|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Aillen
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:15 23. Dec 2012 |
|
|
Caehan wrote: J.F.Payne wrote: Každý ví, jak GS funguje. Nedám odpor, lidi mě vidí. Dám odpor, zmizím. Takže se podle toho měl zařídit, to je celé. No to je právě otázka, ví to každý? Já se to třeba dozvěděl náhodou, když mě někdo pozdravil na cestě, když jsem kolem v GSku šel. Tohle rozhodně neví každý, v každém případě ne ti hráči, co Thalii hrají řadu let, dost možná od jejího zrodu. Pro mě vše, co se zde píše, je novinka. A udělala jsem si z toho pro sebe závěr, ti co nejsou dost zkušení, jako hráči, ne jako jejich postavy, nemohou hrát způsobem, který by se jakkoli dostal do kolize s postavami zkušených hráčů a se zákony království. Protože při sebemenší nedokonalosti, je pak ti zkušení, co hrají za *mocné* postavy, prostě utlučou argumenty, neodpustí jim vůbec nic.
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:29 23. Dec 2012 |
|
|
Aillen wrote: Tohle rozhodně neví každý, v každém případě ne ti hráči, co Thalii hrají řadu let, dost možná od jejího zrodu. Pro mě vše, co se zde píše, je novinka.
A udělala jsem si z toho pro sebe závěr, ti co nejsou dost zkušení, jako hráči, ne jako jejich postavy, nemohou hrát způsobem, který by se jakkoli dostal do kolize s postavami zkušených hráčů a se zákony království. Protože při sebemenší nedokonalosti, je pak ti zkušení, co hrají za *mocné* postavy, prostě utlučou argumenty, neodpustí jim vůbec nic. Dobrá, no. Možná to neví každý. Ale když už dělám důležitou akci, měl bych si ozkoušet všechny možnosti... Dovol, prosím, abych vznesl pár výtek proti tvému závěru. 1) Hra, kdy se postava nedostane do kolize s postavami zkušených hráčů nebo se zákony království, možná je. Vezmi si, kolik hráčů, respektive jejich psotav, se do takové kolize dostalo? Naprosté minimum - a upřímně řečeno, mohli si za to ponejvíc sami. 2) Konkrétně barbarova postava se rozhodla dostat se do kolize se zákonem z vlastní vůle (nebo z vůle barabra jako hráče). Stejně tak postava hráče, který měl být popraven. A bylo to naprosto zjevné porušení zákonů království, ne nějaký "omyl". 3) Moje "mocná" postava se rozhodování v téhle záležitosti vzdala. Nehledě na to, že odpouští často. Když se ale někdo přizná například k tomu, že někoho zabil a uřezal mu hlavu, nebo že užíval nekromancii a přepadal pocestné, bylo by nelogické, kdybych někoho takového nechal jít.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:30 23. Dec 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
...já bych je zabil všechny. Dei-Anang už si ty svý přebere a pustí na svět  !
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:41 23. Dec 2012 |
|
|
-darkvision- wrote: přesně jak píšeš, nečetl jsem celý vlákno, protože celej tento topic je o ho..ě. Je úplně jedno jestli hra má nebo nemá bugy, jestli něco bugne či ne. Jak bylo zmíněno, je to RP server, tedy cokoliv se stane ve hře (at je to způsobeno bugem, lagem čímkoli) musí se to pouho pouze vyřešit po IC stránce. S tím bych snad i souhlasil, nakonec to asi bude jediný způsob řešení takových bot. -darkvision- wrote: Všichni tu jste nehorázní RP okecálci, takže věřím tomu, že si po RP stránce dokážete okecat fakt úplně všechno. A ty jsi vejce. (ať to znamená cokoliv *krčí rameny*) -darkvision- wrote: Každá postava má svuj charakter, tak jako lidé mají své názory. Tak jako ženy a muži mají rozdílné pohledy na stejnou věc, tak i zde můžete mít různé pohledy na daný efekt. Některá postava to bude vnímat tak, jiná zas onak.
Takže co to tady zas řešíte za pindoviny? Není žádný něco vs něco. Je prostě jen něco, na co se každej bude dívat jinak a každej si to okecá po své stránce. Řešíme svoje rozdílné názory a snažíme se dobrat nějakého výsledku, se kterým bude nakonec souhlasit většina našeho stáda. Fakt nechápu, proč bečíš tak nesouhlasně - je to výživný téma, pojď ho přežvykovat s námi.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 15:52 23. Dec 2012 |
|
|
J.F.Payne wrote: Během akce všichni viděli prd (a postavy tak taky reagovaly - já třeba vůbec netušil, co se stalo...), ale dokud jsi kouzlo neseslal, někdo něco vidět mohl. Jinými slovy, timestop trvá až od doby, kdy ho sešleš - netrvá už během samotného sesílání. Ach jo.  Zvlášť ty (ne tvoje postava) by jsi měl vědět, že i v době před sesláním všichni mohli vidět onen "prd". 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 19:00 23. Dec 2012 |
|
|
Budu reagovat na to podstatné:
Je nutné si uvědomit, že né všichni vědí, jak třeba GSko funguje. Takových věcí je pro neznalce systému mnohem víc. A je potřeba to upřesnit, ať nevznikají zbytečné dohady. (kloubouk navrhoval změnu efektu GS, což mi zní rozumně a jednoznačně to rozliší GS; samozřejmě až na to bude mít někdo čas a jestli to vůbec je proveditelné a jestli to vůbec stojí za tu námahu...)
Myslím si, že tohle měla na mysli Aillen a nejen to. (systemák prostě zná hips zdarma, jak vytřískat o něco víc z postavy než běžný hráč...[prosím neplést s PB]) Souhlasím s ní, já jsem se o bugovosti GS dozvěděl v situaci, kterou jsem popsal v předchozím příspěvku.
Shaman psal o fóru, které je důležitější než web. Budiž, ač s tím nesouhlasím. Protože články s výsledky jsou buď zaspamované či dávno v koši, takže je problém vůbec něco dohledat. Myslím, že na tyto změny by měl vzniknout topik třeba v sekci informací. Přístup do všech topiků mají DM, takže není problém něco dopsat a udržovat tak nové úpravy aktuální, když se na něčem tým usnese.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 19:32 23. Dec 2012 |
|
|
J.F.Payne wrote: Aillen wrote: Tohle rozhodně neví každý, v každém případě ne ti hráči, co Thalii hrají řadu let, dost možná od jejího zrodu. Pro mě vše, co se zde píše, je novinka.
A udělala jsem si z toho pro sebe závěr, ti co nejsou dost zkušení, jako hráči, ne jako jejich postavy, nemohou hrát způsobem, který by se jakkoli dostal do kolize s postavami zkušených hráčů a se zákony království. Protože při sebemenší nedokonalosti, je pak ti zkušení, co hrají za *mocné* postavy, prostě utlučou argumenty, neodpustí jim vůbec nic. Dobrá, no. Možná to neví každý. Ale když už dělám důležitou akci, měl bych si ozkoušet všechny možnosti... Dovol, prosím, abych vznesl pár výtek proti tvému závěru. 1) Hra, kdy se postava nedostane do kolize s postavami zkušených hráčů nebo se zákony království, možná je. Vezmi si, kolik hráčů, respektive jejich psotav, se do takové kolize dostalo? Naprosté minimum - a upřímně řečeno, mohli si za to ponejvíc sami. 2) Konkrétně barbarova postava se rozhodla dostat se do kolize se zákonem z vlastní vůle (nebo z vůle barabra jako hráče). Stejně tak postava hráče, který měl být popraven. A bylo to naprosto zjevné porušení zákonů království, ne nějaký "omyl". 3) Moje "mocná" postava se rozhodování v téhle záležitosti vzdala. Nehledě na to, že odpouští často. Když se ale někdo přizná například k tomu, že někoho zabil a uřezal mu hlavu, nebo že užíval nekromancii a přepadal pocestné, bylo by nelogické, kdybych někoho takového nechal jít. Já to myslela trochu jinak , souhlasím s tím, že samozřejmě jde hrát tak, aby se postava nedostalo do střetu se zákony království a že tak může hrát docela dobře i nezkušený hráč. Přesně právě tak by měl méně zkušený hráč asi hrát, protože postavy, které hrají na pomezí zákona, nebo i za ním, nebo v dobrém úmyslu (třeba aby někoho zachránili), to mají mnohem těžší, jestliže chtějí udělat něco, za co by na ně byla vyhlášena štvanice, a přitom to chtějí přežít. Musejí znát všechny finesy a kličky, které systém hry umožňuje, jinak jsou asi bez šance.
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
Last edited by Aillen on 19:55 23. Dec 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 19:40 23. Dec 2012 |
|
|
Odbočka Změna efektu je hned. Myslím, že stačí, když ve scriptu x0_s0_ether.nss na 43. řádku vyměníme hodnotu konstanty za nějakou z tohohle seznamu.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 20:02 23. Dec 2012 |
|
|
Aillen wrote: Já to myslela trochu jinak , souhlasím s tím, že samozřejmě jde hrát tak, aby se postava nedostalo do střetu se zákony království a že tak může hrát i docela dobře i nezkušený hráč. Přesně právě tak by měl méně zkušený hráč asi hrát, protože postavy, které hrají na pomezí zákona, nebo i za ním, nebo v dobrém úmyslu (třeba aby někoho zachránili), to mají mnohem těžší, jestliže chtějí udělat něco, za co by na ně byla vyhlášena štvanice, a přitom to chtějí přežít. Musejí znát všechny finesy a kličky, které systém hry umožňuje, jinak jsou asi bez šance. Pokud chtějí řešit věci systémově, pak ano, pak by si hráči oněch postav skutečně měli dát pozor na všechny systémové eventuality a nestěžovat si, pokud se něco úplně nevyvede podle jejich představ. Dobrovolně na sebe totiž vzali to riziko. Vtip je ale v tom, že většina situací ve hře jde řešit i nesystémově, jen to chce trochu fištrón a dlouhodobější snahu. Smysl tohohle odstavce: systémové řešení není vždy jediné řešení. Systémové řešení je pouze "nejjednodušší" a nejrychlejší. Znalost systému přirozeně poskytuje nezanedbatelnou výhodu - a je to tak dobře. Protože ten, kdo jej zná, jeho poznávání věnoval více času a úsilí... Jinak je přirozené, že pokud má hráč postavu, která má nějaké cíle, ať už je to dbát na dodržování práva v Karathě nebo jej porušovat, dříve nebo později se s někým dostane do křížku. Každý ví, že hrát paladina je náročné. Hrát rafinovaně zlouna je možná ještě náročnější. A nakonec bych dodal, že to, že nějaká postava jedná v "dobrém úmyslu", neznamená, že bude její "dobrý úmysl" všemi vnímán jako dobrý: může to být dobrý úmysl podle té postavy, ale už to nemusí být dobrý úmysl podle jiné postavy, která o tom může smýšlet úplně jinak...
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 20:44 23. Dec 2012 |
|
|
Co řešíme? Na přímý dotaz jsem dostal přímou odpověď. Prohlídnout GSko nejde jen čistě teoreticky, pokud jsou oba v GSku (vyjádření Auluse i Kucíka na foru dotazů na mechaniku hry). ===================================================================== Barbar321 Předmět příspěvku: Re: Par dotazu novacka OdeslatNapsal: 08:04 29. Srp 2012 Dá se na Thalii prokouknout lepší útočiště (GSko)? Ptám se z důvodu, že pravdivé vidění je tu osekané a nefunguje na 100% dle singlu. (upřímně nevím, jestli jde GSko prohlídnout aspoň v tom singlu) Aulus Klasickym pravdivym videnim nejde. Ale tzv. draci pravdive videni to dokaze. To ale lze ziskat jen promenami v nektere potvory.  kucik Ještě se dělala úprava, kdy by se teoreticky mohli vidět navzájem ti co jsou v GS. ======================================================================== Pokud dostanu tyto informace, proč se mám na RP serveru zabývat OOC informací ohledně GSka?
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 20:47 23. Dec 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Pokud dostanu tyto informace, proč se mám na RP serveru zabývat OOC informací ohledně GSka? Protože v momentě, kdy tě druhá postava na monitoru prostě vidí, to není OOC info. OOC info je naopak to, že jseš v GSku, i když tě vidí, a vynucuješ reakce, jakoby tě neviděla.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 20:56 23. Dec 2012 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Ja bych jen dodal, ze v alchymii existuje lektvar "draciho videni"... Tusim trvani nejakych 12 sekund od top alchymisty.. mozna i jenom 6
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 21:03 23. Dec 2012 |
|
|
Derken- wrote: Ja bych jen dodal, ze v alchymii existuje lektvar "draciho videni"... Tusim trvani nejakych 12 sekund od top alchymisty.. mozna i jenom 6 Ten však má velmi specifický efekt, který ten kdo ho zná bezpečně pozná 
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 21:09 23. Dec 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Barbar321 wrote: Derken- wrote: Ja bych jen dodal, ze v alchymii existuje lektvar "draciho videni"... Tusim trvani nejakych 12 sekund od top alchymisty.. mozna i jenom 6 Ten však má velmi specifický efekt, který ten kdo ho zná bezpečně pozná  Teď myslíš postavu nebo hráče? 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: GS versus modrý ioun Posted: 22:42 23. Dec 2012 |
|
|
Aulus wrote: Barbar321 wrote: Derken- wrote: Ja bych jen dodal, ze v alchymii existuje lektvar "draciho videni"... Tusim trvani nejakych 12 sekund od top alchymisty.. mozna i jenom 6 Ten však má velmi specifický efekt, který ten kdo ho zná bezpečně pozná  Teď myslíš postavu nebo hráče?  Toto bohužel nedokážu rozlišit, protože netuším, zda-li efekty, které vidí ve hře hráč při vypití lektvaru vidí i samotná postava. Pokud ano, pozná to i moje postava (pár jich vypila také a vyrábí je jakbysmet)
|
|
Top |
|