Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 17:13 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 11:40 30. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
ANo, vytvoří se velká tlupa a jede se vsechno, co se hýbe na serveru. Chyba na tom je, že za těch 10 hodin, co creepiš jak mašina, jsi uplne zničenej a znechucenej.). Ten zisk je vyšší, ale ne o moc.

Edit: mimochodem ty jsi gm, možná se muzes podivat kdo má kolik jakých xp..... celkem snadno pak odvodíš význam každé složky.

Odměny od DM se počítají jako odměny za příšery. Navíc když ztrácíš expy, tak myslím, že primárně ty z časovek.

Nemyslím si, že to musí být velká grupa, a že musíš jít bez přestávky. Znám lidi, kteří chodí nad 30. levelem dungeony ve dvou a jdou třeba jednou denně. Když bereš ten postup z 30. na 40. jako věc tří let, tak se ti i chození jednou denně hodně vyplatí. Navíc to je daleko reálnější než kolečkování, které samo osobě postrádá jakýkoli IC smysl (samoplodící se opice jednou za IC pár hodin a podobně).

Reply with quote  

PostPosted: 11:47 30. Nov 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Aulus wrote:
Odměny od DM se počítají jako odměny za příšery. Navíc když ztrácíš expy, tak myslím, že primárně ty z časovek.

Ztrata xp při smrti se strhává z xp, které máš z potvor. (Proto jsem měl vždycky srandu z toho, když ti, co měli největší řeči, co všechno vymlátí, měli výsledné xp za potvory na nule - protože do mínusu to nejde.)

XP od DM se imho nepočítají ani do jednoho.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 30. Nov 2012 
Měšťan
 Profile

Tak to bych ještě podotknul, že povrch ma creep daleko snadnejší. A to ze dvou duvodu. Za prve mohou do hvozdu kdykoliv a necekat na noc s tim, ze kdyz jdou ve dne nas urcite nepotkaji. A za B to nejdulezitejsi, podtemno se stale nemuze dostat do pouste, kde jde expit o cca 2lvl vic nez v alwu, coz je sakra znat.
To nic nemeni na mém nazoru, že nynejší exp system je temer dokonaly a vyvazeny. Temer jakakoliv zmena by vedla k horsímu.

Jinak kdyz se podivame zpetne, par let zpet. Tak zde vlastne byl system vice za cas mene za prisery. Casove expy neklesaly s vysim levelm a za monstra bylo daleko mene, clovek ve hvozdu koncil skoro na 24lvl bez ecl.

Reply with quote  

PostPosted: 12:09 30. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Krysak wrote:
Nemyslím si, že to musí být velká grupa, a že musíš jít bez přestávky. Znám lidi, kteří chodí nad 30. levelem dungeony ve dvou a jdou třeba jednou denně. Když bereš ten postup z 30. na 40. jako věc tří let, tak se ti i chození jednou denně hodně vyplatí. Navíc to je daleko reálnější než kolečkování, které samo osobě postrádá jakýkoli IC smysl (samoplodící se opice jednou za IC pár hodin a podobně).

Ani jsem vevěděl, že je na thalii tolik dungeonů. aby se nemusel nikdy žádný zopakovat. Ja myslím, že se tu spíš furt mluví o kolečkování, jen se může lišit četost. Většinou taky nechodime časteji než jednou za den......

Reply with quote  

PostPosted: 12:17 30. Nov 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Jestli mi něco vadí na thalijském XP systému, tak je to totálně nadhodnocené XP za běžnější potvory v Prahvozdu (medvědi, tygři...). V jiných dungeonech jsou potvory mnohokrát obtížnější (na prahvozd stačí jen vysoké AC, nic moc extra ochran) - a expů je za ně míň.

Reply with quote  

PostPosted: 12:29 30. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
-darkvision- wrote:
A platilo by to i tehdy, kdyby se časovky navýšily?

Záleží o kolik by se navýšily.

Osobně si myslím, že z 20. na 30. se dá časovkami vyexpit za obdobně dlouhý čas. Creepem je to pořád minimálně 2x až 3x rychlejší, když víš kam chodit a nemáš ECL.

ECL1(2) - jako podtemnan s lokacemi kam mohu vím že na 26lvl když si dáš kolečko prahvozdu (7dungů) tak to hodí 2k exp.
Tipuji že na 27lvl to bude 500 - 1000xp, nicméne nepobyl jsem na něm tak dlouho abych to vyzkoušel :biggrin:

Každopádně už na tom 27lvl se to lomí a ten lvl pak už máš spíše z časovek než creepem (dost na tom že když ten prahvozd chodíš po XY tak i to časem omrzí a spíše se člověk věnuje něčemu jinému už)

Od 30. levelu výš je to teprve srovnatelné.

Kde teda vidíš vyrovnanost a dokonalost tohoto systému?

To bylo nebylo ke mě, nebo ano? Protože jsem zatím neřekl nic o vyrovnanosti a dokonalosti, zatím jsem se nevyjádřil.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Last edited by -darkvision- on 12:32 30. Nov 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 12:29 30. Nov 2012 
Měšťan
 Profile

J.F.Payne wrote:
Jestli mi něco vadí na thalijském XP systému, tak je to totálně nadhodnocené XP za běžnější potvory v Prahvozdu (medvědi, tygři...). V jiných dungeonech jsou potvory mnohokrát obtížnější (na prahvozd stačí jen vysoké AC, nic moc extra ochran) - a expů je za ně míň.

S tim souhlasim, exp system je nastaven dobre, jen nektere potvory by se meli vyvazit.

Reply with quote  

PostPosted: 12:33 30. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Někteří jsou spokojení, někteří nejsou. Mě tak trošku přišlo, že Jon přišel si něco vymyslel, DM mu předhodili quest na jehož konci byla tížená odměna a ted je happy.
O tom co bych ve hře rád s postavou dokázal DMs vědí minimálně od občanské války. Spolupráci s Johannem jsem cítil jako příležitost, která už hold nějak dopadla a byl to takový poslední krůček k tomu aby mě to přestalo bavit. Jasně, Vil byla privilegovaná, ale musel jsem se kvůli tomu přidat do spolku, kde jsem zjistil, že mě to prostě fakt nebaví (proto jsem taky odešel).

A trochu mi přijde Braenn a Jone, že si myslíte, že se Vil do světa nijak nezapsala. Asi by jste se divili... nemůžu sem napsat vše, protože by to bylo vyzrazování IC infa, ale třeba garda má o Vil docela tlustou složku, Lord Ambit se byl podívat na její duel v turnaji, i jiní šlechtici ji viděli bojovat a jejím výkonem byli potěšeni (turnaj Medvěda) + ty věci, které nevíte, a které mají docela slušnou váhu. V Limndul Q jsme všichni udělali obrovskej kopec práce, jen mi přišla odměna prostě neštastná. Rozpustit skupinu a být pohlcen Johannesem = odměna privilegovaného statusu. Dneska toho rozhodnutí prostě lituju a štve mě. Možná by se mi líp hrálo, kdybych se rozhodl jinak, už to ale zpět nevrátím.

Chci tím říct, že podle toho co jsem odehrál, s kým vším se Vilma zná, by měla mít ve světě už nějakou pověst. Ale přijde mi, že zdejší svět by nejraději fungoval bez hráčů (tak jak je napsaný v reáliích) a snaží se jim vyhýbat. Hráči jsou náplava, která narušuje IC logické fungování světa, prostě lezou na píseček NPCčkám. Přijde mi, že tenhle svět nepotřebuje dobrodruhy a nezajímá se o ně... tak na ten svět kolikrát kašlou i hráči viz. ti co se vyhýbají hře s DMs a tak.

To Darkvision: S Derkenem jsem se o tom bavil soukromě. Prej to tak slavný není jak dříve bejvalo. Je to škoda...

Dál už končím... své jsem řekl, pokud se někdo bude chtít bavit o tom dál, tak v PM.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 12:52 30. Nov 2012 
Rytíř
 Profile

Aulus wrote:
Mi osobně připadá smutné, že na serveru s důrazem na RP je creep hrou v kasinu, zatímco časovky a hlavně i xp odměny DM (které jsou shůry nějak stanoveny) jsou takovou sociální podporou pro chudáky. Já chápu, že není žádoucí, aby DM dávalo velké dávky xp, protože by došlo ke zvýhodnění těch, kteří se logují ve stejnou dobu jako on. Přesto mi ale připadá nefér, že kolečkováním dungeonů dokáže creeper vychrlit desítky postav za dobu, kdy hráč postav s ne vyhraněně militantním charakterem vyexpí jednu. S přihlédnutím k tomu, že šance ovlivnění světa a získání důležitého IC postavení jsou skutečně minimální (při současném nastavení světa).

V tomhle s tebou Aule plně souhlasím, pokud porovnáš, co postavička dostane například za hodinu creepu oproti nějaké xp odměně od DM za hodinový kvestík (řádově se jedná o stovky expů, co jsem zažil), tak to vcelku jasně vyznívá ve prospěch creepu a to mnohonásobně. Zajímalo by mě, kdy byla výše odměn, které může DM postavičkám poskytnou stanovena, nedivil bych se, kdyby se jednalo o dobu ještě před změnou xp systému v partě, kterou došlo k značnému posílení odměn za creep v družině.

Možná by stálo za zvážení, jestli odměny od DM nenavýšit. Každopádně by v tomto případě bylo vhodné rozdělit xp odměny a to dle levlu odměnovaných, aby se zabránilo situaci, kdy creeper udělá např. 30 levl téměr čistě creepem a pak začne erpit (IC by se to dalo zdůvodnit, že zpravidla nějaký kvestík je pro někoho na nižším levlu obtížnější a tudíž mu to i více dá). Plácnu, třeba skupiny 1 až 10 levl, a pak to vzít po pěti levlech, s tím, že třeba od 25 by už byly právě jen drobné odměny v řádech stovek expů, ne více (tam expy za creep už začíná být slabší). Samozřejmě rozdělení levlu atp. by bylo už na zvážení týmu, pokud by se to navyšovalo. Trošku by se tím mohl vyrovnat nepoměr mezi creepery a těmi, co se snaží v maximální možné míře hrát charakter postavičky a kolečkování dugeonů je jim cizí.

Reply with quote  

PostPosted: 13:02 30. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
Ani jsem vevěděl, že je na thalii tolik dungeonů. aby se nemusel nikdy žádný zopakovat. Ja myslím, že se tu spíš furt mluví o kolečkování, jen se může lišit četost. Většinou taky nechodime časteji než jednou za den......

Kolečkováním jsem myslel chození jednoho dungeonu vícekrát bezprostředně po sobě. Pokud ho jdeš jednou za den (takže jednou za IC týden), není na tom nic tak špatného - hlavně z toho důvodu, že na Thalii prostě není tolik dungeonů.

Problém vidím hlavně v tom, že některé postavy po celou dobu dělají jen dvě věci - creepí a nebo craftí. Je opravdu hra jenom o tom? Sami píšete, že vás neustálé creepení taky nebaví a o craftu mluvíte spíše jako o nutnosti. Tak proč to tedy děláte pořád, když vás to nebaví? Kvůli expům? A jaký je teda smysl hry? Nabrat co nejvíc expů a mít co nejsilnější postavu a nebo se bavit hrou té postavy? Je opravdu nutné začít postavu "hrát" až ve chvíli, kdy je opravdu silná? Neměla by postava i charakterově vyrůst ze slaboučké a postupně se probíjet spolu s buildem kupředu i společností (teď myslím například klanem)? Osobně nevidím na stylu "nacreepím ho na max" a pak rozjedu dalšího nic zábavného.

Thums: Souhlasím s tebou. Je vážně obrovský rozdíl, když dostane za quest odměnu 500 expů postava na 30. levelu a nebo na 10. levelu. Stálo by to asi za to nějak přepočítávat. Myslím, že na to stačí excel a nějaká základní tabulka s "kurzy".

Jinak xp odměny nejsou dané úplně pevně, ale bylo stanoveno, že za dobrou RP hru by postava měla za hodinový quest dostat maximálně přibližně 200 xp. Mi osobně to přijde naprosto směšné, zvlášť v případě, že quest nevede k nějakému společenskému postupu a postava na něm ještě často něco ztrátí.

Reply with quote  

PostPosted: 13:13 30. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Thurms wrote:
Aulus wrote:

A potom se přestane creepit, vznikne ti tu 20-30postav? (nebo kolik nas bejva online) Které se budou dožadovat her s Dm, nebo bez nich.
Přestane se creepit, pže hrát svou roli bez riskování smrti bude daleko výhodnější.
Aktuálně tu je kolik aktivních Dm? 2? Na 30hráčů když budou online?

Podle mého to je cesta do pekel akorát.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 13:17 30. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Thurms: Souhlasím, nejaká degrese a navýšení xp pro lowiky by tam mělo být.
Aulus:
1. Možná by jsi mohl přijít na nějaké vystoupení pana "Dutohlava", jak si Ragnak pojmenoval Rienovu hlavu. Myslím, že i RPíme, byť ed jsme honili trošku tu sílu, aby jsme furt jen neumírali v případných střetech. Možná by se hodil i nejaký kus klacku, který by jsme mohli okusovat od občas GM. Chápu, jsem si skoro jist, že jsme ani jeden nedodali historii.... to doplníme.
2. Pokud například mne vidíš craftit, protom pracuju a mam jen na pozadí hru a občas kliknu. Na víc se v tom čase nezmůžu. Vzhledem k časové naročnosti craftů to ani jinak delat nejde.
3. Nejsi nahodou i rád, že nepláčeme společně s NEKTERYMI povrchňany o tvou asistenci při každém kroku?

Last edited by Krysak on 13:22 30. Nov 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 13:19 30. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Já jsem toho názoru, že by svět měl být k hráčům více otevřený, vděčnější. Ne-li přímo hráče chtít. Dám příklad... Na zelených vršcích už zase zbrojí orkové! Ale nemůžeme uvolnit jednotky! Co budeme dělat?! Potřebujeme dobrodruhy!!!

to je to co mi tady chybí...

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 13:20 30. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

-darkvision- wrote:
A potom se přestane creepit, vznikne ti tu 20-30postav? (nebo kolik nas bejva online) Které se budou dožadovat her s Dm, nebo bez nich.
Přestane se creepit, pže hrát svou roli bez riskování smrti bude daleko výhodnější.
Aktuálně tu je kolik aktivních Dm? 2? Na 30hráčů když budou online?

Podle mého to je cesta do pekel akorát.

Ale já nechci udělat z creepení hřích jako na EQ, o to mi vůbec nejde. Já jen chci, aby se to vyvážilo, aby se vyplatilo creepit i hrát charakter (k tomu DM potřebuješ jen velmi výjimečně). Momentálně je to tak, že každý má právo hrát si postavu podle toho, jak se mu to líbí. Problém je, že všichni jsou si v tomhle rovni, ale ti kteří ovládaji systém a 90% času stráví v dungeonu jsou si rovnější. A bohužel musím říct, že mi dokonce přijde, že některé takovéto postavy (a jejich hráči) o ostatních postavách i jako o plebsu uvažují.

Reply with quote  

PostPosted: 13:22 30. Nov 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Taky bych to nechal, jak to je. Leda upravit nadhodnocené nebo podhodnocené expy z nějakých monster.
Expy od DM jsou bonus, rozhodně by neměly tvořit nějakou podstatnou část zkušeností postavy.
Kdo hraje s DM, hraje primárně pro zábavu. Na XP odměnu od DM rozhodně nevzniká nějaké nezadatelné právo.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]