Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 14:44 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 13:29 11. Dec 2012 
Měšťan
 ICQ  Profile

Na mnicha mi nikdo sahat nebude ! :mrgreen:

Kdo se loví ? Predyyyyyk
Já chci kamenku! Bez kamenky tam nejdu!
Tak holt někomu nadělí bůh do hlavy mozek a někomu tam nadělí koňskou m***u
Vypadám jak kdybych vylezl ze světa Monzunů
Mám to zawardit?
by Krocák

Reply with quote  

PostPosted: 13:30 11. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Koninho87 wrote:
Prošel jsem thalii myslim že skoro celou a musim říct že mág se fakt hodí neskutečně.a jinak xp z alchymie do vaření?:D Rofe Rofe

Furt je to tu o partě!!!

Ale o tom se mluví. Kvůli alchymii ostatní povolání mága až tolik nepotřebují. OK, nedají si bez něj pár nejvíc epic dungeonů, ale na zbytek si vystačí sami. Mág si sám prostě nevystačí. Takže v tom vidím jistou nerovnost, která by se měla upravit.

PLETEŠ SE

Nechápu proč to furt všem podsouváte, jsou tu i tací kteří tomuto tvrzení uvěří i přesto že je lživé.
Nejeden člověk ti řekne že pokad před ně dáš alchymii a mága/zaklínače - vyberou si prskoleta. A ano já k nim patřím také.

ANo bez mága si nedaj nejvostřejší dungy, tak jako mág si endá nejvostřejší dungy bez nich.
Pokad mám strávit hodinu v prahvozdu, tak ano, vyberu si radši mága než alchymií. Zkoušel ses někdy připravovat na creep vůbec? Sbírat byliny, zpracovat, pak to vařit. Víš jakej to je voser furt dokola? To je daleko jednoduší dát vědět mágovi, kterej logne a dete hned, nemusíš mít přírpavu. A stihnete toho ve dvou daleko více než v jednom.

Pořád si myslíš opak? Pokad ano, doporučuji ti dát si pauzu. A vše nejdříve pořádně vstřebat.

A jedna technická, když po úpravě alchymie zde zůstane na solo nejsilnejsi klerik, upravíte ho pak taky? Prosím prosím, smutně koukám :biggrin:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 13:34 11. Dec 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Tak víšco, zatímco WMko by "kouzlit" samo nemělo, klerik určitě jo - k němu to patří.

Nalk to podle mě shrnul celkem rozumně.

Reply with quote  

PostPosted: 13:39 11. Dec 2012 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Tak víšco, zatímco WMko by "kouzlit" samo nemělo, klerik určitě jo - k němu to patří.

Nalk to podle mě shrnul celkem rozumně.

Jo táák, já myslel že se tu řeší přesílenost, ale ono se tu řeší "kouzlení" wm.
Jinak Nalk tu nikde nic neshrnul :wink: Ten se radši nevyjádřil ještě, bo hraje magiče :biggrin:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 13:41 11. Dec 2012 
Ďábel
 Profile

-darkvision- wrote:
Jinak Nalk tu nikde nic neshrnul :wink: Ten se radši nevyjádřil ještě, bo hraje magiče :biggrin:

Nalkanar wrote:
Podrobit alchymii stejné úpravě jako hůlky.
Maximálně věci z 4. kruhu + nechal bych leu.
Zrušit ty, které dávají efekty typu: volnost pohybu, kamenná kůže, ochrana před smrtí, slabší vyčištění mysli, ochrana před negativní energií, pravdivé vidění, vylepšená neviditelnost.
Zrušit opakované stackování bonusů (AC, savy).
Upravit dispelování na reálné možnosti.
Ponechal bych elementální nátěry, nevím jak dlouho trvají, ale myslím, že to už není takový problém.

Dle mě taky vcelku rozumné

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 14:15 11. Dec 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Klerik je omezený výběrem domén. A přišlo mi, že hodně kleriků teď jede tak, že si alchymkují i vlastní spelly a šetří si sloty na krátkodobé booty typu Božská síla, Božská přízeň. Takže pokud se zruší imky, které lahvičkuje, tak bude muset zaměstnat i některé další sloty své.
A stejně nějaký build bude nejlepší. Vyhrožovat tím, že to budou klerici je nuda, protože se neřeší, jak omezit buildy, ale řeší se zabugovanost a nevyrovnanost alchymie.

Reply with quote  

PostPosted: 14:23 11. Dec 2012 
Šlechtic
 Profile

U barda se mě nelíbí píseň prokletí.Moc silný.Zrušit.

U klerika slova víry zrušit taky.

Reply with quote  

PostPosted: 14:46 11. Dec 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

-darkvision- wrote:

PLETEŠ SE

Nechápu proč to furt všem podsouváte, jsou tu i tací kteří tomuto tvrzení uvěří i přesto že je lživé.
Nejeden člověk ti řekne že pokad před ně dáš alchymii a mága/zaklínače - vyberou si prskoleta. A ano já k nim patřím také.

ANo bez mága si nedaj nejvostřejší dungy, tak jako mág si endá nejvostřejší dungy bez nich.
Pokad mám strávit hodinu v prahvozdu, tak ano, vyberu si radši mága než alchymií. Zkoušel ses někdy připravovat na creep vůbec? Sbírat byliny, zpracovat, pak to vařit. Víš jakej to je voser furt dokola? To je daleko jednoduší dát vědět mágovi, kterej logne a dete hned, nemusíš mít přírpavu. A stihnete toho ve dvou daleko více než v jednom.

Pořád si myslíš opak? Pokad ano, doporučuji ti dát si pauzu. A vše nejdříve pořádně vstřebat.

A jedna technická, když po úpravě alchymie zde zůstane na solo nejsilnejsi klerik, upravíte ho pak taky? Prosím prosím, smutně koukám :biggrin:

Ok - ale já řeším něco úplně jiného. Podle mě to bereš prostě jen z pohledu vyexpené skupiny 25. levelových postav.

A co samotné expení? Bez předem domluvené skupiny je mág úplně nahraný a sólo je dost těžko hratelný. Tím nechci říct, že by se mělo expit solo, ale pokud to všem ostatním jde a mágovi ne, je něco špatně. Aspoň podle mého názoru.

Například vezmu build klerika s bojovníkem nebo Tormem - silné AB, velmi dobré AC, nakouzlí se tak, že ho nejde sejmout jedním hodem na smrt, lektvary si nahradí zbytek magickým boostů. Na co někdo takový potřebuje mága? Co mu ten mág dá víc, než už sám má?

Co je to vlastně alchymie? Je to v podstatě náhražká mága. Mohl bych tedy logicky argumentovat tak, že by se měl vytvořit craft, kterým by si mág nahradil bojovníka. A nebo nějak extrémně posílit summony, ať může sólovat stejně dobře jako nodopovaná mlátička. Prostě mi přijde, že mág je použitelný jen ve skupině a ostatní jsou použitelní vždy. V tom je podle mého ta hlavní nespravedlnost. A protože hrajeme multiplayer, měli by být všichni použitelní hlavně ve skupině. Takže podle mého je za 1) mág nastaven v pořádku, ale v tom případě by se měla zredukovat alchymie, aby měli ostatní opravdu motivaci ho tahat i na nízkých levelech; za 2) mág by se měl posílit, aby se vyrovnal ostatním i sólo.

Opravdu nechápu, v čem jsem tak hrozně mimo. Chcete mi opravdu tvrdit, že mág je na povrchu, kde s ním automaticky nejede celá skupina lidí, ale musí si někoho najít, stejně použitelný a hratelný, jako jakékoli jiné povolání?

Reply with quote  

PostPosted: 14:54 11. Dec 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Aulus wrote:
...
Prostě mi přijde, že mág je použitelný jen ve skupině a ostatní jsou použitelní vždy. V tom je podle mého ta hlavní nespravedlnost.
...

V tomhle je imho ta chybná premisa.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:55 11. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
.....

Nerozciluj se, Darkvision nehral po změně xp systému maga na solo. Neví jaké jsou postihy za boj se summonem. Nemůže se k tomuto tématu hodnověrně vyjádřit.
Ve velké parte pochopitelne mag vyletel nahoru jako šíp.

1. Jsem pro snízení postihu za summona.
2. Jsem pro omezení lektvarů alchemy i kdyz mne homer zabje :).
3. Jsem obecně pro posílení teamovosti této hry.

Mag je silný, je mistrem okamžiku.

Reply with quote  

PostPosted: 14:56 11. Dec 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

kucik wrote:

Ano, můžeš summonit. Ale jelikož mají summoni jenom určitou sílu a pak se zastaví, dáš si s nimi maximálně gorily. Rozhodně si ve dvou mázích nedáš Asabi nebo něco podobného. A hlavně - dáš jedny gorily a pak hodinu čekáš na nová kouzla. Bojovník s alchemkou běží vesele dál. Navíc máš ještě za summony expy dolů. Kde je moje premisa chybná?

Reply with quote  

PostPosted: 15:02 11. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Z pohledu hráče - taktéž si myslím že je alchymie přesílená... 5 buffy do ab a ac a epické trvání je prostě mimo standardní rozsah buffů.
Minimálně bych zavedl pravidlo aby omezující faktor pro lektvar byl lvl postavy (co jej pije).
Tzn. pokud 20. lvl alchymista vyrobí lektvar a dá to postavě na 5 lvlu, tak aby tento lektvar měl sílu jako lektvar od alchymisty na 5 lvlu.
(Po 20 lvlu už je to irelevantní).

Z pohledu tvůrce: Alchymie by se určitě neměla rušit a určitě by se neměla oslabovat v rámci rozsahu lektvarů - jedná se totiž o možnost jak zajistit aby hra byla hratelná i v nižším počtu hráčů (z dlouhodobého hlediska - příjde krize na hráče, či některá povolání se přestanou hrát) tzn. musí být ve hře možnost jak tuto situaci řešit... dungy jsou nastavené na určitou obtížnost a alchymie je věc která dokáže srovnat libovolně stavěnou partu na dostatečně vysokém lvlu tak aby pro ně byl daný dungeon zdolatelný.

Reply with quote  

PostPosted: 15:03 11. Dec 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
...alchymie je věc která dokáže srovnat libovolně stavěnou partu na dostatečně vysokém lvlu tak aby pro ně byl daný dungeon zdolatelný.

Chtěl bych vidět, jak alchymie srovná partu složenou z mágů a druidů. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 15:04 11. Dec 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Aulus wrote:
kucik wrote:

Ano, můžeš summonit. Ale jelikož mají summoni jenom určitou sílu a pak se zastaví, dáš si s nimi maximálně gorily. Rozhodně si ve dvou mázích nedáš Asabi nebo něco podobného. A hlavně - dáš jedny gorily a pak hodinu čekáš na nová kouzla. Bojovník s alchemkou běží vesele dál. Navíc máš ještě za summony expy dolů. Kde je moje premisa chybná?

Asabi si nedáš ani ve dvou fajtrech, dvou barbarech, dvou zlodějích a tak dál. To není argument.
Nesouhlasím s tím, že je mág použitelný jen ve skupině. Vyexpil jsem ho na epic solo. Nesouhlasím s tím, že všechna ostatní povolání jsou použitelná solo vždy.

Navíc všichni to řešíte, jestli mág nebo alchymie, případně mág proti alchymii. Pokud někdo trochu použije mozek, tak dá dohromady mága s alchymií, protože si tím šetří sloty.

Ano, alchymie je přesílená a je potřeba jí upravit. Ale to co tu někteří tvrdí považuju opravdu za nesmysl.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:04 11. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Aulus wrote:
...
Prostě mi přijde, že mág je použitelný jen ve skupině a ostatní jsou použitelní vždy. V tom je podle mého ta hlavní nespravedlnost.
...

To si nemyslím... mága jsem hrál - vytáhl jsem na 9 lvl.... a expit solo se nedalo kvůli tomu systému summonů (kniha a trvání - to trvání standardní trvání 24 hodin mělo svůj důvod...)

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]