Pánové, tak jsem ozkoušel modifikaci na Armu 2 s názvem Invasion 1944. Sice se jedná o jinou hru než WoT, ale píšu to sem, protože se s vámi chci podělit o zážitky z řízení tanku právě v této modifikaci.
Obrněná technika je zde skutečně výborně vykreslená, ten kdo na tom makal udělal skutečně kus práce. Každé vozidlo má otvíratelné poklopy, pěšáci si můžou na vozidlo sedat a vozit se.
Je pravda že můžete řídit tank sami, ale neobejdete se potom bez přelejzání z pozice řidiče na pozici střelce a nabiječe. Tank tu skutečně vyžaduje více hráčů na utvoření posádky což není těžké dokázat když na jednom kooperativním americkém serveru hraje tak 50 lidí. Ovšem je fajn když najdete zkušené tankisty a fajn chlapíky s kterejma je radost jezdit. Budete se divit, ale lidi v téhle hře i
erpí!!!
Má první zkušenost s obrněnou technikou byla na straně němců a to ve vozidle Stug III. Krásná kamufláž, boční představené pancíře, zimmerit... kráska! Nasedl jsem tedy sám do vozidla a vyjel směrem k bitvě. Po cestě jsem potkal opuštěnou Pz IV (
obrázek). Tam se ke mě připojil jeden kolega a já usedl za řídítka Pztka a on do Stugu. Vyrazili jsme. Mezitím co si pak odskakoval na záchod jsem narazil na pár britských paragánů, jelikož jsem zjistil že v Pztku není ani jeden náboj tak jsem byl nucen přejet. Horší situace nastala v momentě kdy jsme narazili na hlídku amerických tanků Stuart! Hned co jsem viděl Stuga vystřelit jsem zíral na efekt výstřelu. Kolem vozidla se zvedla mračna prachu a vypadalo to velmi realisticky. Dva Stuarty padly. Efekt výbuchu tanku byl také pěkně udělán. Tank nejdříve začoudil, vyskočila posádka a pak tank vybouchl. Po této bitvě můj kolega ale záhadně zmizel a já jsem se rozhodl opět nastoupit do svého Stugu a pokračovat k hlavní bojové linii. Cestou jsem potkal královského tigera, chtěl jsem si ho šlohnout ale měl už posádku

.
Po několika minutách strastiplné pilotáže stíhače tanků jsem se dostal k městu kde probíhala bitva mezi němci, američany a brity. Zaparkoval jsem v lesíku nad městem a spozoroval několik obrněných vozidel nepřítele. Nabyl jsem tedy protipancéřové a začal pálit. Z kopečnu jsem odrovnal jednoho Shermana, americký polopás, jakýsi obrněný automobil a zlikvidoval pozici protiletadlové obrany. Také se mi podařilo zasáhnout Churchilla, ale ten mi utekl z dohledu. Následovala tedy cesta do města a podpora pěchoty. Zde má cesta skončila po úderu americké bazooky.
Povím vám, přelejzat z nabíječe na střelce je fakt na prd.
Na jiném serveru se hrálo za amíky. Po krátké pěší kariéře se mi podařilo zasednout za řídítka Shermanu Firefly. Vyrazil jsem na bojiště a zde jsem našel svého střelce a na krátkou dobu i velitele tanku. Zjistili jsme že jsme super tým. Při dalším střetu s nepřítelem se k nám přidal třetí týpek, který se stal novým velitelem tanku. Naše posádka teda čítala 3 muže. Řidič(já), nabiječ/střelec, velitel/kulometčík. Na konto jsme si přisali hnedle jednoho Stuga, málem jsme také odpálili námi zajatého Hetzera, sestřelili jsme dvě letadla a několik dalších vozidel (nákladáky, polopásy). Tak se nám spolupráce zalíbila, že jsme pojmenovali náš tank "Bessie". Je sranda, že posádku tvořili edimburčan, londýňan a pražák

. Bohužel jsme po asi šesti bitvách padli po zásahu tuším od Pantera schováneho v lese. Bessie dostala do kol a byli jsme imobilizovani a než jsme si uvědomili co se děje tak přilitla další a drahá Bessie vylítla do vzduchu...
Nějak takto vypadalaKdyž to shrnu tak modifikace vypadá a i se celkem chová realisticky. Je postavena na vojenském simulátoru. Jedině snad letadla jsou zprzněná, protože létají asi tak rychle jako Flyer bratrů Wrightů. Nejvíc mě skutečně bavila cesta tankisty. Divili by jste se, ale každý člen posádky si užije své. Nejlíp je asi mít 3 lidi v tanku. Přecejenom ten nabiječ bude asi nudnej

. Nutnost je taky dobrej velitel, který dává rozkazy zbytku posádky.