|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
KaTo
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 12:47 22. Dec 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Barbar321 wrote: Na monitoru vidíš i jména postav, co cizí postava dělá, kde jaká past scvakne a mnoho a mnoho jiných věci. Pokud tyto informace použije tvoje postava, je to SYSTÉMEM Thalie označeno jednoslovným výrazem - METAGAMING  ...jako velmi SOFT trolling dobrý  , ale jinak vytržený z kontextu  . Řekl jsem, že v případě GSka platí, systém má přednost. Vidíš někoho v GSku? Tak ho vidíš a nehraješ si na to že je neviditelný (=mág posr...ee...nezvládl toto složité kouzlo). Vidíš ho a můžeš na něj zaútočit (mág to pos...nezvládl ještě víc)? Tak můžeš, protože očividně není nehmotný, natož v jiné sféře. Thats all.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:01 22. Dec 2012 |
|
|
KaTo wrote: Barbar321 wrote: Na monitoru vidíš i jména postav, co cizí postava dělá, kde jaká past scvakne a mnoho a mnoho jiných věci. Pokud tyto informace použije tvoje postava, je to SYSTÉMEM Thalie označeno jednoslovným výrazem - METAGAMING  ...jako velmi SOFT trolling dobrý  , ale jinak vytržený z kontextu  . Řekl jsem, že v případě GSka platí, systém má přednost. Vidíš někoho v GSku? Tak ho vidíš a nehraješ si na to že je neviditelný (=mág posr...ee...nezvládl toto složité kouzlo). Vidíš ho a můžeš na něj zaútočit (mág to pos...nezvládl ještě víc)? Tak můžeš, protože očividně není nehmotný, natož v jiné sféře. Thats all. ...a pak že já trolím 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:04 22. Dec 2012 |
|
|
Caehan wrote: Nesouhlasím úplně s tím, že to, co vidíš na monitoru má přednost, ale s tou pastí nemáš pravdu, Barbare, ale že se namáhám... Omlouvám se, na tu past jsem si vzpomněl, že se tu nedávno řešila (a právě také v tom samém kontextu ICxOOC a systém). Jinak tu past ze svých zkušeností nemám, ale připadalo mi to, že lépe přiblížím problématiku i těm, kterých se týkalo něco jiného
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:19 22. Dec 2012 |
|
|
Já si nemůžu pomoct, ale když se řeší takovýhle hlouposti připadám si, že se tu řeší systém a ooc. Sakra jsme na RP serveru, všichni víme, že jádro hry je starý 10 let a obsahuje chyby. Tak používejte hlavu a když něco bugne zamyslete se...
Zažil jsem situaci, kdy se stala přesně takováhle situace. Hledal jsem jistou osobu a ptal se na ni NPC. Čistě náhodou dotyčná osoba zrovna tím místem projížděla a přijela ke mě v GS bez odporu, takže jsem ji viděl. Nechci kecat, je to už 2 roky z5, ale tuším že mi přišel tell, že nic nevidím a postavička po chvilce odfrčela dál.
Zažil jsem i chování party, kdy se na GS efekt úplně kašlalo. Což se mi nezdálo zrovna košér.
To, že někdo hraje GS jako by neexistovalo neznamená, že ho hraje správně. Alespoň tak to beru já. Pro chybování je zde velký prostor, pokud tohle čaryfuk nemá ujasněný.
Neberte to zas jako něco útočného, tohle je pouze můj názor a může být zcestný. Velice mě v tuhle zajímá ta přednost ooc systému vůči logice věci.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:23 22. Dec 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
A jaký problém je si prostě ten dislike nakliknout? "/pc dislike" dá odpor všem PC postavám na serveru.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:31 22. Dec 2012 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: A jaký problém je si prostě ten dislike nakliknout? "/pc dislike" dá odpor všem PC postavám na serveru. nakliknout všem postavám "dislike" znamená, že jim automaticky dám další OOC zprávu, že se něco děje 
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 13:40 22. Dec 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Barbar321 wrote: xxxMajkyxxx wrote: A jaký problém je si prostě ten dislike nakliknout? "/pc dislike" dá odpor všem PC postavám na serveru. nakliknout všem postavám "dislike" znamená, že jim automaticky dám další OOC zprávu, že se něco děje  No pořád lepší než aby některé postavy věděly co se děje ne?  Asi bych volil postup: někam přijdu bez nastaveného odporu, potřebuji zasáhnout do dění "nevhodným" způsobem a nebýt chycen, tak sešlu GS, naklinu si "/pc dislike", čímž všem v okolí zmizím a je vyřešeno, můžu se pustit do útěku.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 14:07 22. Dec 2012 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: No pořád lepší než aby některé postavy věděly co se děje ne?  Asi bych volil postup: někam přijdu bez nastaveného odporu, potřebuji zasáhnout do dění "nevhodným" způsobem a nebýt chycen, tak sešlu GS, naklinu si "/pc dislike", čímž všem v okolí zmizím a je vyřešeno, můžu se pustit do útěku. Rád bych to rozebral, ale zatahoval bych sem IC informace 
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:16 22. Dec 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Na vyhlášení odporu by neměla postavička reagovat (čistě na odpor samotný). Tzn. hráčům dáš vědět, že se něco děje, postavičky mají zůstat v původním stavu mysli. *pokrčí rameny*
Barbare, nezapomínej na fakt, že popis kouzla nemusí odpovídat, protože GSko je na TH upravené.
_________________ .
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:22 22. Dec 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: Na vyhlášení odporu by neměla postavička reagovat (čistě na odpor samotný). Tzn. hráčům dáš vědět, že se něco děje, postavičky mají zůstat v původním stavu mysli. *pokrčí rameny*
Barbare, nezapomínej na fakt, že popis kouzla nemusí odpovídat, protože GSko je na TH upravené. budiž. Ale stále je tu jednoduchá rovnice: "dislike" OOC informace -> jakákoliv změna tohoto nastavení musí nutně být opět jen OOC informací (zákon nutné a postačující podmínky) Pro ty, co by toto bylo moc složité, tak jednoduše řečeno, jabko zůstane jabkem i když ho budeme chtít prodávat jako hrušku
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:57 22. Dec 2012 |
|
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 16:31 22. Dec 2012 |
|
|
Pokud k tomu dostanu příležitost tak GS zruším !!! Kouzlo nesedí do reálií a jsou s ním jen problémy.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 17:21 22. Dec 2012 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: No pořád lepší než aby některé postavy věděly co se děje ne?  Asi bych volil postup: někam přijdu bez nastaveného odporu, potřebuji zasáhnout do dění "nevhodným" způsobem a nebýt chycen, tak sešlu GS, naklinu si "/pc dislike", čímž všem v okolí zmizím a je vyřešeno, můžu se pustit do útěku. Asi tak.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 17:46 22. Dec 2012 |
|
|
Braenn wrote: Asi tak. Čímž však automaticky popíráš, že "dislike" je OOC informace. Pokud je to OOC informace, nemůže a nesmí nijak změnit chování a jednání všech postav v IC rovině (a to ani kdyby ses na hlavu stavěla). Pokud to je IC informace měnící stav věcí ve hře IC, bylo mi špatně odpovězeno ve fóru k tomu přímo určeném a to jest "dotazy na mechaniku hry" Buď je věc černá nebo bílá. Těžko bude někdy tak a jindy jinak jen na základě toho, jak se to zrovna komu hodí 
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 18:05 22. Dec 2012 |
|
|
Odpor je OOC informace a jistě nesmí ovlivnit IC chování postav ve smyslu, že se třeba někdo po zapnutí odporu začne nakouzlovat. Nesmí se ale zapomínat na to, proč vlastně odpor zapínáme. Odpověď je prostá - abychom předešli tomu, že se projeví nějaký bug nebo vlastnost hry. Některá kouzla (třeba GS, že) na neutrální a přátelské postavy nefungují, pokud nezapnete odpor.
Pokud odněkud utíkáš a nechceš, aby tě někdo viděl, odpor si zapni. Já bych to tím asi uzavřel. Máš si to ohlídat.
Zpětně je pak naprosto debilní řešit, kdo co viděl - některé postavy něco vypoví - a co já s tím? Vypověděly, nezměním to, i kdybych se na hlavu stavěl. A říct zpětně "nemohli jste nic vidět", když tě i přes GS systémově viděly? Hovadina.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|