Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:19 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 385 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií
PostPosted: 21:13 04. Apr 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Já nechápu, proč by měla existovat nějaká bonifikace za to, že hraju "přiměřeně často". Zpříjemnění hry přeci spočívá v něčem jiném, ne? Aby stálo za to se vůbec lognout. Mít žijící svět, hráče se zájmem o hru... Upřímně řečeno teď moc neloguju, protože prostě skoro není s kým hrát (podle mých představ a nároků - ale já jsem náročnej :D).

Reply with quote  

PostPosted: 21:20 04. Apr 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Neber to jako bonifikaci, ale jako způsob jak ve hře udržet mnoho hráčů, kteří nemají možnost si udělat čas, aby procreepili celou noc jako ty, Joníku. Někdo si prostě nemůže takhle udělat čas, prostě ne. Takže tu padla myšlenka daily bonusů, kterými by se dalo balancovat poměr těmi, co mohou obětovat hodně času na hru a nebolí je tedy až tak ztráty XP a shánění výbavy atd., oproti těm, kteří nemohou (nikoliv nechtějí, protože "nevidí nikoho kvalitního na hru", ale skutečně nemohou, ač by chtěli) a přesto by mohli přinášet do světa mnoho zajímavého.

Fakt, že někteří nemohou prostě ve hře trávit až tolik času, stál pokud vím i za tím, že odešlo hodně lidí z EQ mezi EQ2 a EQ3, protože zavedení PlaCoSu a dalších ptákovin pro mnohé znamenalo zdržování od příjemné hry. Pokud totiž někdo chtěl jeden večer někam vyrazit na výpravu, tak se musel často předpřipravit, opravit výbavu a tak dále, což mu sežralo peníze. Následně musel vydělat peníze a následně mu systém nedovolil nikam vyrazit, protože nad ním visela hrozba postihů a BANu. A pokud přecijen vyrazil a BAN nedostal, tak pak stejně musel strávit několik dní jinak, než jak by si třeba představoval.

Reply with quote  

PostPosted: 21:25 04. Apr 2013 
Urozený
 Profile

Zvolí úplně jiné přiklady...když půjdu s klukama na hřiště zahrát si fotbal a zjistím, že můj spoluhráč má obuv vhodnou tak na žebrání na Karlově mostě, půjčim mu své náhradní kopačky pokud je sebou budu mít a nebudu si sám čutat na branku. Pokud půjdu s klukama na pivo, budu se snažit bavit i s těmi co pivo nepijí a raději hrajou šachy. Nebudu koukat na kytaristu v kapele jak drnká na pětistrunku, když se s klukama můžu složt a koupit mu nové struny, kdž on sám na ně nemá. Jste schopni tolerovat a bavit se s někým kdo se baví třeba trochu jinak než vy nebo má jiné prostředky než vy?

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 21:31 04. Apr 2013 
DM Thalie
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
Dobrá....řeknu to jinak, snad více srozumitelně. Bylo by fajn zpříjemnit hru těm kdo tu nemohou (kladu důraz na slovo nemohou) trávit tolik času. Omezit jejich frustrace ze ztrát xp a levelových rozdílů na přijatelnější normu. Nikdo tu nikomu nevnucuje level 40 za týden hraní, ale znám několik lidí co dali z těchto důvodů přednost jiným serverům, nebo úplně jiné zábavě a považuji to za zbytečnou škodu. Fascinují mě vaše přirovnání s pracemi a povinnostmi. Je to hra a hra má být zábavná....pokud možno pro co největší množství lidí, kteří se té hře chtějí věnovat. Namísto toho mám občas obavy o duševní zdraví některých jedinců, kteří hledají příklady v zaměstnání.
Dobrá, ač si to napsal srozumitelněji, nemůžu s tebou souhlasit. Chápu, že času na hraní není vždy tolik kolik by bylo potřeba, ale je podle tebe ok, zaříznout možnosti ostatním, jen aby se zamezilo frustraci tebe a jiných ? Podle mě rozhodně ne na úkor těch, co ten čas mají. To je prostě špatně. A pak, myslím si, že co se týče xp, můžu ztratit jen to, co si nahraju, i proto asi tvůj pohled na věc zcela nesdílím a nepočítám s nějakým, co by kdyby.
Příklad se zaměstnáním se použil možná proto, že je svým způsobem docela výstižný. Zjednodušil bych to na to, že když chceš něco získat, musíš pro to i něco obětovat, zábava nezábava.

Reply with quote  

PostPosted: 21:32 04. Apr 2013 
Urozený
 Profile

:lol:
Řeknu to takhle, jsem hráč znalý systému a thalie, není pro mě problém za měsíc no life udělat 30 lvl kolečkováním...
Ale jsou tu hráči a hráčky, kteří na tohle nemají nervy a ani chuť se dopodrobna zabývat mechanikou hry. A ať se snaží sebe více, tak ve výsledku, když zemřou přijde na ně frustrace, protože ty expy budou muset časovkama honit X dní nedej bože na epiku třeba týden...
Taky je sranda dělat ze sebe uber borce s lvlem 10, což taky dost svazuje...
Já sám teď moc nehraji a pochybuji, že se to v dohledné době změní... Ale rád bych apeloval za ty, co systém tolik neznají a hru v podstatě proerpí... ať už z důvodu neznalosti systému, či jen protože neusmí creepit... Nemyslím tím, že by honili časovky, ale opravu eprili a snažili se rozvíjet své postavy... Vím hned o několika případech... ale v poměru ke creeperům jsou v podstatě v menšině.

Nechápu vaší bonifikaci hraji přiměřeně často... Pokud tomu někdo ten čas obětuje, prosím je to jeho věc, ale nemyslím si, že by za to měl být penalizován... Spíš se zamyslete, co nolifer, který sedí na thalce od rána do večera může dělat... ono mu nic než ten creep od rána do noci nezbyde, případně to mixne s nějakým tím Questem jako bonus... Ono všechno něco stojí, a ten čas se někde musí kompenzovat... klidně ukážu na sebe a prohlásím, že kdybych ten čas vložil na užitečnější věci, tak jsem dneska jinde, ale je to moje volba.

Edit: Vsuvka k frynovi: Mohu ztratit jen to co nahraji... No, ztratit můžeš, alůe odměny od dm se do systému nabral prakticky nezapočítávají, takže když by jsi dostal od DM 3 lvl za archetyp, tak nikdy smrtí nespadneš pod 3 lvl :wink:

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Last edited by innfra on 21:35 04. Apr 2013, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 21:34 04. Apr 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Komu tady vůbec vadí to že když "nolifer" je na tom ve hře lépe???
At se přihlásí :)

Reply with quote  

PostPosted: 21:38 04. Apr 2013 
Urozený
 Profile

Díky...pochopil jsem, že tady jsem vážně špatně :)

Reply with quote  

PostPosted: 21:39 04. Apr 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

To je keců, poďte hrát, vytvářejte, já vám to z pozice DM rád skusím umožnit. Prvotní a hlavní důvod, proč jsem šel dělat DM byl přesně ten, nad čím tady brečíte - aby se ve hře něco dělo. :roll:

Laelaan Caana

Reply with quote  

PostPosted: 21:54 04. Apr 2013 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Bahnak wrote:
Jo LD, máš recht, relaxační hráč si prostě na Thalce na 40 nesáhne. Ale na druhou stranu tak velký lvl ani nepotřebuje...

Pohoda, já to píšu spíš proto, že mně baví přemýšlet jak by to nastavit šlo a jak by to pak fungovalo. Netvrdím, že se to tak nastavit má nebo musí. :)

Mně je v podstatě fuk, že někdo kdo hraje hodně času bude výš. Je to v pořádku imho. Také jsem hrával hodně času.

Z toho všeho co se tu řešilo by mně osobně potěšila jen změna stylu expování po 27. levelu. Protože díky tomu jak to je, mně prostě nebaví hrát postavy na vyšších levelech. To jak je tam vyvážený poměr zisku expů z dungů x ztráty expů vede u mně pak k tomu, že hrát je pro mně spíš stres a naštvání (zase tři měsíce dohánět level). A časovkovat mně prostě nebaví (stejně jako craftit). Je to asi hlavní důvod u mně, proč mám desítky postav na nízkých a středních levelech (kde se mi expí dobře a mohu riskovat a vyblbnout se) hned několik postav level 20+, ale žádnou level 30+ i když jsem tu už roky.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Last edited by LDamian on 21:56 04. Apr 2013, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 21:54 04. Apr 2013 
WB Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Komu tady vůbec vadí to že když "nolifer" je na tom ve hře lépe???
At se přihlásí :)

Sím sím! *hlásí se*. Mě ne. Já jsem spíš RP hráč a světe div se (moje zkušenosti) pokud se jedná o DM quest, který je dobře připraven tak je to poměrně jedno a šance včetně možností jsou srovnatelné. (tedy je jedno jestli je člověk high, low a podobně).

Akorát by bylo možná dobré trochu vyrovnat možnost vydělat si při spíše RP hraní alespoň přiměřeně stejné částky jako creeperovi při "kolečkování", protože tam, kde se creeper s výbavou promlátí, musí RP hráč uplácet, najímat si lidi a podobně. :)

Edgar - Zahrabán v knihách

Reply with quote  

PostPosted: 00:43 05. Apr 2013 
Urozený
 Profile

Fryn wrote:
xxxMajkyxxx wrote:
Dobrá....řeknu to jinak, snad více srozumitelně. Bylo by fajn zpříjemnit hru těm kdo tu nemohou (kladu důraz na slovo nemohou) trávit tolik času. Omezit jejich frustrace ze ztrát xp a levelových rozdílů na přijatelnější normu. Nikdo tu nikomu nevnucuje level 40 za týden hraní, ale znám několik lidí co dali z těchto důvodů přednost jiným serverům, nebo úplně jiné zábavě a považuji to za zbytečnou škodu. Fascinují mě vaše přirovnání s pracemi a povinnostmi. Je to hra a hra má být zábavná....pokud možno pro co největší množství lidí, kteří se té hře chtějí věnovat. Namísto toho mám občas obavy o duševní zdraví některých jedinců, kteří hledají příklady v zaměstnání.
Dobrá, ač si to napsal srozumitelněji, nemůžu s tebou souhlasit. Chápu, že času na hraní není vždy tolik kolik by bylo potřeba, ale je podle tebe ok, zaříznout možnosti ostatním, jen aby se zamezilo frustraci tebe a jiných ? Podle mě rozhodně ne na úkor těch, co ten čas mají. To je prostě špatně. A pak, myslím si, že co se týče xp, můžu ztratit jen to, co si nahraju, i proto asi tvůj pohled na věc zcela nesdílím a nepočítám s nějakým, co by kdyby.
Příklad se zaměstnáním se použil možná proto, že je svým způsobem docela výstižný. Zjednodušil bych to na to, že když chceš něco získat, musíš pro to i něco obětovat, zábava nezábava.

Taháš to do extrému....Nechci nikomu nic dávat zadarmo, ani nikomu nic rozdávat na úkor druhých. Jen říkám, že stávající Thalie nabízí příjemnější hru vysedávačům. Obzvláště v tomhle počtu hráčů. Ale vážně se k tomu dál vyjadřovat nebudu

Reply with quote  

PostPosted: 08:02 05. Apr 2013 
Ďábel
 Profile

Hmm hmmm přijde to jen mě a nebo i někomu dalšímu, že celá ta hra je pro vás jen o lvlu a expení?

Hlavní je aby se něco dělo v IC rovině. Ale pravda oni asi někteří radši půjdou na loot a nebo na expení než aby udělali nějakou jinou akci ve hře a nebo aby se nějaké akce vůbec zůčastnili. :roll:

Ta honba za lvlem a tak je o ničem. Zažil jsem to několikrát. Nová postava - hurá vydělávat, hurá expit - zanedbávat nějaké to IC dění - IC budu hrát až budu mít lvl a prachy - dosáhne vytouženého vybavení a lvlu - začne se zapojovat do IC dění - zjistí že to není tak jednoduché jak expení - vzdá to - zjistí že se ve hře není co dělat - založí novou postavu - hurá expit hurá lootit....... :wink:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 08:41 05. Apr 2013 
Urozený
 Profile

Asi ti to tak přijde, protože zrovna expení a levelování tu řeším. Možná ti to tak přijde, protože expení, creep a IC dění pro mně jde ruku v ruce. Možná ti to tak přijde, protože právě expení a levelování je pro některé větší frustrace než IC problémy. Možná ti to tak přijde proto, že sám sebe neřadím ani do jedné skupiny "creeper", "RPer", protože je to v zásadě nesmysl, dokud někdo vysloveně IC neignoruje. Zajímalo by mně jestli někdo někdy nabyl pocitu, že ignoruju IC dění ve světě. Možná ti to tak přijde proto, protože se po IC stránce dokážu zabavit i v liduprázdném lese a ono IC si spojím dohromady s creepem. Možná vám to tak přijde, protože prostě nejste schopni tolerovat, pochopit či akceptovat jiný přístup ke hře. Možná ti to tak přijde, protože je pro mně příjemnější trávit čas creepem, když se nic neděje (nebo ani nechci aby se dělo) IC, než postáváním na náměstí, usínání u craftu nebo povídání si tupě zírajícími NPC. Možná ti to tak přijde, protože jsem rejpání se v IC rovinách a RP jiných dávno vzdal, protože úskoprsost mě prostě vytáčí a unavuje. Možná ti to ttak přijde, protže si myslím, že i expení a levelování by se mělo na RP serveru řešit, pokud se tam něco takového dá dělat a svět s tím počítá a nabízí to. Možná ti to tak přijde protože pod pojmem "hra na hrdiny" si představuju jiné charaktery než uklízečky, přesto akceptuju fakt, že někdo bude radši hrát uklízečku.
A opravdu si tu nesnažím něco vydupat pro sebe...já svůj level 35 mám, s postavou jsem spokojenej jak po mechanické stránce, tak i po charaktarevé a stále mě neomrzela, ale rád si od ni také odpočinu a zahraju si prostě něco jiného. Ale upřímně řečeno, kdbych s ní teď někde exnul a přišel tak o 30-40k xp, tak bych po té velmi zvažoval další setrvání na Th, protože ten čas investovaný do hry je ve vteřině v háji a je přinejmenším stejně cenný jako investice času do IC erektevních postavení postav ve "společnosti". Jen tu pozici asi neztratíš ve vteřině i když jsi na ni musel třeba déle zamakat RPením.

EDIT: chcete přitáhnout nováčky....99% se vám na svět vykašle po týdnu hraní na levelu 1. A přirozeně, RP možná může být hlavní zájem proč se někdo nový do hry nalogoval, ale ten zájem zcela určitě opadá po týdnu vysedávání v Ivory. Nováček určitě nebude hrát úžasné RP a pochybuju, že se po týdnu hraní dostane do nějáké pozice v IC rovině. Prosím ukažte mi, kde tu máte pro nováčky tu motivaci a v čem.

Reply with quote  

PostPosted: 10:08 05. Apr 2013 
Ďábel
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
Prosím ukažte mi, kde tu máte pro nováčky tu motivaci a v čem.

Toť konečně něco, co by se mělo řešit ;).

To jak se expí je vcelku jedno (ano v jisté míře na tom záleží), ale prakticky je expení vedlejší věc.

Napíšu to z mého pohledu. Co mě udrží na modulu?

- volnost na modulu a minimální omezovaní hry, tvorby postavy (úpravy vzhledu a oblečení postavy) a fantazie v IC.

- že budu potkávat jiné postavy a budu se s nima moct bavit. Tady je potřeba vymyslet lokaci, kde je velká pravděpodobnost toho, že se tam ty postavy budou potkávat. A opravdu to nemusí být nějaká hospoda a nebo zastrčené dílny jak jsou ted. Ideální nějaké náměstí, křižovatka a podobně, kde budou postavy muset projít, aby se dostaly do jiných koutů světa.

- zajimavé a hezké lokace ke zkoumání. A hlavně měnící se svět. Sice náročné pro WB, ale věřte že hráč ocení, když vidí, že se svět vyvíjí. Že třeba někde shoří část lesa a nebo že při útoku na město se opravují pobořené zdi a nebo že vesnička po napadení skřety zlepšuje svou obranu a podobně.

- a s tím související aktivita DM, nemusí být častá, ale občas prostě nějaké dění.

- možnost postavám se zapojit do spolků. Už se to tu diskutovalo a hlavním problémem byla aktivita DM. Dle mého názoru by ta aktivita DM nemusela být zase nějak moc velká. Kdyby těch hráčů bylo ve spolku víc a měli jednoho jako jejich nadřízeného, který by byl schopen to vést a vymýšlet různé akce a tak.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 10:40 05. Apr 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

-RoF- wrote:

Ta honba za lvlem a tak je o ničem. Zažil jsem to několikrát. Nová postava - hurá vydělávat, hurá expit - zanedbávat nějaké to IC dění - IC budu hrát až budu mít lvl a prachy - dosáhne vytouženého vybavení a lvlu - začne se zapojovat do IC dění - zjistí že to není tak jednoduché jak expení - vzdá to - zjistí že se ve hře není co dělat - založí novou postavu - hurá expit hurá lootit....... :wink:

Tohle je přesně moje situace.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 385 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]