Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 15:38 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 13:15 18. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Shaman88 wrote:
Je jedno jak tomu říkáš je to prostě pernamentní zrušení postavy.... a odměnovat někoho za hraní postavy stejně jako bugera za bugování mě příjde přinejmenším divné.

IC smrt je standardní smrt tvé postavy, když tě třeba ukouše jezevec.
Prostě si odporuješ.

Zatímco bugerova postava se smaže a tím to hasne, po postavě, co šla na permku, zůstává nějaké jméno, je za ní většinou nějaký příběh (a třeba Berserk je legendou doteď!), který sám je hráči odměnou (neočekávám ale, že bys tuhle argumentaci pochopil). Hráč kvalitně zahrané postavy s permkou pak může, narozdíl od bugera, obdržet nezanedbatelný XP bonus pro novou postavu.

IC smrt po ukousání jezevcem, drakem nebo čímkoliv, je standartní porážka postavy v boji. A nikdy z ní nebude permka (pokud si jí hráč sám nedá třeba kvůli nasranosti, že ten spawn na 8. levelu neporazil...). IC permanentní smrt pak nastává ve zcela ojedinělých případech.

A odpoví mi někdo, zatraceně, na to, kolik permanentních smrtí si za posledních pár let na Thalii pamatuje?

Já se nebavím o permce co si hráči zvolili, ti klidně at si umírají 2x denně.
Řeším sitauci, kdy bude permka vynucena a hráč ji nechce. To že po něm zbude nějaký příběh pro něj nic neznamená protože nebude moci hrát svou postavu.

Reply with quote  

PostPosted: 13:16 18. Dec 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Ukázkový případ (úplně ve zkratce)
Paladini chytí nekromanta.... ten přímo v cele mezi paladinama si utrhne ruku (bez bolesti) a následně z jejího masa vytvoří malého nemrtvého.... Věří v Zeira a věří že pokud zemře tak bude zase oživen.
Co ted?

Věřit může v co chce, ale pravej Zeir se těch, co mají bejt v jeho říši, nerad vzdává... Přečti si reálie.

Reply with quote  

PostPosted: 13:16 18. Dec 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Řeším sitauci, kdy bude permka vynucena a hráč ji nechce. To že po něm zbude nějaký příběh pro něj nic neznamená protože nebude moci hrát svou postavu.

Bude moci hrát jinou.

Reply with quote  

PostPosted: 13:18 18. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Shaman88 wrote:
Ukázkový případ (úplně ve zkratce)
Paladini chytí nekromanta.... ten přímo v cele mezi paladinama si utrhne ruku (bez bolesti) a následně z jejího masa vytvoří malého nemrtvého.... Věří v Zeira a věří že pokud zemře tak bude zase oživen.
Co ted?

Věřit může v co chce, ale pravej Zeir se těch, co mají bejt v jeho říši, nerad vzdává... Přečti si reálie.

Myslím si že je to úplně irelevantní. Ale stejně bych tě poprosil o to abys mi na tohle co píšeš dal odkaz.
A pak, mě hlavně zajímá jak bys na takovou situaci reagoval.

Reply with quote  

PostPosted: 13:20 18. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Shaman88 wrote:

Bude moci hrát jinou.

Takže prostě stavíte se k takovému hráči stejně jako k bugerovi. Příjde o postavu.

Reply with quote  

PostPosted: 13:21 18. Dec 2012 
Ďábel
 Profile

Pořád nevidím to jiné řešení té dané situace.
Melete jen hovna. ;)

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 13:22 18. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Když nechci permku, tak nechodím mlátit hromadu gardistů, protože se mi ošklivě podívali na pichnu, nevraždím (nepermkuju) jiné hráče, protože se mi ošklivě podívali na sestru, nepřiznávám se ze spolčení s nekromanty a tieflingy inkvizitorovi, neřeším svoje hříchy na cestě, kudy prochází hromady dalších lidí, neplivu ambitovi do ksichtu atd....

Ale proč, proč používat mozek, lepší ho vypnout, ve hře osrat co se dá a pak jít na forum brečet. Vždyse najde nějaký Theogil, který (ačkoliv ví prd o tom co se vlastně řeší) se mě zastane a řekne že permka je špatná. Nesmíte věřit systému! Rebels forever!

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 13:26 18. Dec 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Myslím si že je to úplně irelevantní. Ale stejně bych tě poprosil o to abys mi na tohle co píšeš dal odkaz.

Z pozice paladina: to, čeho by byl svědkem, by bylo prostě nechutné praktikování nekromancie. Inkviziční žaloba, soud, upálení. Tam reálie nedovolují moc manévrovat, leda bych mu ve zpestřil hru nějakými výslechy, mučením, návštěvami ve vězení... pokud by o to hráč stál.

Z pozice DM: Pokud to byl mocný, dlouho a dobře hrající nekromant, u kterého by to mělo logiku, pravděpodobně bych uvažoval, že pro jeho společníky (gildu, dejme tomu) udělám quest, kde by jej MOHLI pomocí nějakého obtížně vykonatelného rituálu vzkřísit do neživota (a ano, vstal by podle své víry znovu, ale jako nemrtvý). Mohl by s postavou pokračovat, byl by za tím příběh, a napříště by musel být zatraceně opatrný...

To, že někoho invkizice odsoudí k upálení navíc neznamená, že bude jistojistě upálen. Pokud by se našla silná parta jeho IC kamarádů, kteří by se ho po domluvě s DM pokusili osvobodit, je to taky přípustné.... ale ne pro každého. Musela by být jistota, že takováhle investice přinese světu víc než "jen" to, že ta postava bude žít.

Last edited by J.F.Payne on 13:30 18. Dec 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 13:27 18. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Řešení je závislé na situaci.
Omezit jeho pohyb odporem.
Vyhlásit odměny za jeho hlavu... (třeba i na nějakou dobu), prostě reagovat na jeho chování IC.
Mě to prostě příjde jako by se toho chtěli DM zbavit.. prostě dáme mu permku at to nemusíme řešit... nemáme na to čas....

Reply with quote  

PostPosted: 13:30 18. Dec 2012 
Ďábel
 Profile

Prasokralik wrote:
Když nechci permku, tak nechodím mlátit hromadu gardistů, protože se mi ošklivě podívali na pichnu, nevraždím (nepermkuju) jiné hráče, protože se mi ošklivě podívali na sestru, nepřiznávám se ze spolčení s nekromanty a tieflingy inkvizitorovi, neřeším svoje hříchy na cestě, kudy prochází hromady dalších lidí, neplivu ambitovi do ksichtu atd....

Ale proč, proč používat mozek, lepší ho vypnout, ve hře osrat co se dá a pak jít na forum brečet. Vždyse najde nějaký Theogil, který (ačkoliv ví prd o tom co se vlastně řeší) se mě zastane a řekne že permka je špatná. Nesmíte věřit systému! Rebels forever!

:wink: Fajně napsané.

Shamane neokecávej to a dej řešení.
A hlavně neobvinuj DM prosím.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 13:30 18. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Shaman88 wrote:
Vyhlásit odměny za jeho hlavu... (třeba i na nějakou dobu), prostě reagovat na jeho chování IC.
Mě to prostě příjde jako by se toho chtěli DM zbavit.. prostě dáme mu permku at to nemusíme řešit... nemáme na to čas....

Hele představ si, že toho nekromanta teda chytili.... je ve vezení. Upálili by ho, pohřbili.
On by pak druhý den měl odpor v Karathe jinak by byl zivý a na karatské ceste by zase zabijel pocestné.... Nebylo by to absurdní?

Reply with quote  

PostPosted: 13:31 18. Dec 2012 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:

dobře takže.. je vyhlášená odměna na jeho hlavu.. někdo ho chytí jde si pro odměnu... dostane odměnu... a postava projde přes ďábla druhy den ji zase chytijou a zase si jdou pro odměnu za toho stejného člověka.. chapu dobře že takhle by to bylo v pořadku?

QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.

"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith

DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA

Reply with quote  

PostPosted: 13:33 18. Dec 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:

Doprdele Shamane, vždyť to se děje. Jenže když už se ten "kacíř" chytí, nebo je mi přivedenej, přizná se, nic nepopírá a ještě popíše, co všechno a s kým dělal, a jak to dělali, a kdy, a kde se učil temným praktikám, a na list přiznání se podepíše "Helgaronův kněz", tak co s ním jako?

Jak bys reagoval ty jako zákonně dobrej paladin? Udělal bys "tyty, oškliváku" a pustil ho, ať si hraje dál?

Podívej se na Azhaela - na toho je zatykač asi milion IC let a nikdo ho nechytl, může hrát dál... ač psance. A je pro Thalii přínosem!

Všechno prostě musí mít nějakou elementární IC logiku. Jinak to tu můžem rovnou zabalit. Nemusíme mít frakce, můžeme jen chodit do dungů, každej s každým, drow s paladinem, nekromant s lovcem čarodějnic, a vlastně... doprdele... proč vůbec chodit na monstra? Vždyť tam hrozí, že umřu a přijdu o expy... radši se s nima budu taky kamarádit... a všichni se budou mít fanfárově.

EDIT: Vlastně taky netuším, proč tu nějak argumentuju, když ty, Shamane, a Theogil, nevíte absolutně, co se ve hře děje...

Reply with quote  

PostPosted: 13:41 18. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Kdysi, když jse hráli u stolu s papírem a kostkama. Vytvořil jsem takovou dokonalou vládkyni. Dokázala rozpoznat lež i pravdu, pokud chtěla vstoupila ti do mysli a našla vše, co potřebovala. Jen opravdu malé procento bylo k její moci imunní. Ano, přes dobré úmysly se z ní stal tyran a despota.
Co jsem chtěl řici? Ona nezabíjela, pokud nepatřil dotyčný mezi vyvolené imunní na její moc, tak člověka změnila. Vstoupila mu do mysli a udělal z něj někoho jiného. Smazala mu vzpomínky a dala mu nové. Vštěpila mu něco jako desatero jako zákon, který nemohl obejít. Pak takovým lidem dala pole na dobytých uzemích obilí a jídlo na rok a on začal nový život.

Osobně si myslím, že je to v podstatě vražda, ale bylo zajímavé se zaobírat aspekty takovéhoto trestu. Jeden příběh začínal právě tím, že postavy hledaly samy sebe po tom, co odešly z dolů, kde pracovaly 10 let za trest.

Pokud by někomu smrděla perma smrt, možná bych to s korekcemi využil i zde. Mohk by hrát zemědělce od prvního lvl.

Reply with quote  

PostPosted: 13:42 18. Dec 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Shaman88 wrote:

Z pozice paladina: to, čeho by byl svědkem, by bylo prostě nechutné praktikování nekromancie. Inkviziční žaloba, soud, upálení.

Nazývejme věci pravými jmény. Upálení myslíš permku?

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]