|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krata
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:12 01. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
modlit se za odměnu se mi nelíbi a sem proti
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:30 01. Apr 2008 |
|
|
modlení za nějaké profitové body by skončilo akorát tak, že se "kněží" hodí do modlitby a půjdou si udělat kafe... Ale kdyby se třeba museli modlit u oltáře/posvátné sochy/svatého hovna ,který by dokázal detekovat slovní řetězce a na jejich základě vrhnout % a případně dát nějaký (pokud možno nebojový) bonus. Pak by mohli mít motlitební knížky i smysl, byla by v nich jen napsaná motlitba. No a kdyby to kněží v pravidelně nedělali, mohlo by jim to kumulativně odebírat body moudrosti (=> méně kouzel => méně božské přízně). Tak Druhá věc je, jak už tu bylo psáno, že je asi nebude správné to dělat jen pro kleriky. Mělo by to být pro každé kouzlící povolání (mág štůdia , druid by se třeba musel jednou za čas projít nějakou lesní iniciací atd.), jinak by zase plechokněží skuhrali ,že jsou utlačováni. No a třetí věc je ,jestli to za tu námahu vůbec stojí 
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:37 01. Apr 2008 |
|
|
photter wrote: DenGrasse wrote: možná by se do IC sekce dal přidat popis jednotlivých kultů... proč se ? a proč zase zvrchu ? ať si každej založí kult k obrazu svýmu, ne ? no, thalie není EQ a bohy má dost pevně definovaný. co se týče dalších vír, to ať si každý dohodne s WB... ať si každý klidně založí vlastní kult a nadefinuje vlastní pravidla, když to ve hře dokáže. to nicméně nemění nic na tom, že kulty již existují a nějaká pravidla jistě mají, jde jen o to je zveřejnit. jestli se jich postava bude či nebude držet, je věc jiná.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:38 01. Apr 2008 |
|
|
photter wrote: DenGrasse wrote: a co se týče herní mechaniky, navrhl bych to tak, aby za modlení bylo možné získat nějaký profit... a co navopak za NEmodlení nějakou penaltu, coo ? nemusí být... leda bys na tom trval 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:39 01. Apr 2008 |
|
|
Krata wrote: modlit se za odměnu se mi nelíbi a sem proti modlit se za odměnu se mi líbí a jsem pro tady jsou dva základní názory... a ted WB raď.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:41 01. Apr 2008 |
|
|
OneHeart wrote: modlení za nějaké profitové body by skončilo akorát tak, že se "kněží" hodí do modlitby a půjdou si udělat kafe... Ale kdyby se třeba museli modlit u oltáře/posvátné sochy/svatého hovna ,který by dokázal detekovat slovní řetězce a na jejich základě vrhnout % a případně dát nějaký (pokud možno nebojový) bonus. Pak by mohli mít motlitební knížky i smysl, byla by v nich jen napsaná motlitba. No a kdyby to kněží v pravidelně nedělali, mohlo by jim to kumulativně odebírat body moudrosti (=> méně kouzel => méně božské přízně). Tak Druhá věc je, jak už tu bylo psáno, že je asi nebude správné to dělat jen pro kleriky. Mělo by to být pro každé kouzlící povolání (mág štůdia , druid by se třeba musel jednou za čas projít nějakou lesní iniciací atd.), jinak by zase plechokněží skuhrali ,že jsou utlačováni.No a třetí věc je ,jestli to za tu námahu vůbec stojí  to vše pravda, podepisuji každé slovo... jinak to bylo myšleno tak, že pravděpodobnost zisku nějakého profitu by byla malá (třeba 25%) takže nikdo kdo by si chtěl dát kafe a zadarmo naboostit, by neměl zaručen úspěch... PS: kněží nemají co skuhrat, dali se na víru a musej šlapat PS2: ty slovní řetezce by byla fakt dobrý
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:46 01. Apr 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: photter wrote: DenGrasse wrote: možná by se do IC sekce dal přidat popis jednotlivých kultů... proč se ? a proč zase zvrchu ? ať si každej založí kult k obrazu svýmu, ne ? no, thalie není EQ a bohy má dost pevně definovaný. co se týče dalších vír, to ať si každý dohodne s WB... ať si každý klidně založí vlastní kult a nadefinuje vlastní pravidla, když to ve hře dokáže. to nicméně nemění nic na tom, že kulty již existují a nějaká pravidla jistě mají, jde jen o to je zveřejnit. jestli se jich postava bude či nebude držet, je věc jiná. před wipe sem tu jeden kult bohyně zprovoznil a nebyl to žádnej problém, napřed se musí chtít, pak už to většinou de 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 10:54 01. Apr 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Bohove jsou sice pevne dani, ale kdo je bude uctivat a jestli si k tomu vytvori nejaky kult, to je prece vec hracu. Ne, pomer (doba prace + zpusobene problemy : pozitiva) jasne rika, ze se do toho v dohledne dobe poustet nebudu. (jestli vubec nekdy). @Sorrow: Hele ale o tom tu mluvis jenom ty. Vsichni ostatni tu resi modlitby kleriku. Ja jsem to cetl poradne 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 11:01 01. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Nevim, ale RP chci hrát protože mě to baví a modlení protože moje kněžka má nějakou víru a bude se prostě modlit.. nic za to nechci To že ty si mylíš že by to bylo dobrej nápad je tvůj názor.. ale proč se něco takového projednává? protože se postavy nemodlej a ty jsi navrhly aby za to byli odměny, třeba by začali.. takže to pro mě je odměna a jen úplatek hráčům: prosím, hrajte RP a tady za to máte tohle... vůbec, TRESTAT TRESTAT Dar od boha jsou klerycká kouzla, myslim že to stačí
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 11:07 01. Apr 2008 |
|
|
kucik wrote: Bohove jsou sice pevne dani, ale kdo je bude uctivat a jestli si k tomu vytvori nejaky kult, to je prece vec hracu. Ne, pomer (doba prace + zpusobene problemy : pozitiva) jasne rika, ze se do toho v dohledne dobe poustet nebudu. (jestli vubec nekdy). to jistě, ale přece chrámy existují a fungují, což znamená, že v nich existuje nějaká hierarchie kněží, kteří z něčeho žijou a něčím se zabývají, prostě církev se vším všudy (to je to, čemu říkám kult). a finis 
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 11:29 01. Apr 2008 |
|
|
Tak kulty existujou, ale vymyslet si ritualy podle svyho podle potreb kultu fakt neni problem..
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 11:46 01. Apr 2008 |
|
|
Krata wrote: Nevim, ale RP chci hrát protože mě to baví a modlení protože moje kněžka má nějakou víru a bude se prostě modlit.. nic za to nechci To že ty si mylíš že by to bylo dobrej nápad je tvůj názor.. ale proč se něco takového projednává? protože se postavy nemodlej a ty jsi navrhly aby za to byli odměny, třeba by začali.. takže to pro mě je odměna a jen úplatek hráčům: prosím, hrajte RP a tady za to máte tohle... vůbec, TRESTAT TRESTAT Dar od boha jsou klerycká kouzla, myslim že to stačí toť pohled zajisté ušlechtilý, nicméně se jednalo o trochu jinou věc... mnohokrát zmíněné různé pojetí klerika (na tomto i na jiných serverech), nejen v NWN, ale v historii světa jako takové. existovaly stovky vír a náboženství a desítky přístupů k nim... nejednalo se ani tak o to aby hráči hráli dobré RP (protože diskutabilní je už to, co je dobré RP), ale aby hráli dobře kleriky. k tomu nejlépe poslouží právě popis obvyklého chování příslušníků kultu - postava by si mohla říct: dobře, já se nebudu modlit 3x denně, ale jenom 1x, trochu to budu flákat, v chrámu mě asi budou trochu přehlížet, ale mně to nevadí. nebo já se budu modlit 8x denně,v chrámu budu znám jako fanatik a budou se na mně tvářit divně. nebo s chrámem nechci mít nic společnýho, pač jsou to zpohodlnělí kacíři, co se dávno odchýlili skutečné myšlence víry. nebo budu dělat všechno jak je obvyklé a postupovat v chrámové hierarchii... atd. pokud jsou odměny za modlení těžké napsat, pak je asi zbytečné o tom dál mluvit
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 12:13 01. Apr 2008 |
|
|
Asi tak, je opravdu zvlastni, ze se vsichni stale navazej do tech kouzlicich povolani a chteji jim stale urcovat naka pravidla a pritom se tohle da aplikovat na kterekoliv povolani. Aby barbar byl vice barbarskej, aby bojovnik byl vic bojovej a takhle u kazdeho povolani.Ja sem taky nekdy znechucenej tim co delaj nekteri hraci, aniz bych hned vyvolaval spory(vzdycky si reknu, on ten hrac to asi takhle chce hrat a tak ho to bavi).Ono se da na vsom vzdycky neco najit.Kazdej by se nejdriv mel ptat a koukat na sebe, jestli opravdu hraje tak jak se ma.Ale jak se ma vlastne spravne hrat?Tak aby nekdo skakal podle ostatnich a delal neco co ho nebavi a po case sel hrat jinam?A nebo aby si hral podle sveho vedomi a hru si uzival?(tim neschvaluju nektere prasarny, ktere opravdu bijou do oci) K tomu co delaj knezi muzu rict jedine to:kdo ma ve hre to vsevidouci oko, ze je muze stale sledovat jak hrajou a pak tady psat jak nehrajou RP, ja osobne co jsem videl kleriky treba v Ivory, tak jsem u kazdeho videl v nekolika pripadech ze se sel modlit i bez toho ze by si vyprosovali nake extra bonusy. @Kucik:to jsem rad ze jsi si to opravdu precetl poradne cele 
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
leontynka
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 13:16 01. Apr 2008 |
|
|
Sorrow wrote: Aby barbar byl vice barbarskej, aby bojovnik byl vic bojovej a takhle u kazdeho povolani. Víš, jenže mě přijde, že klerik je povolání, které stojí stranou od ostatních, protože narozdíl od tebou zmíněného bojovníka nebo barbara má nad sebou svého nadřízeného, nějakého boha. Takže už vstupem na svět patří klerik do nějakého uskupení, které má určitá pravidla. Když je zloděj v gildě, nebo voják u stráže, tak se taky musí nějakými zákony řídit. A když se chová správně, dostane plat (u vojáka), nebo podporu gildy. U klerika jsou tenhle "plat" jeho schopnosti. A asi nejde jinak, než aby Pánové jeskyně to kontrolovali a starali se o to, aby kněží dobře dodržovali svoje "pravidla". Bez nich je šéf vyčutne a tradaaa! 
_________________ Lenvien du Berry - krásná, mladá, milá, nevinná
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Změny kouzel, zasahy do systému NWN DND něco jako 3rd ed. Posted: 14:12 01. Apr 2008 |
|
|
Nake odmeny za modleni ne, skor postihy na nemodleni, ale ako vravi kucik je to narocne a v najblizsej dobe sa to teda delat nebude. Cize odozva a reakcie sveta na klerikov zostavaju na DM, cize pokial sa dany klerik nemodli, nesprava sa ako klerik daneho boha a robi nake "blbosti" (ako napr ozivovanie mrtveho, bez toho aby sa unuval vobec zliezt z kona, ako som to videl pred wipom, pripadne knaz Juany ktory odmieta kohokolvek liecit, proste akekolvek priestupky proti viere daneho boha) doplati nato odozvou okolitej spolocnosti. A myslim, ze DM ma moznost si take veci odsledovat a overit u daneho klerika.
Co sa tyka kultov a realii. No cirkev danych bohov v Karathe existuje, ma svoje zoskupenie a vsetko okolo. Kto chce si to moze zistit priamo v hre a vstupit medzi nich. Dane veci ako modlitby a ritualy su niektore popisane u danych bohov. Pokial chce niekto nieco viac, nech sa paci, ma volnu ruku a moze zacat tvorit, nech sa mi ozve na ICQ alebo rovno posle co vytvoril, skonzultujeme a pripadne upravime a uverejnime. A pokial niekto nieco chce a nechce sa mu tvorit, tak bohuzial bude musiet pockat kym to niekto vytvori. Tot cela vec.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|