi "Pride and Prejudice and Zombies". V nějaké volné chvíli se po tom poohlédnu :D

Reply with quote  

PostPosted: 13:11 17. Nov 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Toto epické dílko snad bylo i zfilmováno.

Reply with quote  

PostPosted: 11:21 19. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Ragmon wrote:
Teď jsme dočetl Markus Heitz - Legendy Alfů. Pěkné čtivo pro drowa i kohokoliv jiného.
Precetl jsem si to, ale mam z tohoto dila dost rozpolcene pocity.

Jako bonus beru vykresleni alfi spolecnosti a "pohonu" jejich vyboju, valek a utlacovani. Proste "šáblí" umelci.

Ale mam/mel jsem velky problem s (dle meho) nelogicnostmi. Jen namatkou:
1) Dva alfove vyrazi z rise alfu (misto A), musi projit pres risi sotku (misto B) k cili (misto C). Rise sotku je cela strezena peclive strazenou zdi, kterou musi ona dvojice prekonat. Dvojici chytnou, dvojice dostane ukol jit do mista D. Z popisu je zrejme, ze z mista D se neda dostat do mista A bez prekonani zdi. Jenze ouha - o kus dal pozdeji jedna veskrze "negativni" postava dokaze "propasovat" pres hranice rise sotku (misto B) celou armadu nekolika set priserek, bez povsimnuti... WTF?

2) Prilis nahle zmeny charakteru postav. Prilis nahle a prilis nedostatecne ujasnene. Ja z toho mel dojem, ze autor potreboval, aby se dva nepratele zkamaradili...

3) Nedusledne "znalosti" postav. Na jednu stranu jsou schopni si vzpomenout na popis rostlinky, o ktere pred stovkami let cetli... Na druhou stranu si "nevzpomenou" na postavu, ktera se vydavala za boha (a byla patricne nebezpecna). Nebo jsou lide vykreslovani jako otroci a "dobytek" - a pak, o par stranek pozdeji, k nim projevuji neznost a litost? Popripade alfove dokazi vycitit strach, lzi, pretvarku... Ale nedokazou ji naraz ucitit kdyz jde o vaznou vec, ktera se navic tyka jejich vlastniho, tezce (a za podivnych okolnosti) zraneneho pribuzneho?

Proste remeslne napsane, ale s chybami. Sedivy prumer.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 17:19 19. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Ráno jsem dočetl jeden komix na kontroverzní Thalijské téma - o paladinovi, který ač je Zákonný, rozhodně se neřídí okolními Zákony.
Jedná se o Punisher - Od kolébky do hrobu.

Komixů (a příběhů) o Punisherovi je víc, hlavně z období, kdy kosil, ehm, vymítal mafiány a jiné sígry. Nicméně myslím že tenhle "speciál" z celé řady Punisherových "příběhů" stojí za vypíchnutí. Jednak udává celému jeho životu rámec, od začátku, až po jeho (vskutku paladinský) konec, jak už název naznačuje. Druhak v sobě obsahuje poměrně nepříjemnou (doufám, že ne aktuální) vizi... *spoiler censored*
Celé to má od začátku až do konce pod palcem jediný scénárista (který "diriguje" čtyři různé malíře) a čtyři příběhy tvoří ucelený příběh...nebál bych se říci...ve stylu Gaimanových komixů.

P.S.
Sem tu Příručku už dlouho nečetl, ale že Punisher je Paladin jak z ní vyšitý, snad je nevyvratitelné :geek2: :D . Frank Castle žijící cele jen pro Kodex = Zákonný (a od jistého momentu i "sloužící" jednomu Bohu...Entitě...Síle...Mocnosti, prostě tak něco). Jeho Kodex obsahuje jednu jedinou položku (kupříkladu křesťani mají desatero, ale Castle si vystačí s jedním. Btw - takto minimalistický kodex určitě ocení Kucík) - Trestat vrahy = Dobrý. Neustupuje. Neslevuje. Neodpouští. Nesmlouvá. Prostě skutečný morek toho co dělá Paladina Paladinem. Ani náznak plyše :confused: :) . Kodex je zkrátka jediné čím se jeho život řídí. A vše ostatní v jeho životě se tomu podřizuje.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 17:14 22. Nov 2012 
Urozený
 Profile

KaTo wrote:
Ač nejsem milovníkem sérií, tak přesto mohu doporučit trilogii Svět bez bohů (Zrození zimy, Dědic klanu, Pád thanů) od Ruckley Brian.

Docteno a muzu opravdu doporucit. Skvela severanska temna atmosfera. Zajimavej hlavni hrdina, ktery vlastne je a neni hrdina. Kyrininove jako elfove presne tak jak si elfy predstavuju. Originalni tema (alespon pro mne) a zajimava rasa Anainu, ktera me uchvatila. Zadny fadni boj dobra proti zlu. A nakonec, konec se smisenymi pocity.
Jeste jsem to uplne neztravil, ale bavilo :)

Btw. jmeno Ess´yr pochazi prave z teto knihy...

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 13:54 27. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

xxxMajkyxxx wrote:
Btw. jmeno Ess´yr pochazi prave z teto knihy...
*zamáčkne slzu dojetí* ...ale ona přece...! :shock: :biggrin: ...chceš říci, že? :twisted:
P.S.
Ať nespamuju OT. Když jsme u těch "kadaňanů". Další kanadský autor (jako jeho pozitivum napíšu, že má zakázán vztup do USA :lol: :lol: ), který se mi relativně nedávno (náhodně) dostal do spárů:
Peter Watts - knížka "Slepozrakost".

Jedná se o HC-sci-fi (fakt HC). Nečekejte žádný velký svištění laserů (i když se tam lasery párkrát vystřelí), skoky warpem (i když mimozemská rasa něco tomu hodně podobného používá :lol: ), ani mutanty všech tvarů a velikostí (teda kromě geneticky upravené posádky :twisted: )...a jednoho upíra, kterýžto je vlastně (byť evolucí) zmutovaný (a pár stovek let vyhynulý) člověk (i když samotní lidi už taky moc nejsou lidi, když si "člověk" představí jejich vylepšení), oživený lidmi, protože...eeeh...když to napíšu takhle, bude to znít (aspoň mě to zní) strašně - HC scifi a upír?! Ale až ho v té knížce "uvidíte", pochopíte že tam patří jak Kalousek do vězení :lol: ...

Knížka je vpodstatě "jen" o prvním kontaktu s mimozemskou rasou, která se přiharcovala do sluneční soustavy a pozemské lodi vyslané návštěvníkům(?) vztříc.
Říkat děj se u téhle knížky nedá, bylo by to prozrazení pointy...jen vězte, že nic není tak černobílé, jak by se po pár prvních stránkách dalo vydedukovat.
Motivy v pozadí, plány v plánech jiných plánů různých frakcí (ať už lidských, upířích, mimozemských nebo čistě osobních) se míchají a bortí při vzájemných...(často) protichůdných zájmech. Svým způsobem je to dokonalá detektivka, kdy se klubko...pohnutek postupně odhaluje, bez (aspoň jsem je na první přečtení neodhalil) logických záseků. Knížka je prokládána "vedlejšími" příběhy z minulosti jednotlivých postav, které dokreslují pozadí světa (a historie) Země (a třeba vysvětlují ty upíry, respekt :mrgreen: ).

Suma-sumárum. *vzpomene na Braenn* Kdo v mládí hltal A.C.Doyla nebo A.C.Clarka či J Vernea, tak zde dostane mix trého :mrgreen: v jednom. Originální nápady, záhady, zajímavě vykvetlé technologie, včetně řízených úprav mozku/ů a "psýché", které už dneska vrní na harddiscích naprosto seriózních vědců.
P.S.
Kdyby někomu chyběli paladiné *zamyslí se* tak...jednoho bych v knížce taky našel :lol: - hlavní vypravěč má jen půlku mozku :twisted: , úchylnou matku a bez nastudovaného algorytmu pro každou vybranou situaci neudělá samostatně ani prd (není to jeho chyba, prostě...ho tak "má") :confused: :lol: :lol: .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 23:24 04. Jan 2013 
Bůh
 Profile

Tentokrat nejde o knihu - jen jsem si, v souvislosti s nedavnymi zazitky s mestkou policii a jeste aktualnejsi prezidenstkou milosti vzpomenul na bitvu o Atheny z roku 1946. Jsem zvedav, kdy budeme prinuceni k necemu podobnemu i u nas, v ceskych zemich.

Zde je odkaz (v anglictine) na podrobnosti problematiky - doporucuji precist: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_ ... %281946%29

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 202 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]