Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:12 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 62, 63, 64, 65, 66  Next

Tak koho teraz?
Kníža Kadel Schwarzenberg 52%  52%  [ 34 ]
Miloš 25%  25%  [ 16 ]
Ani jeden 12%  12%  [ 8 ]
Klikity klikity! 11%  11%  [ 7 ]
Total votes : 65
Author Message
 Post subject: Re: Volby
PostPosted: 11:02 08. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

@pavad http://www.youtube.com/watch?v=4b7YFtiE5EA

Přijde mi opravdu zajímavé, co je člověk schopen udělat, pokud mu to přikáže skutečná autorita - v tomto případě muž v bílém plášti.

A zde je ještě jeden známý experiment
http://i.snag.gy/kdu77.jpg

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 12:42 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Inu, ma skleroza, stydim se zapomenout na Milgramsky experiment... Diky za referenci.

kucik wrote:
Přijde mi opravdu zajímavé, co je člověk schopen udělat, pokud mu to přikáže skutečná autorita - v tomto případě muž v bílém plášti.
Nebo v cernem kabate s haknkrajcikem na rameni. Nebo v otrhanych hadrech a krucifixem v ruce. Nebo...

Nebo pouze oznaceny za "predniho odbornika na otazku zelenych technologii". Ti jsou nejhorsi... :/

kucik wrote:
A zde je ještě jeden známý experiment
http://i.snag.gy/kdu77.jpg
Ano, ten je povedeny. :) Jsem cetl studii, ktera se zabyvala pozitivnim vlivem odvedeni mladistvych do vojenskych taboru (!!!). Zaver autoru byl, ze v cele historii lidstva jde o bezny proces, kdy se chlapec dostava do muzske spolecnosti, pripravuje se k lovu/boji (vyhradne muzske cinnosti) a zaroven to ma pozitivni psychologicky vliv (za zminku stoji primarne prilisna vazba matky na dite a Oidipuv komplex). Ne ze bych souhlasim zcela se vsim... Ale cesta samostatnosti ditete neni tvorena soustavnym rodicovskym hyckanim od zrozeni do dospeslosti.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

PostPosted: 12:50 08. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  Profile

Já bych taky zavedlo vojnu. Ono to taky mladíky trochu srovná... Děs kolik mích spolužáků už má problémy se zákonem.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 12:59 08. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

No, já jsem přesvědčenej, že vojna dodá chlapovi část identity. Dvouletá buzerace je zbytečná, ale takovej půlroční kurz, kde se člověk naučí zacházet se zbraněma a základy taktiky a boje ve skupině (něco jako výcvik dobrovolnejch aktivních záloh) je bezesporu věc velmi prospěšná.

Klucí co vidíš dneska nemaj o nějaký disciplíně ani šajn, každej je středobod světa, oblíká se to jak buzna, svaly aby na tom člověk pohledal... :)))
(Generalizace v praxi)

PostPosted: 13:02 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Molly23 wrote:
Já bych taky zavedlo vojnu. Ono to taky mladíky trochu srovná... Děs kolik mích spolužáků už má problémy se zákonem.

Jak se mazaně označil třetí osobou. Mí kamrádi spolužáci muži běžte.... ja jsem to zavedlo:)

PostPosted: 13:02 08. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

To je jen takový čajíček pro ovečky! :confused:
*loví pamětí*
Co jsem někde četl, tak svého času s těmihle "stádními" pokusy začali ve experimentálně ve velkém Karlovi kolegové z Bavor a okolí (nemůžu si tu poznámku vypustit, co bych to byl za trolla), alias fašistické Německo (MUDr.Mengele a spol.) a po válce pak v tom pokračovali (mimojiné) v největším Amíci. U nich si pamatuju největší průser, kdy simulovali "Vězně a Věznitele" (univerzita ve Stanfordu), měli dvě skupiny...a vymklo se to nehezky kontrole. Pak podobné experimenty zatrhli nebo o nich aspoň přestali veřejně mluvit.
Kdybych nebydlel s dalším Němcem co mi furt skovává věci (alias Alzheimer), tak bych si vzpomněl, jak se ta knížka jmenovala. Moc hezky dokumentárním stylem popisovali tyhle pokusy (od Němců, přes Rusy, Amíky, Anglány).

Ve výslekdu z těhle studií vyplývá, že když se jakémukoli "(rádoby)morálnámu" paladinovi správně podá důvod, odstřelí vlastní matku a nejen že mu to nepřijde blbý, ale ani se nezačervená. Prostě v jádru jsou lidi (z)manipulovatelné ovce...a ty co mečí nejhlasitěji, že nééé, tak ty nejvíc :wall: (viz skandál v Polsku).

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 13:05 08. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Vy jste dobří konspirátoři :)) Ale dobré čtení k té tématice je Masa a moc od Eliase Canettiho.

EDIT: A k těm opicím, tam je důležité si uvědomit, že to bití opice která leze na žebřík, mělo původně smysl, když si opice uvědomily, že kdykoliv nějaká z nich leze na žebřík, jsou ostatní postříkány ledovou vodou. Sice pak došlo k výměně opic, ale to "bití" je pochopitelné. Kolektivní paměť nějak funguje, a i když ve výsledku žádná z opic sprchu nezažila, nebyla to žádná "manipulace", ale prostě obyčejnej vypěstovanej reflex - a vsadím se, že to bude fungovat obdobně u většiny zvířat se schopností učit se.

Zajímavější by bylo, kdyby spolu ty opice mohly komunikovat, třeba vysvětlovat, proč dochází k bití a zda ví, proč...

PostPosted: 13:16 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Kolektivní pamět pomáhá i přežít, není cždy jen špatná.
Pokud chcípne opice na otravu jedovatým ovocem, tak kdyby nefungovala kolektivní paměť, v každé skupině by muselo se chcípat.
Kolektiví pamět ma evoluční význam.

PostPosted: 13:17 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Molly23 wrote:
Já bych taky zavedlo vojnu.
Ten stredni rod zni opravdu vyborne. :)

Molly23 wrote:
Děs kolik mích spolužáků už má problémy se zákonem.
O problemech s pravopisem neni treba se zminovat. Vezenska dozorci sluzba douci. :D

Lec je pravdou, ze za dobu ruznych akci pro verejnost jen s uzasem sleduji cim dal vetsi zzenstilost panske populace. Nerikam, ze by mel chlap smrdet potem nebo mit vlasy nemyte tyden a pul! Kdyz mi ale prichazi jedna stredni skola za druhou, kde kluci jsou "vystajlovani" vice jak devcata, s vlasy nafoukanymi tak precizne, ze museli byt v koupelne rano alespon hodinu...

Asi uz jsem opravdu stary. *vraci se sazet plavune do cerneho uhli*

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

PostPosted: 13:19 08. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  Profile

Krysak wrote:
Molly23 wrote:

Jak se mazaně označil třetí osobou. Mí kamrádi spolužáci muži běžte.... ja jsem to zavedlo:)

Já bych bylo to generalisimo a nutilo je dělati kliky!

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 13:21 08. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

pavad wrote:
Lec je pravdou, ze za dobu ruznych akci pro verejnost jen s uzasem sleduji cim dal vetsi zzenstilost panske populace. Nerikam, ze by mel chlap smrdet potem nebo mit vlasy nemyte tyden a pul! Kdyz mi ale prichazi jedna stredni skola za druhou, kde kluci jsou "vystajlovani" vice jak devcata, s vlasy nafoukanymi tak precizne, ze museli byt v koupelne rano alespon hodinu...

Jo, to je hodně zlý. A ještě horší je, že se takoví zženštilí buzíčci stejně starým holkám líbí.
Taky by mě zajímalo, jestli si ti hoši připadají nějak... dobře...?

PostPosted: 13:23 08. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  Profile

pavad wrote:
Molly23 wrote:
Já bych taky zavedlo vojnu.
Ten stredni rod zni opravdu vyborne. :)

Molly23 wrote:
Děs kolik mích spolužáků už má problémy se zákonem.
O problemech s pravopisem neni treba se zminovat. Vezenska dozorci sluzba douci. :D

Publius Ovidius Naso ve své "příručce" Umění milovat napsal, že chlap by měl vonět prací.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 13:31 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Jo, to je hodně zlý. A ještě horší je, že se takoví zženštilí buzíčci stejně starým holkám líbí.
Taky by mě zajímalo, jestli si ti hoši připadají nějak... dobře...?

Hele dokážeš poradit ženské s parfémem? Jak vyprat skvrnu? Jak nalakovat nejlíp nehty? Jak nejlíp nagelovat vlasy?

Na rozdíl od chlapů mají metrouši mnoho společných témat se ženami.

Další věc je, že lépe prodávají falešné znaky evolučního úspechu.

PostPosted: 13:35 08. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

No tak zase vůni vybereš. Řekneš, která ti na ní voní (no dobrá, tak prostě řekneš ,,tahle je nejlepší" když už tě to hodně sere.)

Osobně si teda myslim, že tahle fascinace metro modelama ustává po střední škole.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 18:56 08. Feb 2013 
Bůh
 Profile

K těm experimentům, já slyšel o experimentech, které spojené státy dělaly po válce - účinky požití radioaktivních látek, což ale zkoušeli jen na nevyléčitelně nemocných se souhlasem, pak tu byla nějaká ta vesnice v jižní Americe, kde naočkovali v nějaké té díře světa několika desítkám lidí syfilis, aby mohli zkoumat jeho projevy - to už bylo bez souhlasu a vědomí subjektů. No, horší, než Japonci za druhé světové války pořád asi nebyli, i když jejich lidem výměnou za výsledky jejich svinstev prý zaručili američané beztrestnost. Čtení o takové jednotce 731 a tom, jak zacházela s čínskými zajatci, je vyloženě na zvracení.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 62, 63, 64, 65, 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]