|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Silvaner
|
Post subject: Re: Volby Posted: 23:59 11. Jan 2013 |
|
|
ono je jedno kdo tam bude, jak píše shaman, beztak bude skákat jak ostatní pískají a sem tam jim dělat naschvály aby nevypadal úplně blbě že nemá vlastní názor. Dělali to tak všichni, i Havel /dej mu pánbuh věčnou slávu/. Prezidentská funkce v tomhle státě je spíš reprezentativní, výkonná ani trochu, takže je to fuk a proto se vybírá z devíti kandidátů, kteří se zrovna vytáhli z klobouku 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 23:59 11. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Shamane to se ale tykalo recidivistu. Prvne trestany clovek totiz dostane zpravidla jen podminku.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:04 12. Jan 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Shaman88 wrote: Stejně to jsou spory co se jen táhnou... Ty soudy stojí prachy a stejně se to nikam nedostane... Klidně at jim dají amnestii... vadilo by mi to u recidivistů, u tunelářů mě je to jedno. Je to vlastně signál toho, že tunelování a okrádání lidí ve velkém je u nás schvalováno a podporováno. A ty k tomu řekneš, že je ti to jedno. Navíc recidivista je člověk, který opakovaně páchá trestnou činnost. A tohle je přesně ten případ, kdy se to děje. Jedná se totiž o opakované a systematické rozkrádání - není snad ukázkovější případ recedivity. Navíc jsem psal, že jeden z těch případů měl mít finální verdikt 23. ledna, takže jak vidno - šlo s největší pravděpodobností jen o slíbené vysvobození kamarádíčků, kteří už si stihli nakrást a takhle si můžou svůj "výdělek" nechat.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:04 12. Jan 2013 |
|
|
No ale jsou to velké kauzy které zbytečně zaměstnávají soudy. A je mi úplně jedno jak dopadnou... teda většině lidem je to jedno, nikomu to netrhá žíly. To teprve až se lidé dozví že je omilostní... ale už nevidí že pokud je to nějakej tunelář tak často bud to vyhraje nebo to protahuje do nekonečna až se to promlčí a v podstatě taky vyhraje... takže nám pan Klaus vlastně ulevil soudům a vězeňství a to je good.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:07 12. Jan 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: A je mi úplně jedno jak dopadnou... teda většině lidem je to jedno, nikomu to netrhá žíly. A co těch 130 tisíc lidí, co přišli vytunelováním banky o peníze? Myslíš, že je jim to fakt jedno?  Shaman88 wrote: To teprve až se lidé dozví že je omilostní... ale už nevidí že pokud je to nějakej tunelář tak často bud to vyhraje nebo to protahuje do nekonečna až se to promlčí a v podstatě taky vyhraje... takže nám pan Klaus vlastně ulevil soudům a vězeňství a to je good. Jo - a ukázal, že krást a ničit se u nás může bez trestu. Tak s chutí do toho, přece na tom není nic špatného! Tohle je fakt moc... Už dlouho jsem neslyšel takovýhle blábol.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:09 12. Jan 2013 |
|
|
Silvaner wrote: ono je jedno kdo tam bude, jak píše shaman, beztak bude skákat jak ostatní pískají a sem tam jim dělat naschvály aby nevypadal úplně blbě že nemá vlastní názor. Dělali to tak všichni, i Havel /dej mu pánbuh věčnou slávu/. Prezidentská funkce v tomhle státě je spíš reprezentativní, výkonná ani trochu, takže je to fuk a proto se vybírá z devíti kandidátů, kteří se zrovna vytáhli z klobouku  Ono to zní, jako by podle tebe nebyl mezi demokracií a totalitou vůbec žádný rozdíl...
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:09 12. Jan 2013 |
|
|
Já si myslím, že bysme se o politice neměli bavit. Akorát si tím znepříjemníme hru  ))
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:10 12. Jan 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Klidně at jim dají amnestii... vadilo by mi to u recidivistů, u tunelářů mě je to jedno. A to je přesně ta výrazná role prezidenta, o které jsem psal. Klaus podporuje, možná nevědomky, takovejhle nihilismus, jako je tvůj (nic proti nihilismu, jsi WB  ) tím, že morální hodnoty nevyzdvihuje a sám neztělesňuje. Takže ve výsledku je i "normálnímu člověku" jedno, že stovky policajtů a státních zástupců div nevyplivly duši pro nic za nic, a "normální člověk" prostě ztrácí smysl pro základní společenkou spravedlnost. Přesně, jak přibližně tak nějak říkal Havel: Quote: Člověk potřebuje prezidenta, který mu bude opakovat, že se krást nemá. Ne proto, aby snad člověk vážně nekradl, ale aby měl tu zásadu, že se krást nemá, potvrzenou. A ad pravomoci: Já to nevím, ale jmenování těch lidí, jak jsem říkal (Ústavní soud, národní banka...), je podle mě prostě setsakramentsky důležitý záležitost. ČNB ti rozhoduje například o upravách měny, jako je devalvace, čili o tom, za kolik "normální člověk" nakoupí. Ministr financí se stará "jen" jako účetní o státní rozpočet - tihle lidi rozhodnou, kterým směrem se vydává celé hospodářství. A předávání metálů se tě třeba taky může týkat. PS., edit: Zase, než jsem to stvořil, minulo pět příspěvků...jdu si pustit něco pěkného....třeba plyn. čistá slovní rádobyhříčka, bez politického kontextu.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:10 12. Jan 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Já celkem souhlasím s Aulem. Navíc se tak trochu domnívám, že to od Vaška bylo dost možná účelové. EDIT: tedy účelové ve smyslu...."tahání z věznice někoho, koho tam nepotřebuje"
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:14 12. Jan 2013 |
|
|
Díky, už jsem myslel, že jsem sám, kterému ten nihilismus vadí. A omlouvám se, že reaguju takhle naštvaně a impulzivně, ale očividná a drzá nespravedlnost je prostě věc, které mě dokážou vytočit na maximální mez.
EDIT: Zvlášť, pokud ji někdo obhajuje a prohlásí za "přínosnou".
|
|
Top |
|
Silvaner
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:16 12. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: Ono to zní, jako by podle tebe nebyl mezi demokracií a totalitou vůbec žádný rozdíl... no on opravdu zase tak velký není... zloději byli vždycky a všude, akorát za komunismu se nemuseli bát krást a ted to schovávají za výdobytky právě té demokracie 
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:19 12. Jan 2013 |
|
|
Silvaner wrote: Aulus wrote: Ono to zní, jako by podle tebe nebyl mezi demokracií a totalitou vůbec žádný rozdíl... no on opravdu zase tak velký není... zloději byli vždycky a všude, akorát za komunismu se nemuseli bát krást a ted to schovávají za výdobytky právě té demokracie  Možná máš pravdu. Ale podle mě je správný přístup proti tomu bojovat a věřit ve zlepšení. Bohužel vede cesta mas jednodušším terénem - zvyknout si a přizpůsobit se. Otázka je, jestli je ta snadnější cesta taky ta lepší cesta.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:19 12. Jan 2013 |
|
|
Vy snad vůbec nejste češi... schválně oslavovali jste nějak 20 let české republiky? Já ano, a příjde mi amnestie jako velký dar občanům ze strany státu.
Z těch co byli amnestování je víc než polovina ve vězení za blbosti... Ti určitě budou oslavovat....
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:21 12. Jan 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Vy snad vůbec nejste češi... schválně oslavovali jste nějak 20 let české republiky? Já ano, a příjde mi amnestie jako velký dar občanům ze strany státu.
Z těch co byli amnestování je víc než polovina ve vězení za blbosti... Ti určitě budou oslavovat.... Vsadím se s tebou, že poměr těch, kteří z amnestie oslavovali a těch, kteří na ni nadávají a je jim z ní morálně nanic, je hodně ve prospěch té druhé skupiny.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:21 12. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Shaman88 wrote: Vy snad vůbec nejste češi... Proc si to myslis? Protoze nam neni jedno, co se tu deje? To neni mysleno utocne, ale vazne nerozumim te implikaci.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|