|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:35 02. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Nebude to tim, Kato, že původní nwn končilo cca na 20. levelu?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:42 02. Apr 2013 |
|
|
E6 svůj smysl rozhodně má, jen nevím jestli jde ruku v ruce s ideologií Thalie, to už můžou říct jen povolaní. E6 kromě výhod nese ale i nevýhody, kupříkladu neexistenci prestižních povolání. Na druhou stranu když bych mohl třeba vzít jako příklad nějakou ADaD hru, tak v BG1 je strop třeba 7. level postavy a jak se s tím dá krásně vyhrát! Jinak tu paletu u DM vidím podobně jako KaTo, nejpestřejší škála NPC je opravdu kolem 1-10 levlu, osobně tipuji že to nebude dáno singleplayerem, ale toolsetem jako takovým, který nijak zrovna nepodporuje výrobu MEGAsvěta, ale původně se pospojovalo pár map, nahodily dialogy, loglo se pár kámošů po síti, třebas někdo dělal DM a hráli si ADaD bez papíru. I když těžko říct. Zredukovat časovky na 1xp/h, v partě 2xp/h, zredukovat expy z příšer na 1 za kus a boss za 20, nastavit strop na 6 lvl a máme svět ve kterém nebude rozdíl mezi nováčkem a veteránem. Zredukovat výběr itemů v krámech na +1 , vsadit klasické reálie FR ala BG. Řešení by to bylo, jen nevím co na to poví lidi co mají na servru momentálně postavy 30+ 
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:51 02. Apr 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
kucik wrote: Nebude to tim, Kato, že původní nwn končilo cca na 20. levelu? Končilo, končilo, nicméně ta "uspořádaná" část obsahuje většinu potvůrek 1-5 lvl (skřeti, kostlivci, zombie, duchové, zvířata, atd.) a končí někde na 12tém (?) - což je rozsah potvor akorát pro tyhle E6 pravidla. Snadno ověříš, že si založíš DM hru a do té palety potvor se podíváš (a kdyžtak mě rovnou oprav, zda si to blbě pamatuju  ). A pokud mě tedy paměť neklame, tak tam nejsou potvory pro lvly 16-20 ( mno, možná draci. Jeden.  ).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:08 02. Apr 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Do debaty jak to změnit se mi pouštět nechce vzhledem k tomu, že nemám ani šajn o tom co se chystá, nechystá a co přesně jak na Th funguje. Za úvahu by možná stálo nesnižování time xp s pokročilým levelem, vytvoření nových NPC s vyšším lvl. Tuším, že v toolsetu jdou vytvořit NPC až lvl 60.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:19 02. Apr 2013 |
|
|
Já bych to nechal hajat a počkal na NT, myslím že balanc tam bude zajímavej.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:38 02. Apr 2013 |
|
|
Nechtějte Shamana naštvat s E6....
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 15:40 02. Apr 2013 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
xxxMajkyxxx wrote: Do debaty jak to změnit se mi pouštět nechce vzhledem k tomu, že nemám ani šajn o tom co se chystá, nechystá a co přesně jak na Th funguje. Za úvahu by možná stálo nesnižování time xp s pokročilým levelem, vytvoření nových NPC s vyšším lvl. Tuším, že v toolsetu jdou vytvořit NPC až lvl 60. Nějaký 60 lvl NPC už tu máme co vím  Vytvořit NPC pro creep 30+ nutně neznamená dávat jim lvl 40+ 
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
D_E_K_A
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 15:50 02. Apr 2013 |
|
|
Bahnak wrote: E6 svůj smysl rozhodně má, jen nevím jestli jde ruku v ruce s ideologií Thalie, to už můžou říct jen povolaní. E6 kromě výhod nese ale i nevýhody, kupříkladu neexistenci prestižních povolání. Na druhou stranu když bych mohl třeba vzít jako příklad nějakou ADaD hru, tak v BG1 je strop třeba 7. level postavy a jak se s tím dá krásně vyhrát! Jinak tu paletu u DM vidím podobně jako KaTo, nejpestřejší škála NPC je opravdu kolem 1-10 levlu, osobně tipuji že to nebude dáno singleplayerem, ale toolsetem jako takovým, který nijak zrovna nepodporuje výrobu MEGAsvěta, ale původně se pospojovalo pár map, nahodily dialogy, loglo se pár kámošů po síti, třebas někdo dělal DM a hráli si ADaD bez papíru. I když těžko říct. Zredukovat časovky na 1xp/h, v partě 2xp/h, zredukovat expy z příšer na 1 za kus a boss za 20, nastavit strop na 6 lvl a máme svět ve kterém nebude rozdíl mezi nováčkem a veteránem. Zredukovat výběr itemů v krámech na +1 , vsadit klasické reálie FR ala BG. Řešení by to bylo, jen nevím co na to poví lidi co mají na servru momentálně postavy 30+  Mhm... Zlaté časy strávené nad BG... jinak bych byl všemi deseti pro...  viž. svět z FR., atd. 
_________________ I´m pixel-based fantasy, a man who is stoic. I hack and slash, who the heck´s more heroic? Xzar: "I know of dragons with feet like rabbits, 'tis true, I swear." (In memoriam - died 1369 DR) Yoshimo: "Hiiiii yah! Heh, tourists love that stuff." Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 16:30 02. Apr 2013 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
Jsem asi divná, ale co je E6? 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 16:33 02. Apr 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Pajule wrote: Jsem asi divná, ale co je E6?  Bylo to vysvětlený na tom odkazu (i když jsi divná  , klikat snad zvládneš, ne?  ) P.S. Je to (zjednodušeně řečeno) nastavení světa, kde maximální dosažitelný lvl postavy je 6 lvl (z PB hlediska - rozuměj 2x útok za kolo u bojových povolání, 1x u nebojových).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 16:43 02. Apr 2013 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
Dík, neklikam a čtu to tu stejně tak letmo 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 18:24 02. Apr 2013 |
|
|
Bahnak wrote: E6 svůj smysl rozhodně má, jen nevím jestli jde ruku v ruce s ideologií Thalie, to už můžou říct jen povolaní. ... Zredukovat časovky na 1xp/h, v partě 2xp/h, zredukovat expy z příšer na 1 za kus a boss za 20, nastavit strop na 6 lvl a máme svět ve kterém nebude rozdíl mezi nováčkem a veteránem. Zredukovat výběr itemů v krámech na +1 , vsadit klasické reálie FR ala BG. Řešení by to bylo, jen nevím co na to poví lidi co mají na servru momentálně postavy 30+  Ano, na Thalii se to nehodí, ale spíše kvůli hráčům a tomu, na co jsou zvyklí, než reáliemi. Snít ale můžu  Shamane, E6 ti vadí obecně nebo ve spojistosti s Thalií?
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:07 02. Apr 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Derken- wrote: xxxMajkyxxx wrote: Do debaty jak to změnit se mi pouštět nechce vzhledem k tomu, že nemám ani šajn o tom co se chystá, nechystá a co přesně jak na Th funguje. Za úvahu by možná stálo nesnižování time xp s pokročilým levelem, vytvoření nových NPC s vyšším lvl. Tuším, že v toolsetu jdou vytvořit NPC až lvl 60. Nějaký 60 lvl NPC už tu máme co vím  Vytvořit NPC pro creep 30+ nutně neznamená dávat jim lvl 40+  To určitě ne....jak říkám, nevím jak to funguje na Thalii přesně, ale základní xp system nwn je docela komplikovaná záležitost, o které si netroufnu tvrdit, že ji rozumím.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:56 02. Apr 2013 |
|
|
G-ladiator wrote: Bahnak wrote: E6 svůj smysl rozhodně má, jen nevím jestli jde ruku v ruce s ideologií Thalie, to už můžou říct jen povolaní. ... Zredukovat časovky na 1xp/h, v partě 2xp/h, zredukovat expy z příšer na 1 za kus a boss za 20, nastavit strop na 6 lvl a máme svět ve kterém nebude rozdíl mezi nováčkem a veteránem. Zredukovat výběr itemů v krámech na +1 , vsadit klasické reálie FR ala BG. Řešení by to bylo, jen nevím co na to poví lidi co mají na servru momentálně postavy 30+  Ano, na Thalii se to nehodí, ale spíše kvůli hráčům a tomu, na co jsou zvyklí, než reáliemi. Snít ale můžu  Shamane, E6 ti vadí obecně nebo ve spojistosti s Thalií? Vadí mi to vzhledem k mé práci na NT  Upřímně kdyby měl někdo hosting tak zkusit vytvořit svět na E6 by nebylo zase tak náročné... Kdysi jsem se snažil o něco podobného - moje myšlenka byla max lvl 10 a velmi podobná specifikace... ale ukončil jsem to protože jsem to neměl kde spustit 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:16 02. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ja jsem o necem podobnem dlouho premyslel. Treba SteelMartin takovy svet delal. Ono to ma opravdu velkou vyhodu v tom, ze se snadno tvori party, ale zase mnoho nevyhod v tom, ze z povolani vyuzijes imho jen velmi malou cast. Osobne by me to asi ani nebavilo, protoze obcas mam proste jen chut creepit a pokud bych na nejaky strop narazil na tak nizkem levelu, tak by me to tolik netahlo hrat.
(teoreticka uvaha) Jako lepsi varianta mi prijde, urcit nejaky ,,cileny level" treba 20. Pak se pokusit, aby bylo relativne rychle expeni treba do 14. a velmi pomale od 26. A tim drzet hrace relativne v ranku, kdy spolu nekam muzou jit. Protoze rozdil v sile 15. a 25. levelu nevidim jako tak velky, jako treba mezi 1. a 11.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|