|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Shaman88
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:16 30. Nov 2012 |
|
|
J.F.Payne wrote: Aulus wrote: Je to nejspíš pravda, taky mi to tak přijde. Důvod je v podstatě stejný, jako jsem uvedl výše - IC hledisko a logika tomu tak chtěly a OOC bylo prostě OOC, tedy irelevantní. IC hledisko musí mít z podstaty věci na RP serveru vždycky přednost. V tom případě by se měli zrušit časovky, protože co je to za nesmysl, když strávíš v celý život v hospodě a pak v boji zabiješ bojovníka co prošel několika výcviky.... IC stanovisko by mělo být směrodatné pro Hráče a pro DM, nikoli pro tvůrce světa - pro ty má vyšší roli zábava hráčů a pak takový dementní pojem který vlastně nic neříká ale vlastně říká vše a to hratelnost.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:18 30. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: J.F.Payne wrote: Aulus wrote: Je to nejspíš pravda, taky mi to tak přijde. Důvod je v podstatě stejný, jako jsem uvedl výše - IC hledisko a logika tomu tak chtěly a OOC bylo prostě OOC, tedy irelevantní. IC hledisko musí mít z podstaty věci na RP serveru vždycky přednost. V tom případě by se měli zrušit časovky, protože co je to za nesmysl, když strávíš v celý život v hospodě a pak v boji zabiješ bojovníka co prošel několika výcviky.... No, dřív než zruší časovky by mohli dávat nějaké lekce v tom, že RP neznamená jen sezení v hospodě. A že, pardon, hrát postavu a charakter můžu i během dungu, vlatně ne - můžu ji hrát kdykoli, při jakékoli činnosti. Jen holt nebudu tak dobrá v jejich prolézání jako vy, to je zas ta nevýhoda.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:21 30. Nov 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
1) paladinský quest plnily kooperativně dvě skupiny, tu druhou vedla Vilmawien (tedy já) 2) být někde a máchat mečem (zvlášt pokud mácháte mečem jako Vilma) podle mě zásluhy jsou.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:24 30. Nov 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Shaman88 wrote: V tom případě by se měli zrušit časovky, protože co je to za nesmysl, když strávíš v celý život v hospodě a pak v boji zabiješ bojovníka co prošel několika výcviky.... Myslím, že tohle je odsuzováno i RPery 
_________________ .
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:27 30. Nov 2012 |
|
|
Braenn wrote: No, dřív než zruší časovky by mohli dávat nějaké lekce v tom, že RP neznamená jen sezení v hospodě. A že, pardon, hrát postavu a charakter můžu i během dungu, vlatně ne - můžu ji hrát kdykoli, při jakékoli činnosti. Jen holt nebudu tak dobrá v jejich prolézání jako vy, to je zas ta nevýhoda. Ano, charakter se projeví i v dungu. A to kolikrát až s fatálními následky To shaman, Vil toho má za sebou v boji dost a rozhodně nenabrala lvl jen sezením v hospodě. Nedělej rychlé závěry. Znám jí už z mé předchozí postavy, kterou jsem založil už je tomu nějakej ten rok 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:31 30. Nov 2012 |
|
|
Molly23 wrote: 1) paladinský quest plnily kooperativně dvě skupiny, tu druhou vedla Vilmawien (tedy já) 2) být někde a máchat mečem (zvlášt pokud mácháte mečem jako Vilma) podle mě zásluhy jsou. 1) Myslela jsem, že špatnou pamětí trpí tvá postava, ale asi to jde i do hráče. Vil měla družinu, sloužila s ní POD Johannem, ale tím to bohužel co do iniciativy taky haslo, a ono "mít" družinu opravdu nestačí. Stejnou zásluhu jako ty měl i Rodal, Ryu a další postavy, které se kolem toho mihly. Nechceš to vážně nechat na pokec v hospodě? A hlavně, dokázat teď, když tě neomezuje ničí konkurenční družina, že opravdu máš na to být tím vůdcem, za jakého se považuješ? Můžeš vymýšlet AQ, dělat zábavu, dělat to něčím zvláštní, můžeš dokázat, aby si hráči na celou věc s ligou pamatovali jako na parádní situace a chvíle, na které jde vzpomínat jinak, než že tam jen "byli". Třeba se to už děje, já tam nikdy neměla příležitost být. A tak ti držím pěsti. 2) Zásluhou za skvělé máchání meče je tak maximálně vítězství v turnaji. Kdyby se dávaly zásluhy za to, jak dobrá je má postava v kombinaci level/výbava, byla ovládala by většina PC hráčů drowů v rolích vládců Charxasu, a Aria by byla nejspíše královnou Karathy. Což neříkám, že by nebylo zábavné. Editováno to o Rodalovi.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
Last edited by Braenn on 01:38 30. Nov 2012, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:34 30. Nov 2012 |
|
|
Počkej moment, já nic nepsal o Vil... to nebyla žádná narážka. Jen jsem dal protipříklad - postava co sedí v hospodě celý život a k tomu bojovník co zvládl pár výprav... a hospodská postava jej zničí protože je schopnější - to je IC nesmysl... takže podle Jona by se to mělo zrušit.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:36 30. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Počkej moment, já nic nepsal o Vil... to nebyla žádná narážka. Jen jsem dal protipříklad - postava co sedí v hospodě celý život a k tomu bojovník co zvládl pár výprav... a hospodská postava jej zničí protože je schopnější - to je IC nesmysl... takže podle Jona by se to mělo zrušit. ...kdyby RP opravdu znamenalo jen to, že nevystrčím zadek z hospody. Ale ono neznamená, takže tvůj postulát je od základu špatný.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:37 30. Nov 2012 |
|
|
Braenn wrote: Shaman88 wrote: Počkej moment, já nic nepsal o Vil... to nebyla žádná narážka. Jen jsem dal protipříklad - postava co sedí v hospodě celý život a k tomu bojovník co zvládl pár výprav... a hospodská postava jej zničí protože je schopnější - to je IC nesmysl... takže podle Jona by se to mělo zrušit. ...kdyby RP opravdu znamenalo jen to, že nevystrčím zadek z hospody. Ale ono neznamená, takže tvůj postulát je od základu špatný. Tím chceš říct že někdo kdo hraje celou dobu hospodského nehraje RP? Tak to potom nerozumím.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:44 30. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Tím chceš říct že někdo kdo hraje celou dobu hospodského nehraje RP? Tak to potom nerozumím. Kdo hraje celou dobu hospodského, měl by ho postavit jako hospodského. Třeba jako špatně postavenýho roguea. To by bylo IC správně a i RP správně. Dám ti příklad. Moje postava třeba si najala učitele, aby se naučila bojovat s obouručkou, kterou dřív nedržela v ruce. Když se dost zdokonalila, v příštím levelu jsem jí dal zaměření na zbraň. Chtěl jsem, aby měl Johannes silnější vůli. Nechal jsem ho studovat spisy o magii a jak se proti ní bránit. Dal jsem mu bod do moudrosti a do znalostí. Chtěl jsem, aby uměl "božský štít". Odehrál jsem si příležitost, kde se naučil, jakou modlitbu odříkat, aby se dostavil požadovaný efekt. A tak dál.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:45 30. Nov 2012 |
|
|
Jenže OOC mechanika ti říká že i když budeš 25 lvlu špatnej a retardovaně postavenej zloděj tak bojovníka na 5 úrovni zabiješ....
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 01:50 30. Nov 2012 |
|
|
Bojovník na páté úrovni není ve světě Thalie bojovníkem, který prošel mnoha boji a celý život (ano, možná jen dosavadní) trénoval. Je to ucho, co sotva doleze do Ivory, a zabije jen to nejslabší, co na světě existuje.
Kromě toho, roleplay umožňuje takovou vymoženost jako jsou nesystémové boje. A v nich ten válečník klidně hospodského pojede, pokud bude hráč retardovaného roguea toto chtít zahrát. Může hrát třeba to, že neumí držet meč (a když mu nedá feat, vážně ho držet umět nebude...) a že mu padá z ruky, že zakopne při pokusu o střeh, cokoliv.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 02:04 30. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Braenn wrote: Shaman88 wrote: Počkej moment, já nic nepsal o Vil... to nebyla žádná narážka. Jen jsem dal protipříklad - postava co sedí v hospodě celý život a k tomu bojovník co zvládl pár výprav... a hospodská postava jej zničí protože je schopnější - to je IC nesmysl... takže podle Jona by se to mělo zrušit. ...kdyby RP opravdu znamenalo jen to, že nevystrčím zadek z hospody. Ale ono neznamená, takže tvůj postulát je od základu špatný. Tím chceš říct že někdo kdo hraje celou dobu hospodského nehraje RP? Tak to potom nerozumím. Jakou oklikou můžeš dojít z "kdyby RP znamenalo JEN to, že nevystrčím zadek z hospody" k výroku " někdo, kdo hraje hospodského nehraje RP"? Ale chceš li příklad - kdo říká, že hospodský není hospodský proto, že ho přestalo po 30 letech válčení bavit tahat se s mečem, nepověsil ho na hřebík nad pult a neleští sklenice? I když reálně začíná na prvním levelu už v té hospodě, a těch fiktivních 25 levelů, co ho čeká naexpit, nemá ve své "minulosti". A proč by pak po roce sezení v hospodě neměl porazit nějaké trdlo, co vzalo poprvé do ruky meč a šlo zapít prvního skoleného jezevce? Nicméně nehledej na tom pravidla, tohle není systém, tohle je zdravý rozum a cit pro roleplaying, a kde není naděleno, nebude se sklízet. Na každý příklad máš deset dalších, které jej vyvrací. Jestli tě nějak láká do toho proniknout... zkus někdy nějaký menší komorní LARPík, minulo-li tě období dračáků. Někdo je určitě dělá i u vás, nebo jsou nejbližší kvalitní orgové v Brně. A neplést s tím, že se někdo mlátí klackem v lese.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 09:38 30. Nov 2012 |
|
|
Braenn wrote: Shaman88 wrote: Počkej moment, já nic nepsal o Vil... to nebyla žádná narážka. Jen jsem dal protipříklad - postava co sedí v hospodě celý život a k tomu bojovník co zvládl pár výprav... a hospodská postava jej zničí protože je schopnější - to je IC nesmysl... takže podle Jona by se to mělo zrušit. ...kdyby RP opravdu znamenalo jen to, že nevystrčím zadek z hospody. Ale ono neznamená, takže tvůj postulát je od základu špatný. Není špatný, pže nikde nevidím u šamana přirovnání k RP. Tedy nikde nevidím že by říkal že sezení v hospode je RP a nic jiného RP není. Šaman akorát naťukl to, co se často dělávalo (možná dělává) nahoře, sezení v hospodě a klábosení.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 10:02 30. Nov 2012 |
|
|
Braenn wrote: Joo, mě by se líbilo, kdybych si mohla na začátku navolit, zda chci mít víc expů za časovky a méně za potvory, nebo naopak. Nejvíc času proplkám a expit na potvorách mě baví jen občas. No jo, každý může mít svůj sen.  Tohle je ovšem fenomenální nápad, to se mi tuze líbí.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|