|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
KaTo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:07 04. Apr 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Bahnak wrote: ... Ok. Tak já ti zase řeknu, co se říká u nás na stavbách: "Co to ku*píp* meleš za sr*píp*?" Tolik k tvé části příspěvku v osobní rovině  . Vážím si tě ( dosud) natolik, že nad tím ( blazeovaně  ) mávnu rukou  a budu dělat, že to byl slepičí úlet. K tématu "co KaTo závidí" ti vřele doporučuji znovu (nebo konečně  ) přečíst reakci Theogilovi, zmiňuji se tam o motivaci pro vývoj postavy ve vztahu k možnostem hraní a výší lvlu, pokud postava umírá. Dál nerozumím jedný věci - proč se na ten návrh díváš jako na OMEZENÍ pro nolifery, proč se na něj nedíváš jako na MOTIVACI pro rekreanty? Nebo navrhu něco jiného, místo kamenů a síry navrhni něco, co bude motivovat rekreanty a co jim zajistí, aby v nějakém reálném (řekněme 2-3x) čase dosáhli na stejný "strop" s lvlem postav jako mají nolifeři. A nebo co lépe - vymysli, jak začínající rekreanti mají šanci se (např. v CvC) srovnat s postavama dlouhodobě hrajících noliferů. Návrh? Ke zbytku příspěvku. Nevím, kde jsi vzal, že řeším RP. Nebo nedej bohové, že mi vadí afkování? ( pro tvé soukromé info - když jsem dělal craft sám v dílně, dělal jsem to přesně takto). Řeším systémovou část a to lvl postav. P.S. Pokud máš problémy co je a co není RP, co se má a co se nemá při huntění časovek na thalii dělat, neházej to na mě. Nebo založ topic na toto téma, co si já Bahňák I. Veliký  myslím, že je RP, já ti ( třeba) do toho topicu přispěju a můžeme se (po)bavit (nebo (po)flamovat, pokud to chceš i nadále hrotit  v "osobním" duchu).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:25 04. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Zásadní problém s NPC frakcema je zátěž na DM. Kdy je hráč zpravidla v roli pasivního příjemce a vyžaduje neustálou DM péči. Proto jsme tenkrát ty NPC frakce přestali podporovat. Nešlo to utáhnout. No, proto jsem zmiňoval právě frakce u kterejch ani tak nevadí, že tam DM nebude. Třeba někdo u čarodějů může bejt Azurovej mág a používat toho statusu. Bude řešit magický věci místo NPC. Stejně jako když je někdo inkvizitor. Nebo strážník, co bude mít pravomoc občas někoho překontrolovat nebo zbuzerovat lidi co přes město jedou na koni (a přitom se hrdě hlásit ke karathský armádě a pobírat třeba trochu platu). Kněz co káže při chrámu svýho boha - s puncem oficiality... Týpek u rytířů Úsvitu může bejt potulnej rytíř a občas kámoše pozvat na hostinu do Petroniky... takový věci svět oživujou. Na EQ to relativně dobře funguje, až na to, že dostat se na nějakou pozici trvá reálný roky - což za chvíli omrzí. Tady na Thalii by to potřebovalo trochu péče. Třeba klíče do vězení pro stráže, klíče do NPC lokací (třeba mučírna v Petronice je pro inkvizitora super, ale bez DM no chance na přístup... blbé). Možná nějakej uplně jednoduchej systém platů... Jde o to, že by ti hráči v NPC frakcích neměli zas až tak zásadní pravomoci. Dění by se reportovalo (nikdo to nemusí číst, stačí aby byla dokumentace a věci dohledatelné) a DM by bylo potřeba jen v superzvláštních případech nějakých sporů. Nebo kdyby chtělo dobrovolně pro někoho udělat frakční quest. No, abych ale dodal trochu skepticismu, nejsem si jist zda by to thalijské osazenstvo ocenilo, a zda by se tu našel dostatek kvalitních hráčů k tomu, aby to mohlo bezproblémově běžet.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:31 04. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Asi by to šlo. Za pokus to stojí, ale chce to domyslet každou guildu zvlášť.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:37 04. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
V zásadě u těhle NPC guild není třeba, aby mělo PC za prdelí neustále DM, ale jen vymyslet takové nastavení, kdy většinu věcí může řešit samo. Strážný dostane sadu rozkazů ohledně toho, co může, co nemůže, kde má všude hlídat. Pokud dostane klíč od vězení a pravomoc vybírat pokuty, tak může vyřešit 90% věcí přímo ve hře a od DM pak jen chtít vyjádření velitele k tomu či onomu případu, což vyžaduje jen odpověď na fóru bez nutnosti, aby DM bylo ve hře (a je snažší být na fóru odkudkoliv i z mobilu, než být ve hře). Obdobně jde vyřešit X různých záležitostí.
_________________ .
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:13 04. Apr 2013 |
|
|
J.F.Payne wrote: ... To se mi líbí.  Není nadto, když má hráč pocit, že někam patří (byť by to byl jen pucflek, akolyta nebo strážník). Řekněme, že je to forma, která (skoro) nic nestojí, ale může udělat divy. Přecejen ten stav "potulný" když je dobrodruh milionářem a řekněme "světaznalý" nebude úplně košér. S takovou už by se proplatil až na radnici 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:14 04. Apr 2013 |
|
|
Co ti brání se zkoušet proplatit? Ona ta možnost skutečně existuje 
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:14 04. Apr 2013 |
|
|
-RoF- wrote: Aulus wrote: -RoF- wrote: O čem ta diskuze vlastně je? Dle mě o ..... Ty s Thalkou ale asi taky nejsi spokojen, kdyz hrajes radsi jinde. Takze nejaka diskuze o smerovani smysl mozna ma.  Nejde o Thalii jako takovou. Svět Thalie je fajn. Aj ten craft mi vyhovuje, expení je dle mě taky dobré, dění ve světě taky jakési je. DM občas něco tvoří. Ale prostě hraju tady dlouho a občas mě štvalo, abych chodil po Thalii jak bludný holandan a třeba v 15 lokacích jsem nepotkal žádnou postavu. A to je ten důvod. Diskuze okolo expení je o ničem, páč to jedinné co Thalii a prakticky i ostatním modulům chybí je větší počet hráčů. Otázka jak je nalákat. Aule to je přesně to o čem jsem s tebou a Galim hádal. Jestli je ve světě důležitý počet hráčů...
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:36 04. Apr 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Co ti brání se zkoušet proplatit? Ona ta možnost skutečně existuje  *pokrčí rameny* nemám na to povahu, takže se ochotně smířím i s rolí toho pucfleka 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:38 04. Apr 2013 |
|
|
Takže by se ti ten titul líbil, bylo by to fajn povýšení ze stavu nuzného potulného, ale nemáš na to povahu, takže to dělat nebudeš. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:47 04. Apr 2013 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Já si právě myslím, že Barbar sám po té roli třeba netouží, ale libí se mu ta varianta všeobecně a kouká na to nejen z pohledu svého.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 16:26 04. Apr 2013 |
|
|
KaTo wrote: Dál nerozumím jedný věci - proč se na ten návrh díváš jako na OMEZENÍ pro nolifery, proč se na něj nedíváš jako na MOTIVACI pro rekreanty? Nebo navrhu něco jiného, místo kamenů a síry navrhni něco, co bude motivovat rekreanty a co jim zajistí, aby v nějakém reálném (řekněme 2-3x) čase dosáhli na stejný "strop" s lvlem postav jako mají nolifeři. A nebo co lépe - vymysli, jak začínající rekreanti mají šanci se (např. v CvC) srovnat s postavama dlouhodobě hrajících noliferů. Návrh? Nemám důvod zatěžovat se jakousi tebou smyšlenou "osobní rovinou", jsme na foru a řešíme věcně nějaké téma. Někdo má na hru jen hodinku dvě denně, někdo daleko více. Ty chceš více motivace pro postavy které nazýváš rekreanty. Tedy zvýhodnění této cílové skupině, oproti jiné cílové skupině. Toto zvýhodnění je takové, že druhé cílové skupině přinášíš omezení, které se první cílové skupiny nijak nedotkne. Když budeš pracovat někde 2 hodiny denně na brigádě, budeš taky požadovat platové podmínky jako má manažer co maká přes 100 hodin týdně? Když budeš zabíjení a tréninku boje věnovat každý den spoustu hodin, nebudeš nakonec lépe pro boj připravený než někdo kdo teprve zjistil za jaký konec se drží meč? Tvrdíš že řešíš systémovou část a to lvl postav. Jak tě může vůbec napadat pokoušet se srovnat lidi co hrají víkendově s těmi kteří hrají několikanásobně častěji? Ptáš se mě proč na to koukám jako na omezení noliferů a ne jako na motivaci rekreantů? No, asi to bude tím že svým návrhem omezuješ nolifery. Sorry ale tím že jedné cílové skupině udělám někde v něčem strop a defakto tím zruším vše kladné na tom aby byli loglí X hodin, tak nevytvářím motivaci pro rekreanta, ale pouze omezuji a nasírám nolifera. Je jasné že máme v této problematice jiný názor na věc. Můžeš to pitvat dál jak chceš, ale můj názor bude stejný. EDIT: Tvé nahlížení na problematiku lvl vs. čas je navíc velmi zkreslený. Uvedu příklad: Hraješ postavičku a hře můžeš průměrně věnovat 1 hodinu denně (někdy dvě, někdy nic, jak ti to vyjde) Za hodinu jsi schopen časovka a nějakým tím creepem průměrně postavičce přidat nějaký počet XP a zlata. Ve výsledku po roce dosahuješ levlu 20-25 s obstojnou výbavou. Jiný hráč se svou postavičkou hraje každý den 10 hodin (někdy 5, někdy 15, má dost času, dejme tomu školák co se nudí) Expí defakto totožným způsobem a na 20-25 level se dostává za měsíc. Oba jste věnovali hře totožný herní čas, jen jeho vývoj trval měsíc a tebe rok. Oba jste zkoumali, RPili, creepili, umírali. Oba hrajete zajímavé charaktery, oba máte ve světě nějaké kamarády a nepřátele. Ale i naproti tomu že jste defakto stejní tvrdíš že on by měl být omezen. Nechápu proč? Že nemá reálnou rodinu o kterou se musí starat? Že nemá skutečnou práci do které musí vstávat ráno v 5:00? To je to zač má být omezen? Vždyť u klávesnice ten nolifer strávil defakto totožný čas jako ty? Proč mu tedy chceš brát zasloužené levly? Jen proto že to má dříve než ty? A ne, opravdu to není pro tvého rekreanta motivační. Co přesně totiž na tom je motivačního? Že za hodinu získá XP a gold a může s klidem v duši odlognout, protože ví že kdyby hrál dál tak žádné XP a gold už nebude? Tohle že je ta motivace??? A pak ten nolifer k tomu přijde jak? Vždyť před něj stavíš omezení, které mu defakto znemožní věnovat hře tolik času který má. Takže se akorát naštve a půjde o dům dál.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 16:50 04. Apr 2013 |
|
|
Zvýhodnění rekreantů, které tak nějak rozumně funguje na většině MMORPG jsou dvojnásobné expy za čas, kdy člověk není loglý. Třeba v poměru 1:10 *střelí od boku* s nějakým maximálním stropem. Takže když se 20 hodin nelognu, mám 2 hodiny dvojnásobné expy. Takže se mi sice pořád vyplatí expit, ale když nebudu tejden hrát, tak pak nenadávám, jak mi všichni děsně utekli. Nicméně, KaTo, tvůj osobní problém to neřeší. Pamatuju, jak si ještě na EQ brblal, že když jsi půl roku nehrál, tak ti lidi levlově úplně utekli  Tenkrát si tuším navrhoval dokonce i expy za čas mimo hru. Souhlasím s Bahňákem - proč by měl rekreační hráč, kterej tomu svůj čas nevěnuje, měl mít stejný podmínky, jako lidi, kteří se tomu věnují? Pěkně kapitalistické ocenění podle úsilí, nikoli komunistické "všem stejně". BTW nevěřím, že by rekreační hráče odrazovalo to, že při lognutí jednou za tejden nemůžou odprásknout vylevlovaného "no-life" hráče. Mě nejvíc vadilo, že když se náhodně lognu a někam jdu, tak pravděpodobnost, že si s někým zahraju je minimální. Člověk si obešel hospodu a dílny a když tam nikdo nebyl, smůla. Pak se ještě dal potkat někdo na cestě, jak běžel z jednoho místa kolečkování na druhé.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:09 04. Apr 2013 |
|
|
Molly23 wrote: Já si právě myslím, že Barbar sám po té roli třeba netouží, ale libí se mu ta varianta všeobecně a kouká na to nejen z pohledu svého. přesně 
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:16 04. Apr 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Takže by se ti ten titul líbil, bylo by to fajn povýšení ze stavu nuzného potulného, ale nemáš na to povahu, takže to dělat nebudeš.  Rozlišuj dvě věci. Jedno je postavení postavy (třeba šlechtický stav, měšťan aj.), druhé je ale možnost náplně pro postavy (pomocník v armádě, průzkumník, pomocník pomocníka inkvizitora aj). Uznávám, že za určitých okolností to může být jedno a to samé (pro někoho je právě tou náplní dostat se na šlechtickou židli  ), chce to rozlišovat ambice jednotlivých postav (hráčů).
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:36 04. Apr 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
to kokos: Na EQ to byla ještě malinko jiná situace. Tam me, při pokusu "vrátit" se na EQ vadilo (když jsem předtím vynechal X měsíců logování) , že v okamžiku kdy jsem "odešel" moje postavička měla lvl 10-11 (teď nevím přesně) jako ty postavy se kterými jsem hrál. Když jsem se chtěl vrátit, tak moje postava byla pořád lvl 10, zatímco ostatní, které znala byli 17-20+. V rámci RP by se řeklo - NO PROBLEMO, i já si to řekl, ale ono ejhle. Postava (a spolu s ní i hráč) pak "v rámci RP akcí" za kterými "stály" systémové věci aka - trefí se 10lvlová lučistnice stejně dobře jako 20ti lvlová a dá stejnou dmg za kolo NEBO NE?? Pro nejisté - odpovědí je, netrefí a nedá. Mno a rázem z toho vyplývá IC postavení postavičky ( jo, jo, pamatuju, to je ta lučistnice, se mnou pravidelně střílela, ale teď netrefí vrata od stodoly, podívejte jak já trefím na 200m i měděnou grešli). Ono moc hráčl neslyší na argument *trefí postavu šípem mezi oči, až si sedne na prdel*. Zatímco pokud během kola, ta samá postava ( jen na dvojnásobném lvlu), vysází 5 útoků lukem (a nebudou tam samý jedničky  , ale třeba i nějaký ten kritik, tak si na tu prdel protivník sedne ani nedutne. O tom, že NPC na *hvězdičkování* neslyší vůbec = kdo se netrefí, umře. A kdo umře...  . Rozpitvávat, že druhá chtějící se vrátit a nevrátivší se postava "RP" druida, na lvlu 10 má vedle (nolifer  ) drudia na lvl 20 polovinu "magických" schopností a třetinu proměn...tudíš jaksi taky není MOTIVOVAN se vrátit a hrát "systémově" druhé housle, když za předchozí hru byly ty dvě postavičky "partnery" na stené úrovni. A představa založení úplně nové postavičky s vidinou, že jen expení na tu 10tku mi zabere rok (nebo X měsíců) mě taky nerajcovala, zatímco okolo jsou samí Dagorové (apod.) 20+ ... Prostě ať chceš nebo nechceš, lowík v každé situaci, kdy přijde na řadu AB vs AC ostrouhá...a...a tím se vracím zpátky k Thalii a reakci na prispevek i Bahnakovi: ...a tento fakt já zásadně odmítám!  Může se vám to nelíbit, ale prostě to tak je, že nemám motivaci ( a sakra, nejsem hádám sám, z toho co tu občas čtu - nebo se pletu Majky?). Na Thalie mě demotivuje fakt, že pokud vyrazím s jakýmikoli nolifery na výbavu a umřeme, nolifeři mají expy do týdne zpátky a do měsíce lvl. Moje postava má expy zpátky do měsíce...a level nikde, protože za měsíc při nějaký "nehodě" chcípne zas a může je dotahovat. A to mě (narozdíl od tebe nebo Bahňáka) fakt nemotivuje tu hrát. Protože prostě nevidím motivaci dostat se přes lvl 30. Jako chápu, že se na zvýhodnění rekreantů hrající DENNE, ale málo hodin, oproti noliferům visících na Thalii "pořád", může Vaší optikou zdát jako znevýhodňování těch druhých a budete mít taky pravdu. P.S. V papírovém dračáku, když někdo z kámošů nemohl odehrát, jsme mu pak dohazovali level podle zbytku party se kterou hrál. // i nadále pravda, nicméně v kontxtu s předchozím se jedná o začátek trollingu - kupodivu ani jeden z kámošů neměl kecy o komunismu, že jsme Jirkovi 50'% expů dali naprosto ZADARMO. Fakt nevím čím to bylo. Asi jiná doba  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|